15/7/09

Συστήνουν κοινή επιτροπή ΔΗΣΥκαι τ/κ Δημ. κόμμα


ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗεπιτροπής η οποία θα συζητά τις εξελίξεις στο Κυπριακό συμφώνησαν να συστήσουν Δημοκρατικός Συναγερμός και τουρκοκυπριακό Δημοκρατικό Κόμμα στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση που είχαν χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Διαπίστωσαν διαφωνίες στις βασικές πτυχές του Κυπριακού

ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗεπιτροπής η οποία θα συζητά τις εξελίξεις στο Κυπριακό συμφώνησαν να συστήσουν Δημοκρατικός Συναγερμός και τουρκοκυπριακό Δημοκρατικό Κόμμα στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση που είχαν χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Στη χθεσινή τους συνάντηση οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων υπό τους Νίκο Αναστασιάδη και Σερντάρ Ντενκτάς συζήτησαν το Κυπριακό σε όλο του φάσμα όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη διαφωνιών μεταξύ των δύο κομμάτων. Ωστόσο συμφωνήθηκε όπως εντός Σεπτεμβρίου πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, αυτή τη φορά στις ελεύθερες περιοχές. Στη δεύτερη, αυτή η συνάντηση θα συμφωνηθεί και η σύσταση κοινής επιτροπής παρακολούθησης των εξελίξεων στο Κυπριακό.
Κατά τη συνάντηση ο Σερντάρ Ντενκτάς αναφέρθηκε στις ανησυχίες της τ/κ πλευράς και ήγειρε θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων στο κατά πόσο μετά τη λύση και μέσα στην ενωμένη Ευρώπη τα συλλογικά τους κοινοτικά τους δικαιώματα θα τύχουν σεβασμού.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι ανάλογες ανησυχίες υπάρχουν και από ελληνοκυπριακής πλευράς γι’ αυτό όπως επεσήμανε θα πρέπει να συμφωνηθούν και να εφαρμοστούν εκείνες οι ρυθμίσεις που θα καθησυχάζουν και τις δύο κοινότητες. Παράλληλα σημείωσε πως σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει αυτές οι ρυθμίσεις να αλλάζουν την έννοια της πολιτικής ισότητας όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και όπως τα αντιλαμβάνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι ανάλογες ανησυχίες υπάρχουν και από ελληνοκυπριακής πλευράς γι’ αυτό όπως επεσήμανε θα πρέπει να συμφωνηθούν και να εφαρμοστούν εκείνες οι ρυθμίσεις που θα καθησυχάζουν και τις δύο κοινότητες. Παράλληλα σημείωσε πως σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει αυτές οι ρυθμίσεις να αλλάζουν την έννοια της πολιτικής ισότητας όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και όπως τα αντιλαμβάνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά.

    Αὐτά πού θέλει ἡ τουρκική πλευρά ἔρχονται σέ πλήρη ἀντίθεση μέ αὐτά πού θέλει ἡ ἑλληνοκυπριακή πλευρά. Δέν ὐπάρχει κοινή πλεύση μεταξύ τοῦ ἑνός καί τοῦ ἄλλου.
    Ἀπό τό ἄρθρο αὐτό καταλαβαίνω, ἐπίσης, ὅτι ἡ ἑλληνοκυπριακή πλευρά, μετά τούς Τούρκους, εἶναι ἡ ἀμέσως ἑπόμενη χώρα πού ἀναγνώρισε τό ψευδοκράτος. Ἀπό τή στιγμή πού συστήνουν ἀπό κοινοῦ ὁμάδες, συνέδρια, ἐπιτροπές κ.ἄ. σημαίνει τό αὐτονόητο.
    Δέν ἐκπλήσσομαι βεβαίως ἀπό τή στάση τοῦ ΔΗΣΙ, μιά καί ἦταν ἀπό τά κόμματα πού στηρίξανε ἀνοιχτά τό σχέδιο Ἀνάν. Ἄρα αὐτά πού ἐμφανίζονται διαφωνίες μεταξύ τῶν κομμάτων αὐτῶν, στήν καλύτερη περίπτωση, εἶναι γελοιότητες, γιά τά μάτια τοῦ κόσμου.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.