31/7/09

Η γη του Γερολάκκου είναι ποτισμένη και με τον τίμιο ιδρώτα τους και, βέβαια, με το αίμα τους».

ΚΗΔΕΥΘΗΚΑΝ χθες τα οστά δυο συνταξιούχων, του Γεωργίου Κκολλού και του Δημήτρη Αντωνίου Παφίτη από το Γερόλακκο, που φονεύθηκαν κατά την τουρκική εισβολή το 1974.
Η κηδεία των οστών, που ταυτοποιήθηκαν με το μέθοδο του DΝΑ, τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα, στο Συνοικισμό Στρόβολος ΙΙ.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας Βάσος Γεωργίου, ο οποίος είπε ότι «κηδεύουμε, σήμερα, δύο συνταξιούχους της εποχής εκείνης, τον Γεώργιο Κκολό Μισκλή, 74 ετών και τον Δημήτρη Αντωνίου Παφίτη, 67 ετών τότε, οι οποίοι θέλησαν να μείνουν στο χωριό τους, το Γερόλακκο, τις μαύρες εκείνες μέρες του Ιουλίου και Αυγούστου του 1974, για να συνεχίσουν τις ασχολίες τους. Ο Κκολός ήταν γεωργοκτηνοτρόφος και ο Παφίτης, εργάτης», ανέφερε.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών μας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργίου, «οι Κκολός και Παφίτης δολοφονήθηκαν το μεσημέρι της 20ής Αυγούστου 1974». Πρόσθεσε ότι «όσοι τους γνώριζαν μιλούν για ανθρώπους γεμάτους καλοσύνη, εργατικότητα και τιμιότητα, που με κόπους και μόχθους μεγάλωσαν και μόρφωσαν τα παιδιά τους. Η γη του Γερολάκκου είναι ποτισμένη και με τον τίμιο ιδρώτα τους και, βέβαια, με το αίμα τους».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.