31/7/09

Τι εστί Αλεξάντερ Ντάουνερ...

Όταν ο Αλεξάντερ Ντάουνερ αναλάμβανε τον περασμένο Σεπτέμβριο επισήμως τα καθήκοντά του ως ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, αυτό που οι περισσότεροι γνώριζαν ήταν η θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας.Ορισμένοι είχαν αναφερθεί στις στενές του σχέσεις με τον αμερικανικό και βρετανικό παράγοντα, αλλά ως εκεί.
Υπάρχει όμως μια άλλη πτυχή της δραστηριότητας του κ. Ντάουνερ που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς τον εμπλέκει στον σκοτεινό κόσμο της «σύγχρονης κατασκοπείας».

Όταν ο Αλεξάντερ Ντάουνερ αναλάμβανε τον περασμένο Σεπτέμβριο επισήμως τα καθήκοντά του ως ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, αυτό που οι περισσότεροι γνώριζαν ήταν η θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Ορισμένοι είχαν αναφερθεί στις στενές του σχέσεις με τον αμερικανικό και βρετανικό παράγοντα, αλλά ως εκεί.

Υπάρχει όμως μια άλλη πτυχή της δραστηριότητας του κ. Ντάουνερ που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς τον εμπλέκει στον σκοτεινό κόσμο της «σύγχρονης κατασκοπείας».

* O αυστραλός πρώην υπουργός Εξωτερικών εργάζεται από τον περασμένο Μάιο στη βρετανική εταιρεία Hackluyt & Co.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι τυχαία. Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 από πρώην πράκτορες της ΜΙ6 με σκοπό να προσφέρει πληροφορίες στρατηγικής σημασίας (έτσι ονομάζονται, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, τα απόρρητα κρατικά μυστικά) σε πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες θέλουν να επενδύσουν σε περιοχές όπου το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον είναι ασταθές - με το αζημίωτο, φυσικά.

* Οι δραστηριότητες της Hackluyt είναι τουλάχιστον σκοτεινές. Τον Ιούνιο του 2001, οι «Sunday Times» είχαν αποκαλύψει ότι η βρετανική εταιρεία είχε προσλάβει έναν πρώην πράκτορα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND), τον Μάνφρεντ Σλίκενριντερ, ο οποίος διείσδυσε σε περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Greenpeace, με σκοπό την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων πετρελαϊκών κολοσσών, όπως η ΒΡ και η Shell.

ΑΛΛΗ μία υπόθεση που αποδεικνύει ότι η Hackluyt δεν περιορίζεται μόνο στη συλλογή πληροφοριών είναι το σκάνδαλο Clearstream . Στο συγκεκριμένο σκάνδαλο κατηγορούνται διάφορες προσωπικότητες, όπως ο σημερινός πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ότι διατηρούσαν μυστικούς λογαριασμούς στην τράπεζα Clearstream στο Λουξεμβούργο με σκοπό να ενισχυθούν οι προεδρικές φιλοδοξίες του «Σαρκό» και να πληγεί ο κύριος εσωκομματικός του αντίπαλος.

Τελικά αποδείχθηκε ότι οι λίστες με τους λογαριασμούς ήταν ψευδείς και είχαν καταρτιστεί από το μαγαζί της CIA και της ΜΙ6 ... την Hackluyt & Co και είχαν διακινηθεί μέσω του French American Foundation.

Πρόεδρος αυτού είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Νεγκροπόντε και στέλεχος ο Φρανκ Γουΐσνερ, γνωστός αμερικανός διπλωμάτης που υπήρξε μέλος της διεθνούς τρόικας για το Κοσσυφοπέδιο. Κατά ….σατανική σύμπτωση ο τελευταίος είναι κορυφαίος σύμβουλος και της Hackluyt...

Η Hackluyt (προφέρεται «Χάκλετ») όπως καταλαβαίνετε δεν επιλέγει τυχαία τους συνεργάτες της. Η δραστηριότητα της, η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί και τα πρόσωπα που εργάζονται για αυτή είναι εντυπωσιακά.

Στο «καρνέ» της εταιρείας βρίσκονται «σύνδεσμοι» σε όλο τον κόσμο, από πρώην πολιτικούς και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων ως συζύγους διπλωματών και δημοσιογράφους. Οι «σύνδεσμοι» αμείβονται πλουσιοπάροχα, αλλά τα ποσά αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.

Ο κ. Ντάουνερ ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το προφίλ του... μεταμοντέρνου κατασκόπου. Άλλωστε, ως υπουργός Εξωτερικών επέβλεπε τις υπηρεσίες πληροφοριών της Αυστραλίας και είχε άμεση πρόσβαση σε «καυτές» πληροφορίες.Και προφανώς, εξακολουθεί να έχει φίλους τόσο εντός όσο και εκτός Αυστραλίας.

Ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα τα οποία ανακύπτουν από τη δραστηριότητα του απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό.

Εξαιτίας του ρόλου του, ο κ. Ντάουνερ έχει πρόσβαση σε απόρρητη πληροφόρηση, η οποία θα ήταν χρήσιμη σε πολλούς.

Πού πηγαίνει στη συνέχεια η πληροφόρηση αυτή; Ενημερώνονται μόνο τα Ηνωμένα Έθνη και τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό για όσα γνωρίζει ο κ. Ντάουνερ ή και κάποιοι άλλοι; Και ποιοι είναι αυτοί;

Επιπλέον, πόσο μπορεί να επηρεαστεί αυτή καθαυτή η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό από τη διπλή δραστηριότητα του κ. Ντάουνερ;

Ποιος ο ρόλος της BP και της SHELL (που όπως είδαμε συνδέονται με την Hackluyt) στην υπόθεση της Κύπρου;

* Τι συνδέει λοιπόν ΟΗΕ, Ντάουνερ, Hackluyt,CIA, ΜΙ6, BP, SHELL και ….
pontiki.com.cy

3 σχόλια:

  1. Ποιός τον μαμεί και αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιόν ρέ παιδιά θά βάζανε σέ αὐτήν τή θέση; Τόν Ταμτάκο ἤ τόν Μπαρμαμυτούση; Βάλανε ἕναν ἄνθρωπο πού ξέρει ἀπό μυστική διπλωματία καί ἀκβιασμούς μέ συνδέσμους στό ὀργανωμένο ἔγκλημα.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κινδυνευοντας να με πειτε γραφικο,συνιστω αλλη μια φορα το βιβλιο του David Icke 'Το μυστικο ολων των εποχων',εκδοσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ.Δεν εχω πλεον αποριες για παρα πολλα που βλεπω να γινονται γυρω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.