30/7/09

Δικοινοτικό μέτωπο άρνησης της στρατιωτικής θητείας

Είναι αλήθεια πως δεν το ήξερα. Το έμαθα από φίλους Ελληνοκύπριους. Και πρέπει να ομολογήσω ότι έχω εκπλαγεί και με αυτό. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, λέει, δεν αγόρασε καθόλου όπλα κατά τη διάρκεια της θητείας του. Δεν ξόδεψε ούτε σεντ για τους εξοπλισμούς. Δεν μπόρεσα να το πιστέψω. Ρώτησα με έκπληξη το φίλο μου που μου είπε την είδηση: «Τότε γιατί εκλέξαμε τον Χριστόφια;» Έσκασε στα γέλια. «Δεν τον εκλέξαμε εμείς», είπε, «εμείς υποστηρίζαμε τον Κασουλίδη». 'Αρα μας βγήκαν πιο γρήγοροι από τον Παπαδόπουλο οι αριστεροί. Η κυβέρνηση Χριστόφια αγοράζει από τη Ρωσία τανκς 80 εκατομμυρίων ευρώ. Καλά λεφτά είναι. Δεν θα ανακουφιστεί περισσότερο ο κόσμος αν αυτά ξοδευτούν σε κοινωνικές υπηρεσίες ή σε υπηρεσίες υγείας;

Αλλά αγοράζονται τανκς. Τι θα κάνει τα τανκς ο Χριστόφιας; Μήπως θα ελευθερώσει την Κύπρο από την τουρκική κατοχή; Ή μήπως θα εμποδίσει τον τουρκικό στρατό από το να καταλάβει τη Λάρνακα; Μήπως βλέπει πιθανότητα νέου πολέμου στο νησί και όχι λύση και ειρήνη; Μήπως πιστεύει πως στο τέλος αυτή η υπόθεση θα διευθετηθεί με τα όπλα; ΓιΆ αυτό ετοιμάζεται; Μήπως σκέφτεται «ας μην βρισκόμαστε σε αδράνεια όπως την περασμένη φορά αν ξεσπάσει κάποια σύγκρουση»; Ουσιαστικά, και ορισμένοι Τούρκοι μαχητές της 20ής Ιουλίου αντιλήφθηκαν ότι ο εχθρός που είχαν απέναντί τους πιάστηκε σε αδράνεια και αιφνιδιάστηκε. Πρόσφατα το ομολογούσε ένας από αυτούς κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής του συνέντευξης. Ήταν, λέει, από τους πρώτους στρατιώτες που αποβιβάστηκαν στην Κερύνεια. Καθώς αποβιβάζονταν περίμεναν, λέει, να δεχτούν σφυροκόπημα από πυρά. Όμως, δεν ήρθε πυρ από απέναντι. Βγήκαν στην ακτή άνετα, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Και σάστισαν πολύ γιΆ αυτό, λέει. «Αν στον απέναντι λόφο υπήρχε ένα πολυβόλο και μας γάζωνε, οπωσδήποτε δεν θα μπορούσαμε να βγούμε στην ακτή», είπε.
Όμως, έγινε ό,τι έγινε. Ο στρατός βγήκε στην ακτή. Και βρίσκεται εδώ για 35 τόσα χρόνια, με τα πολυβόλα του, με τα τανκς του. Λογαριάζει λάθος αν υπάρχει κάποιος που ονειρεύεται τώρα να εξισώσει με αυτόν το στρατό τη δύναμη του στρατού στο νότο. Και αυτός ο λογαριασμός δεν ωφελεί σε τίποτε άλλο από το να εξυπηρετεί μια νέα τραγωδία στο νησί. Ο εξοπλισμός της ελληνοκυπριακής πλευράς ενισχύει περισσότερο την ύπαρξη του τουρκικού στρατού στο βορρά. Εξασφαλίζει στήριξη στη στάση της Τουρκίας που έχει πρόθεση να μην αποσύρει έστω και έναν στρατιώτη από εδώ μέχρι να βρεθεί λύση. Επιπλέον, πλήττει τον αγώνα των Τουρκοκυπρίων που αντιτίθενται στην στρατιωτική ύπαρξη της Τουρκίας στο νησί και θέλουν ενωμένη Κύπρο. Η αγορά νέων όπλων αφανίζει όλο και πιο πολύ τις ελπίδες για ειρήνη.

Το ένα τρίτο των Ελληνοκυπρίων νέων σκαρφίζεται διάφορες δικαιολογίες και αποφεύγει, λέει, να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Ιδού, αυτό ουσιαστικά πρέπει να κάνουν όλοι οι Κύπριοι. Όχι μόνο οι Ελληνοκύπριοι νέοι, αλλά και οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να αρνούνται να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία. Όχι το ένα τρίτο. Όλοι. Αν απορρίπτεται η στρατιωτική θητεία, ούτως ή άλλως θα λυθεί από μόνο του το κυπριακό πρόβλημα. 'Αστε εκείνους που αγοράζουν όπλα να μείνουν μόνοι με τα όπλα που αγοράζουν. Ας πάει ο Χριστόφιας να στηθεί σε εκείνο το τανκ. Και στο απέναντί του τανκ ο Ταλάτ. Να μην μπορέσουν να βρουν κανέναν να στείλουν στο μέτωπο αν γίνει πόλεμος. Αν συγκρουστούν κάποιοι, ας συγκρουστούν εκείνοι που δίδουν τις διαταγές αυτή τη φορά. Αν θα πεθάνει κάποιος, ας είναι αυτοί. Να τους πενθούμε εμείς. Ας μην μας πενθούν αυτοί! Σκεφτείτε το. Αν δεν πηγαίνει κανένας στο στρατό, τι είδους ειρήνη θα γίνει σε αυτή τη χώρα. Αξίζει ο φανταστικός κόσμος, έτσι δεν είναι; Να δούμε τι θα κάνουν άμα δεν μπορέσουν να βρουν στρατιώτες να οδηγήσουν στο μέτωπο.
Όπως βλέπετε δεν χρειάζεται ξεσηκωμός και μεγάλες διαδηλώσεις για να ενωθεί αυτή η χώρα και να επιτευχθεί πραγματική ειρήνη. Αρκεί να αρνηθούν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία οι νέοι και στις δύο πλευρές. Δηλαδή, η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια, όχι στα χέρια εκείνων που μας διοικούν. Ανοίξτε ένα δικοινοτικό μέτωπο άρνησης. Και αρχίστε αμέσως δουλειά.


ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Κωδικός άρθρου: 887500
ΠΟΛΙΤΗΣ - 30/07/2009, Σελίδα: 13

16 σχόλια:

  1. Πολύ βολικό. Οἱ ἑλληνοπαῖδες νά μή παρουσιάζονται στόν Στρατό ἐνῶ ἀπό τήν ἄλλη μεριά ἄς κάνουν κι ἀλλιῶς. Εἶναι πού εἶναι διαλυμένος ὁ στρατός μας, νά μήν ἔχουμε καί φαντάρους... ὡραῖα πολύ ὡραῖα. Νά πείνουν τό τούρκικο καφεδάκι τους οἱ Τοῦρκοι στρατιῶτες στήν Ὁμόνοια χωρίς νά ρίξουν σφαῖρα. Μήπως εἴμαστε ἤδη ὑπόδουλοι; Πολύ φοβᾶμαι ὅτι εἴμαστε.

    Ἱόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας πείθει ο κ Λεβέντ, ακόμα κι αν έχει τις καλύτερες προθέσεις. Η τουρκία δεν χρειάζεται τους Τ/Κ για το στρατό που θα στείλει σε περίπτωση που αποφασίσει να ολοκληρώσει την αποστολή της. Η κύπρος από την άλλη καλά θα κάνει να μην εμπιστεύεται τη μητέρα πατρίδα, διότι η τελευταία τελεί σε μόνιμη αφασία εδώ και δεκαετίες. Ίσως εάν η Κύπρος ήταν στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, αλλά μόλις 10 λεπτά από τα τουρκικά παράλια, δεν παίζει το σενάριο καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και στρατιωτες που ειχαμε εγινε τιποτα οσο ηρωικα και αν αγωνιστηκαν και θυσιαστηκαν ?

    ηγεσια χωρις σχεδιο και αποφασιτικοτητα ειναι πολυ αποτελεσματικοτερη

    >>Αρκεί να αρνηθούν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία οι νέοι και στις δύο πλευρές<<

    θα σταματησει ετσι η τουρκια να στελνει στρατο ?
    ή θα βαλουμε στο κολπο και τους τουρκους ?

    και μετα στο κολπο και αραβες και οι αμερικανοι , και οι ταλιμπαν και οι ελβετοι και ολος ο κοσμος θα εχει φτιαξει την ιδανικη πολιτεια ,
    μετα θα καταργησουμε αστυνομια , αγροφυλακη σεκιουριτη τα παντα και θα γυρισουμε στα δαση

    ωραιες ιδεες εχουμε

    να τις υπερασπισουμε δεν μπορουμε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία πολύ ωραία .
    Εμείς χωρίς στρατό και οι άλλοι με τον Τουρκικό στρατό κατοχής που έτσι και αλλιώς δεν βασίζεται στους Τουρκοκυπρίους για την επάνδρωσή του . Ρε μήπως μας δουλεύουν......λέω μήπως . Τώρα αυτό το παληκάρι ο Λεβέντ είναι υπέρ της ειρήνης και της δίκαιης λύσης ή υπέρ της ολοκληρωτικής κατοχής του νησιού από τους Τούρκους ? Ρε μήπως μας δουλεύουν ?

    Pro από Συμβασιλεύουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιος ειναι αυτος ο σεναρ λεβεντ.
    μπορει ορισμενοι να ειναι
    φυγοπονοι για να μην εκφραστω
    αλλιως.
    αλλα υπαρχουμε εμεις οι πολλοι
    που εχουμε φιλοτιμο και αρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτο πιστευει ο Κος Λεβεντ και αυτο γράφει. Ας κρατήσουμε τα όποια καλά στοιχεία απο την στάση του και την κριτική του κιας αφήσουμε τα υπόλοιπα. Δεν εχω να διαφωνησω με κανεναν για τον ρόλο της Ε.Φ. (ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.Δεν νοείται Κράτος χωρίς μέσα Προστασίας της Ανεξαρτησίας του και Αυτοάμυνας ειδικά όταν εχθρική χώρα κατέχει εδάφη της).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα κατεχόμενα, η βασική στρατιωτική δύναμη είναι ο στρατός της Τουρκίας και όχι τα τ/κ αγόρια. Δηλαδή, ακόμα και αν αρνηθούν τα τ/κ παληκάρια να υπηρετήσουν τη θητεία τους, θα συνεχίσουν να υπάρχουν 40.000 τούρκοι στρατιώτες με τον υπερσύχρονο εξοπλισμό τους.

    Το γεγονός ότι αφήνεται η ΕΦ να μαρένεται θα έπρεπε να μας ανησυχεί. Επίσης, για τα κακομαθημένα βουτυρόπαιδα της δήθεν καθωσπρέπει κοινωνίας που εφευρίσκουν τρόπους να αποφεύγουν τις εθνικές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις, θα πρέπει να βρεθούν και τα ανάλογα από την Πολιτεία μέτρα. Όχι να τους υποστηρίζουμε και να τους ενθαρρύνουμε, όπως υπονοεί ο κος Λεβέντ.

    Το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι η ΕΦ. Κανένα κράτος στον κόσμο δεν επιβιώνει χωρίς ένοπλες δυνάμεις. Το πρόβλημα στην Κύπρο, κύριε Λεβέντ, είναι ο κατοχικός τούρκος στρατός που εσείς οι τ/κ συνεχίζετε να ανέχεστε και συντηρείτε.

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο κ λεβεντ ειναι τουρκοκυπριος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι απόψεις του Σενέρ Λεβέντ ενώ δεν είναι πάντα σωστές, είναι πάντα ΧΡΗΣΙΜΕΣ.
    Τώρα θα δούμε πώς θα αντιδράσουν στο κάλεσμά του οι τ/κύπριοι.
    Και ΜΕΤΑ, θα βγάλει και αυτός αλλά και εμείς τα απαραίτητα συμπεράσματά μας...
    Μέχρι τότε, οι Κύπριοι να παραλάβουν τα ...καλούδια που έχουν παραγγείλει και να κοιτάξουν ποιά θα είναι τα επόμενα!!!
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρ'ολο που η ιστοσελιδα εχει παμπολλες αναφορες για την Κυπρο μας,πουθενα δεν διαβασα για την καταστροφη του μυστικου κεντρου επιχειρησεων της Κυπριακης Ε.Φ. Γιατι ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ Κ.ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ Ο ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΙΜΑΤΕ; ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΕΝΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑΙΑΣ για ποια καταστροφή μιλάς;

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/07/blog-post_8463.html

    Eκτός απο αυτό το συμβάν δεν έχω άλλο υποψην μου

    Ευχαριστώ

    Ανωνυμε 11:54 να είσαι σίγουρος γνωρίζουμε αρκετά και για τον Σενέρ Λεβέντ και για την Εφημερίδα Πολίτης και σε τίποτα δεν χάνουμε με τις αναρτησεις άρθρων και θεμάτων.Πάντα κάτι έχεις να κερδίσεις αν ξέρεις να διαβάζεις και αν δεν αρκείσαι στην επιφάνεια και σε πηχαίους τίτλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mallon 8a eprepe kapios na xanadixi sto kiro Sener pos SKOTOSANE ton ISAK kai ton SOLOMO. Bori aftos na ta xsexase omos egw dena to exw xehasi me ti misos tou ixane rixti.
    As min exw yeni8i h zisi stin ellada ean er8i h ora pou 8a me xriasti h patrida mou egw o idios 8a odiyisw to tanks.

    Prodromos
    Aufstralia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. SUB 92 ΕΣΕΝΑ ΡΩΤΗΣΑ;ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ; ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η ΥΠΟΚΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΕΝ/ΔΗ;
    μην ειστε σιγουροι οτι τα ξερετε ολα ελεος πλεον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7:51 Το περίσσιο είναι ψεύτικο το λιγοστό είναι ντροπαλό και γώ δεν έχω σκοπό να πράξω κανένα απο τα δύο.Για όσα ξέρω μιλώ και φυσικα ευχαριστώ οσους με βοήθησαν στο να τα μάθω.Οχι δεν ρώτησες εμένα , την ανάρτηση όμως την έκανα εγώ.Η ανάρτηση δεν σημαίνει και αποδοχή.Είπα καθαρά την γνώμη μου και επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε ...Τζών Πρόδρομε,
    φρόντισε τουλάχιστον να γράφεις σωστά το όνομα της Αυστραλίας, της χώρας που όπως λες εκεί γεννήθηκες και πήγες σχολείο !!!
    Διότι απ' ό,τι ξέρω, οι Αυστραλοί παρεξηγούνται εύκολα με κάτι τέτοια !!!
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.