15/7/09

Τη Συμφωνία της Μαδρίτης προτάσσει τώρα η Άγκυρα!

Ο τότε πρωθυπουργός κ. Σημίτης στη σύνοδο της Μαδρίτης

ΤΟ «ΠΑΡΟΝ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τη Συμφωνία της Μαδρίτης προτάσσει τώρα η Άγκυρα!
«Θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα στη Θράκη», λέει διπλωμάτης.

Όχι απλώς δεν ανταποκρίνονται στις (χλιαρές εν πάση περιπτώσει) διαμαρτυρίες και στα διαβήματα της Αθήνας οι Τούρκοι για τις συνεχείς και εντεινόμενες παραβιάσεις στο Αιγαίο, αλλά προτάσσουν ως δικαιολογία τη γνωστή (πλην λησμονημένη εδώ) Συμφωνία της Μαδρίτης! Η οποία και κάμνει, εκτός των άλλων, αναφορά σε νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας σ' αυτήν την περιοχή.
ΣυμφωΙα είχε συνομολογηθεί στην ισπανική πρωτεύουσα μεταξύ του έλληνος πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (συμπράττοντος και του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου) μετά τις συνομιλίες που είχαν με τους τούρκους ομολόγους τους. Προκάλεσε μεν αντιδράσεις, αλλά τίποτε δεν διαφοροποίησε το νέο κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τις έως και καταλυτικές της πρόνοιες.
Όπως το «ΠΑΡΟΝ» είναι σε θέση να γνωρίζει: Τόσο κατά τις σύντομες συναντήσεις που είχε το τελευταίο διάστημα η κ. Μπακογιάννη με τον ομόλογό της της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου όσο και σε επαφές που είχε ο τελευταίος με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικαλέσθηκε τη Συμφωνία, η οποία βεβαίως ερμηνεύεται με τρόπο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των τουρκικών επιδιώξεων και των μακρόπνοων στρατηγικών τους.
Από ενημερωμένες διπλωματικές πηγές, το «ΠΑΡΟΝ» πληροφορείται συναφώς ότι: Πέραν αυτών -και εκ παραλλήλου- η Άγκυρα ενεργοποίησε το τελευταίο διάστημα ευρεία εκστρατεία σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά κέντρα και σε κέντρα αποφάσεων στην Ουάσινγκτον, προάγοντας τις θέσεις της σε ό,τι αφορά αυτά τα ζητήματα, πράγμα που προδιαγράφει ενδεχομένως κλιμάκωση των αυθαιρεσιών της. Οπόταν και θέλει να προετοιμάσει κάλυψη των ενεργειών που μεθοδεύει.
Κι αυτό ενώ πέραν των παραβιάσεων που κατέστησαν ρουτίνα, ώστε ούτε καν βλέπουν το φως, η Άγκυρα ρίχνει το βάρος της στο μειονοτικό, δημιουργώντας συνθήκες που θα της επιτρέψουν να εγείρει σοβαρά ζητήματα. Κάτι που φαίνεται από τις μεθοδικές ενέργειες του τουρκικού προξενείου και τις συστηματικές πλέον εξορμήσεις στελεχών του στην περιοχή της Δυτικής Θράκης. Με ιδιαίτερη έμφαση στα Πομακοχώρια, όπου είχαν παρουσιασθεί φαινόμενα διαφοροποιήσεως των κατοίκων από την «τουρκική γραμμή». Με στόχο να απομακρυνθούν από την επιρροή των σκληρών μειονοτικών πυρήνων, οι οποίοι ενεργούν απροκαλύπτως πλέον, ως κινούμενα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Κάθε βδομάδα πλέον οργανώνονται περιοδείες του προξένου σε χωριά της περιοχής, όπου οργανώνονται ομάδες τις οποίες ελέγχουν εγκάθετοι, πολλοί των οποίων είναι ουσιαστικά (πλην ατύπως) έμμισθοι του προξενείου.
Είναι χαρακτηριστική εν προκειμένω δήλωση ανώτερου έλληνα διπλωμάτη στο υπουργείο Εξωτερικών (που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του) ότι «εάν δεν γίνει προληπτικά κάτι, τότε η Ελλάδα θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα, καθώς το προαγόμενο σχέδιο έχει ως μοντέλο το Κυπριακό».
ΠΑΡΟΝ

26 σχόλια:

  1. Μαλλον ξεχνάει εύκολα το Παρόν , δεν είναι μόνο η συμφωνία της Μαδρίτης.
    Θυμίζω το Mea culpa από Αντρέα Παπανδρέου στο Νταβός,Ιμια απο Κο.Σημίτη και υπαρξη γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο και την κατάργηση των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης στο Αιγαίο απο την Ν.Δ. χώρια τα επιμέρους, πετρέλαια, χάρτες, στρατηγεία ΝΑΤΟ και απο τα δύο κόμματα ,κ.λ.π.
    Μα όπως λέγει και σωστά ο Κος Μπίλλης εδώ κατάπιαμε την δολοφονία Γιάννου Κρανιδιώτη, του οποίου η παρουσία ήταν πολύ επικίνδυνη και του οποίου η δράση στοίχισε βαριές ήττες στην Τουρκία. Προσωπικά εχω παραδεχθεί την διζωνική ομοσπονδία επι του Ελλαδικού χώρου καθώς ο επερχόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδος έχει κατονομαστεί χωρίς να το έχει διαψεύσει ως βασικός συντελεστής του σχεδίου ΑΝΑΝ του οποίου όποιοι δεν έχουν καταλάβει αποτελεί την ολοκληρωτική κατοχή της Κύπρου απο την Τουρκία.
    Απλά το μόνο που μένει είναι να πέσουμε ηρωικώς οι εναπομείναντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη Σάββα αλλά έχει πέσει καταιγισμός άρθρων και δεν προλαβαίνω να τρώω σφαλιάρες, ε συγνώμη να διαβάζω ήθελα να πω.
    Μου φαίνεται τελευταία ότι όπου και να γυρίσουμε τρώμε συνεχόμενες σφαλιάρες. Ούτε ο Βέγγος στις ταινίες του δεν έχει φάει τόσες σφαλιάρες.
    ---------------------------------
    "Είναι χαρακτηριστική εν προκειμένω δήλωση ανώτερου έλληνα διπλωμάτη στο υπουργείο Εξωτερικών (που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του) ότι «εάν δεν γίνει προληπτικά κάτι, τότε η Ελλάδα θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα, καθώς το προαγόμενο σχέδιο έχει ως μοντέλο το Κυπριακό"

    Τ' ακούς DORA HANUM δεν προλαβαίνεις να στρίψεις και σου βγάζουν γλώσσα οι διάφοροι υπαλληλίσκοι του υπουργείου εξωτερικών ; Πως τους ανέχεσαι ; Δυσμενή μετάθεση εδώ και τώρα στο....φαρμακονήσι. Δα δεις, θα σου ξαναβγάλει γλώσσα ;
    ----------------------------------
    ΔΥΣΤΥΧΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .... ΤΕΛΟΣ. ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΤΕΛΙΩΤΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ.........
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε sub92 από που στοιχειοθετείς ότι ήταν δολοφονία το συμβάν με το αεροπλάνο του Γιάννου Κρανιδιώτη ;
    Σορρυ αλλά δεν το γνωρίζω καθόλου
    φιλικά
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thessale Εγω με το πείσμα ενός τρελού θα λέγω το φόνο ΦΟΝΟ και όποιος μπορέσει ας μου αποδείξει το τυχαίο συμβάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οἱ εἰδήσεις εἰδικά σήμερα εἶναι ταφόπλακα. Κοιμόμασταν μέ τά τσαρούχια. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ καί ΣΥΡΙΖΑ ὅλοι μαζί ἑνωμένοι γιά διαμελισμό τῆς Ἑλλάδος. Μέσα στά ἑπόμενα ἔτη, στήν καλύτερη περίπτωση, ἡ Θράκη θά εἶναι κράτος ἐν κράτει, στό Αἰγαῖο θά ὑπάρχει συνδιαχείριση καί τά ἐλληνικά νησιά θά εἶναι ἀποστρατικοποιημένα καί τέλος ἡ Κύπρος θά εἶναι τουρκική. Μή μοῦ πεῖτε ὅτι ὑπάρχει περίπτωση νά ἀλλάξουν πρός τό καλύτερο ἡ κατάσταση. Ὅ,τι καί νά ψηφίσουμε, τό κόμμα πού θά βγεῖ νικητής ἤ ἔστω συνδιασμός κομμάτων θά συνεχίσει τό θεάρεστο ἔργο τῆς Ἀμερικῆς πού δέν εἶναι ἄλλο ἀπό τήν γιγάντωση τῆς Τουρκίας καί τόν ἐξισλαμισμό τῆς Ἑλλάδος ὥστε ἐπιτέλους νά μποροῦν νά κάνουν ὅ,τι θέλουν οἱ Ἀγγλοαμερικανοί στήν περιοχή μας.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ρωτήσω κάτι.
    Οι Τούρκοι μπορεί να έχουν ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο, αλλά που διαγράφεται στη συμφωνία της Μαδρίτης ότι το Αιγαίο αυτό δεν είναι το κλάσμα της θάλασσας που τους ανήκει αλλά το σύνολό της;
    Μήπως αναφέρεται κάπου στα διεθνή χωρικά ύδατα; Θα παρακαλούσα επίσης κάποιον που γνωρίζει καλά το αντικείμενο να μας πει πιο ποσοστό του Αιγαίου είναι δικό μας, πιο των Τούρκων και πιο διεθνή ύδατα. Αν θέλει να μας πει πως αλλάζουν τα ποσοστά αυτά σε περίπτωση που κάποια κυβέρνηση πάει σε 12 ν.μ.
    Κάτι άσχετο, τόσες απατηλές προεκλογικές εξαγγελίες έχουμε ακούσει και όμως δεν υπάρχει κόμμα που να βάζει την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στην ατζέντα του; γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ola auta ginontai epeidi eimaste deiloi. Arnoumaste na ergastoume gia na feroume apotelesma, ws koinwnia eimaste volepsakides kai xasiklides. Mas aksizei oti kai an pathoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα είμαστε ούτε οι ηρωικοί πεσόντες ούτε οι τελευταίοι εναπομείναντες sub92. Παρά τις συμφωνίες παρά τις προδοσίες. Εσύ κάνεις κάτι εδώ μέσα με τις αναρτήσεις σου. Αυτό το κάτι είναι η ενημέρωση. Όποιος θέλει να μάθει κάτι περισσότερο από αυτό που του σερβίρουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα ψάχνει εδώ μέσα την ενημέρωση. Με την σειρά τους άλλοι θα ενημερώσουν αυτούς που δεν ψάχνουν. Αν νομίζεις ότι αυτό που κάνουμε και εσύ και εγώ και όλοι όσοι είναι εδώ μέσα μάταιο θυμήσου λίγο πως άλλαξε η στάση του κόσμου τον Δεκέμβρη. Πώς εκεί που δεν υπήρχε αστυνομία ο κόσμος προστάτευε τον εαυτό του πώς απενοχοποιήθηκε αυτή η στάση. Ποιοι ήταν αυτοί που απενοχοποίησαν αυτή την στάση; Αν δεν υπήρχαν οι πραγματικά ανεξάρτητες φωνές ακόμα η φασιστικές φοβίες θα ήταν τροχοπέδη σε κάθε αντίδραση. Η στάση του κόσμου άλλαξε γιατί υπήρχαν τα πραγματικά ανεξάρτητα μέσα με τις φωνές της λογικής που εξέφρασαν τις πραγματικές αγωνίες του ελληνικού λαού και όχι τις πρακτορικές πρακτικές των κουκουλοφόρων «επαναστατών» που πατρονάρονταν από τα main stream ΜΜΕ. Δες τώρα ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές πως οι πολιτικοί ταγοί άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι διότι είδαν πως ο λαός τους γυρνάει μαζικά την πλάτη. Έχεις την εντύπωση ότι αυτό θα γινόταν χωρίς την πραγματικά ανεξάρτητη ενημέρωση; Το ίδιο θα γίνει και με τα εθνικά θέματα. Αλλά θέλει υπομονή, επιμονή και να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας χωρίς να προσβλέπουμε σε προσωπικά συμφέροντα. Τίποτα δεν είναι χαμένο. Όλα είναι ακόμα αγώνας και θα τον συνεχίσουμε μέχρι να δούμε τους γνωστούς κολοτούμπες πολιτικούς να αλλάζουν για άλλη μια φορά θέσεις γιατί θα καταλάβουν και οι ίδιοι ότι οι θέσεις τους δεν έχουν απολύτως καμιά απήχηση στον λαό.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι θα επικαλούντο την συμφωνία της Μαδρίτης κάποια στιγμή ήταν εκ των ουκ άνευ, το ερώτημα είναι, πού κρύβεται το Pan-Kάlos και δεν εμφανίζεται να μας εξηγήσει τι συμφώνησε τότε; Μια ερώτηση. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ισχύει για φανερά βλαπτικές για τα εθνικά συμφέροντα "συμφωνίες" και έχει χρόνο παραγραφής; Με άλλα λόγια, στοιχειοθετείται παραπομπή του Pan-Kάlos;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O Eleytherios B. kala ta leei kai den nomizw oti einai aney aksias oi douleia pou ginetai s ayto to blog kai se merika a'lla. to thema einai omws pws tha mporousan na perasoun oi fones pou akougontai edw (merikes akraies...alla ti na kanoume)kai stous anthrwpous pou den "psaxnontai" h' de kseroun pws na psaxtoun. me mia frash. pws tha mporousan ta main stream MME na paiksoun kai tis gnomes pou adiprosopeyoun ayto to blog.

    eyxaristw

    laikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διμερεις διαπραγματευσεις Ελλαδας - Τουρκιας για το Αιγαιο, υπο την εποπτεια του Αμερικανου διοικητη στο στρατηγειο του ΝΑΤΟ στην Σμυρνη θα διεξαχθουν στις 21 και 22 Ιουλιου, αναφερει η εφημεριδα<< Τα Νεα >>.
    Οι παραβιασεις και υπερπτησεις της Τουρκικης αεροποριας πανω απο κατοικημενα Ελληνικα νησια, στοχο εχουν την δημιουργια γκριζων ζωνων στο Αιγαιο , εν οψει και της επικειμενης διαπραγματευσης.
    Σε μια διαπραγματευση διεκδικεις το μεγιστο , ετσι ωστε στην χειροτερη περιπτωση να κατοχυρωσεις τα κεκτημενα. Η σημερινη συγκυρια ευνοει στο να τεθει στο τραπεζι των διαπραγματευσεων
    1. Η επεκταση του εθνικου μας χωρου στα 12 μιλια.
    2. Η αναγνωριση των δικαιωματων των Ιμβριων και Τενεδιων και η αποζημιωση οσων εχασαν τις περιουσιες τους.
    3. Η ενισχυση της FRONTEX με δικαιωμα δημιουργιας κεντρων ελεγχου μεταναστων, εντος της Τουρκικης επικρατειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπερπτήση στην Σμύρνη Ελληνικών Α/Φ και εικονικό βομβαρδισμό κρισίμων εγκαταστάσεων. Για να δούμε...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @sub92
    cc: Thessalos

    Αγαπητέ Sub συγγνώμη αν σε φέρω σε θέση να διαγράψεις το σχόλιό μου, αλλά και εγώ τρελός αισθανόμουν όταν έκανα τους παρακάτω συνειρμούς (σε τίτλους). Ο πρόλογος ήταν ο Μπακογιάννης, το κυρίως θέμα το διανύουμε μετά τον Κρανιδιώτη και μένει να δούμε τον επίλογο.
    Δες σε τι σημείο μας έχει φέρει η γυναίκα....

    Civil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Υπερπτήση στην Σμύρνη Ελληνικών Α/Φ και εικονικό βομβαρδισμό κρισίμων εγκαταστάσεων. Για να δούμε...


    ΙοΠ"


    τι ωραια που θα ηταν να γινοταν επιτελους κατι τετοιο!
    ετσι για τσαμπουκα,για ανυψωση ηθικου!
    εχουμε πιασει πατο,που θα παει αυτη η κατασταση!!

    Μανωλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. SYGNOMI GIA TOYS LATINIKOYS HARAKTIRES .

    H LYSI EINAI MIA DOSTE STON LAOS STIS ALLES EKLOGES DIPSIFIO NUMERO KAI TOTE NA DITE ENA 7,15 STIS EYROEKLOGES KAI AKOMA TREHOYN...
    LATHROMETANASTES,EGLIMATIKOTITA TORA TA THIMITHIKAN...
    AN TO LAOS DOSEI EMFASI STA ETHIKA THA PERASEI TO ORIO TOY 10% KAI THA ALLKSEI OLO TO POLITIKO SKINIKO
    EITE ME ND POY EINAI KAI TO FISIOLOGIKO EITE KAI ME TO PASOK...ESTO..THA APOTELESEI ASPIDA GIA NEA PRODOSIA..

    ELPIZO DILADI GIATI EHO GINEI PESIMISTIS PLEON GIA TO MELLON TIS PATRIDAS MAS..
    ALLI LYSI DEN VLEPO..

    CHRIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΙΟΔΩΤΗ, ΤΟΝ ΤΑΠΕΡΜΑΝ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ.ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Η ΜΑΛΒΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. γιατί η ντόρα τι είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. anvnme 15 Ιούλιος 2009 8:25 μμ

    χιλιες φορες περισσοτερο αποδεχομαι τους αντιρησιες σηνηδησεις που ακολουθουν τα πιστευω τους στη ζωη τους

    παρα διαφορους βουλευτες πατριωτικων κοματων με 40 μερες θητεια στο στρατο και ενα σορο φτηνες γλυωδεις δικαιολογιες περη εξυπηρετησης των ελληνικων συμφεροντων στης βρυξελες και αλλες μπουρδες
    ...................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανωνημε Ελευθέριος Β.
    15 Ιούλιος 2009 2:28 μμ
    εχεις ξεφυγει λιγακι η τα βλεπεις ολα ανεστραμενα οπως τα θες

    τα main stream μμε υποστηριζουν τους κουκουλοφορους,,, που ζεις; στον Αρη μηπως

    Για δυο τρεις διαφορετικες αποψεις που ακουστηκαν μετα τη δολοφονια του 16χρονου

    Ξερεις εξεγερσεις σε μεγαλουπολεις γινονται παντα και θα γινονται και σχεδον παντα δεν τισ οργανωνη κανεις...

    οι επαναστασεις γινονται οργανωμενα

    οι εξεγερσεις γινονται αφθορμητα

    απο τα μεσα του προηγουμενου αιωνα σε ολες της αστικες δημοκρατιες εχουμε εξεγερσεις στις μεγαλες πολεις, η Νεα Υορκη εχει καει τρεις φορες ολοσχερος
    και η μια φορα εγινε και ταινια πριν απο λιγα χρονια....

    ξερεις οταν κατεβαίνουν οι πυροσβεστες σε απεργια στο παρισι καιγεται ολο το κεντρο και οταν κατεβαινουν τα συνδικατα στη Γερμανια, υπαρχουν νεκροι (αν δεν το ξερεις)
    Και εκει δεν τολμουν να πανε διπλα διπλα εθνικοσοσιαλιστες και λευκη λυκοι με της αστυνομικες δυναμης οπως εδω.....

    χθες τη μερα της Βαστιλης στη Γαλλια καεικαν εκατονταδες αμαξια στο Παριση...... οχι τα επεισοδια πλακας που γινονται στην Ελλαδα..

    Ξερεις ολα τα καναλια βριζουν τους κουκουλοφορους.....

    οταν καποιοι ειπαν να μελετηθει το κοινωνικο φαινομενο της εξεγερσεις,
    να δουμε τα προβληματα που υπαρχουν στη νεα γενια κατηγορηθηκαν για συνεργεια........
    οτι υποστηριζουν τα γεγονοτα....

    Κοινωνικα προβληματα αντιπετωπιζονται μονο κοινωνικα και οχι κατασταλτικα οπως νομιζεις
    Αν προσπαθησεις να καταστηλεις μια κοινωνικη δυναμικη με τη βια τοτε παντα θα εξελισεται σε κατι πολι χειροτερο.........

    Ξερεις το βασικο στοιχειο της βιας των νεων ειναι η ελειψη οραματος και καποιου φως στο τουνελ

    και με την πολιτικη των πραιτωρων που ακουλουθηται απο την κυβερνησει εκει που ειχαμε ενα ησυχο κοινωνικα κρατος

    σε σχεσει με αυτα που γινοταν στην ευρωπη, με λιγα γκαζακια καμια πετρα και καμια μολοτοφ

    κατεληξαν μεσα σε πεντε χρονια να γινει ''μαγκας'' ο νεος που θα πυροβολη βραδιατικα αστυνομικους
    και να ανοιξουν το φαινομενο της τρομοκρατιας της γειτονιας........

    και αυτα δεν αντιμετωπιζονται σοβαρα με δημιουργεια αστυνομικου κρατους, υπερκαταστολης και συνεργασια αγανακτισμενων πολιτων-λευκων λυκων&εθνικοσοσιαλιστων, με αστυνομικες δυναμεις.
    αν συνεχισουν με τα μυαλα που κουβαλανε θα γινουν ολα πολυ χειροτερα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. TIN SYNTHKI POU DIEPI TOYS MEIONOTIKOUS MOUSOULMANOUS [LOZANIS?]POU MBOROUME NA TIN VROUME?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με το "ευχαριστούμε τους Αμερικάνους" ο ποντικομούρης ο Σημίτης(ο "όνομα και πραμα" Σημίτης, διότι την περίοδο της δικτατορίας κυκλοφορούσε στην Γερμανία με το ψευδώνυμο ΜΑΡΚΟ ΒΕΝΤΟΥΡΑ εις ανάμνησιν κάποιου προγόνου του ΒΕΝΤΟΥΡΑ που ήταν μέλος της Φεντερασιόν της Θεσσαλονίκης)κατήργησε στην πράξη το "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" το οποίο εμείς οι αφελείς προς στιγμήν το είχαμε πιστέψει.



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δες τε ομως και την Τουρκικη αποψη στο παρακατω από Geopolitics-Gr.blogspot...

    Του Zeynel Lüle


    Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα, το οποίο η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες ολοένα και «διογκώνει», αφού πιστεύω ότι πίσω από τη «διόγκωση» αυτή κρύβονται άλλοι σκοποί.

    Είναι το θέμα των λαθρομεταναστών…

    Ίσως στην Τουρκία να μην έλκει την προσοχή κανενός, όμως εδώ και ένα χρόνο τα σύνορα της Ελλάδας δεν φρουρούνται μόνο από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, αλλά τα έχουν θέσει κάτω από ασφάλεια τόσο οι γαλλικές κορβέτες, όσο και οι ιταλικές φρεγάτες…

    Δεν είναι μόνο οι παράκτιες ακτές, πάνω από τον Έβρο συνεχώς υπερίπτανται ιταλικά ελικόπτερα.

    Αυτό τι σκοπό έχει;

    Να σας το εξηγήσω:

    Το πρόβλημα δεν είναι η Τουρκία
    Η Ελλάδα, εδώ και μερικά χρόνια, υψώνει συνεχώς «τον τόνο της φωνής της», δηλαδή διογκώνει το θέμα και στις διεθνείς πλατφόρμες αναφέρει ότι «βρίσκεται κάτω από την κατοχή των λαθρομεταναστών».

    Την δε ευθύνη γι’ αυτό την φορτώνει στην Τουρκία. Όμως, η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Οι αριθμοί δεν το επιβεβαιώνουν.

    Τον τελευταίο χρόνο, οι ελληνικές Αρχές συνέλαβαν 146.000 λαθρομετανάστες. Οι 30.000 εξ αυτών συνελήφθησαν στα σύνορα του Έβρου και οι 15.000 στα ελληνικά νησιά. Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι 45.000 λαθρομετανάστες πέρασαν μέσω Τουρκίας. Τότε, οι άλλοι 100.000 λαθρομετανάστες από πού ήρθαν;

    Θεωρείται βέβαιο ότι δεν προήλθαν από την Τουρκία. Προήλθαν από τη Λιβύη, την Αλβανία, τη Βουλγαρία κλπ…Τότε, τα δάχτυλα της Αθήνας γιατί δείχνουν την Τουρκία;

    Θα σας εξηγήσω το αίτιο. Άλλωστε, για το λόγο αυτό και στην αρχή του άρθρου μου ανέφερα ότι «πίσω από τη διόγκωση αυτή υπάρχει άλλος σκοπός».

    Έχει κινητοποιηθεί η Frontex
    Η δική μου παρατήρηση είναι ότι η Ελλάδα με την πολιτική της αυτή επιζητεί να θέσει κάτω από διεθνή ασφάλεια τα «αδιευκρίνιστα» σύνορά της στο Αιγαίο, σύμφωνα με τους δικούς της «προσδιορισμούς».

    Το σημαντικότερο είναι ότι η Αθήνα θέλει «έμπρακτα» να προσδιορίσει «τη γραμμή του FIR» Αθηνών, «ως σύνορο του Αιγαίου» και αυτό να το περάσει ως «οριοθέτηση της Ε.Ε.». Ο ορισμός είναι: «Το Αιγαίο είναι μια ελληνική λίμνη»…

    Ως γνωστόν, η Ε.Ε., προκειμένου να διαφυλάξει τα εξωτερικά της σύνορα, αλλά και προκειμένου να παρεμποδίσει τη λαθρομετανάστευση, έχει δημιουργήσει μια δύναμη με την ονομασία «FRONTEX». Η δύναμη αυτή δραστηριοποιείται ενεργά από το 2007 και εντεύθεν. Είκοσι επτά ελικόπτερα, 21 αεροσκάφη και 116 πλοία αναμένουν έτοιμα, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν σε ώρα ανάγκης.

    Άλλωστε, η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο άρχισε να επωφελείται ενεργά από την ‘Frontex’. Αυτό πλέον δεν είναι μυστικό. Από εδώ πηγάζει και το γεγονός ότι οι εν λόγω φρεγάτες και κορβέτες, αλλά και τα ελικόπτερα, άρχισαν να «περιπολούν» στα τουρκικά σύνορα.

    Κατά την κρίση των Ιμίων, η Ε.Ε. είχε πει: «Τα Ίμια είναι ελληνικές βραχονησίδες». Έτσι, και βάσει της άποψης αυτής, άρχισε να δραστηριοποιείται στο Αιγαίο, το οποίο έχει διαμορφωθεί βάσει του ελληνικού προσδιορισμού, προκειμένου «να διαφυλάξει τα σύνορα της Ε.Ε.».

    Το πρόβλημα εκπέμπει συναγερμό
    Η Τουρκία είναι ανίδεη της κατάστασης…Επιπλέον, πιέζεται εκ μέρους της Ε.Ε. να υπογράψει μια συμφωνία για την επιστροφή στην Τουρκία όλων των λαθρομεταναστών, έστω και αν δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι οι λαθρομετανάστες αυτοί πέρασαν στα εδάφη της Ευρώπης μέσω Τουρκίας.

    Μάλιστα η Ε.Ε. δεν προσεγγίζει ούτε και σε έναν διαμοιρασμό του οικονομικού κόστους που θα προκύψει. Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της, ακόμη και με τη δύναμη της ‘Frontex’, τότε η Τουρκία πώς θα τα φυλάξει;

    Όμως, εν τω μεταξύ, η Ε.Ε, προκειμένου η Αθήνα να παράσχει «καλούς όρους στέγασης» στους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, άρχισε να στέλνει «χρήμα με ουρά».

    Δεν ξέρω αν μπόρεσα να σας εξηγήσω την κατάσταση ξεκάθαρα.

    Άραγε, τη σημασία του θέματος αυτού, το οποίο άρχισε να εκπέμπει και «σήμα συναγερμού», πώς αλλιώς θα μπορούσα να σας το εξηγήσω;… Το θέμα το αφήνω στην υψηλή πληροφόρηση της Άγκυρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σάββα, τί ἀκριβῶς θέλεις νά μᾶς πεῖς στέλνοντάς μας στή Συνθήκη τῆς Λωζάνης;

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Iόλαε
    μας το ζήτησε ανώνυμος σχολιαστής παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευχαριστω!Σαββα .11 45

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.