25/7/09

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Φ!

Στην κυριολεξία βρίσκεται υπό διάλυση η Εθνική Φρουρά και αυτή τη φορά, ούτε σχήμα λόγου είναι, ούτε αντιπολιτευτική υπερβολή! Την τακτική απαξίωσης της ύπαρξης της Εθνικής Φρουράς και γενικά της αμυντικής θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εφήρμοσε η κυβέρνηση Χριστόφια από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας, ακολουθεί σε εντατικοποιημένους ρυθμούς, η διάλυση της Εθνικής Φρουράς και η πλήρης αποσύνθεση του στρατεύματος!

Το κεντρικό στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το οποίο θα λειτουργήσει σε περίπτωση σύρραξης και το οποίο γνωρίζουμε που βρίσκεται, αλλά δεν θα το αποκαλύψουμε, για να μην κατηγορηθούμε για αποκάλυψη στρατιωτικών μυστικών, βρέθηκε παραβιασμένο και αποψιλωμένο από εξοπλισμό!

Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, τα οποία στο πλαίσιο άσκησης πήγαν για να επιθεωρήσουν το μυστικό κεντρικό στρατηγείο του ΓΕΕΦ, πάγωσαν όταν αντίκρισαν τις χοντρές μεταλλικές του πόρτες παραβιασμένες με οξυγόνο και από μέσα να λείπουν κρεβάτια, γραφεία, συστήματα κλιματισμού, ακόμα και καλώδια απαραίτητα για την λειτουργία του στρατηγείου!

Το πρώτο σοκ διαδέχθηκε το δεύτερο, όταν και πάλι μόνιμα στελέχη του στρατεύματος βρήκαν παραβιασμένες τις πόρτες του μυστικού στρατηγείου του Πυροβολικού και το στρατηγείο λεηλατημένο!

Αρκετοί στην Εθνική Φρουρά διερωτήθηκαν πως έγινε αυτό, αφού και στις δύο περιπτώσεις τα μυστικά στρατηγεία φυλάσσονταν από φρουρά, κάποτε στρατονόμους, κάποτε λοκατζήδες.

Και τότε εξεπλάγησαν για μια ακόμη φορά δυσάρεστα, αφού έμαθαν ότι από τότε που ανάλαβε η κυβέρνηση Χριστόφια τα μυστικά στρατηγεία έπαψαν να φρουρούνται!

Η υπόθεση καταγγέλθηκε και στην Αστυνομία και απ’ ότι πληροφορούμαστε πρόκειται για διαρρήξεις του κοινού ποινικού κώδικα. Αυτό όμως δεν έχει σημασία και δεν είναι παρήγορο, αν βρέθηκαν κάποιοι ανεγκέφαλοι ή εγκληματικά στοιχεία να διαρρήξουν τα νευραλγικής σημασίας στατηγεία.

Το θέμα είναι ότι θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε τούρκος ή πράκτορας τους να το κάνει και να γεμίσει τον χώρο με εκρηκτικά ή με κοριούς για να παρακολουθεί τα πάντα!

Το θέμα επίσης είναι ότι η Εθνική Φρουρά σε αποσύνθεση όπως είναι, δεν μπορεί να διαφυλάξει στοιχειωδώς τον εαυτό της!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΠΛΗΓΜΑ;
Το έγκλημα όμως συνεχίζεται!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το 40% των πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς έχει είτε χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις, είτε έληξε ο χρόνος ζωής του, αλλά δεν έχει αναπληρωθεί!

Ενώ, η πρακτική που ακολουθείται διεθνώς από όλους τους στρατούς του κόσμου, είναι να υπάρχει πέραν του 100% διαθεσιμότητα σε πυρομαχικά, στο δικό μας στρατό υπάρχει μόνο 60% και η κυβέρνηση Χριστόφια δεν δείχνει καμία διάθεση να καλύψει τις απώλειες!

Επίσης, δεν γίνονται παραγγελίες για προμήθεια ανταλλακτικών οπλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται ο λεγόμενος κανιβαλισμός, δηλαδή για να φτιαχτεί ένα οπλικό σύστημα να ξηλώνονται άλλα και φυσικά να καταστρέφονται!

Παράδειγμα τρανταχτό αποτελεί η περίπτωση είδους κράνους, του οποίου η ζωή έχει λήξει και χρειάζεται αναπλήρωση.

Αυτή η αναπλήρωση δεν έγινε ποτέ!

Θα ήταν εγκληματική αμέλεια, αν η ελλείψεις ήταν λιγότερες και σε κάποιους τομείς του στρατεύματος. Επειδή όμως οι ελλείψεις είναι πολλές και σε γενικό επίπεδο, προκαλείται η εύλογη υποψία ότι η Εθνική Φρουρά αφήνεται έρμαιο στον χρόνο και τις ελλείψεις συνειδητά.

Μήπως κάποιοι κάτι ξέρουν περισσότερο από εμάς; Ας πούμε ότι επίκειται κλείσιμο του κυπριακού και θέλουν να εξοικονομήσουν πόρους, για να τους διαθέσουν σε λαϊκιστικές εξαγγελίες δήθεν μέτρων;

Ή μήπως κάποιοι θέλουν μια Εθνική Φρουρά διαλυμένη, έτσι ώστε να προβάλουν το επιχείρημα της δήθεν αδυναμίας μας να αντισταθούμε σε τυχόν επίθεση, για να μας πείσουν ότι είμαστε η αδύνατη πλευρά και να δεχτούμε ότι μας σερβίρουν;





Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ



Σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, έγιναν τριάντα εννέα (39) προσβολές από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, σε όλη την Κύπρο!

Προσβολή σημαίνει βύθιση για εικονικό βομβαρδισμό ή εικονικό πολυβολισμό!

Ο αριθμός 39 δεν είναι καθόλου μικρός!

Οι προσβολές έγιναν για να μετρηθούν οι αντιστάσεις και αντιδράσεις μας και για να εξεταστεί αν τα ραντάρ μας μπορούν να παρεμβάλουν εμπόδια στις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Δεν γνωρίζουμε αν τα ραντάρ μας μπορούν να παρεμβληθούν μεταξύ της Κύπρου και των τουρκικών μαχητικών, αλλά πάντως αντιστάσεις μέτρησαν οι τούρκοι και πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι!

Ερώτημα πρώτο: Ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, ένας μαχητής ο ίδιος, γνωρίζει όλα αυτά ή τον παραπληροφορούν οι επιτελικοί του; Είναι διατεθειμένος ο Παπακώστας να συνδέσει το όνομα του και να τον γράψει η ιστορία ως ο υπαίτιος της διάλυσης της Εθνικής Φρουράς;

Ερώτημα δεύτερο: Ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς γνωρίζει για όλα αυτά ή τα έμαθε αργότερα και προσπαθεί να περισώσει ότι περισώζεται; Θα παραμείνει σιωπηλός όπως ο προκάτοχος του ή θα ορθώσει ανάστημα και θα αντισταθεί στην διάλυση του στρατού, του οποίου έχει την τιμή να είναι Αρχηγός;

Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της τουρκικής εισβολής!

http://pontiki.com.cy/index.php/1/3058.html

9 σχόλια:

  1. >>Η υπόθεση καταγγέλθηκε και στην Αστυνομία και απ’ ότι πληροφορούμαστε πρόκειται για διαρρήξεις του κοινού ποινικού κώδικα.<<

    οπως και με τις προσφατες αποκαλυψεις της ΕΥΠ

    το κοινο ποινικο εγκλημα μπορει(ειναι δυνατον) να εχει και πολιτικες προεκτασεις,

    αν βεβαια οι πολιτικες προεκτασεις ειναι σε αλλο κρατος θα μπορουσε να χαρακτηριστει και αλλιως ,

    το οτι πηραν κλιματιστικα και πλιατσικολογησαν ή δεν εκαναν σοβαροτερου ειδους δολιοφθορες δεν σημαινει οτι δεν ηταν σαμποταζ για την ΕΦ

    εγω λεω ευτυως γινονται και τετοια για να καταλαβαινουμε που εχουμε φτασει...

    αλλα τα εχουμε δει ολα ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας θυμίζει κάτι αυτή η λεγόμενη διάλυση;
    Μήπως άλλο ένα ξεπούλημα είναι έτοιμο να ξεσπάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..Το κεντρικό στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το οποίο θα λειτουργήσει σε περίπτωση σύρραξης και το οποίο γνωρίζουμε που βρίσκεται, αλλά δεν θα το αποκαλύψουμε, για να μην κατηγορηθούμε για αποκάλυψη στρατιωτικών μυστικών, βρέθηκε παραβιασμένο και αποψιλωμένο από εξοπλισμό!

    Αγαπητέ h το τι πηραν ειναι το λιγότερο οπως και το ποιοί ήταν ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΤΡΑΕΙ.
    Την έχω την είδηση απο καιρό και το έχω παρακολουθήσει το θέμα.

    Ειναι αλλεπάλληλα τα μήνυμα που έρχονται για την διάλυση της Ε.Φ. και ανησυχητικά.Σημερα δέ, παίζει και η πληροφορία για νατοικό στρατό στην Κύπρο με συμμετοχή Ελλήνων, Τουρκων, και Ευρωπαίων.Βασικό στοιχείο ενός κράτους είναι το δικαίωμα αυτοάμυνας.Αλλά τι έγραψα ο έρμος, είπα Κράτους όχι ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (αποτέλεσμα ευέλικτης τρικυμίας εν κρανίω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά, τι ψάχνετε; Γιατί έγινε ο πρόσφατος "Δεκέμβρης"; Διότι υπουργός Δημοσίας Τάξεως ήταν ο χριστιανούλης Πάκης με τους 35 Αγίους στο Γραφείο του, γιός του Βασιλάκη του Παυλόπουλου, που δίδασκε φιλολογικά στην Ιερατική Σχολή Καλαμάτας και αποβλάκωσε με το ραββινικό δηλητήριο γενιές θεολόγων και ιεραρχών. Ο Χριστόφιας τι είναι; Ο τελευταίος κομμουνιστής κυβερνήτης του Δυτικού Κόσμου, που συγχρόνως πιστεύει στον Χριστό σαν Ρώσος χωριάτης. Τι περιμένετε από έναν πραγματικό χριστιανό (όπως ο Πάκης και ο Χριστόφιας) που διοικεί ένα Κράτος; Σύντομα θα το παραδώσει στον εχθρό για να σώσει την ψυχή του.
    Ο μακαρίτης Ζαν - Ζάκ Ρουσσώ τάχει πεί πριν 240 χρόνια, αλλά τον έχουνε θάψει: Αν μεθαύριο ένα Κράτος διοικηθεί με όλους τους Κανόνες του Ευαγγελίου, σε έξι μήνες το πολύ θα το έχει καταλάβει ο εχθρός. Όλα τα άλλα, κύριε Καλεντερίδη μου, είναι φιλολογία. Ξἐρω ότι συμφωνείς μαζί μου, αλλά δεν τολμάς να το πείς ανοιχτά, διότι είναι πολλοί οι χριστιανούληδες που διαβάζουν το μπλόγκ σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν ο Χριστιοφιας μπροστα στις καμερες της τηλεορασης σχολιασε το ΟΧΙ ως εξαρση του..εθνικισμου τοτε ευελικτα οδηγουμεθα στην τουρκοποιηση της Κυπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καλεντερίδη,
    συνεχίζοντας να αφήνετε να δημοσιεύονται σχόλια κατάπτυστων νεοπαγανιστών με ωθείτε να μη θέλω πλέον να επισκέπτομαι το ιστολόγιό σας που τόσο εκτιμώ...
    Εντάξει η ύπαρξή τους είναι γνωστή όπως και τα κέντρα που τους ανέπτυξαν. Έχει πλέον νόημα να τους υφιστάμεθα εδώ; μπορούν να προσφέρουν έστω και μία στοιχειωδώς σωστή σκέψη αυτά τα διεστραμένα άτομα; Φυσικά δεν πιστεύω να επικαλεσθήτε την δημοκρατία αφού η εμφάνισή τους και μόνο την καταργεί. Στο κάτω κάτω καταφέρονται εναντίον της επικρατούσας θρησκείας την οποία το σύνταγμα του κράτους προστατεύει (τυπικά ακόμη τουλάχιστον).
    Με τη συχνή εμφάνισή τους εδώ αρχίζω να πιστεύω ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος, αισθάνονται σιγά σιγά σαν στο σπίτι τους ή ότι ίσως μπορούν να στρατολογήσουν (προσυλητίσουν) αδιάφορους χριστιανούς. Υπάρχουν και άλλα πατριωτικά ιστολόγια που όμως είναι απαλλαγμένα από τέτοιες εμφανίσεις.
    Ας τους αφήσουμε να ανακυκλώνονται στα δικά τους ιστολόγια και στων άλλων αποχρωματισμένων άοσμων και άγευστων Ελλήνων.


    Νομίζω ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να μη δημοσιευθεί το σχόλιό μου χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα για το αντίθετο αν εσείς το κρίνετε σκόπιμο.

    Με εκτίμηση,
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ...θρησκευτικά εδώ είναι εκτός θέματος. Το θέμα εδώ είναι η αποδόμηση θεσμών και υπηρεσιών του κράτους εκ των άνω. Δεν είναι νέο φαινόμενο, κρατάει δεκαετίες αυτή η κολώνια σε όλο το ρωμέϊκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πωπω ρε παιδιά, το διάβασα και έπαθα 8 εγκεφαλικά....είπαμε διάλυση, ακούγεται οντως απο καιρό αλλά αυτό....παραπάει..!!σωστά το έθεσε ο φίλος sub....δεν έχει σημασία τι πήραν, ακόμα και στυλό κια γομολάστιχες να έπαιρναν...το θέμα είναι που μπήκαν και τα πήραν...!!!δηλαδή κουβάλησαν οξυγόνα, και έφεραν φορτηγά για να φορτώσουν...αυτό θέλει μέρα ολόκληρη ή μέρες....σκεφτείται το...μέρες χωρίς να τους πάρουν χαμπαρί στα "μυστικά" στρατηγεία..!!!ήμαρτον..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἐδῶ πρέπει νά εἰπωθοῦν τά πράματα μέ τό ὄνομά τους! Τί ρόλο βαράει ὁ κ. Χριστόφιας; Δηλαδή τί πρέπει νά κάνει κάποιος ἄνθρωπος γιά νά χαρακτηρισθῆ προδότης, ἐθνικός μειοδότης κτλ. Σάββα, δέν μπορεῖ νά κόβεται ἕνα σχόλιο, ἐπειδή κάποιος ἐκφράζει τήν προσωπική του γνώμη καί εἰδικά ὅταν ὁ κύριος αὐτός ἔχει ἀφήσει τήν ἐθνική φρουρά καί ἀπό πυρομαχικά! Προφανῶς βρίσκεται σέ ἐντεταλμένη ὑπηρεσία!

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.