17/7/09

Αυστρία-Κατά της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ


Την αρνητική θέση της χώρας του απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέπτυξε με κάθε σαφήνεια ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, κατά την κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους στο περιθώριο της υπογραφής, την περασμένη Δευτέρα στην 'Αγκυρα από τους ηγέτες πέντε χωρών, της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου «Ναμπούκο».
Αυστρία-Κατά της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ είναι η χώρα του, αποσαφηνίζει στον Ερντογάν ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν
Την αρνητική θέση της χώρας του απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέπτυξε με κάθε σαφήνεια ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, κατά την κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους στο περιθώριο της υπογραφής, την περασμένη Δευτέρα στην 'Αγκυρα από τους ηγέτες πέντε χωρών, της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου «Ναμπούκο».
Όπως γράφει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας «Κουρίρ», στις εμπιστευτικές τους συνομιλίες, ο κ. Φάιμαν υπογράμμισε στον Τούρκο πρωθυπουργό τον μεγάλο σκεπτικισμό του αυστριακού πληθυσμού απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Αυστρία είναι κατά μιας συμμετοχής της Τουρκίας ως μέλος στην ΕΕ και προτείνει, όπως η Γερμανία, μία προνομιακή σχέση συνεργασίας».
Ακόμη ο Αυστριακός καγκελάριος αποσαφήνισε στον κ. Ερντογάν ότι «στην Αυστρία σε κάθε περίπτωση θα διενεργηθεί σχετικό δημοψήφισμα (ΣΣ.
για την τουρκική ένταξη) εάν τελικά ολοκληρωθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις».
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κουρίρ» ο καγκελάριος Φάιμαν επισημαίνει πως «αμοιβαίος σεβασμός σημαίνει επίσης ότι κανείς διατυπώνει ανοικτά και ειλικρινά την άποψή του και παίρνει θέση, οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανειλικρινές και δεν δίνει σε κανέναν τίποτε».
Όπως γράφει η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της εφημερίδας Μαργκαρέτα Κοπάινικ, στην εμπιστευτική συνομιλία του με τον Αυστριακό καγκελάριο, ο Τούρκος πρωθυπουργός έδειξε πολύ απογοητευμένος από τη στάση που κρατείται απέναντι στη χώρα του από την ΕΕ.
Ο κ. Ερντογάν φέρεται ακόμη να δηλώνει στον κ. Φάιμαν, πως ο ίδιος προ πάντων δεν κατανοεί την απορριπτική στάση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, ενώ αντίθετα, κατά την άποψή του, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ μιλούσαν πολύ θετικότερα για την Τουρκία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βέρνερ Φάιμαν, τοποθετείται επίσημα και με σαφήνεια κατά της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ.
Ηδη στις αρχές Απριλίου και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ στην Πράγα, ο κ. Φάιμαν είχε επαναλάβει στον Μπαράκ Ομπάμα, το σκεπτικισμό και τις επιφυλάξεις της Αυστρίας απέναντι σε μια ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Αυστρία είχε προβάλει επιφυλάξεις και αντίσταση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ τον Οκτώβριο του 2005, και μέχρι την τελευταία στιγμή επέμενε σε μια διατύπωση πως «οι διαπραγματεύσεις συνιστούν μια ανοικτή διαδικασία, για το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις εκ των προτέρων».
Η επίσημη Βιέννη ζητούσε και ζητά, μόνον μια «προνομιακή σχέση» για την Τουρκία αντί της πλήρους ένταξης, ενώ τα αυστριακά κόμματα φαίνεται να συμφωνούν πως, στην περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων σε ένταξη της Τουρκίας, ο αυστριακός πληθυσμός θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθεί σε δημοψήφισμα για να έχει τον τελευταίο λόγο.
ΕΞΠΡΕΣΣ

9 σχόλια:

  1. ελπιζω για αλλη μια φορα η τουρκια να φαει τα μουτρα της στα τοιχη τη Βιεννης

    τωρα αυτη η 'προνομιακη σχεση' που πολυσητειται ελπιζω να μην ειναι καμια ιδεα συνεργασιας και συνδιαχειρησης με τα βαλκανικα κρατη (Ελλαδα)
    ισως εχουν καταλαβει οτι χωρις τουρκια δεν μπορουμε να αποδωσουμε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πωω, πόσοι θα βρουν μπροστά τους τον Παυλόπουλο. Τώρα βέβαια εδώ που τα λέμε η ελληνική ελίτ έχει από χρόνια ρίξει την πετσέτα στο ρινγκ των Ε/Τ προβλημάτων, έχει παραδεχτεί την ήττα και δορυφοροποίησή της στην Άγκυρα και γι' αυτό η επιμονή της στην πλήρη ένταξη. Η υποταγή μας δεν θα φαντάζει τόσο ξεφτίλα με την Τουρκία πλήρες μέλος της ΕΕ. Όμως με την ειδική σχέση θα φαίνεται καθαρά αυτό που ήδη είμαστε, δηλαδή μια τουρκική νομαρχία...και με γυναίκα νομάρχισσα παρακαλώ...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τώρα;
    Τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετοιμαστείτε απο τωρα να υποδεχτείτε την Τουρκία ως ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.,εφόσον ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΏΚΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ.Και όλα τα αλλα που λενε κατα καιρους οι Ευρωπαίοι "φωστήρες" ειναι "προφασεις εν αμαρτιες".Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ Ε.Ε., ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΕΛΛΑΣ.
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΤ το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Εδώ δεν συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ στο ΥΠΕΘΑ για να μην ερεθιστεί ο εθνικός επιβήτωρ και φτάσουν τα μαχητικά μέχρι και την ελληνόφωνη Καλαβρία και θα δηλώσουν ότι θα κάνουν δημοψήφισμα για την τουρκία; Δεν υπάρχει έλληνας πολιτικός (εννοείται μέσα στα δύο κόμματα εξουσίας) που έχεις τις κοχόνες για κάτι τέτοιο. Θεραπαινίδες είναι όλοι.
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί λές βρέ ΔΤ; Ἐδῶ δέν σέ ρωτᾶνε ποτέ καί ἐσύ μᾶς λές γιά δημοψηφίσματα. Ὅλοι οἱ Ἕλληνες νά ἀπαιτήσουν δημοψήφισμα γιά τό συγκεκριμένο θέμα παραδείγματος χάριν... ξέρεις πολύ καλά τί θά γίνει. Οἱ πολιτικοί δέν ἀνήκουν στίς χῶρες τους, ἀνήκουν καί προέρχονται ἀπό τίς πολυεθνικές. Οἱ συγκεκριμένες ἑταιρεῖες δέν εἶναι πολλές, εἶναι πολύ λίγες καί ἔχουν ἀπό κάτω τους ἄλλες πολυεθνικές. Δέν εἶναι τυχαῖο ὅτι οἱ ἑπτά ἀδελφές εἶναι παντοῦ καί κάνουν κουμάντο στήν Ἀμερική, ἄρα σέ ὁλόκληρο κόσμο. Θά μοῦ πεῖς εἶμαστε τελειωμένοι; Δέν ξέρω θά σοῦ ἀπαντήσω, ἐάν δέν προσπαθήσουμε εἴμαστε σίγουρα!

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδια,κατι θα ξερουν οι θλιβεροι μας για τους επιβητορες γειτονες μας.Εδω ο επομενος καγκελαριος της γερμανιας ειναι γκει [κοσμος του επενδυτη,σημερα],λετε να μεινει μονο η γαλλια να λεει οχι στην τουρκικη ενταξη ?.Και μεχρι ποτε ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στον αιώνα τον άπαντα. Και μόνο η Γαλλία να μείνει φτάνει. Βέβαια έχει και Γαλλόφωνα κράτη που επηρεάζει...
    Την ημέρα που θα εισέλθει η Τουρκία στην ΕΕ έχει τελειώσει και τυπικά η Ελλάς...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.