5/7/09

Καλλιεργούν κλίμα για μειονότητα


Παράξενες εκδηλώσεις... μνήμης και αναζήτηση ηρώων από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής
Συντονισμένο «παιχνίδι» στη Θράκη στήνεται με πρωταγωνιστή το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, ώστε να συντηρηθεί το κατάλληλο κλίμα και να δημιουργηθεί το ευνοϊκό περιβάλλον για να νομιμοποιηθούν και υλοποιηθούν εμπράκτως οι διεκδικήσεις της Αγκυρας.

Σειρά παράξενων περιστατικών και γεγονότων παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες στη Θράκη, που συμπίπτουν χρονικώς με την έγερση μειονοτικού ζητήματος στις διμερείς σχέσεις από τον κ. Ερντογάν, τον Α. Νταβούτογλου και τον Ε. Μπαγίς.
Ο Τούρκος γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς, με την ευκαιρία της τελετής αποφοίτησης των παιδιών από τα «Κοράν Κουρσού», τα ισλαμικά κατηχητικά με τα οποία έχει γεμίσει η Θράκη, πήγε στο πομακοχώρι Κέχρος και έδωσε το δικό του μήνυμα: «...Βλέπω εδώ μια τουρκική κοινότητα που εργάζεται με αυταπάρνηση. Συνεχίστε αυτόν τον αγώνα χωρίς να υποκύψετε και στηρίξτε τον τουρκισμό, χάρη σε σας θα επιβιώσει ο τουρκισμός της Θράκης και θα συνεχίσει να ζει...». Ο κ. Σαρνίτς, κινούμενος εκτός ορίων της αρμοδιότητάς του, υποσχέθηκε μάλιστα και υποστήριξη για να «λυθούν τα πολλά προβλήματα...».

Προβληματισμός
Ο κ. Σαρνίτς όμως, λίγες ημέρες αργότερα, επισκέφθηκε το πομακοχώρι Χλόη, για να συμμετάσχει στον εορτασμό που προσπαθούν να καθιερώσουν ορισμένοι για τα «Σαράντα Κουρμπάνια» (τις σαράντα θυσίες). Η εκδήλωση έγινε στη μνήμη των... σαράντα πολεμιστών κάποιου Σουλεϊμάν Πασά, που έπεσαν στον αγώνα για την κατάκτηση της Θράκης τον 14ο αιώνα! Τα περιστατικά αυτά (τα οποία αποκαλύπτει ο «Αντιφωνητής» της Κομοτηνής) έχουν προκαλέσει δικαιολογημένο προβληματισμό για τη μεθοδική και συστηματική προσπάθεια του τουρκικού προξενείου, υπερβαίνοντας πλήρως την αποστολή και τους όρους εντολής του, να καλλιεργήσει ευνοϊκό έδαφος για τις διεκδικήσεις της χώρας του, παρεμβαίνοντας ευθέως και με διχαστικό τρόπο στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας που το φιλοξενεί.
Στο πλαίσιο της αναζήτησης... «ηρώων» οι άνθρωποι του τουρκικού προξενείου ασχολήθηκαν και με την ανέγερση παράνομων μνημείων σε δασική έκταση.
Στα Χίλια, ενόψει του πανηγυριού, το οποίο είχε σχεδόν εκτουρκισθεί, φέτος φρόντισαν «άγνωστοι» να ανεγείρουν μέσα στο δάσος ολόκληρη τσιμεντένια κατασκευή στη μνήμη του Μεχμέτ Χιλμί, δάσκαλου στο επάγγελμα και δυναμικού «εθνικιστή», ο οποίος θεωρείται πατέρας του «τουρκισμού» στη Θράκη και έκδοτης (από το 1924) των πρώτων εφημερίδων στην περιοχή της Θράκης που προωθούσαν την εμπέδωση του κεμαλισμού.
Για το πώς λειτουργούν όμως στη Θράκη τα «κηρύγματα» της τουρκικής ηγεσίας είναι ενδεικτικό το μήνυμα που απηύθυνε ο ψευδομουφτής Ξάνθης και επίδοξος ηγέτης της μειονότητας Αχμέτ Μετέ με την ευκαιρία της εορτής των «τριών ιερών μηνών».
«...Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της μητέρας πατρίδας Τουρκικής Δημοκρατίας μίλησε ανοικτά για τα προβλήματα στη Δυτική Θράκη, μας γεμίζει ικανοποίηση και ελπίδα και γι αυτό τον ευχαριστούμε».
Ο κ. Μετέ, δίνοντας τη δική του ερμηνεία φυσικά για τη Συνθήκη της Λοζάνης, τόνισε ότι η «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα έχει αφεθεί στην Ελλάδα υπό την προστασία της μητέρας πατρίδας Τουρκίας» και σε πλήρη συμπορευση με την Αγκυρα δηλώνει ότι «οι δυο χώρες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί για την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας». Ο κ. Μετέ αναφέρει ακόμη ότι ως «Τούρκοι, μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης, θέλουμε να απολαμβάνουμε ελεύθερα τη θρησκεία, τη γλώσσα, τις παραδόσεις, την εθνική ταυτότητά μας και τις ιδέες μας...».
Ο κ. Μετέ στο ίδιο μήνυμα κάλεσε τους μουσουλμάνους να στέλνουν τα παιδιά τους μόνο στα μειονοτικά (και όχι στα δίγλωσσα δημόσια) σχολεία, για «να μη χάσουν τη θρησκευτική και εθνική ταυτότητά τους, μεγαλώνοντας μακριά από ισλαμική τουρκική ταυτότητα...».

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
WEB.MAC.COM

8 σχόλια:

  1. καλά,αυτός ο συντάκτης τού άρθρου τώρα ξύπνησε;πόσα χρόνια 'προσπαθεί' σκληρά τό τάχα ελληνικό κράτος νά κάνει τούς Πομάκους-Αγριάνες καί τούς Ρομά-Κατσίβελους τούρκους;σέ αγαστή συνεργασία μέ τόν εκάστοτε τούρκο πρόξενο καί κάποια άλλα φιδάκια; η έκθεσις τών Γερμανών τό 1992 έγραφε πώς η Θράκη πηγαίνει γιά απόσχιση ώς τό 2011.οι 'δικοί' μας(;) τό γνώριζαν.τί έπραξαν; έρχονται χειρότερα άν δέν ξυπνήσουμε.τρεχάτε ποδαράκια μου...
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ.....ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ...ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ(ΑΝ ΕΙΝΑΙ) ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ....ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η συγχρονη πολιτικη γεννια πρεπει να αφεθει απερισπαστη στην ολοκληρωση του εργου της

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΞΕΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΤΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΟΑΜΕΘΑΝΟΥΣ..ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΙ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ.ΝΑΙ !!ΚΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ.ΝΑΙ [,,,,] ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΚΙ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΗ.ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΛΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,
    ,ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΚΟΥΒΕΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Τα περιστατικά αυτά (τα οποία αποκαλύπτει ο «Αντιφωνητής» της Κομοτηνής) έχουν προκαλέσει δικαιολογημένο προβληματισμό για τη μεθοδική και συστηματική προσπάθεια του τουρκικού προξενείου, "

    όχι άλλον προβληματισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και καιρό.Απλά,εκεί στα ορεινά,παίζεται η τελευταία πράξη του έργου της τουρκοποίησης.Παρασχολεία,παρανηπιαγωγεία,εκδηλώσεις δήθεν θρησκευτικού περιεχομένου με μπόλικο εθνικισμό(εκεί πάνω είναι όλοι ερντογανικοί)και φυσικά το ελληνικό κράτος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Το όραμα της συνδιαχείρησης της Θράκης για τους Τούρκους λαμβάνει σάρκα και οστά και για το μόνο που έχω απορία είναι μέχρι πού θα φτάσουν!Φυσικά με αυτούς που μας κυβερνάνε τίποτε δεν αποκλείεται, αν δεν ξυπνήσουμε όλοι εμείς οι μακάριοι πολίτες αυτού του δήθεν κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kλείστε το Προξενείο ΤΩΡΑ ποτέ δεν είναι νωρίς.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας μου επιτραπει να καταθεσω τα εξης.Οταν πριν 30 σχεδον χρονια,καποιος Γεωργιος Καψαλης,εκδοτης μιας εθνικης εφημεριδας που τοσα ακουσε απο τους εκκολαπτομενους τοτε πολυπολιτισμικους θολοκουλτουριαρηδες,εγραφε με στοιχεια και φωτογραφιες για τους UCK που ολοι νομιζαμε οτι ηταν μαρκα σοκολατας,τι ετοιμαζουν στα Βαλκανια με την μεγαλη αλβανια.Εγραφε και εδειχνε φωτογραφιες απο την παρανομη τουρκικη βουλη της Θρακης,που ειχε συσταθει στην Γερμανια.Μαλιστα εδειχνε και την φωτογραφια της 'σημαιας' τους.Εγραφε και εδειχνε την μεθοδικοτητα των σκοπιανων για αρπαγη της Μακεδονιας,μεχρι τον περιβοητο παπατσαρκνια και τον βοσκοπουλο με το ουρανιο τοξο του.Δυστυχως γι'αυτα και πολλα αλλα επιβεβαιωθηκε.Μην εκπλησεσθε για την κατακυλα που εχουμε φτασει,δυστυχως το εργο δεν τελειωσε.Εχουμε να δουμε πολλα ακομη,ειδικα τωρα που η κερκοπορτα του Ελληνισμου ελεω ντορας και λοιπων,ειναι ανοικτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.