30/7/09

ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΝΤΟΡΑΣ Αναπάντητοι οι ψευδείς ισχυρισμοί της Άγκυρας για την υφαλοκρηπίδα

ΕΥΘΕΙΑ επίθεση στην υπουργό Εξωτερικών, ότι με το να μην απαντά στους ψευδείς ισχυρισμούς της Άγκυρας για την υφαλοκρηπίδα υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας δεδικασμένου, έκανε χθες το ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή για την επίθεση ήταν η... αναδρομική πρόκληση που εκδηλώθηκε προχθές με τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία κατά το διάστημα από 14 έως 18 Νοεμβρίου του 2008 πραγματοποίησε έρευνες για πετρέλαιο σε περιοχή που ανήκε στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Τότε, η απόπειρα της Τουρκίας να πραγματοποιήσει έρευνες 80 μίλια νοτίως του Καστελλόριζου είχε προκαλέσει την αντίδραση της Αθήνας που με διαβήματα αλλά και με κινήσεις με αποδέκτη τον (Νορβηγό) κυβερνήτη του ερευνητικού σκάφους είχε σταματήσει τις έρευνες. Η ελληνική πλευρά είχε δηλώσει τότε ότι οι αντιδράσεις ήταν επαρκείς και ότι τελικά έρευνες δεν διεξήχθησαν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. «Είναι πραγματικά άξια απορίας η απουσία αντιδράσεων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του εκπρόσωπου του τουρκικού υπουργείου», τόνισε χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα εξωτερικά θέματα κ. Α. Λοβέρδος αναφερόμενος στον νέο τουρκικό ισχυρισμό περί ερευνών στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. «Χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα γιατί δημιουργούνται, έστω και στο μυαλό των ιθυνόντων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, δεδικασμένα τα οποία σίγουρα δεν προωθούν και δεν βοηθούν τα συμφέροντα της χώρας», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Νέα υπέρπτηση
Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, που χθες ενισχύθηκε με νέα υπέρπτηση του Αγαθονησίου από 4 τουρκικά F-16, απασχόλησε και τη σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική για το θέμα και ότι κινείται χωρίς πυξίδα. Επεσήμανε δε ότι όταν δεν έχεις στρατηγική, τότε μοιραία οδηγείσαι σε υπαναχωρήσεις και τελικά υποχωρείς.

Η χθεσινή υπέρπτηση του Αγαθονησίου έγινε σε ύψος 10.000 ποδών, λίγο πριν από τις 17.30. Τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν τμήμα σχηματισμού που κινήθηκε μεταξύ Χίου και Σάμου.
ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. Ζεϊμπέκικο δεν ξέρει η Ντόρα; Χορό της κοιλιάς, έστω; Μα είναι και "γεματούλα" και δεν ξέρω αν τα καταφέρνει. Τα ντολμαδάκια της κ. Μαρίκας φταίνε :))

    Πάντως, το να ασκεί το ΠαΣοΚ κριτική στα ελληνοτουρκικά, είναι το άκρον άωτον της αναίδειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τά ἔχουμε ξαναπεῖ ἡ Ντόρα εἶναι ὑπέρ τῶν σχεδίων τοῦ ΝΑΤΟ. Ὁ ραγιαδισμός τόσων πολλῶν πολιτικῶν σέ Ἑλλάδα καί Κύπρο εἶναι αὐτό πού θά μᾶς ὁδηγήσει στόν ὄλεθρο.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, ό,τι και να πει κανείς για την Ντόρα δεν θα απέχει και πολύ από την αλήθεια, όμως, όχι και το ΠΑΣΟΚ. Αφήστε καλύτερα ρε σύντροφοι να μιλήσει κανένας άλλος. Σεις σκάψατε τον τάφο τον χτίσατε οι άλλοι απλώς βάζουν την ταφόπετρα. Κρείττον Σιγάν. Δεν μας ψήνετε. LOOK WHO'S TALKING!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1428&Itemid=147

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είπε ο γάϊδαρος τόν πετεινό κεφάλα!
    εδώ κολλάει καί τό δυό γάϊδαροι μαλώνανε σέ ξένον αχυρώνα.διότι ο αχυρών είναι μόνον τού ελληνικού λαού καί κανενός άλλου.νά δούμε πότε θά (ξανα)νοιώσει ο Έλληνας τήν Πατρίδα ώς προέκτασιν τού Οίκου του καί τούς συνέλληνες ώς προέκτασιν τής Οικογενείας του.τότε-καί μόνον τότε-θά δούνε όλοι αυτοί οι τάχα έλληνες,ψευτοέλληνες,πουλημένοι,κτλ,'διαχειριστές' μας πόσα απίδια βάνει ο σάκκος.
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ρωτάτε καλύτερα να σας τα πεί ο νύν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που όταν υπήρξε υπουργός εξωτερικών, δεν άγγιζε ούτε δια νεύματος τέτοια "καυτά θέματα" μη τύχει και διαταραχτούν τα περίφημα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και το συγκαταβατικό χαμόγελο του κ. Τζέμ; Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια να λέμε τώρα! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..."Υ-ΠΟ-ΣΤΗ-ΡΙ-ΖΩ-ΜΕΕΕΕΕΕΕΝΝΝ..."...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή κυρία Ελίνα μου η Ντορούλα σας κάνει υπερήφανη με τη στάση της ως ΥΠΕΞ;
    Στις επόμενες εκλογές ξαναψηφίστε την(1η βεβαίως)να επιλήσει όλα τα Εθνικά μας θέματα;Μην ξεχάσεται να εκλέξεται και το γιό της στην Ευρυτανία.Ως σύμβουλος της Μάνας του στο ΥΠΕΞ έκανε μεγάλο έργο?
    Μην χαθεί βεβαίως η Φύτρα του Μητσοτάκη? Καλυνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.