4/7/09

Νότια Κορέα: στην εκτόξευση δυο πυραύλων Scud, βεληνεκούς περίπου 500 χλμ., προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση άλλων δυο πυραύλων, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας στη Νότια Κορέα, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση για το πυρηνικό οπλικό της πρόγραμμα με την διεθνή κοινότητα.


"Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δυο πυραύλους σήμερα το πρωί", ανέφερε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας σε ανακοινωθέν του. Οι εκτοξεύσεις ακολούθησαν μια σειρά πυραυλικών δοκιμών αυτήν την εβδομάδα.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τις 08:00 ως τις 08:30 τοπική ώρα [02:00-02:30 Ελλάδας] από τη Βάση Κιτνταεργιόνγκ, κοντά στο λιμάνι Ουονσάν, στην Ανατολική Θάλασσα (Θάλασσα της Ιαπωνίας), ανέφερε το ανακοινωθέν.

"Ο στρατός, ο οποίος έχει μια ισχυρή αμυντική συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι έτοιμος να αποκρούσει οποιαδήποτε απειλή ή πρόκληση από το Βορρά", σημείωσε.

Κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να μην κατονομαστεί είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap ότι και οι δύο πύραυλοι πιστεύεται ότι ήταν Scud με δραστικό βεληνεκές 500 χλμ., που δίνουν την δυνατότητα στην Πιονγκγιάνγκ να στοχοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε την Πέμπτη σε τέσσερις εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς --περίπου 120 χλμ.--, αλλά "οι Σκουντ που εκτοξεύτηκαν σήμερα αποτελούν πολύ μεγαλύτερη απειλή για μας λόγω του μεγαλύτερου βεληνεκούς τους", σημείωσε ο αξιωματούχος στο Yonhap.

"Οι πυραυλικές εκτοξεύσεις της Πέμπτης φαίνεται ότι ήταν μέρος μιας στρατιωτικής άσκησης αλλά οι σημερινές, που σημειώνονται ανήμερα της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, πιστεύεται ότι έχουν πολιτικούς στόχους", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Nαυτεμπορικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.