29/8/09

Οπλικά συστήματα 2 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να αγοράσει από τη Ρωσία η Σ.Αραβία


Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Σαουδική Αραβία -στενός σύμμαχος των ΗΠΑ- μέχρι σήμερα αγοράζει τα περισσότερα όπλα της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη.

Στρατιωτική συνεργασία
Οπλικά συστήματα 2 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να αγοράσει από τη Ρωσία η Σ.Αραβία

Η Σαουδική Αραβία είναι σχεδόν έτοιμη να υπογράψει συμφωνία 2 δισ. δολαρίων (1,4 δισ. ευρώ) για την αγορά όπλων όπλων από τη Ρωσία, δήλωσε το Σάββατο πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.


«Οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί για μια σερά συμβολαίων που αφορούν την παράδοση ρωσικών όπλων και στρατιωτικής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία, συνολικής αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων» δήλωσε η πηγή στο πρακτορείο Interfax.

Η Ριάντ θα μπορπύσε να αγοράσει έως και 150 ελικόπτερα -30 επιθετικά ελικόπτερα Mi-35 και έως 120 μεταγωγικά Mi-17-, πάνω από 150 άρματα μάχης T-90S, περίπου 250 τεθωρακισμένα και «αρκετές δεκάδες» συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ανέφερε.

Τα συμβόλαια για την πώληση των αρμάτων και των ελικοπτέρων «θα μπορούσαν να υπογραφούν ακόμα και φέτος» διευκρίνισε στο Interfax.

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Σαουδική Αραβία -στενός σύμμαχος των ΗΠΑ- μέχρι σήμερα αγοράζει τα περισσότερα όπλα της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη.

Το 2008, όμως, το Ριάντ και η Μόσχα υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας και η Ρωσία ελπίζει τώρα να κερδίσει έναν ακόμα πελάτη για την εξαγωγή οπλικών συστημάτων.

ΒΗΜΑ

11 σχόλια:

  1. Φαντασθείτε κάποτε να επικρατήσει, ανατρέποντας τον ένα βασιλιά και τους χιλιάδες πρίγκηπες,ένας φανατικός δικτάτορας, τότε με τόσα όπλα στην κατοχή του, ο νέος χομενεϊ, ποιός τον πιάνει, θα τρέχει και δεν θα φτάνει η αμερική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΤ χτύπησες λίρα 100.

    Η Σαουδική Αραβία, αποτελεί αυτήν την στιγμή τον ασθενέστερο μα και σημαντικότερο κρίκο, της δύσης (και άρα και της Ελλάδας) στην μέση ανατολή. Η διαρκής ενασχόληση μας με την Τουρκία, καμιά φορά μας κάνει να το παραβλέπουμε αυτό.

    Η βασιλική οικογένεια των 75 αδερφών και 5000 πριγκίπων, ΔΕΝ είναι αγαπητή στην Σ.Α.
    Πολύς κόσμος πιστεύει ότι το πετρέλαιο και ο πλούτος που επιφέρει κρατά την χώρα αυτή ενωμένη. Αυτό δεν είναι ακριβές.
    Είναι η καλλιεργημένη (έντονα προπαγανδισμένη) πεποίθηση ότι η Σ.Α. είναι η επίλεκτη χώρα του θεού, και το κράτος πρέπει να προστατεύει τους ιερούς τόπους, του μουσουλμανικού κόσμου. Πρωτογενώς εκεί στοχεύουν οι πανάκριβοι αμυντικοί εξοπλισμοί.

    Τα πετροδολάρια δεν φτάνουν στον λαό. Στον λαό φτάνει το μακρύ χέρι του νόμου (όχι μόνο του ισλαμικού), με τους ατέλειωτους αστυνομικούς, που φαίνεται να ασχολούνται μόνο με την ευστάθεια του καθεστώτος.

    Το πιο παράξενο στην υπόθεση είναι μια "περίεργη" συνταγματική διάταξη, που προφανώς προήλθε από το στόμα του ίδιου του ιδρυτή της χώρας αυτής, Αμπντούλ-Αζίζ Μπιν Σαούντ, ότι "μετά τον θάνατο του τα παιδιά του θα κυβερνήσουν την χώρα"!

    Όπως το ερμηνεύσει κανείς...

    Προφανώς ο μπιν Σαούντ, εννοούσε τους απόγονους του, και φυσικά έτσι ερμηνεύεται από το επίσημο καθεστώς, αλλά και από τους υπερατλαντικούς συμμάχους.

    Κάποιοι όμως έχουν άλλη γνώμη, και επιμένουν να το ερμηνεύουν αυτολεξεί.
    Ο μπιν Σαούντ, άφησε περισσότερους από 70 γιους (!!!) οι περισσότεροι από τους οποίους είτε έχουν πεθάνει είτε φλερτάρουν (sic), αφού έχουν περάσει το 80ό έτος της ηλικίας.

    Ε, κάποια στιγμή θα τελειώσουν, δίνοντας μια πρώτης τάξης ευκαιρία στους πολεμίους του καθεστώτος να το πλήξουν εκ των έσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να τα κανουνε;
    Αυτοι ειναι τελειως κοπριτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ποιός θα τους τα πετάει τα ελικόπτερα;
    Ή ποιός θα οδηγεί τα άρματα;
    Όλες τις δουλειές στην Σαουδική Αραβία τις έχουν αναθέσει σε Πακιστανούς και λοιπούς ασιάτες. Οι ίδιοι δεν κάνουν γιά καμμία εργασία...
    Έχουν τόσα λεφτά που δεν τους νοιάζει να τα πετάνε δεξιά και αριστερά.
    Παληότερα, όταν αντάλλασαν το πετρέλαιό τους με καταναλωτικά προιόντα άλλων χωρών, είχαν γεμίσει τους χώρους των λιμανιών τους με βουνά από ψυγεία, τηλεοράσεις, πλυντήρια κλπ, τα οποία δεν τα έπαιρνε κανείς τους και στο τέλος τα έκαναν...μπάζα γιά καινούριους προβλήτες.
    Τα νέα όπλα, το πολύ να τα βάλουν σε αποθήκες ή να τα αφήνουν να τα ψήνει ο ήλιος της ερήμου.
    Κάποτε μοίραζαν χρυσά ρολόγια γιά να το παίξουν κιμπάρηδες, τώρα αγοράζουν άχρηστα γι΄αυτούς ελικόπτερα και άρματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά τα σχόλια αλλά μήπως θα έπρεπε να σας πεοβληματίζει λιγάκι παραπάνω;
    Οι άχρηστοι και φραγκάτοι πάμπλουτοι που είναι μέσα σε όλα βέβαια για να αγοράζουν όπλα και όχι ψυγεία όπως σωστά έγραψε ο φίλος παραπάνω γνωρίζουν τί θα γίνει λίαν συντόμως..Όσο για το ποιός θα τα χρησιμοποιεί έχουν τα αμερικανάκια για αυτές τις δουλίτσες.Μην ξεχνάμε και τον ηγέτη τους τον μαυρούκο που έκανε υπόκλιση στον Βασιλιά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λέτε οι Άραβες να εξοπλίζονται γιά να έχουμε ένα νέο Γιόμ Κιπούρ;
    Και τότε η Συρία είχε αγοράσει μοντέρνα άρματα από τους σοβιετικούς.
    Μάλιστα σε αυτά είχαν διόπτρες νυχτερινής παρατήρησης κάτι που δεν είχαν ακόμα αποκτήσει γιά τα δικά τους οι Ισραηλινοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και θα πάνε τα αμερικανικα πληρώματα και οπλικά συστήματα να πολεμήσουν το ισραήλ; Σε ποια ταινία επιστημονικής φαντασίας θα γίνει αυτό;
    Αν οι άραβες θέλανε,θα μπορούσανε,μια ματια αρκεί όμως στην αίγυπτο και το τι συμβαίνει εδώ και 30 χρονια στην παλαιστίνη όπου άπαντες είναι βολεμένοι με την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπό το παρόν καθεστώς δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Σ.Α. να επιτεθεί κατά του Ισραήλ. Πιο πιθανό είναι η Βασιλική οικογένεια, η οποία είναι εντελώς αποκομμένη από το λαϊκό αίσθημα, να συμμαχήσει με το Ισραήλ, εναντίον κάποιου φονταμενταλιστή άραβα.

    Όπως έγραψα και παραπάνω το μεγάλο πρόβλημα, για όλους, θα προκύψει εάν η Βασιλική οικογένεια ανατραπεί, από φονταμενταλιστές.

    Όσο για τους χειριστές αρμάτων, και μαχητικών, είναι "βέροι" σαουδαραβες. Ούτε κατώτερος αστυνομικός υπάλληλος δεν είναι πακιστανος. Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα αυτό υπήρξε για ένα μικρο χρονικό διάστημα με τους χειριστές των tornado, όταν αυτά είχαν αγοραστεί. Για λίγο καιρό τα πετούσαν πιλότοι της RAF, μέχρι να εκπαιδευτούν οι Σαουντις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. άρα φιλε gregoire η σαουδική αραβία δεν είναι κίνδυνος για τον οποιονδήποτε!!
    Οι άραβες έχουνε αποδείξει την μαχητική τους ικανότητα από τότε που για ηγέτη είχαν έναν κούρδο(saladin)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε kostakouta

    Στην σημερινή μορφή η Σ.Α. είναι ένα άκακο γατάκι.

    Η πιθανή αποσταθεροποίηση της όμως θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου όχι μόνο για την περιοχή άλλα και για ολόκληρο τον πλανήτη!
    Δεδομένου ότι οι δυνάμεις που καραδοκούν δεν είναι καθόλου άκακες.
    Να στο πω απλά, θα κάνουν τους αγιατολάχ να μοιάζουν μαζορέτες...


    Όσο για τον Saladin δεν βλέπω τι σχέση έχει. Οι Σαουαραβες είναι διαφορετικός λαός τόσο με τους Αιγυπτίους, όσο και με τους Σύριους.
    Ακόμα και στα φυσικά χαρακτηριστικά διαφέρουν, αφού οι γνήσιοι Σαουντις είναι κατά κανόνα, ψηλοί λιγνοί, και με λευκή επιδερμίδα.
    Θα μου επιτρέψεις μάλιστα να τους θεωρώ πιο ικανούς και ευφυείς, όσο τους επιτρέπει ο χαλκάς του ισλάμ, και οι περιορισμοί της γλώσσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε ανωνυμε 30 Αυγουστου 4.03.Με γυρισες 32 χρονια πισω,οταν γυριζα στα λιμανια τους.Ακομα λυπαμαι που φορτια ολοκληρα με καθε ειδους καλουδια πηγαιναν στην θαλασσα και στην καυτη αμμο,ενω εξω ζουσαν σαν τις ακριδες [Μουσκατ,Ομαν,Αμπου νταμπι,κλπ].Ρολς ρους με σπασμενες πορτες χρησιμευαν για στεγαστρα στις ποστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.