17/8/09

Ειρήσθω 398 Τ.Π. & Τζιάος για πρώτη φορά (1)

Για τις ανάγκες της διατεταγμένης «εξίσωσης» ευθυνών, «συνυπευθυνότητας στις τραγωδίες»! Κυρίως για να εμπεδώνονται στον λαό αισθήματα συλλογικής ενοχής, στη «λογική» που μεσουρανούσε επί Ναζί κατακτητών, της συλλογικής τιμωρίας: «Φταίνε όλοι οι Ε/κ», δήθεν, «για όσα υπέφεραν οι Τ/κ» και, άρα, «φυσικό είναι να πληρώνουν στο διηνεκές το τίμημα, με λύσεις τύπου Ανάν». Και, άρα, «φυσιολογική», δήθεν, ήταν και η εκτέλεση των αιχμαλώτων και, άρα - το σπουδαιότερο - «μην αξιώνετε τιμωρία της Τουρκίας, γιατί θα σπεύσουν και οι Τ/κ για την Τόχνη κ.ο.κ.»!

Ειρήσθω 398 Τ.Π. & Τζιάος για πρώτη φορά (1)
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ

Ε Π Ο Μ Ε Ν Ο ήταν να τεθούν ξανά σε λειτουργία οι γνώριμοι, κατά των Ελλήνων, μηχανισμοί ψυχολογικού πολέμου. Οι ιδεολογικές ερπύστριες του Αττίλα. Απέναντι στα ανασυρόμενα από τους ομαδικούς τάφους ΤΕΚΜΗΡΙΑ των συστηματικών, μαζικών, διατεταγμένων εκτελέσεων Αδηλώτων Αιχμαλώτων - Αγνοουμένων, τεκμήρια των Εγκλημάτων Πολέμου που διέπραξε το τουρκικό ΚΡΑΤΟΣ, διά των στρατευμάτων του, της 39ης, της 28ης Μεραρχίας και της ΤΜΤ το 1974, επισείονται… Τόχνη, Μάραθα και Σανταλάρης! Τα «ε/κ» εγκλήματα, αδέσποτων, φυγόστρατων, ανθρωπόμορφων, σε βάρος αθώων Τ/κ αμάχων. Ως δήθεν «δικαιολογία» τής, «λόγω αντεκδίκησης» τάχα, διάπραξης των τουρκικών εγκλημάτων. Για τις ανάγκες της διατεταγμένης «εξίσωσης» ευθυνών, «συνυπευθυνότητας στις τραγωδίες»! Κυρίως για να εμπεδώνονται στον λαό αισθήματα συλλογικής ενοχής, στη «λογική» που μεσουρανούσε επί Ναζί κατακτητών, της συλλογικής τιμωρίας: «Φταίνε όλοι οι Ε/κ», δήθεν, «για όσα υπέφεραν οι Τ/κ» και, άρα, «φυσικό είναι να πληρώνουν στο διηνεκές το τίμημα, με λύσεις τύπου Ανάν». Και, άρα, «φυσιολογική», δήθεν, ήταν και η εκτέλεση των αιχμαλώτων και, άρα - το σπουδαιότερο - «μην αξιώνετε τιμωρία της Τουρκίας, γιατί θα σπεύσουν και οι Τ/κ για την Τόχνη κ.ο.κ.»!
Α Λ Λ’ ΕΠΕΙΔΗ, Τόχνη και Μάραθα, ως γεγονότα, ΔΕΝ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ χρονικά της 14ης Αυγούστου 1974 που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στο Τζιάος οι αιχμάλωτοι Κορέλλης, Παπαγιάννης, Σκορδής, Νικολάου και Χατζηκυριάκου του 398Τ.Π., ώστε να θεωρηθεί πράξη αντεκδίκησης, γι’ αυτό κι ΕΠΡΕΠΕ ΤΩΡΑ, μετά από 35 χρόνια για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, να κατασκευαστεί «μαρτυρία» περί δήθεν εκτελέσεων Τ/κ από άνδρες της ΕΦ στο… Τζιάος! Προσέξτε:
Ε Ι Ν Α Ι η 1η φορά από το '74, που δημοσιεύεται «πληροφορία» περί δήθεν «εγκλημάτων» της ΕΦ. Το έκαμε Σάββατο (ποιος άλλος;) ο «Πολίτης». Που έγραψε επί λέξει και τα εξής: «Ανθυπολοχαγός τότε της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη επικοινώνησε με τον "Π" (έχουμε τα στοιχεία του, αλλά για ευνόητους λόγους δεν θέλει να δημοσιευτεί το όνομά του), έδωσε την πληροφορία πως έξι ώρες πριν το μαρτυρικό τέλος των πέντε αιχμαλώτων, εκτελέστηκαν με τον ίδιο τρόπο τέσσερις Τουρκοκύπριοι» («Πολίτης» 15.8.09 σελ. 20). Επί 35 χρόνια, ποτέ και σε καμία περίπτωση, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ οποιαδήποτε καταγγελία εναντίον οιουδήποτε τμήματος της ΕΦ για διάπραξη εγκλημάτων. Στο Τζιάος και στο 398Τ.Π. της Κυθρέας, υπηρετούσαν θητεία και επιστρατεύτηκαν για τον πόλεμο, εθνοφρουροί από όλα τα κόμματα, με διοικητή τον εξ Ελλάδος αντισυνταγματάρχη Γ. Μπριντζολάκη. Ουδείς ποτέ είπε για οποιαδήποτε ακρότητα του 398ΤΠ. Τώρα για τις ανάγκες «εξίσωσης» ήταν φαίνεται κατεπείγουσα ανάγκη να «εφευρεθεί» από τον «Π» και «ανώνυμος ανθυπολοχαγός»! Για τον οποίο θ’ αναμένεται, βέβαια, να μιλήσουν υπευθύνως οι αυτόπτες, γνωστοί τώρα ΚΑΙ επώνυμοι, τότε συνάδελφοί του. Ανθυπολοχαγοί της σειράς του στο 398 Τάγμα Πεζικού. Παρόντες ως διμοιρίτες πολεμιστές και στο Τζιάος...

Τόσα βιβλία που έγραψαν και για το 1974, τόσες εκατοντάδες άρθρα σε
εφημερίδες, τόσες εκπομπές και ταινίες, επί τόσα πολλά χρόνια, πώς και
ΔΕΝ ανακάλυψαν το παραμικρό έγκλημα της ΕΦ εναντίον Τ/κ το ’74 και
ΤΩΡΑ, ΑΙΦΝΗΣ, στην εφημερίδα «Πολίτης», «βρήκαν» μέχρι και…
«ανθυπολοχαγό» της τότε ΕΦ να δίδει ανώνυμη «μαρτυρία» για εγκλήματα
του 398Τ.Π. στο… Τζιάος; Οι επιζώντες του 398Τ.Π. τι λένε άραγε;
Λάζ.Α.Μαύρος

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα σε όλους. Θα παρακαλούσα, αν είναι δυνατό και υπάρχουν, τα κείμενα περιγραφής των ηρωικών μαχών του '74 στη Κύπρο να συνοδεύονται και από κάποιο σκαρίφημα ή χάρτη των τοποθεσιών για να έχουμε όλοι την πλήρη χωρική αντίληψη των επιχειρήσεων. (Η τουλάχιστον κάποια παραπομπή σε κάποιο αξιόπιστο χάρτη εποχής).

    Ευχαριστώ, καλή συνέχεια και συγχαρητήρια σε όλους!!

    Observer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οbserver http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/8/6/4/173864/1974_1.JPG ενα σκαρίφημα της περιοχής της απόβασης, δεν εχω αυτη την στιγμη δυνατότητα να περάσω κάποιους χάρτες που εχω στην διάθεση μου απο βιβλία.Ελπίζω να γίνει συντομα, ζητω συγνωμη για την παράλειψη μου αυτή και για την αδυναμία μου. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.