19/8/09

398 Τ.Π. & Τζιάος για πρώτη φορά (3)…

Οι δε, Ιδεολογικές Ερπύστριες του Αττίλα στον ελληνοκυπριακό Τύπο φτάνουν μέχρι του σημείου να κατασκευάζουν «ιστορικά» δήθεν «γεγονότα» ακροτήτων, που διαπράχθηκαν 1963-64 σε βάρος Τ/κ, όπως η περίπτωση της ταφής από τους αρμόδιους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, 21 νεκρών σε μάχες Τ/κ, στο τουρκικό κοιμητήριο Αγ. Βασιλείου («Χαραυγή» 14.1.1964) που επιχειρήθηκε, το 2009, να… «εφευρεθεί» ως ταφή «δήθεν» δολοφονηθέντων!
Ειρήσθω
398 Τ.Π. & Τζιάος για πρώτη φορά (3)…
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ

Κ Α Θ Ε ΦΟΡΑ που οι εκταφές λειψάνων στα κατεχόμενα, Καζάφανι, Κνώδαρα, Καρπασία, Λάπηθο, Μαραθόβουνο, Τζιάος κ.α., αποκαλύπτουν τα τεκμήρια του διαπραχθέντος από το τουρκικό ΚΡΑΤΟΣ (39η, 28η Μεραρχία και ΤΜΤ) Εγκλήματος Πολέμου, της συστηματικής, μαζικής εκτέλεσης Αδηλώτων Αιχμαλώτων, Αμάχων και Γυναικοπαίδων, με εμφανή, στα μαρτυρικά οστά, τα σημάδια του πισθάγκωνου δεσίματος και στα κρανία την οπή από τη «χαριστική βολή», δύο είναι οι συνήθεις ενέργειες «αντιπερισπασμού» προς υπεράσπιση και απαλλαγή της Τουρκίας:

- Το μεν τουρκικό κατοχικό καθεστώς «απειλεί» ότι Τουρκοκύπριοι συγγενείς των θυμάτων της Τόχνης και Μαράθας θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

- Οι δε, Ιδεολογικές Ερπύστριες του Αττίλα στον ελληνοκυπριακό Τύπο φτάνουν μέχρι του σημείου να κατασκευάζουν «ιστορικά» δήθεν «γεγονότα» ακροτήτων, που διαπράχθηκαν 1963-64 σε βάρος Τ/κ, όπως η περίπτωση της ταφής από τους αρμόδιους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, 21 νεκρών σε μάχες Τ/κ, στο τουρκικό κοιμητήριο Αγ. Βασιλείου («Χαραυγή» 14.1.1964) που επιχειρήθηκε, το 2009, να… «εφευρεθεί» ως ταφή «δήθεν» δολοφονηθέντων!

- Τ Ω Ρ Α, με την ανακάλυψη των οστών των εκτελεσθέντων (γνωστότατων από το 1974 και από τη φωτογραφία - τεκμήριο της αιχμαλώτισής τους) Κορέλλη, Νικολάου, Παπαγιάννη, Χατζηκυριάκου και Σκορδή του 398 Τ.Π. η εφημερίδα «Πολίτης» έσπευσε να τους… «ξανα-εκτελέσει»: Αποδίδοντας στη μονάδα τους, το 398 Τ.Π. (ίσως και στους ιδίους;) ότι, δήθεν, «έξι ώρες πριν από το μαρτυρικό τέλος των πέντε αιχμαλώτων, εκτελέστηκαν με τον ίδιο τρόπο τέσσερις Τουρκοκύπριοι»!!!

Α Π Ο ΧΡΟΝΙΑ η Γενική Εισαγγελία έπρεπε, όφειλε, είχε αυτεπάγγελτη υποχρέωση (και πρέπει) να διατάξει την ποινική έρευνα και δίωξη των φρικτών εγκλημάτων που «αδέσποτοι», φυγόστρατοι, ανθρωπόμορφα τέρατα, εγκληματίες που ΔΕΝ ανήκαν σε κανένα στρατιωτικό τμήμα, διέπραξαν εναντίον αόπλων, αμάχων κι ανυπεράσπιστων Τ/κ, 14-15.8.1974 στην Τόχνη και στη Μαράθα (Αλόα, Σανταλάρη). Όπως καταδικάστηκε από Τριμελές Κακουργιοδικείο των Δικαστών Λώρη, Χατζητσαγγάρη και Πιτσιλλίδη στις 11/1/75, ο Γιάννης Αντωνίου Βουνιώτης, στην εσχάτη των ποινών, όταν βρέθηκε ένοχος για τη δολοφονία Τ/κ γυναικοπαίδων, τα οποία μετέφερε με το ταξί του στις 10/11/74. Το άγος της μη δίωξης Τόχνης και Μαράθας βαρύνει την αμέτοχη στα εγκλήματα Κ.Δ. Και αξιοποιείται επιτήδεια, τόσο από το κατοχικό καθεστώς, όσο και από τις Ιδεολογικές Ερπύστριες του Αττίλα, υπέρ του τουρκικού ΚΡΑΤΟΥΣ και, με όρους ψυχολογικού πολέμου, σε βάρος όλων των Ελλήνων Κυπρίων.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕ 19.8.09
Τώρα που ο Ερντογάν με τον Νταβούτογλου «παίζουν», αποδοτικότατα για την Τουρκία, και τον Ομπάμα και τον Πούτιν, έχει κανείς όρεξη σε Λευκωσία και Αθήνα, στα Υπουργεία μας των Εξωτερικών, να θυμηθεί και να μελετήσει (για να ξέρει και το Μαξίμου και το Προεδρικό των Αγίων Ομολογητών) πώς «έπαιζε» 1920 κ.ε. με τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους της νεοσύστατης τότε ΕΣΣΔ, αλλά με και τους νικητές της ηττημένης στον Α΄ Παγκ. Πόλεμο Οθωμανικής Τουρκίας, Ιταλούς, Γάλλους, Άγγλους και ΗΠΑ, αποδοτικότατα υπέρ της Κεμαλικής Τουρκίας, ο τετραπέρατος Μουσταφά Κεμάλ, μετέπειτα «Ατατούρκ»;
Λάζ. Α. Μαύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.