20/8/09

Καταδίωξη ταχύπλοου με 43 λαθρομετανάστες, στις Β. Σποράδες


-"Στις ακτές της Σκοπέλου, στις Βόρειες Σποράδες, τελείωσε τα ξημερώματα το όνειρο 43 λαθρομεταναστών για μια καλύτερη ζωή. Προηγήθηκε καταδίωξη-θρίλερ του ταχύπλοου που τους μετέφερε από σκάφη του Λιμενικού Σώματος".
-"Είχαν έρθει παράνομα στην Ελλάδα και, για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, είχαν υποβάλλει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου… Όμως, αυτό δεν τους εμπόδισε να οργανώσουν κύκλωμα που μετέφερε παράνομα στη χώρα συμπατριώτες τους και τους εφοδίαζε με πλαστά χαρτιά!"

Καταδίωξη ταχύπλοου με 43 λαθρομετανάστες στις Β. Σποράδες
Στις ακτές της Σκοπέλου, στις Βόρειες Σποράδες, τελείωσε τα ξημερώματα το όνειρο 43 λαθρομεταναστών για μια καλύτερη ζωή. Προηγήθηκε καταδίωξη-θρίλερ του ταχύπλοου που τους μετέφερε από σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Όλα ξεκίνησαν περί τα μεσάνυχτα, όταν άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν το ταχύπλοο με τους λαθρομετανάστες –34 άνδρες και 9 γυναίκες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία– στον Αγιόκαμπο, στα παράλια της Λάρισας.

Εκεί, επρόκειτο να τους παραλάβουν Ιρακινοί διακινητές προκειμένου να τους μεταφέρουν με φορτηγά αυτοκίνητα στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, η εμφάνιση των σκαφών υποχρέωσε τον οδηγό του ταχύπλοου-λαθροδιακινητή να αναπτύξει ταχύτητα και στην προσπάθειά του να διαφύγει κατευθύνθηκε προς τις Βόρειες Σποράδες φτάνοντας τελικά στη Σκόπελο, όπου αποβίβασε τους λαθρομετανάστες.

Ο οδηγός του ταχύπλοου αναζητείται, ενώ οι λαθρομετανάστες βρήκαν προσωρινά κατάλυμα στη Σκόπελο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Λαθρομετανάστες διακινούσαν… λαθρομετανάστες!
του Μανώλη Βάϊα
Είχαν έρθει παράνομα στην Ελλάδα και, για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, είχαν υποβάλλει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου… Όμως, αυτό δεν τους εμπόδισε να οργανώσουν κύκλωμα που μετέφερε παράνομα στη χώρα συμπατριώτες τους και τους εφοδίαζε με πλαστά χαρτιά!

Πρόκειται για δύο Αφγανούς που είχαν έρθει πριν από λίγους μήνες στη χώρα ως πολιτικοί πρόσφυγες και κατοικούσαν μόνιμα στο Καρλόβασι της Σάμου. Όμως, στο σπίτι όπου έμεναν βρέθηκαν ξαφνικά άλλοι… έξη συμπατριώτες τους, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος οι οποίοι έκαναν έφοδο και τους αιφνιδίασαν.

Όπως διαπιστώθηκε, οι έξη νεοφερμένοι παρέμεναν στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις… Είχαν, όμως, δελτία αιτήσεως ασύλου και υπηρεσιακά σημειώματα που φέρονταν να είχαν εκδοθεί από το αστυνομικό τμήμα Καλλονής στη Λέσβο, τα οποία αποδείχθηκαν πλαστά! Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα είχαν πλαστογραφήσει βάσει των νόμιμων δικών τους οι δύο συμπατριώτες τους, με σκοπό να τους προωθήσουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στο σπίτι των δύο Αφγανών κατασχέθηκαν δύο πλαστά δελτία αιτήσεως ασύλου και 32 πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα με φερόμενη αρχή έκδοσης το τμήμα Καλλονής. Οι οκτώ αλλοδαποί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου.
* Την ίδια ώρα, «καραβιές» με λαθρομετανάστες φτάνουν η μία μετά την άλλη στη Σάμο. Το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή 1,2 ναυτικά μίλια βόρεια της νησίδας του Αγίου Νικολάου, λιμενοφύλακες εντόπισαν 30 αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων έξη γυναίκες και τρία ανήλικα παιδιά, να κολυμπούν δίπλα σε μια φουσκωτή λέμβο, η οποία βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων. Όπως αποκάλυψαν, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και, μόλις μπήκαν στα ελληνικά νερά και αντιλήφθηκαν την παρουσία του πλωτού περιπολικού, κατέστρεψαν το σκάφος με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα και να τους περισυλλέξουν οι λιμενοφύλακες!

* Αλλά και χθες το βράδυ, το προσωπικό περιπολικού του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άκρου Γάτου ένα μισοβυθισμένο φουσκωτό με εννέα αλλοδαπούς που είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια με φουσκωτή κωπήλατη λέμβο, την οποία βύθισαν για να τους παραλάβει το Λιμενικό!

Νέα απόβαση λαθρομεταναστών, νέα ένταση στο κέντρο υποδοχής

Εκατό λαθρομετανάστες «αποβιβάστηκαν» στο νησί της Σάμου, αυξάνοντας τον αριθμό όσων «φιλοξενούνται» στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών σε 625, ενώ οι προδιαγραφές του κέντρου έχουν σχεδιαστεί για 280 άτομα.
Προχθές στο κέντρο δημιουργήθηκε αναταραχή. Οι οικονομικοί μετανάστες ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία, με σκοπό να κατευνάσει τα πνεύματα και τα επεισόδια να μη λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Αιτία της αναταραχής αποτελεί η σίτιση, αφού ορισμένοι φανατικοί μουσουλμάνοι διεμήνυσαν στη νομαρχία ότι την Παρασκευή -ημέρα που ξεκινά το ραμαζάνι- θέλουν να απέχουν της τροφής.

Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με κατάληξη την παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης του νησιού.

Εκτός της «απόβασης» των μεταναστών στο νησί, προχθές η Ασφάλεια έκανε έφοδο σε διαμέρισμα στο Καρλόβασι, συλλαμβάνοντας δύο Αφγανούς διακινητές λαθρομεταναστών, που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο και κυκλοφορούσαν ελεύθερα. Εκεί βρήκαν 6 Αφγανούς ομήρους, σφραγίδες παραποίησης εγγράφων από την Καλλονή Λέσβου, οι οποίες χρησιμοποιούνταν για να κατασκευάζονται έγγραφα που παρέχουν την άδεια της ελεύθερης κυκλοφορίας των Αφγανών σε ολόκληρη την επικράτεια.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,Nooz.gr,ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. ωραιες δουλειες εχουμε ανοιξει ...

    εδω και δυο μηνες ηρθαν και μπορουν να πλαστογραφουν ?
    καλα τι εγγραφα ειναι αυτα ?
    φωτοτυπιες τους δινουν ?
    αλλα εσκεμμενα εχουν υποτιμησει την ποιοτητα εγγραφων γιατι υπαρχει πληθωρισμος ζητησης

    αμ και το αλλο ?

    να καταδιωκουν για να σε φιλοξενησουν ?

    ωω ΞΕΝΙΕ ΔΙΑ

    στο τσακ ειμαι να εγκαταλειψω
    αλλα δεν ξερω κατα που να κανω

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ευχαριστούμε τους μετανάστες που διάλεξαν την Ελλάδα για πατρίδα τους"...Pakis... άντε Pakis και καλή θητεία ως ΥΠΕΞ, να ευχαριστήσεις την Τουρκία που διάλεξε την Ελλάδα για επέκταση των συνόρων και της επικράτειάς της...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.