19/8/09

650,000 Ευρώ για μνημείο Ατατούρκ στα Σκόπια!

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νικολά Γκρουέφσκι προχώρησε χθες σε μια κίνηση που δεν μπορεί παρά να προκαλέσει μόνο γέλια, εκ πρώτης όψεως.Συγκεκριμένα θεμελίωσε στο χωριό Κοντζατνζίκ του δήμου Κεντάρ Ζούπα ένα νέο μνημείο προς τιμήν του Κεμάλ Ατατούρκ, του <<πατέρα της Τουρκίας>>!

Και τι σχέση μπορεί να έχει ο Ατατούρκ με το σημερινό μόρφωμα κρατίδιου που λέγεται FYROM; Απολύτως καμία, εκτός από το ότι το σπίτι των γονέων του βρίσκεται ακριβώς στο χωριό Κοντζατνζίκ.

Το νέο μνημείο θα κατασκευαστεί στα θεμέλια της κατοικίας του πατέρα του Ατατούρκ Αλί Ριζά. Το πρότζεκτ, όπως χαρακτηρίζεται, θα κοστίσει 650.000 ευρώ και θα διεκπεραιωθεί από τις τοπικές αρχές και την κυβέρνηση.

Στην τελετή θεμελίωσης παραβρέθηκαν εκτός της Σκοπιανής υπουργού Πολιτισμού Ελιζαμπέτα Καντσέσκα-Μιλέφσκα και ο Τούρκος υφυπουργός Πολιτισμού Νιχάτ Γκιουλ ο οποίος βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στην καλή πολιτιστική συνεργασία και τις φιλικές σχέσεις
μεταξύ των δυο χωρών.
Και πώς θα μπορούσε να κάνει αλλιώς άλλωστε, αφού τα λόγια του ίδιου του Γκρουέφσκι δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες: <<Η μεγαλοσύνη των επιτευγμάτων του Ατατούρκ, ενός άντρα που υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας, αναγνωρίζεται στην Τουρκία αλλά και πέρα από τα σύνορά της. Αυτό το μνημείο είναι ξεχωριστής σημασίας για το τουρκικό κράτος, την τουρκική κοινότητα στην χώρα μας, αλλά και την ίδια την χώρα μας.>>

Επιβεβαιώνεται έτσι για ακόμα μια φορά ότι ελλείψει εθνικών ηρώων, οι απόγονοι των Σλάβων δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πάρουν λίγη αίγλη από τους γείτονές τους.Η ποιοτική διαφορά, είναι ότι μέχρι πρόσφατα, το έκαναν κλέβοντας και παραχαράσσοντας την ιστορία και τις
προσωπικότητες άλλων λαών.

Πλέον όμως, το κάνουν και επιδιδόμενοι στην γνωστή πρακτική του κατά τα άλλα συμπαθούς ασπονδύλωτου που βγαίνει μετά την βροχή.

Ο Γκρουέφσκι τσιμεντώνει την τουρκική φιλία και υποστήριξη...

Έτσι, μετά την τουρκική μεγαλομανία με τον Κεμάλ, φαίνεται ότι πρόεκυψε και σκοπιανή μεγαλομανία... για το ίδιο πρόσωπο!

Πηγή: Defencenet 17-08-2009
Aναδημοσίευση απο εμαιλ Athanasios D. Sarantopoulos, Ph.D.

16 σχόλια:

  1. Κάτι άλλο θα παίζει...μην ξεχνάτε οτι ο Κεμάλ γεννήθηκε πέριξ του Λαγκαδά,μεγάλωσε στον σπίτι του θείου του στην Θεσσαλονίκη και ως ντονμές )εβραίος που αλλαξοπίστησε)φοίτησε στο σχολείο των ντονμέδων που ήταν αρκετές χιλιάδες και οι περισσότεροι ευποροι.Πέθανε από αλκοολική κίρρωση,είχε κάτι παράξενες σχέσεις με τις γυναίκες, την επίσημη σύζυγό του περίπου δεν την αναφέρουν οι τούρκοι' και φυσικά άφησε παρακαταθήκη για τους ντονμέδες στο ντοβλέτι. Τώρα γιατί τα σκοπιανά το παίζουν έτσι,θα δείξει.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ
    ΥΓ οποιος θέλει μπορεί να διορθώσει αυτά που έγραψα.ΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικώς η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ένα παραλογισμό ,αμφιλεγόμενες προσωπικότητες ( να μην πω φονιάδες) επιστρέφουν ως λευκές περιστερές ιστορικά δικαιωμένοι μέσα από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ που λέγεται παγκοσμιοποίηση .
    Οι μακαρίτες , αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να πω και συχωρεμένοι Τσένγκις Χαν, ο Αδόλφος , ο Ντούτσε , ο Αττίλας , Κεμάλ ο Ταμερλάνος και άλλες τέτοιου είδους υπάνθρωποι αλλά και οι σύγχρονοι τους ,όπως ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κίσινγκερ , άνθρωποι που αποδεδειγμένα έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη σφαγή εκατομμυρίων ανθρώπων επιστρέφουν σαν εφιάλτες μέσα από τα όνειρα διεστραμμένων ανθρώπων . Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτού του είδους τις ιστορικές «παραχωρήσεις» σε κανέναν , γιατί τότε σίγουρα θα βρεθούμε κάτω από το λεπίδι κάποιου επίδοξου συνεχιστή της ιστορίας κάποιου από τους παραπάνω εγκληματία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://noctoc-noctoc.blogspot.com/2008/10/secret-life-of-mustafa-kemal-ataturk.html

    Αν διαβάσετε και αυτή την ανάρτηση θα δείτε ότι όχι μόνο δεν είναι ψέματα όλα όσα λέει ο ΑΛ αλλά υπάρχουν και περισσότερα για αυτόν τον σφαγιαστεί αλλά είπαμε ΄πρέπει να μας χτυπήσουν την πόρτα οι απειλές να μπουν στο σπίτι μας να αρχίσουν την μεταφορά των αντικειμένων για να αντιδράση ο λαός γιατί η πολιτική ηγεσία στο πλείστον της είναι προδοτικά αδιάφορη.
    Χριστίνα , Καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμ... ήξερα και εγώ πως δεν ήταν γεννημένος εκεί στο σπίτι στη Θεσσαλονίκη, κάτι είχα ακούσει για πέριξ Λαγκαδά, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα επιχειρούσαν να τον τοποθετήσουν βορειότερα. Ελπίζω μόνο να μην παρεξηγηθεί ο κ. Τρεμόπουλος, που του πήραν την ιδέα οι γείτονες, και από απλή οδό τον κάνουν αδριάντα. Λυπάμαι τον απλό λαό που το κράτος του βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική εξαθλίωση, και τα αναγκαία χρήματα τροφοδοτούν παρανοϊκές φιλοδοξίες παραφρόνων.

    (...όχι πως και η δική μας οικονομική πολιτική χρήζει ευσήμων, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλη συζήτηση..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τρεμόπουλος !!!!!! έχετε ακούσει κάτι από αυτόν τον κύριο από τότε που εισπράττει τα 15 χιλιάρικα μηνιαίως;;;;Και όμως με τις μπούρδες τα κατάφερε.....Να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κτίριο του τουρκικού προξενείου της Θεσσαλονίκης, είναι το σπίτι του πατριού του, με τον οποίο ο Μουσταφά Κεμάλ δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις και είναι ζήτημα το αν έμεινε ποτέ σ'αυτό το σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κτήριο του προξενείου είναι νεότερο και στην αυλή του υπάρχει το σπίτι του κεμάλ με την μαρμάρινη πλάκα-επιγραφή της Ελληνοτουρκικής φιλίας που είχε υπογράψει ο καϋμένος ο βενιζέλος, θείος του εφιάλτη.Ακριβώς απέναντι επί της Αποστόλου Παύλου υπάρχει το φοιτητικό καφενείο "Η Πρίγκιπος"... Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ ,
    σ'εμένα, τον 1:03 απαντάς ή άσχετο; Μπερδεύτηκα διαβάζοντας τα δυο σχόλια μαζί. Ένα δεν είναι το κτίριο ; Αυτό το παλιό που φαίνεται και που λανθασμένα οι πολλοί το γνωρίζουν ως σπίτι του κεμάλ; Την πληροφορία για το ότι το σπίτι αυτό - προξενείο σήμερα, είναι του πατριού του Μουσταφά Κεμάλ, την άκουσα από τον καθηγητή Νεοκλή Σαρρή,ο οποίος αν θυμάμαι καλά, επικαλούνταν το Ιστορικό Αρχείο της Θεσσαλονίκης.

    Και ένα σχόλιο γι'αυτήν την πλάκα που αναφέρεις:
    Η ελληνοτουρκική φιλία, μόνο σε Βενιζέλο και Κεμάλ δεν μπορεί να στηριχθεί! Και δυστυχώς αυτούς τους δύο επικαλούνται σήμερα οι Τούρκοι και ιδιαίτερα τη γελοία και αδικαιολόγητη για εμένα, πράξη του Βενιζέλου να προτείνει τον σφαγέα και φασίστα κεμάλ για νόμπελ ειρήνης! Στο βιβλίο ιστορίας Γ'και Δ' δέσμης πριν μερικά χρόνια,εξηγούσε δήθεν, μέσα σε ποιο κλίμα και γιατί έκανε ο Βενιζέλος αυτές τις δύο ενέργειες , αλλά ποτέ δεν με έπεισαν.Τι είδους φιλία μπορεί να υπάρχει μεταξύ του ηττημένου και του νικητή, φιλία υποταγής ; Γιατί και σήμερα αυτό εννούν οι τούρκοι και πραγματοποιούν οι πολιτικοί Ελλάδας κ Τουρκίας.Ως απορία και αγανάκτηση το εκφράζω,όχι ως ειρωνεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γκρουέφσκι,

    άφησε το τουρκό-φτυαρο και δες αυτό.


    Δείτε, διαδώστε.

    http://www.youtube.com/watch?v=SI9c5xqJLFI&eurl=http%3A%2F%2Fhistory-of-macedonia.com%2Fwordpress%2F2009%2F08%2F19%2Findigenous-macedonia-a-history-of-greece%2F&feature=player_embedded


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα κτήρια είναι 2.Το δατηρητέο σπίτι,το οποίο το ανακαινίζουν μαστόρια από τουρκία και το νεώτερο κτήριο που είναι προξενείο.Με την 1η ευκαιρία θα βγάλω φωτογραφία την πλάκα.Νομίζω ότι θυμάμαι καλά.Σε εκείνη την γειτονιά μεγάλωσα.Και θυμηθείτε ότι οι θηριωδίες στην Πόλη το 1955, ξεκίνησαν με την προβοκάτσια της βόμβας στο σπίτι του κεμάλ,που την έβαλε ο τότε τούρκος φύλακας του προξενείου-νομίζω ότι τωρα είναι νομάρχης Σμύρνης-και τον ξεσκέπασε ο τότε αστυνομικός διευθυντής Νικόλαος ΜΟυσχουντής. Και ξεριζώθηκε ο Ελληνισμός της Πόλης ενώ ο εθνάρχης καραμανλής τηρούσε τις συμφωνίες και δεν εδιωξε τους τούρκους της Θράκης....ο εθνάρχης...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Βουλγάρων πατριωτών της επανάστασης του Απριλίου (Априлско въстание) του 1876 εναντίον του Οθωμανικού ζυγού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3:34 Έκανα λάθος.Η πλάκα έχει αναρτηθεί για τα 10 χρόνια της οθωμανικής ή τουρκικής δημοκρατίας στις 29/10 1929,αν θυμαμαι καλά. Δεν αναφέρει φιλία κττ.Συγνώμη.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα αν οι Σκοπιανοί στήνουν αγάλματα ιστορικών προσώπων που έχουν σχέση ακόμα και ξώφαλτση με την περιοχή, αυτό τους βοηθάει στο να δικαιολογηθούν όταν έρθει η ώρα για τα αγάλματα των Μ. Αλέξανδρου, Κύριλλου, Μεθόδιου, κτλ. Άρα δεν θα μπορούν και να αφαιρεθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πραγματικά αίσχος!τους προγόνους τους που πολέμησαν κι αυτοί των Τούρκο-μουσουλμάνο κατακτητή δεν τους σέβονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ ,
    ΟΚ.Πάντως το θέμα δεν είναι η πλάκα, το θέμα είναι πως ελληνοτουρκική φιλία τύπου βενιζέλου-κεμάλ, τους οποίους επικαλούνται οι Τούρκοι, δε νοείται.Κυρίως γιατί ο κεμαλισμός είναι φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 10:05 Συμφωνώ.Αλλωστε έχω γράψει ότι το μίσος είναι μεταξύ των απλών ανθρώπων δλδ των λαών και δυστυχώς τίποτε δεν γίνεται καλύτερο. Θα τους σφάξουμε ή θα μας σφάξουνε. Διαλέγετε και παίρνετε. Από την θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.