22/8/09

75 λαθρομετανάστες πέθαναν από έλλειψη τροφής και νερού στη Μεσόγειο

Τραγικό θάνατο βρήκαν περίπου 75 Αφρικανοί λαθρομετανάστες ανοιχτά στη Μεσόγειο όταν τελείωσαν τα αποθέματα νερού και τροφίμων στο πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, επικαλούμενος τις μαρτυρίες πέντε διασωθέντων.

Οι αρχές της Ιταλίας διέσωσαν τους πέντε επιζώντες από την Ερυθραία (ένα παιδί, μία γυναίκα και τρεις άνδρες) οι οποίοι βρέθηκαν στα νερά ενός ιταλικού νησιού, και νοσηλεύονται σε πολύ καλή κακή κατάσταση.

Οι 80 λαθρομετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Τρίπολη στη Λιβύη πριν από 20 ημέρες, αλλά μετά από τρεις μέρες που έπλεαν τελείωσαν τα καύσιμα. Αφού κάποιοι αρρώστησαν και απεβίωσαν, όσοι επέβαιναν πετούσαν τους νεκρούς στη θάλασσα. Αρκετοί από αυτούς κάλεσαν σε βοήθεια όταν περνούσαν δίπλα τους άλλα πλοία, αλλά μόνο το πλήρωμα ενός καραβιού τους προμήθευσε με φαγητό και νερό και στη συνέχεια τους άφησε στην τύχη τους.

Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που ταξιδεύουν στην Ιταλία και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με πολλούς μετανάστες να ελπίζουν ότι θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Στην Lampedusa, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών από 14.855 το 2005 ανήλθε σε 40.657 τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας.
COSMO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.