7/8/09

Ζητούν την παρέμβαση Ομπάμα για τα Σκόπια

«Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η επέκταση της γεωγραφικής ονομασίας “Μακεδονία”στη Νότια Γιουγκοσλαβία. Ακόμη και στα τέλη του 19ου αιώνα αυτή η κατάχρηση δείχνει αρρωστημένες εδαφικές διεκδικήσεις... Η κοινή διεθνής μας κοινωνίαδεν μπορεί να επιβιώσειόταν αγνοείται η Ιστορία, ιδίως δε όταν η Ιστορία κατασκευάζεται» καταλήγουν.

Ζητούν την παρέμβαση Ομπάμα για τα Σκόπια
Γνωστοί ακαδημαϊκοί έστειλαν επιστολή στον αμερικανό πρόεδρο για το ζήτημα της ονομασίας Τριακόσιοι σαράντα πέντε γνωστοί ακαδημαϊκοί από όλον τον κόσμο ζητούν με επιστολή τους την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Οι υπογράφοντες καθηγητές σε τομείς της Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας ζητούν τη συνδρομή του αμερικανού προέδρου «για να ξεκαθαρίσουν διάφορα ιστορικά ερείπια που έχουν εναπομείνει στη Νοτιοανατολική Ευρώπηαπό προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις».

«Την 4η Νοεμβρίου 2004, δύο ημέρες μετά την επανεκλογή του προέδρου George W. Βush, η κυβέρνησή του ανεγνώρισε μονομερώς τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Η ενέργεια αυτήόχι μόνο ακύρωσε γεωγραφικά και ιστορικά γεγονότα, αλλά παράλληλα προκάλεσε μια επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, της οποίας το πλέον εμφανές σύμπτωμα είναι η κατάχρηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του πλέον διασήμου από όλους τους Μακεδόνες, του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πιστεύουμε ότι αυτή η ανοησία έχει πάει πολύ μακριά και οι ΗΠΑδεν έχουν δουλειά να υποστηρίζουν την ανατροπή της Ιστορίας» αναφέρεται στην επιστολή.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται εκτενής ανασκόπηση της ιστορίας της αρχαίας Μακεδονίας και αναφορά στην «υιοθέτηση» του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως εθνικού ήρωα της πΓΔΜ. «Η Μακεδονία και οι Ελληνες Μακεδόνες είναι τουλάχιστον εδώ και 2.500 έτηεκεί όπου ευρίσκεται και η σημερινή ελληνική επαρχία της Μακεδονίας. Η ίδια ακριβώς σχέση ισχύει για την Αττική και τους Αθηναίους Ελληνες, το Αργος και τους Αργείους Ελληνες, την Κόρινθο και τους Κορινθίους Ελληνες κτλ. Δεν καταλαβαίνουμε πώς οι σημερινοί κάτοικοι της Παιονίας, που ομιλούν σλαβικά, γλώσσα που εισήχθη στα Βαλκάνια περίπου μία χιλιετία μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου, μπορούν να τον παρουσιάζουν ως εθνικό τους ήρωα. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν καθ΄ ολοκληρίαν και αναμφισβήτητα Ελληνας. Ο προ-προπάππος του Αλέξανδρος ο Α΄είχε πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους η συμμετοχή περιοριζόταν αποκλειστικά και μόνο σε Ελληνες» επισημαίνουν οι υπογράφοντες πανεπιστημιακοί.

«Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η επέκταση της γεωγραφικής ονομασίας “Μακεδονία”στη Νότια Γιουγκοσλαβία. Ακόμη και στα τέλη του 19ου αιώνα αυτή η κατάχρηση δείχνει αρρωστημένες εδαφικές διεκδικήσεις... Η κοινή διεθνής μας κοινωνίαδεν μπορεί να επιβιώσειόταν αγνοείται η Ιστορία, ιδίως δε όταν η Ιστορία κατασκευάζεται» καταλήγουν.

8 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που για μια ακόμα φορά έρχονται ξένοι προς τη φυλή μας,αλλά περισσότερο Έλληνες στην ψυχή να στηριξουν αυτά που εμείς λόγω αδιαφορίας και γραικυλισμού έχουμε εγκαταλείψει στο έλεος των δήθεν εθνοσωτήρων μας.19 χρόνια τώρα μπορεί κάποιος εγχώριος σύγχρονος δοσίλογος της παγκοσμιοποίησης να μας πει τι ενέργειες αναλάβαμε ως χώρα για να αφυπνίσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη υπερ μας;Τι ενέργειες έκανε ο "Μακεδόνας" κατά δήλωσή του Πρωθυπουργός μας,αλλά και ο οιωνεί (θεός φυλάξει)Πρόερδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προς αυτη την κατεύθυνση;Μάλλον δεν μπόρεσαν τα παιδιά...είχαν σημαντικότερα πραγματα ως εντολοδόχοι να κάνουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητούν από το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμα δεν έχει κανείς κότσια να περιφρουρήσει τα εθνικά του συμφέροντα, κάθεται και κλαίγεται στον Ομπάμα. Είδατε κράτη σοβαρά, όπως την Τουρκία και το Ισραήλ, να γράφουν επιστολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε καταντήσει γραφικοί με τις επιστολές και τα "δίκαια" μας. Δικό μας είναι ότι θέλουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε και κανείς δεν μας χρίζει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε William Parker, διερωτάσαι τι έπραξαν οι δύο μεγάλοι πολιτικοί αρχηγοί του τόπου μας. Για τον μεν Μακεδόνα Κωνσταντίνο Καραμανλή μπορούμε να του προσάψουμε αδυναμία αντίδρασης και αντιπαράθεσης με το μητσοτακικό κατεστημένο της ΝΔ και όλου του ψευτοδημοσιογραφικού οχετού που σέρνει από πίσω. Δεν μπορώ όμως να πιστέψω οτι εσκεμμένα λαμβάνει μέρος στο οργανωμένο έγκλημα ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας. Για τον μεν ύποπτο Jeffrey Papandreou Chaunt αναφέρεις εύστοχα την ιδιότητα του ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Σε παραπέμπω παρακάτω http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/08/blog-post_8870.html
    Πρόσεξε το σχόλιο του Sub92 που παραθέτει τα ονόματα των αντιπροέδρων και ψάξε μόνο στη Wikipedia σε αγγλική γλώσσα για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.
    Βοήθεια:
    VICE-PRESIDENTS
    Ehud Barak

    Gordon Brown

    Radmila Sekerinska (Open Society Institute) και Branko Crvenkovski (The International Raoul Wallenberg Foundation)

    Μήπως έφτασε η μεγάλη στιγμή να αφυπνιστούμε και να αποφασίσουμε εμείς για τους ηγέτες που μας αρμόζουν?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 7 Αύγουστος 2009 12:19 μμ

    >Μήπως έφτασε η μεγάλη στιγμή να αφυπνιστούμε και να αποφασίσουμε εμείς για τους ηγέτες που μας αρμόζουν?...<

    Μα ... εμείς δεν αποφασίζουμε γι αυτούς και τώρα κι έχουμε αυτούς που πράγματι μας αρμόζουν; Μας τους επιβάλλει κανείς και τίνι τρόπω; Δεν έχουμε εκλογές ελεύθερες και αδιάβλητες;
    Γιατί πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στον ξένο παράγοντα (παλιά μας τέχνη, κόσκινο), αντί να παραδεχτούμε ότι εμείς ψηφίζουμε όλες αυτές τις μετριότητες (και πολύ τους ανεβάζω, σκέτα μηδενικά είναι), επειδή ψηφίζουμε αυτόν που θα μας βολέψει το παιδί στο δημόσιο, που θα μας εξασφαλίσει νομιμοποίηση του παράνομου στην παραλία και τα τοιαύτα;
    Πόσοι Νεοέλληνες νοιάζονται για την Ελλάδα και την βάζουν πάνω από το τομάρι τους;
    Ας είμαστε ειλικρινείς. Το πρόβλημα είναι 101% δικό μας και η κακοδαιμονία μας δεν οφείλεται σε κανέναν ξένο παράγοντα. Αν δεν το αναγνωρίσουμε αυτό, αν δεν το παραδεχτούμε, δεν θα θεραπευτούμε, όπως δεν θεραπεύεται και ο αλκοολικός, αν δεν παραδεχτεί ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο φασίστας Ομπόμπα που νομίζει ότι θα προλάβει να περικυκλώσει τα πετρέλαια της Βενεζουέλας με ΕΦΤΑ στρατιωτικές βάσεις στην Κολομβία, δεν ήταν η βεντέτα των φασιστοαριστερών και των ψευτοοικολόγων γενιτσάρων του;
    Πάντως ένας ...σουλτάνος ΑΦΑΝΙΣΕ τους γενιτσάρους το 1826...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την επιστολή την έστειλα εδώ και 2 περίπου μήνες, απάντηση δεν πήραμε ακόμα, ελπίζουμε στην αμεροληψία του Αμερικανού προέδρου, γιατί φαίνεται εμείς οι Έλληνες και οι υπόλοιποι "Ευρωπαίοι" είμαστε ακόμα ανίκανοι. Η συμφωνείτε ή διαφωνείτε ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι κατόπιν ελέου Ευρώπης, ο Υπερπρόεδρος, αρκεί να θυμηθείτε πως τον περίμεναν όλοι στην ουρά οι Ευρωπαίοι ηγετίσκοι, όταν ήρθε εδώ στην Ευρώπη για πρώτη φορά, και μετά πως έτρεχαν όλοι καντά του στήν Άγκυρα.
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.