10/8/09

Η Τουρκία λειτούργησε κατά παράβαση των Συνθηκών της Γενεύης

«Η Άγκυρα οφείλει να ανταποκριθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να ανοίξει τα αρχεία τα του τουρκικού στρατού για το θέμα των αγνοουμένων.»

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ο οποίος πρόσθεσε, ότι την περίπτωση της εν ψυχρώ εκτέλεσης των πέντε στρατιωτών –αδήλωτων αιχμαλώτων, υπάρχει φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό που καταδεικνύει ότι συνελήφθησαν ενώ το γεγονός ότι εντοπίστηκαν νεκροί σε πηγάδι, αυτό αποδεικνύει τη δολοφονία τους.

Για την δολοφονία της οικογένειας Μέτσου στην Λάπηθο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτό δείχνει την αγριότητα που πηγάζει από την εισβολή και κατοχή.

Ο πρόεδρος της επιτροπής συγγενών αγνοουμένων, Νίκος Θεοδοσίου, δήλωσε για το ίδιο θέμα ότι αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, η τουρκική βαρβαρότητα καθώς και τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχτεί. Τόσο με την δολοφονία αιχμαλώτων όσο και με την εν ψυχρώ δολοφονία αμάχων – σε όλες τις περιπτώσεις- η Τουρκία λειτούργησε κατά παράβαση της Συνθήκης της Γενεύης.

Πρόσθεσε δε, πως υπάρχουν καταδίκες της Τουρκίας από διεθνή δικαστήρια και αυτό που χρειάζεται, είναι να βρεθεί τρόπος ώστε να πληρώσει η Τουρκία για τα διαπραχθέντα κατά την εισβολή στην Κύπρο εγκλήματα.

Σχολιάζοντας την νομική πτυχή της υπόθεσης, ο δικηγόρος Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο οποίος ήταν μεταξύ των νομικών που κατέθεσαν τις πρώτες προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ότι το δικαίωμα στη ζωή προστατεύεται από όλες τις διεθνείς συνθήκες και εν καιρώ ειρήνης και εν καιρώ πολέμου.

iKypros
10/08/2009

4 σχόλια:

  1. Τα λόγια καλά είναι. Από πράξεις δεν ξέρω τι γίνεται. Δεν έχω καταλάβει από όλες τις αναρτήσεις είτε σε εφημερίδες είτε σε ιστολόγια. Θα κινηθεί κανείς εναντίον της Τουρκίας ή δεν θα κινηθεί? Θα είναι ιδιώτες (συγγενείς, κ.λ.π) ή θα είναι κάποιο κράτος. Από ευχολόγια και αερολογίες έχουμε δει πολλά. Κάποιον σιωπηλό με έργα δεν έχουμε δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λόγια καλά είναι. Από πράξεις δεν ξέρω τι γίνεται. Δεν έχω καταλάβει από όλες τις αναρτήσεις είτε σε εφημερίδες είτε σε ιστολόγια. Θα κινηθεί κανείς εναντίον της Τουρκίας ή δεν θα κινηθεί? Θα είναι ιδιώτες (συγγενείς, κ.λ.π) ή θα είναι κάποιο κράτος. Από ευχολόγια και αερολογίες έχουμε δει πολλά. Κάποιον σιωπηλό με έργα δεν έχουμε δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η Άγκυρα οφείλει να ...


    Η πάγια και τόσο σαχλή φράση των Ελλαδιτών και Κυπρίων πολιτικών, κυβερνητικών εκπροσώπων κ.λπ.

    Καθόλου φαντασία δεν έχουν; Δεν βρίσκουν άλλο τροπάριο απ' αυτό το χιλιοειπωμένο πια;

    «Η Άγκυρα οφείλει να ... Τα Σκόπια οφείλουν να... Η Αλβανία οφείλει να ...

    Και αν δεν (που δεν), τότε τι μωρέ; Ε, τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και αν δεν,θα τους τραβηξουμε μια π...που λεει και ψινακης και θα τους κοπουν τα γονατα και θα σωριαστουν κατω.Αμ πως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.