28/8/09

Περιοδεία Χ. Σολάνα στη Μέση Ανατολή

Τετραήμερη περιοδεία στη Μέση Ανατολή θα πραγματοποιήσει από την Κυριακή ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα, τη στιγμή που εντείνονται οι διεθνείς προσπάθειες για να ξεκινήσουν και πάλι οι ισραηλο-παλαιστινιακές διαπραγματεύσεις.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας είναι Δαμασκός, όπου θα έχει συνάντηση με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ και τον υπουργό του των Εξωτερικών.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ισραήλ όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τα κυριότερα μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης και ακολούθως θα επισκεφθεί τη Ραμάλα όπου έχει προγραμματιστεί μια συνάντησή του με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Σαλάμ Φαγιάντ.

Ο κ. Σολάνα θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με επίσκεψή του την Τρίτη στο Λίβανο και την Τετάρτη στην Αίγυπτο.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να ξαναρχίσουν τάχιστα οι συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνιων, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε το πλήρες πάγωμα των εποικισμών, θέση που ασπάζονται και οι ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με ανώτατους ισραηλινούς αξιωματούχους ο κ. Νετανιάχου που αρχικώς αρνήθηκε το πάγωμα των εποικισμών, πρότεινε στη συνέχεια την αναστολή των μειοδοτικών διαγωνισμών για την κατασκευή εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη έως τις αρχές του 2010.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο - Nαυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Ειρωνικό είναι ότι και Παλαιστίνιοι δουλεύουν στα εργοτάξια για ανέγερση των εβραϊκών οικισμών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο με αποκοπη Ποκοπικος ξεμυτισε παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.