19/8/09

Νέα πτήση Τουρκικών Μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι

Χαμηλή πτήση σε ύψος 1.000 ποδών (περίπου 350 μέτρα) πάνω από το Φαρμακονήσι στα Δωδεκάνησα έγινε στις 11:00 από τέσσερα τουρκικά μαχητικά.Τα τουρκικά μαχητικά, συνολικά 8, εισέβαλαν στο FIR Αθηνών το πρωί της Τετάρτης, όταν τα μισά μαχητικά του σχηματισμού αποσπάστηκαν και πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από ελληνικό έδαφος στο Φαρμακονήσι.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του Μάκη Πολλάτου

Χαμηλή πτήση σε ύψος 1.000 ποδών (περίπου 350 μέτρα) πάνω από το Φαρμακονήσι στα Δωδεκάνησα έγινε στις 11:00 από τέσσερα τουρκικά μαχητικά.

Τα τουρκικά μαχητικά, συνολικά 8, εισέβαλαν στο FIR Αθηνών το πρωί της Τετάρτης, όταν τα μισά μαχητικά του σχηματισμού αποσπάστηκαν και πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από ελληνικό έδαφος στο Φαρμακονήσι.

Ακολούθησε εικονική αερομαχία με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, νοτίως της Ικαρίας. Τα τουρκικά αεροσκάφη παρέμειναν στο FIR Αθηνών επί 34 λεπτά και αποχώρησαν στις 11:34 επιστρέφοντας στις βάσεις τους στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο βρίσκονται επίσης αεροναυτικά στρατιωτικά παίγνια με σενάρια επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και σε περιοχές εντός του FIR Αθηνών και Λευκωσίας. Η άσκηση έχει την επωνυμία «reliant mermaid» και διεξάγεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με την συμμετοχή στρατευμάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Αθήνα
Στις 26 Αυγούστου αναμένεται ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και εκτιμάται ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά τις προθέσεις του σε σχέση με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του ο κ. Ράσμουσεν θα παρακαθίσει σε δείπνο με τη συμμετοχή και της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκη, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το Αιγαίο, τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και το Σκοπιανό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κ. Ράσμουσεν πιθανότατα θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Εξάλλου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η θέση του νέου Γραμματέα του ΝΑΤΟ για το Κυπριακό μετά τις καταγγελίες της Λευκωσίας ότι η Τουρκία αρνείται να επιτρέψει την ενημέρωση της Κύπρου (ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για όσα διαδραμματίζονται στο ΝΑΤΟ.
Ημερησια

7 σχόλια:

  1. Ευτυχώς στο Αγαθονήσι δεν υπάρχει αεροδρόμιο, αλλοιώς θα επιχειρούσαν και...προσγειώσεις !

    Εντάξει γείτονες, σας είδαμε και μας φοβερίσατε απο ψηλά αφεδονοκροτώντας (κοινώς κλάσαντες).
    Απο τον αέρα καλά τα πάτε. Άντε κοπιάστε να περπατήσετε κιόλας αν σας βαστά ο κώλος σας. Κάτι μάγκες, σας περιμένουν πως και πως να σας καλωσορίσουν, και να γυμναστούν επάνω σας για να ξεμουδιάσουν.

    Μην αργείτε, γιατί θα τους αναγκάσετε να σας βρουν εκείνοι....

    Εύχομαι απο καρδιάς στα παλικάρια αυτά να είναι πάντα γεροί και δυνατοί.
    Ο Λεωνίδας και οι 300, σας βλέπουν απο ψηλά και χαίρονται για εσας.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Νέα πτήση Τουρκικών Μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι"

    Pote 8a er8ei ekeinh h mera pou ena toso da mikro grammataki ston parapanw titlo 8a einai diaforetiko? Pote epitelous re koimismenoi kareklan8rwpoi 8a analabetai tis eu8unes sas apenanti sthn patrida kai 8a metatrepsete thn "pthsh" se "ptwsh"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα έρφει η μέρα που θα το ρίξουν απο μόνοι τους οι μογγόλοι.
    Μία -Δυο - τρις- 523 φορές το έχουν κάνει και δεν τα ρίχνουμε.
    Η ημέρα που θα το κάνουν μόνοι τους πλησιάζει γιατί τους έχουμε σπάσει τα νεύρα.
    Και τότε θα είναι η αρχή του τέλους για τα πατσαβούρια (patsavur).
    Ρε μπας και νομίζουν ότι φοβόμαστε και δεν τα ρίχνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αργικεραυνε , καλά τα είπες τους περιμένουμε αλλά δεν έρχονται απλά έρχεται σε λίγο η κατάλληλη ώρα που κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους …..ακόμα και σεις δε θα πιστεύετε αυτό που θα γίνει ….. όποιος έπιασε αυτά που είπε ο Αργικεραυνος θα καταλάβει !!!

    Ένα γεράκι του Αιγαίου που καραδοκεί τη λεία του !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην αργείτε, γιατί θα τους αναγκάσετε να σας βρουν εκείνοι....

    Εύχομαι απο καρδιάς στα παλικάρια αυτά να είναι πάντα γεροί και δυνατοί.

    Ποια παλικάρια Αγρικέραυνε ;

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΙΣΤΊΝΑ

    Ακροβολισμένα κομάντος επι 24ώρου βάσεως εκεί που πρέπει να είναι και ανυπομονούν να κάνουν προπόνηση σε πραγματικές συνθήκες...

    Φείδομαι λόγου.

    Χριστίνα, μερικές φορές δεν ρωτάμε για κάποια πράγματα που έχουμε απορίες. Αυτό που έπρεπε να πάρετε σας το έδωσα κατάλληλα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Αργικέραυνε ,
    Ευχαριστώ για την πληροφορία και συγνώμη για την ερώτηση, θα φροντίσω για το τελευταίο...
    Χριστίνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.