4/8/09

Ματαιώνεται και φέτος η «Νικηφόρος»

ΣΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ και φέτος της μεγαλύτερης στρατιωτικής άσκησης μετά στρατευμάτων, την «Νικηφόρο», προσανατολίζεται η Κυβέρνηση. Ήδη στο ΓΕΕΦ ανεπίσημα, όπως πληροφορηθήκαμε, έχουν ενημερωθεί για την πρόθεση που υπάρχει για ματαίωση της άσκησης. Ενδεικτικό τούτου αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οποιεσδήποτε ενέργειες σε υπουργείο Άμυνας και ΓΕΕΦ για την προετοιμασία της μεγαλύτερης ετήσιας στρατιωτικής άσκησης, η οποία ως γνωστό, λαμβάνει χώρα σε ολόκληρο τον ελεύθερο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και συμμετέχουν σ’ αυτήν ενεργά όλες οι μονάδες και σώματα της Ε.Φ., οι έφεδροι αλλά και οι εθνοφύλακες.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ασκήσεις μικρής κλίμακας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΣΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗκαι φέτος της μεγαλύτερης στρατιωτικής άσκησης μετά στρατευμάτων, την «Νικηφόρο», προσανατολίζεται η Κυβέρνηση. Ήδη στο ΓΕΕΦ ανεπίσημα, όπως πληροφορηθήκαμε, έχουν ενημερωθεί για την πρόθεση που υπάρχει για ματαίωση της άσκησης. Ενδεικτικό τούτου αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οποιεσδήποτε ενέργειες σε υπουργείο Άμυνας και ΓΕΕΦ για την προετοιμασία της μεγαλύτερης ετήσιας στρατιωτικής άσκησης, η οποία ως γνωστό, λαμβάνει χώρα σε ολόκληρο τον ελεύθερο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και συμμετέχουν σ’ αυτήν ενεργά όλες οι μονάδες και σώματα της Ε.Φ., οι έφεδροι αλλά και οι εθνοφύλακες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα της διεξαγωγής της άσκησης «Νικηφόρος» θα συζητηθεί προσεχώς στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η κυβέρνηση αναμένεται να ενημερώσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, για τη μονομερή πρωτοβουλία της να ακυρώσει την εν λόγω άσκηση. Πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να μην διαταραχθεί το κλίμα των συνομιλιών, προπάντων όταν κατά τον Οκτώβριο, που διεξάγεται η άσκηση, αναμένονται εξελίξεις στο Κυπριακό. Η Λευκωσία δεν επιθυμεί για επουδενί λόγο να δώσει άλλοθι στην Άγκυρα για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Ευρωπαίους εταίρους, με τη διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκησης «Νικηφόρος». Αντίθετα, η ματαίωση της άσκησης, θεωρεί η κυβέρνηση ότι θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς την Τουρκία.
Πέρυσι, μετά την ενημέρωση που έτυχε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ για την πρόθεση της Κυβέρνησης να ματαιώσει την άσκηση «Νικηφόρος» και μετά την ανακοίνωση της απόφασης αυτής από τον ίδιο τον κ. Χριστόφια, η Άγκυρα αναγκάστηκε να ακυρώσει την αντίστοιχη στρατιωτική άσκηση που δρομολογούσε και που επεκτείνετο και στα κατεχόμενα, με την ονομασία «Ταύρος». Για λόγους σκοπιμότητας, τη ματαίωση της τουρκικής άσκησης «Ταύρος» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ταλάτ.
Όπως μας λέχθηκε, αντί της άσκησης «Νικηφόρος» θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις μικρής κλίμακας. Οι έφεδροι και οι εθνοφύλακες που θα προσκληθούν για να συμμετάσχουν στην άσκηση «Νικηφόρος 2009» θα παρουσιαστούν κανονικά στους χώρους και στις ημερομηνίες, όπως καθορίζονται στα Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης, προκειμένου να τύχουν της προβλεπόμενης τυπικής επιστρατευτικής τακτοποίησης, παραλαμβάνοντας τα νέα ΦΑΠ. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές διεργασίες στο ΓΕΕΦ.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

14 σχόλια:

  1. Μοράβο!!!Τα οπλικά συστήματα και τις νέες τεχνολογίες να τα αγοράζουμε για να τα βλέπουμε...εκτός και αν την αναβάλαμε για να μην ενοχλήσουμε τους δίπλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σκέφτηκαν καλα και θα κάνουν τον "Ηττηφόρο" Νικηφόρος απλά δεν τους έβγαινε με τόσες σφαλιάρες που τρώνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γ...ω την προσπαθεια που γινεται για να μην διαταραχθει το κλιμα των συνομιλιων.Ουστ προδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η Λευκωσία δεν επιθυμεί για επουδενί λόγο να δώσει άλλοθι στην Άγκυρα για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Ευρωπαίους εταίρους, με τη διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκησης «Νικηφόρος». Αντίθετα, η ματαίωση της άσκησης, θεωρεί η κυβέρνηση ότι θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς την Τουρκία"
    Οι λέξεις κλειδία εδώ είναι το "άλλοθι" και "μοχλό πίεσης" ή πως η Ελληνο-Κυπριακή πλευρά βρίσκεται σε ένα άλλο σύμπαν. Αυτό που βρισκόνταν η Δύση τον χειμώνα του '39-'40,και η Ρωσία την άνοιξη του 41. Και στις δύο περιπτώσεις η καταστροφή των αιθεροβαμούντών κυβερνήσεων ήταν αναπόφευκτη.
    Κύριε Καλεντερίδη με αφορμή τις θρασύδειλες πολιτικές της καγγελαρίας της Άγκυρας θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εγκαινιάσετε μια σειρά από άρθρα τα οποία θα προτείνουν αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του μεγάλου Τουρκικού Ραϊχ

    Ευχαριστώ για το χώρο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πουθενα δεν ειδα αναφορα για την 'διαρηξη και λεηλασια' του μυστικου κεντρου της Ε.Φ. Κυπρου.Γιατι ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙΑΣ ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/07/blog-post_8463.html

    ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Φ!


    http://pontiki.com.cy/index.php/1/3058.html
    Αναρτήθηκε από sub92 στις 7:50 μμ
    Ετικέτες Κύπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ..καθεστως χριστοφια(δεν ειναι κυβερνηση) πρωτο εξισωσε την εθνικη φρουρα με τον κατοχικο στρατο.
    επειτα τι θα λει το σεναριο της ασκησης? θα αντιμετωπισουμε τους...αδελφους μας.????
    ρημαδια τα κανατε ολα με την θολοκολτουρα σας ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι αδελφια Κυπριοι,θα ερθουν οι ευροπαιοι να σας βοηθησουν και να σας υπερασπισουν..
    καληνυχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε είτε μας αρέσει είτε όχι ο Χριστόφιας είναι ο αρχηγός κυβέρνησης νόμιμης και όχι καθεστώτος!οι Κύπριοι των εξέλεξαν οι Κύπριοι να τον λουστούν...κι ας κάνουν και λίγη αυτοκριτική...επιτέλους!
    Η ίδια δε η εκλογή ενός κομμουνιστή ανθέλληνα στην ηγεσία του κυπριακού κράτους νομίζω ότι δείχνει δυστυχώς το ανθελληνικό και αρνησελληνικό κλίμα που επικρατεί στο νησί,το γιατί το αφήσω προς το παρόν,το θέμα είναι να θεραπευτεί η κατάσταση τώρα γιατί μετά θα είναι πολύ αργά και ένας πληθυσμός ελληνικός για 3500 χρόνια μέσα σε πενήντα θα πάψει να είναι!Και για τους γνωστούς φωνασκούντες καλύτερα να δείτε την αλήθεια παρά να κραυγάζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν με νοιάζει αν είναι καθεστώς ή κυβέρνηση κι αν μας γουστάρουν ή δεν μας γουστάρουν οι Κύπριοι. Η Ελλάδα έχει τεράστια συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο και δεν μπορεί να κανονίζει την πολιτική της με το αν μας αγαπούν κάποιοι ή όχι. Δεν εγκαταλείπουμε την Κύπρο γιατί δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε στην ουσία την Ελλάδα. Τόσο απλά και ψυχρά. Οίκοθεν νοοουμένου βεβαίως ότι υπάρχουν οι πολιτικοί και οι πολιτικές που σκέπτονται και ενεργούν έτσι...
    Λλλοιώς θα επικαλούμαστε τα..."τι να κάνουμε, δεν μας...θέλουν"...!!! και θα βολευόμαστε!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα συμφνωήσω με τα όσα λες για τα συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο,μα αν "δεν μας θέλουν" πως διαφορετικά να γίνει ΙοΠ;πως θα τους το επιβάλλουμε;κατακτητικά όπως οι Τούρκοι;ήδη η προπαγάνδα του ΑΚΕΛ ,και όχι μόνο αλλά κυρίως αυτού,έχει κάνει τεράστια ζημιά!Σκέψου αν η κυπριακή ακελική κυβέρνηση διέρρεε στον ήδη προκατειλειμένο λαό ότι οι "κακοί πεινασμένη,φτωχοί Έλληνες έχρονται να μας κατακτήσουν και να μας εκμεταλλευτούν" τι θα γινόταν!ο Μακάριος δεν δίστασε να πάει στον ΟΗΕ και να καταγγείλει την "ελληνική εισβολή" άλλωστε!Το "πεινασμένοι,φτωχοί" δεν το χρησιμοποίησα τυχαία,όποιος έχει μιλήσει με Κύπριους καταλαβαίνει τι μανία υπάρχει με το χρήμα και πόσο πολύ το υπολογίζουν και ότι είναι το βασικό και ίσως το μόνο επιχειρήμα που χρησιμοποιούν εναντίον μας (φαντάσου που φτάσαμε για να λέμε "εναντίον μας"),μας περιγράφουν δε σαν την Ουγκάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.