30/8/09

Η Σλοβενία υποστηρίζει «πλήρως» την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη

Την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, υποστηρίζει «πλήρως» η Σλοβενία, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση στη Λιουμπλιάνα των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Σάμουελ Ζμπόγκαρ και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι πρόκειται για την «ισχυρότερη ευρωπαϊκή υποστήριξη» στην υποψηφιότητα της χώρας του να ενταχθεί στην ΕΕ.

Ο Ζμπόγκαρ ανακοίνωσε πως η Σλοβενία θα ανοίξει προσεχώς εμπορική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη.

Την Κυριακή, ο Νταβούτογλου θα συναντηθεί με τον αρχηγό του σλοβενικού κράτους Ντανίλο Τουρκ και τον πρωθυπουργό Μπόρουτ Πάχορ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με φήμες για ενδεχόμενη εγκατάσταση της αμερικανικής «πυρηνικής ασπίδας» στην Τουρκία ή στο Ισραήλ για να αντιμετωπιστεί το Ιράν, αντί της Πολωνίας και της Τσεχίας όπως προβλεπόταν αρχικά, ο Αχμέτ Νταβούτογλου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
ΝΟΟΖ.GR

5 σχόλια:

  1. Άντε... πλησιάζει και η στιγμή που όλοι στην ΕΕ ομόφωνα θα στηρίξουν την αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ την ΟΝΕ απο παντού, Δεν είναι δυνατόν η ΕΕ να έχει άχρηστα κομμάτια κρέατα στους κόλπους της...σαπίζουν αυτά και θα σαπίσουν κι αυτήν... ίσως μας ξαναδεχτούν κατά κάποιον τρόπο από σπόντα στους κόλπους τους ως Τουρκική Νομαρχία μέσω της ειδικής σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ και ίσως ίσως κάποτε με την ένταξή της. Οίκοθεν νοείται ότι πρέπει να μας δεχτεί και η Τουρκία ως Νομαρχία της γιατί κακές γλώσσες λένε ότι μας έχει σιχαθεί και αυτή και ...τι θα κάνουμε...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαββα καλησπέρα
    Τι πιστεύεις ότι είναι χειρότερο και πιο επικίνδυνο μια Τουρκία εκτός ΕΕ ή μια Τουρκία με μερική ένταξη ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι οι ελίτ μας βρέχονται το βράδυ...αν λυθεί αυτό, όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε ΙοΠ,αυτο θα γινει αυτοματα σε λιγα χρονια,διοτι η Ευρωπη δεν θα θελει να εχει μελος της την τριτοκοσμικη χωρα Ελλαδα η οποια με πληθυσμο κατα 80% ασιατικο και αφρικανικο θα δημιουργει προβληματα.Η Ελληνικη μικρα εναπομεινασσα μειονοτης θα εχει καποια ευεργετηματα ενω στις μειονοτικες προκυρηττομενες εκλογες θα κονταροχτυπιουνται η υποψηφια ντορα με τον γαπ για το ποιος θα καταφερει να κερδισει την εισοδο της μειονοτητος στην βουλη του γιουνανισταν,ενω θα σημειωνονται συμπλοκες αναμεσα στους ψηφοφορους των Ελληνικων μειονοτικων συνασπισμων.Ηδη διαβασα σημερα οτι διαδηλωτες οργανωμενοι απο το indymedia,ζητησαν να φυγει απο την Μυτιληνη η FRONTEX και να συνεχισει απροσκοπτη η εισοδος λαθρομεταναστων απο τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χ......ε η φοράδα στ'αλώνι.
    Και καλά δεν το γνωρίζαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.