21/8/09

Αργεντινή: καταζητείται υπουργός του Ιράν

Ο νεοδιορισθείς υπουργός Άμυνας του Ιράν, Αχμαντ Βαχιντί καταζητείται από το 2007 από την Ιντερπόλ για την πιθανολογούμενη εμπλοκή του στην επίθεση κατά της εβραϊκής συναγωγή ΑΜΙΑ που προκάλεσε το θάνατο σε 85 άτομα το 1994 στην Αργεντινή, ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον εισαγγελέα Αλμπέρτο Νίσμαν.

"Ο Βαχιντί δεν είναι μόνο καταζητούμενος από τη δικαιοσύνη της Αργεντινής, αλλά είναι επίσης και ένα από τα πρόσωπα που η ανεύρεσή τους αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα, όπως αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της Ιντερπόλ στη γενική της συνέλευση που έγινε το Νοέμβριο του 2007 στο Μαρόκο", ανέφερε ο κ. Νίσμαν.

"Αυτή η κατάταξή του στα πρόσωπα που καταζητούνται κατά προτεραιότητα είναι εξαιρετικά σοβαρή και δείχνει ότι ο Βαχιντί είναι εκτός από πρώην ηγέτης της ειδικής ομάδας Αl Qouds, εξαιρετικά αναμεμειγμένος στην επίθεση κατά της εβραϊκής συναγωγής στην Αργεντινή", πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε από το 2.007 ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για πέντε ιρανούς αξιωματούχους μεταξύ τους και ο Βαχιντί, και κατά ενός Λιβανέζου γιατί έχουν κατηγορηθεί από την δικαιοσύνη της Αργεντινής για σοβαρή εμπλοκή τους στην επίθεση.

athina984

7 σχόλια:

  1. Δεν θα του συμπαραστασείς Μίνωα...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Νισμαν ειναι Αργεντινος;
    Παραξενο επωνυμο για Σπανιολους.
    Καλα, για αυτη την υποθεση της συναγωγης στην Αργεντινη οι τοτε διωκτικες αρχες ειχαν αποφανθει και κατηγορουσαν τους "τρομοκρατες" της Χεζμπολα. Τωρα στρεφουν τα κανονια τους οι "αργεντινεζοι" προς Ιραν μερια; Η παντα τα ειχαν στραμμενα κατα κει;

    Kοιτα ρε παιδακι μου, και γω που περι αλλων σοροπιων βαυκαλιζομουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εννοείς ανώνυμε;δεν το κάνεις πιο λιανό καλύτερα;επίσης πρέπει να ξέρεις ότι οι Αργεντίνοι απλώς μιλάνε ισπανικά και μάλιστα με ιταλική προφορά (αφού οι πλειοψηφία του πληθυσμού είναι ιταλικής καταγωγής),στην Αργεντινή οι κάτοικοι είναι απόγονοι όλων των εθνοτήτων της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής,με περισσότερους Ιταλούς,Ισπανούς και Γερμανούς,αλλά και πολλούς Μεσανατολίτες.
    Ο συγκεκριμένος κατηγορείτε για τρομοκρατίας,είναι ανάγκη να είσαι υπήκοος της χώρας για να διαπράξεις τρομοκρατία στη χώρα αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sapphire κοριτσι μου ξερεις την
    παροιμια θελει η πουτανα να κρυφτει
    αλλα η χαρα δεν την αφηνει.
    μηπως και το δικο σου επιθετο
    ειναιNisman?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επισκεπτη της 22 Αυγουστου 2009 και ωραν 5:26 μμ, που τα 'χεις μαθει τα Ελληνικα; Για αλλοδαπος τα μιλας περιφημα.

    Σ' ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sapphire,
    Δεν υπαρχουν εξηγησεις. Οποιος εχει μυγες μυγιαζεται και παει στο ποταμι και ξεμυγιαζεται.
    Απλο. Απλουστατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.