21/8/09

Θεωρούν τον Νταβούτογλου ως το νέο Κίσιγκερ


Η παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου θα βελτιώσει σαφώς τις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, υπό το φως της αποδυνάμωσης του αντι-τουρκικού μπλοκ (Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Αυστρίας και Βουλγαρίας), και κατόπιν αλλαγής προσέγγισης της Αngela Μerkel που αναγνώρισε ότι ο Κόμματα των Χριστιανο-δημοκρατών έχουν να ωφεληθούν από τους 690.000 Τούρκους ψηφοφόρους με γερμανική υπηκοότητα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Θεωρούν τον Νταβούτογλου ως το νέο Κίσιγκερ
ΣΤΗ ΝΕΑδυναμική της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας ως περιφερειακή δύναμη, μετά την ανάληψη καθηκόντων ΥΠΕΞ από τον ΑhmetDavutoglou και την υποστήριξη των ΗΠΑ αναφέρεται άρθρο του Μustaphna Κarkouti στο περιοδικό Μiddle Εastτεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.
Η Τουρκία αναδεικνύει τη δυναμικότητά της ως περιφερειακή δύναμη σε Μέση Ανατολή, Βαλκάνια και Καύκασο με την ξεκάθαρη αμερικανική υποστήριξη, αναφέρει ο Κarkouti, κάνοντας μνεία στην επίσκεψη Οbama κατά την πρώτη ευρωπαϊκή εκστρατεία του, το λόγο που εκφώνησε απευθυνόμενος στο Μουσουλμανικό κόσμο, και την ανοιχτή δήλωση υποστήριξης σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, προς ενόχληση του Γάλλου προέδρου ΝicolasSarkozyκαι της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αnglela Μerkel.
Η παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου θα βελτιώσει σαφώς τις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, υπό το φως της αποδυνάμωσης του αντι-τουρκικού μπλοκ (Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Αυστρίας και Βουλγαρίας), και κατόπιν αλλαγής προσέγγισης της Αngela Μerkel που αναγνώρισε ότι ο Κόμματα των Χριστιανο-δημοκρατών έχουν να ωφεληθούν από τους 690.000 Τούρκους ψηφοφόρους με γερμανική υπηκοότητα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, η στάση αυτή συνάδει με τη λογική του νέου Τούρκου ΥΠΕΞ Αhmet Davoutoglou (χαρακτηρίζεται ως ο Τούρκος ΗenryΚissinger) ο οποίος στο παρελθόν ήταν ο πρώτος στο ΑΚΡ που υιοθέτησε τη «ρηξικέλευθη πολιτική» στο Κυπριακό.

Ήλθε μυστικά το 1973 για προετοιμασία εισβολής
Παραδοχή Τούρκου συνταγματάρχη ε.α.


Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Συνταγματάρχη ε.α. Saldray Ηakguder, αποκάλυψε ότι έφθασε μυστικά στο νησί το Σεπτέμβριο του 1973 για να προετοιμάσει τους Τ/κ για ενδεχόμενη επιχείρηση στο νησί, ενώ ο ίδιος συμμετείχε στην πρώτη γραμμή και κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Γκιουνές, δήλωσε ότι ήταν επικεφαλής 800 στρατιωτών και κατά τη διάρκεια της εισβολής ενώ ισχυρίστηκε, ότι δεν δολοφόνησαν κανέναν Ε/κ αιχμάλωτο, ενώ στην Αφάνεια συγκεντρώθηκαν 197 Ε/κ αιχμάλωτοι με τους οποίους, υποστήριξε, μοίρασαν τον ιματισμό και το φαγητό τους.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, όλους τους Ε/κ τους παρέδωσαν στα Ηνωμένα Εθνη. Ισχυρίζεται ότι η πραγματική σφαγή έγινε από τους Ε/κ και ότι κάπου 8.000 Τ/κ δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες δολοφονήθηκαν μετά από βασανιστήρια.
Δεκάδες στρατιώτες μας αιχμαλωτίστηκαν βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν, υποστήριξε ο Τούρκος στρατιωτικός.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Ούτε για να του ψήσεις καφέ δεν είσαι σε θέση χανούμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε! αν αυτοί έχουν τον νταβούτογλού,έχουμε και εμείς τον νίκο δήμου,τον ογκόλιθο της διαννόησης και της φιλοσοφείας των φεράρις.Γιατί δεν βγάζουμε μπροστά αυτό το παλλουκάρι να κάνει τον νταβούτ ογλού ιμάμ μπαϊλντί ;;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.