21/8/09

Τουρκία: Υπέρ των μεταρρυθμίσεων για Κούρδους το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο στρατός και πολιτικοί ηγέτες της Τουρκίας υποστήριξαν την Πέμπτη, σε σύνοδό τους πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την οποία επεκτείνονται τα πολιτιστικά δικαιώματα που εκχωρούνται στον κουρδικό πληθυσμό της χώρας.

Με την υποστήριξή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, στο οποίο μετέχουν αξιωματικοί του στρατού, ενισχύει την κυβέρνηση στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες επικρίνονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

"Συστήνεται να συνεχιστούν οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί υπό την επίβλεψη του υπουργού Εσωτερικών, προκειμένου να συνεισφέρουν στην ευτυχία, την ειρήνη και την ευημερία της κοινωνίας", σημειώνει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας σε ανακοίνωσή του, το περιεχόμενο της οποίας μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι προσπαθεί να ενθαρρύνει την υποστήριξη των αντιπολιτευόμενων κομμάτων για το θέμα αυτό, αλλά το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) έχει δηλώσει ότι θα αγωνιστεί εναντίον της πρωτοβουλίας αυτής.

Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων αυτών η Τουρκία έχει αρχίσει να αποκαθιστά τα ονόματα κουρδικών χωριών και εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτραπεί να τελούνται θρησκευτικές τελετές στην κουρδική γλώσσα
NOOZ.GR

2 σχόλια:

  1. Καλά όταν τον Δεκέμβρη θα μισοπάρει τον πούλο από την ΕΕ θα δείτε μεταρρυθμίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς πάντως θα τον δώσουμε τον τίμιο αγώνα μας να μπει η Τουρκία στην ΕΕ. Δεν ξέρω αν τον ωραίο αγώνα τον Δεκέμβρη θα τον δώσει το hanoum vezyropoula ή το Pakis που απείλησε τον Σαρκοζί ότι θα τον βρει μπροστά του αν τολμήσει να βάλει εμπόδια στην Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. (Λέτε απ' αυτό να έπαθε καρδιακό επεισόδιο ο Σαρκοζί;) Πάντως ένα είναι σίγουρο, όσοι είναι στις Βρυξέλλες τον Δεκέμβρη θα απολαύσουν την μεγάλη κωμικοτραγική παράσταση του Ελληνικού διπλωματικού θιάσου με τίτλο, "Θυσιάστηκα για τον νταβατζή μου". Ίσως εκείνες τις μέρες κόψουν και τις παραβιάσεις τα Τουρκά για λίγο για να μας διευκολύνουν. Θα πέσει πολύ γέλιο...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.