25/8/09

Φορτώνουν στην Αθήνα σχέδιο για δημιουργία «έθνους Λαζών»

ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ μυστικές υπηρεσίες «ενοχοποιούν» οι Τούρκοι για προσπάθεια δημιουργίας έθνους Λαζών στην Τουρκία. Το κατηγορητήριο βαρύνει ένα μουσικό, στην πολύκροτη υπόθεση Εργκενεκόν. Η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ επικαλείται έκθεση που συμπεριλαμβάνεται στους επιπρόσθετους φακέλους του τρίτου κατηγορητηρίου της δίκης Εργκενεκόν, στην οποία προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Φουάτ Σακά χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική μυστική υπηρεσία για τη δημιουργία ‘έθνους Λαζών’ και ότι συνεργάτης του είναι και ο Βολκάν Κονάκ.

Φορτώνουν στην Αθήνα σχέδιο για δημιουργία «έθνους Λαζών»
Επικαλούνται στοιχεία από την υπόθεση Εργκενεκόν

ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣμυστικές υπηρεσίες «ενοχοποιούν» οι Τούρκοι για προσπάθεια δημιουργίας έθνους Λαζών στην Τουρκία. Το κατηγορητήριο βαρύνει ένα μουσικό, στην πολύκροτη υπόθεση Εργκενεκόν. Η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ επικαλείται έκθεση που συμπεριλαμβάνεται στους επιπρόσθετους φακέλους του τρίτου κατηγορητηρίου της δίκης Εργκενεκόν, στην οποία προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Φουάτ Σακά χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική μυστική υπηρεσία για τη δημιουργία ‘έθνους Λαζών’ και ότι συνεργάτης του είναι και ο Βολκάν Κονάκ. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι και στο γραφείο του Προέδρου του Συνδικάτου ΤURΚΜΕΤΑL - ΙS(Συνδικάτο Εργαζομένων στα μεταλλεία), Μουσταφά Οζμπέκ, μεταξύ των εγγράφων που κατασχέθηκαν υπάρχει και έκθεση που ετοιμάσθηκε το 2001, για τη διοίκηση της κρατικής ΤRΤ και τους εργαζόμενους σε αυτήν, με διάφορους ισχυρισμούς.
Στην έκθεση, που δεν είναι γνωστό από ποιον ετοιμάσθηκε, ακόμα αναφέρεται ότι συνεργός του είναι και ο τραγουδιστής Βολκάν Κονάκ. Στην έκθεση αναφέρεται ότι εξωτερικές δυνάμεις που έχουν βλέψεις στην Τουρκία, άρχισαν να χρησιμοποιούν τον Φουάτ Σακά, με την πρωτοπορία της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας, ο οποίος είχε διαφύγει στη Γερμανία μετά το πραξικόπημα του 1980. Ο Σακά, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα μετά την αμνηστία που δόθηκε, άρχισε εργασίες για την έκδοση κασέτας με ρωμαίικα λαϊκά τραγούδια. Η ΤRΤ παρουσιάζει τους καλλιτέχνες αυτούς στα προγράμματά της και κατ’ αυτόν τον τρόπο υποστηρίζει τις ενέργειες για δημιουργία ‘έθνους Λαζών’.
Ο Φουάτ Σακά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γέλασε πολύ με τον ισχυρισμό αυτό, αλλά από την άλλη, έμεινε έκπληκτος πώς μπορεί ο Οζμπέκ να ισχυρίσθηκε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια είπε ότι γίνεται λασπολογία εις βάρος του και ζήτησε αυτό να αποδειχθεί από τον Οζμπέκ διότι διαφορετικά θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

17 σχόλια:

  1. Τι πάει να πει "δημιουργία έθνους Λαζών".
    Οι Λαζοί (που δε θα πρέπει να συγχέονται με τους Έλληνες Πόντιους) ήταν από τα φύλα που προϋπήρχαν των Τούρκων στην περιοχή. Πως συνδέεται η "έκδοση κασέτας με ρωμαίικα λαϊκά" με δημιουργία έθνους Λαζών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως κι αυτόν πρέπει να τον κλείσουν μέσα γιατί τραγουδάει τραγούδια από την «τουρκική» Θράκη με ελληνοπρεπέστατη προφορά;

    http://www.youtube.com/watch?v=n7mabRagHQM

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ τραγουδιόταν και απ’ ότι βλέπω τραγουδιέται ακόμα και στην περιφέρεια της Ανδριανούπολης (και όχι της Εντιρνέ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση, να έχουμε εμείς τόσο ικανές μυστικές υπηρεσίες που, να είναι σε θέση να υπονομεύουν το εσωτερικό της Τουρκίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 25 Αύγουστος 2009 1:00 μμ
    Διάβασα χθες το πρωτότυπο κείμενο από τη Μιλλιέτ. Ο συντάκτης της έκθεσης θεωρεί ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες καθοδηγούν τον Φουάτ Σακά για την ανάδειξη της εθνικής ταυτότητας εξισλαμισμένων και εκτουρκισμένων Ελλήνων και Λαζών στον Πόντο.

    25 Αύγουστος 2009 1:33 μμ
    Θύμα της αυτοκαταστροφικής προπαγάνδας που κάνουν εναντίον του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών του κράτους τα άθλια υποκείμενα που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.
    Τί περιμένεις δηλαδή, να βγει κάποιος και να σου απαντήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @skal από ανώνυμο 1:33 μμ
    Όπως πολύ καλά ξέρετε, κάθε "και" μιάς απάντησης ή "απάντησης" έχει την σημασία του.
    Αυτό που ρώτησα πάντως, μου απαντήθηκε και, η απάντηση μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητέ 1.33 Ενιοτε και οι κρατικες υπηρεσίες δουλεύουν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "αγαπητέ 1.33 Ενιοτε και οι κρατικες υπηρεσίες δουλεύουν !!!!"


    Αυτό μόνον ως ανέκδοτο μπορει να εκληφθεί!Σε ποιες κρατικές υπηρεσίες αναφέρεσαι;Μήπως στην ΕΥΠ;Που κάθε χρόνο διοργανώνει τον ετήσιο χορό της ΣΕ ΔΗΜΌΣΙΟ ΧΩΡΟ;Κατι τέτοιο δεν συμβαίνει ουτε στην Ουγκάντα!Ο οποιοσδήποτε με μια κάμερα στο χερι μπορει να τους "κάψει" όλους.Και αν δεν πιστευεις εμένα, ρώτα τους ειδήμονες σ'αυτό το ιστολόγιο να σου το επιβεβαιώσουν.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαφώς και δεν έχουν καμια σχέση με τους Έλληνες Πόντιους, εφόσον προκειται για Καυκασιανό φίλο.Στην Γεωργία υπάρχει περιοχή που ονομάζεται Lazuria η οποία αποτελεί την κοιτίδα τους.Ιδού και ενας παραδοσιακός τους χορός.Καμία σχέση με τ'εμέτερον το κότσαριν,την σερενίτσα,το τικ, το διπάτ,την σέρα,κλπ,κλπ,κλπ.

    http://www.youtube.com/watch?v=_UwNoyCxgS0&NR=1

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως αργά ή γρήγορα στην Τουρκία θα ανακινηθεί θέμα Λαζών και Ποντίων. Πρέπει όμως και μεις να αποσυνδέσουμε την εθνικότητα από το θρήσκευμα, και να την συνδέσουμε με την γλώσσα...

    Πιστεύω πάντως ότι γενικότερα χρειάζεται προσοχή. Βλέπω από τον χάρτη του ιστολογίου ότι κάποιοι αναγνώστες της εδρεύουν στην Κων/λη και στην Άγκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Μινως

    Στέκεσαι στο δέντρο και όχι στο δάσος. Χρονιά τώρα όλοι προσπαθούν να απαξιώσουν την ΕΥΠ την ΕΛΑΣ και τον ΣΤΡΑΤΟ προβάλλοντας πάντα όλα τα αρνητικά στοιχεία. Θα συμφωνήσω μαζι σου ότι εχουν γίνει πολλά λάθη σε όλους τους κλάδους θα ήταν όμως άδικο για όλους αυτους που εχουν δώσει την ζωή τους για να μπορούμε τώρα εμείς να ζούμε ελεύθεροι και να ανταλλάσουμε τις απόψεις μας .

    Αποψη μου είναι ας βγούμε επιτέλους από αυτή την μιζέρια και ολοι μαζι μπορούμε να προσφέρουμε κατι καλο για αυτόν τον τόπο !!! Επίσης πολλοί ειδήμονες από αυτό το blog όπως αναφέρεις μπορούν να στο επιβεβαιώσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι και υπηρεσίες οι οποίες δουλεύουν και δεν τους αξιζει αυτή η απαξίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα η Αθήνα συνομωτεί πώς θα γίνει Οθωμανία κι σείς την κατηγορείτε ότι πάει να φτιάξει έθνος Λαζών; Η Αθήνα δεν ξέρει πού είναι η... Αθήνα!! κοινώς πού της παν τα τέσσερα και εσείς τις αποδίδετε υπεράνθρωπες δυνατότητες... είπαμε να μας δουλεύετε βρε συν-Οθωμανοί αλλά όχι κι έτσι...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 25 Αύγουστος 2009 4:41 μμ

    Με συγχωρεις φιλε μου αν σε εκανα να νοιωσεις ασχημα, αλλα τι να πω και εγω που εμαθα προσφατα για τον ετήσιο χορό της ΕΥΠ;"Ανοιξε η γης κατω απο τα πόδια μου"!Μόνο ήσυχος δεν κοιμάμαι πια τα βράδυα!Ο σκοπός μου δεν ήταν να ευτελίσω τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά να πληροφορήσω την παρέα μας.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Σακά έπεαιξε κρουστά στο έργο ''Μαυροθάλασσα, τραγούδια του Πόντου''. Είναι εξαίρετος και μοναδικός στα κρουστά. Σαφώς κάθε τούρκος υπήκοος, που ανήκει σε διαφορετική φυλή, βρίσκεται υπό παρακολούθησιν στην Τουρκία και αποτελεί δυνάμει εχθρός του τουρκισμού. Συνάγεται ότι, η ΜΙΤ κάνει δουλειά, παρακολουθεί τα πάντα. Βέβαια οι τούρκοι δεν μάς λένε τίποτε για τις υπόλοιπες 49 εθνότητες, που αποτελούν το ''συμπαγές'' κράτος τους. Μήπως φταίμε εμείς οι Έλληνες και γι' αυτούς;; Τελικά εκπαιδεύουμε Κούρδους(!!!), δημιουργούμε Λαζούς. Τι να πω;;
    Δήμος Μπουκουβάλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η αλήθεια ποτέ δεν είναι απλή.
    Μπορεί να γίνεται χαμός αλλά κάποιοι χώροι λειτουργούν σωστά.
    Να θυμίσω κάτι που διάβασα.Στο βομβαρδιζόμενο Βερολίνο με τους Σοβιετικούς προ των πυλών η υπηρεσία καθαριότητος λειτουργούσε κανονικά όπου μπορούσε να δράσει βεβαίως.
    Μη τα μηδενίζετε όλα αλλά και μην υπερενθουσιάζεστε.Σκεφτείτε πως ενώ στην Τουρκία μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν αισθάνονται "και τόσο Τούρκοι" άλλο κομμάτι του κράτους πετά πάνω από περιοχές της Ελλάδας εφαρμόζοντας σχέδια λες και το κράτος τους είναι αρραγές και προσπαθεί να επεκταθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τους Λαζούς αυτοί τους πήραν από τα βουνά της Ατζάριας και τους έφεραν στον Πόντο και αφού κατέσφαξαν τους Έλληνες τους υποσχέθηκαν Λαζιστάν. Όπως και με τους Κούρδους και το Κουρδιστάν. Εμείς φταίμε δηλαδή γι’αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 27 Αύγουστος 2009 9:32 πμ
    Η άποψή σου στερείται ιστορικού βάθους.
    Οι Λαζοί είναι αυτόχθον λαός και κατοικούσε στην περιοχή πριν από τους Έλληνες, με τους οποίους είχε πάντα μια δημιουργική συνεργασία και σχέση.
    Οι Τούρκοι δεν τους έφεραν από κάπου, τους βρήκαν στην περιοχή.
    Οι Λαζοί εξισλαμίστηκαν το 16-17ο αιώνα.
    Το 18ο και 19ο αιώνα Λαζοί πειρατές επέδραμαν εναντίον ελληνικών παράλιων πόλεων και οικισμών και προκάλεσαν καταστροφές.
    Πάντως, ούτε οι Λαζοί ούτε οι Κούρδοι είναι εχθροί μας ανώνυμε.
    Μην τρελλαθούμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.