1/8/09

Έκοψε το κεφάλι Ελληνοκύπριου παιδιού και ήπιε το αίμα του…

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Γιλντιράν επιβραβεύθηκε από το καθεστώς στην Τουρκία, στήνοντας ένα μνημείο με την επωνυμία «Ηρωας» στο Ακσαράι, που είναι μια από τις καλύτερες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Αργότερα πλήρωσε βαρύ τίμημα για όσα έκανε. Δολοφονήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1988 σε ένα δημοτικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη από έναν Κούρδο που του φύτεψε τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Η ιστορία αυτή αποτελεί μέρος της στήλης του Σενέρ Λεβέντ.
Ομολογία Τούρκου αξιωματικού για το 1974
Επιμέλεια: ΣΠΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Ο ΤΟΥΡΚΟΣΕσάτ Οκτάι Γιλντιράν, αξιωματικός του τουρκικού Στρατού κατά την εισβολή στην Κύπρο, ανέφερε σε φυλακισμένους στη φυλακή του Ντιγιάρμπακιρ, στην ανατολική Τουρκία, πως έκοψε το κεφάλι ενός Ελληνοκύπριου παιδιού και ήπιε το αίμα του αντί για κρασί μπροστά στον πατέρα του. Αυτό αναφέρει στο κύριο θέμα της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα, σημειώνοντας ότι ο Γιλντιράν συμμετείχε στην εισβολή της 20ής Ιουλίου 1974.
Κατά την Αφρίκα, μετά την τουρκική εισβολή ο Γιλντιράν ανέλαβε ως υπεύθυνος στις φυλακές στο Ντιγιάρμπακίρ όπου έγινε γνωστός για τα βασανιστήρια που έκανε σε Κούρδους κρατούμενους, στους οποίους διηγείτο τα βασανιστήρια που έκανε σε Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους στην Κύπρο. Την ομολογία του Γιλντιράν για το ότι έσφαξε με μαχαίρι ένα Ε/κ παιδί στην Κύπρο και ήπιε το αίμα του σαν κρασί μπροστά στον πατέρα του αποκάλυψε ένα κατάδικος των φυλακών του Ντιγιάρμπακιρ, που ήταν ζωντανός μάρτυρας αυτής της ομολογίας, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Γιλντιράν επιβραβεύθηκε από το καθεστώς στην Τουρκία, στήνοντας ένα μνημείο με την επωνυμία «Ηρωας» στο Ακσαράι, που είναι μια από τις καλύτερες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Αργότερα πλήρωσε βαρύ τίμημα για όσα έκανε. Δολοφονήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1988 σε ένα δημοτικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη από έναν Κούρδο που του φύτεψε τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Η ιστορία αυτή αποτελεί μέρος της στήλης του Σενέρ Λεβέντ. Ο Σενέρ Λεβέντ έγραψε πως μετά τη γνωστοποίηση αυτού του περιστατικού μπορεί να γίνει καλύτερα αντιληπτό τι είδους τραγωδία ήταν αυτή του 1974 για την Κύπρο.
Η εφημερίδα τιτλοφορεί το δημοσίευμα «Δέστε υπό ποιους ήμασταν... Τι είδους διοικητές, τι είδους αξιωματικούς... Ήπιε το αίμα ενός Ε/κ παιδιού αντί για κρασί».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Σημερινή και Φιλελεύθερος αναφέρθηκαν στην Είδηση αυτή. Ο Αθηναικός τύπος ΑΠΑΞΙΕΙ ακόμα να ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

6 σχόλια:

  1. Και να πουνε μετα οτι οι κουμπαροι μας ειναι αιμοδιψεις και να δυσφημιστει το σοι.Πριτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωρε να΄γιασει η μανα του και ο πατερας του του κουρδου που του φυτεψε τρεις σφαιρες στη κεφαλα του.Αυτο ηταν ενα τερας...Σαν εκεινο το τερας που πυροβολησε το Σολωμου τοτε...Αλλα που θα παει...Θα πληρωσει και αυτο το τερας. (13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν ο διωγμοί και οι εκτοπίσεις ήταν συνωστισμός , ένα τέτοιο περιστατικό πως άραγε θα μπορούσε ο "ιστορικός" του μέλλοντος να το χαρακτηρίσει . Πόσες άραγε μαρτυρίες θα πρέπει να ακουστούν έτσι ώστε οι «ιστορικοί» του μέλλοντος να αντιληφθούν ότι έγινε έγινε για να προχωρήσουμε μπροστά χρειάζεται να αναγνωρίσουν οι Τούρκοι τα εγκλήματα που διέπραξαν και να ζητήσουν μια ειλικρινή και έμπρακτη συγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω επιμένω με το πείσμα ενός τρελού που λέει το φόνο φόνο, την ελευθερια ελευθερια και την ενοχή ενοχή (και θα επιμένω όσο υπάρχει τμήμα της Ελλάδος κατεχόμενο και όχι σε εν δυνάμει κίνδυνο)γιατί ΣΙΩΠΟΥΝ;
    Γιατί;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί sub92 ελάχιστοι λένε ακόμα ''το φόνο φόνο, την ελευθερια ελευθερια και την ενοχή ενοχή''
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.