8/8/09

Μια φωτογραφία, ένα έγκλημα...

Πέντε νέοι άνθρωποι, γονατιστοί με τα χέρια πίσω από το κεφάλι.
Τούρκοι στρατιώτες με προτεταμένα τα αυτόματα όπλα να τους σημαδεύουν. Σε κάποια άλλη στιγμή, ο ένας στρατιώτης φαίνεται να ανάβει τσιγάρο στον ένα από τους πέντε νέους. Μια φωτογραφία, μια ιστορία. Ένα αποδεικτικό στοιχείο του εγκλήματος και της βαρβαρότητας. Έγινε μαρτυρικό σύμβολο για όλους όσοι δεν γύρισαν εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974.

Οι δικοί τους άνθρωποι, έβλεπαν παντού τη φωτογραφία των αγαπημένων τους προσώπων, να συλλαμβάνονται από τους Τούρκους στρατιώτες. Θέριευε κάθε φορά ο πόνος και ένα παράπονο τούς έπνιγε. Μα συνάμα και μια ελπίδα για τους δικούς τους ανθρώπους που έβλεπαν να συλλαμβάνονται ζωντανοί και ήλπιζαν κάποια μέρα να τους δουν να επιστρέφουν… Πριν από λίγες μέρες, τα αποτελέσματα των ταυτοποιήσεων των λειψάνων, κατέγραψαν ακόμα μια εγκληματική ενέργεια από μέρους του τουρκικού στρατού. Η εκταφή που πραγματοποιήθηκε σε πηγάδι στην περιοχή του Τζιάους, εκεί όπου χάθηκαν τα πέντε άτομα της φωτογραφίας, έφερε στην επιφάνεια 19 λείψανα. Ανάμεσα σε αυτά και των πέντε ηρωικών νέων, ίσως της πιο χαρακτηριστικής φωτογραφίας των Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εισβολής.
Η τραγική ιστορία των πέντε νέων στρατιωτών του 398 τάγματος πεζικού, ξεκινά στις 14 Αυγούστου του 1974, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, στην περιοχή του τουρκοκυπριακού χωριού Τζιάους.
Ο τουρκικός στρατός, προέλαυνε προς την περιοχή της Μεσαορίας με κατεύθυνση την Αμμόχωστο. Οι πέντε Ελληνοκύπριοι στρατιώτες βρίσκονταν στην περιοχή του Τζιάους. Εκεί συλλαμβάνονται από τον τουρκικό στρατό. Αυτή ήταν και η τελευταία πληροφορία που έμαθαν οι δικοί τους. Όπως ανέφερε στον «Φ», η Μαρία Παπαγιάννη, αδελφή του Ιωάννη Παπαγιάννη, του ενός εκ των πέντε που παρουσιάζονται στη φωτογραφία, Βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Τζιάος μαζί με την ομάδα τους βρισκόταν ακόμη ένα άτομο, το οποίο όμως τη στιγμή εκείνη που έφτασαν τα άρματα των Τούρκων βρισκόταν σε μικρή απόσταση πιο κάτω και κρύφτηκε πίσω από ένα θάμνο. Στη συνέχεια, κατάφερε να ξεφύγει. Αυτός ήταν και ο τελευταίος που είδε τους πέντε Ε/κ νέους αιχμάλωτους ζωντανούς, να πέφτουν στα χέρια των Τούρκων.
Σε κάποια στιγμή μάλιστα, όπως φαίνεται σε μία άλλη φωτογραφία από τη σκηνή της σύλληψής τους, Τούρκος στρατιώτης προσφέρει και ανάβει τσιγάρο στον Ιωάννη Παπαγιάννη.
Στη συνέχεια, όπως φαίνεται, χωρίς να μπορεί να ειπωθεί τίποτα με ακρίβεια αφού τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά, ο τουρκικός στρατός, ο οποίος βιαζόταν να κατευθυνθεί προς την πόλη της Αμμοχώστου, δεν ήθελε να έχει μαζί του αιχμαλώτους γι’ αυτό και τους παρέδωσε στους Τουρκοκύπριους στο Τζιάος. Φαίνεται ότι λίγο μετά, πιθανόν ένοπλοι Τουρκοκύπριοι, τους εκτέλεσαν και τους έριξαν σε πηγάδι, λίγο έξω από το Τζιάος, δίπλα από ένα τζαμί. Εκεί δηλαδή, που βρέθηκαν πρόσφατα τα οστά τους, μαζί με άλλων Ελληνοκυπρίων… Ο Ιώαννης Παπαγιάνης, όπως ανέφερε η αδελφή του, είχε μόλις τελειώσει τις σπουδές του στην Αγγλία. Λίγες μέρες πριν την εισβολή, ξεκίνησαν οδικώς μαζί με την αδελφή του, φτάνοντας μέχρι το Πειραιά. Απ’ εκεί πήραν το πλοίο για το γυρισμό στην πατρίδα. Στη διάρκεια του ταξιδιού, γίνεται το πραξικόπημα στην Κύπρο. Λίγες μέρες μετά ξεκινά η εισβολή και ο Παπαγιάννης, που μόλις είχε φτάσει στην Κύπρο, κατατάσσεται ως εθελοντής στο 398 Τάγμα Πεζικού. Μεταξύ πρώτης και δεύτερης φάσης της εισβολής, επιστρέφει δύο φορές στο σπίτι του, για να κάνει μπάνιο και φεύγει βιαστικός για να πάει πίσω, εκπληρώνοντας το χρέος του προς την πατρίδα. Στις 14 Αυγούστου, συλλαμβάνεται μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις και γίνεται το σύμβολο της αντίστασης, αλλά και των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εις βάρος της Κύπρου… Η κηδεία τους, θα γίνει 35 χρόνια ακριβώς μετά, στις 14 Αυγούστου… Οι εικονιζόμενοι Ελληνοκύπριοι εθνοφρουροί της φωτογραφίας: 1Κορέλλης Αντωνάκης του Μιχαήλ, 30 ετών, από την Κυθρέα 2Νικολάου Πανίκος του Χρυσοστόμου, 26 ετών, από την Άχνα 3Σκορδής Χριστόφορος του Γεωργίου, 25 ετών από το Δάλι 4Παπαγιάννης Ιωάννης του Χαραλάμπους, 23 ετών, από το Νέο Χωριό Κυθρέας 5Χατζηκυριάκος Ιωάννης του Χαραλάμπους, 19 ετών από την Αμμόχωστο
Η ιστορία της φωτογραφίας

Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗφωτογραφία είχε ληφθεί από Τούρκο δημοσιογράφο, ο οποίος ακολουθούσε τον τουρκικό στρατό κατά την προέλαση του, απαθανατίζοντας τα «επιτεύγματά του». Στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο Τούρκος δημοσιογράφος, βρισκόταν πάνω σε τουρκικό άρμα. Αργότερα ο δημοσιογράφος συνελήφθη στην περιοχή του Λήδρα Πάλας και το φωτογραφικό υλικό έφτασε στα χέρια της Εθνικής Φρουράς. Οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες της σύλληψης των πέντε Ελληνοκυπρίων, δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβρη του 1974 σε ελληνοκυπριακή εφημερίδα, όπου και αναγνωρίστηκαν από τους συγγενείς τους.

Η Ιστορία Μας Είναι Γραμμένη με το Βαθύ Κόκκινο της Θυσίας και δεν Παραχαράσσεται
ΜΗΝ ΜΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ

8 σχόλια:

  1. Με θλίβει η βιαιότητα του πολέμου.Σε αντίστοιχα εγκλήματα κατα τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο όπως η σφάγη αμερικάνων αιχμαλώτων στο Μαλμέντυ κατα την μάχη των Αρδενών ο επικεφάλης των Γερμανών επονομάτι Παιπερ καταδικάστηκε απο την Χαγη και απαγχονίσθηκε.Τωρα τη θα πράξει η διεθνης κοινότητά?Πάντως με τους τούρκους αν ποτέ γίνει ξανά πόλεμος ζωντανο δεν πρέπει να σε πιάσουν δεν σέβονται οι βαρβαροι τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >>Γερμανών επονομάτι Παιπερ καταδικάστηκε απο την Χαγη και απαγχονίσθηκε<<



    καταδικασθηκε σε απαγχονισμο ,
    αλλα η ποινη δεν εκτελεστηκε ,
    αργοτερα ειπωθηκε οτι τη στιγμη που εγινε η σφαγη ηταν πολυ μακρια και δεν ειχε σχεση ,

    ομως η μοιρα του επεφυλασε σκληροτερη ποινη,

    μαζι με τη γυναικα του ζουσε σε μια αγροτικη περιοχη της βορειας γαλλιας ,
    οταν εμαθε οτι οι γαλλοι κουμουνιστες του ετοιμαζαν λιντζαρισμα εδιωξε τη γυναικα του και εμεινε μονος στο σπιτι,

    τελικα τον εκαψαν ζωντανο μεσα στο σπιτι ,
    νομιζω 1974-1976

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμαρώστε τους Κύπριους με τα χέρια στο σβέρκο.Καμαρώστε το μαλλούρα που ανάβει Τούρκικο τσιγάρο!
    Καλά να πάθουν.Αφού ήταν ριψάσπιδες και θεώρησαν ότι παραδινόμενοι θα επιβίωναν...καλά να πάθουν.
    Ας υποθέσουμε ότι τους σώθηκαν τα πυρομαχικά, θεώρησαν ότι προδόθηκαν από τη μητέρα Πατρίδα...μαχαίρια πάνω τους δεν είχαν,είδη εστιάσεως έστω και πηρούνια...ή νυχοκόπτες.Αντί να πεθάνουν παίρνοντας μαζί τους ή έστω τραυματίζοντας ακόμη και ελαφρά ή φτύνοντας τον Τούρκο, αυτοί έβαλαν τα χέρια στο...σβέρκο.
    Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος κύριε Καλεντερίδη καθόσον δείχνετε το αυτονόητο:Για κάθε Ηγήτωρα σε περίοδο επιχειρήσεων οι αιχμάλωτοι είναι πρόβλημα!Και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε από τα μαθηματικά κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του.
    Ξύπνα λοιπόν εννεαμηνίτη Ραγιά και κοίτα καλά τι σε περιμένει αν πέσεις ζωντανός στα χέρια του Τούρκου!
    Κατ' αρχήν ξεφτύλα και διασυρμός,θα σε αφήσει βρώμικο,νυστικό, ακούρευτο, αξύριστο, θα σε κάνει να πιείς τα ούρα σου και να φας τα κόπρανά σου και στο τέλος θα σε κάνει πρίν σε σκοτώσει να είσαι έτοιμος να του πείς και ευχαριστώ.
    Ραγιά πατέρα που βάζεις μέσον να βολέψεις τον Κανακάρη σου,να πάρει μετάταξη στην Πολεμική Αεροπορία για να τον κάνεις ΝΤΑΚΟΤΑ, όπως έκανε πρόσφατα για το λεκανοπέδιο ο ΥΕΘΑ αν και είχε πει ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ!Τι κατάλαβες Ελληνίδα μάνα που έχεις μη στάξει και μη βρέξει το γιό σου;Φοβάσαι μη σου πάθει τίποτα και δεν προλάβεις να γίνεις ΚΑΚΙΑ ΠΕΘΕΡΑ;
    Από τα ανωτέρω αναγραφόμενα εξαιρώ τον άμαχο πληθυσμό, τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά για τους οποίους σεμνύνομαι και θεωρώ αγία τη θυσία τους.Λυπάμαι αλλά γνωρίζω επώνυμα περιπτώσεις Κυπρίων που την κοπάνησαν κανονικά την κρίση στιγμή και εμφανίστηκαν ως δια μαγείας όταν τα πράγματα είχαν ηρεμήσει!Κατά τα άλλα τους έφταιγε ο "ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΤΑΣ ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΝΑΝΟΣ, ΓΑΛΑΤΣΑΝΟΣ,ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ" (ΣΧΟΛΙΟ:πλην Σαμψών οι λοιποί είναι πράγματι Προδότες!)
    ΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ ΜAΣ;
    Ο Νίκος Γεωργιάδης προέβη σε στυγερά εγκλήματα λέει η BIKIPAIDIA.Mήπως μπορώ να ρωτήσω εγώ ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ για ποιό λόγο ο Σαμψών πήγαινε και άφηνε επί τόπου τον κάθε προδότη και δεν την άραζε στην παραλία της Αμμοχώστου όπου σε 5 λεπτά μπορούσε κανείς να δημιουργήσει one stande γνωριμία με μια αλλοδαπή Βορείας Προελεύσεως;
    Το έκανε για τα λεφτά;...αφού ψόφησε ΠΑΜΦΤΩΧΟΣ!...Το έκανε για την εξουσία...αφού μέσα σε οκτώ ημέρες την παρέδωσε όταν κατάλαβε με τι Γραικύλους Έλληνες έμπλεξε! Γιατί το έκανε λες;...Mάλλον γιατί ο ΜΑΛΑΚΑΣ πίστευε στην Ένωση!
    Α...ΝΑ ΧΑΘΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΠΡΟΔΟΤΗΣ!
    Σκέψου Πόντιε...αν προσκύναγες... αν έγλυφες...αν λιβάνιζες...μπορεί να σε κάνανε Α/ΓΕΣ ή και Α/ΓΕΕΘΑ.Αλλά δεν προσκνύσες, δεν έθαψες συμμαθητές σου...γι' αυτό οφείλεις να αποκαταστήσεις τη μνήμη του Νίκου Γεωργιάδη...τα μνήματα των αγωνιστών στο νεκροταφείο της Αγλαντζιάς περιμένουν να το κάνεις.Αν είσαι ΑΝΤΡΑΣ... ΤΟΛΜΗΣΕ!
    ΠΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αποσκίρτηση των Τ/κ

    Με αφορμή τις διακοινοτικές συγκρούσεις, οι Τουρκοκύπριοι εφάρμοσαν ένα δικό τους σχέδιο για τη διχοτόμηση. Οι υπουργοί τους αποχώρησαν από την κυβέρνηση και οι βουλευτές τους από τη βουλή. Μαζί με τα μέλη της Τουρκικής Κοινοτικής Συνέλευσης σχημάτισαν δική τους βουλή, ενώ άρχισαν να δημιουργούν δομές κράτους με ξεχωριστές υπηρεσίες. Με την καθοδήγηση της ΤΜΤ, Τουρκοκύπριοι που ζούσαν σε τουρκικά ή μεικτά χωριά, μετακινήθηκαν σε περιοχές με αμιγώς τουρκικό πληθυσμό και δημιούργησαν θυλάκους.



    Αφορμή για τις μετακινήσεις των Τουρκοκυπρίων στους θυλάκους έδωσαν και οι επιθέσεις κατά αμάχων από Ελληνοκύπριους εξτρεμιστές. Η πιο εξτρεμιστική ομάδα ήταν αυτή του Νίκου Σαμψών, η οποία έδρασε τα Χριστούγεννα του 1963 στην περιοχή της Ομορφίτας, δολοφονώντας και συλλαμβάνοντας ομήρους δεκάδες Τουρκοκυπρίους, κυρίως γυναικόπαιδα, και λεηλατώντας τις περιουσίες τους. Όπως αναφέρει ο πρώην πράκτορας της αμερικανικής υπηρεσίας NSA (National Security Agency) Ουίνσλοου Πεκ, ο άνθρωπος της CIA στην Κύπρο που υποστήριζε τον Σαμψών ήταν το πρώτο θύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Ρίτσαρντ Ουέλς. Όταν ξέσπασε η κρίση του 1963, o Ουέλς υπηρετούσε στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον Πεκ, ο Ουέλς βρισκόταν πίσω από τις διακοινοτικές ταραχές του 1963, κατά τις οποίες πρωταγωνίστησαν τόσο ο Ιωαννίδης όσο και ο Σαμψών. «Θυμάμαι συγκεκριμένα ότι όταν συνάντησα κάποτε τον Ουέλς στην Ουάσιγκτον μας έλεγε με περηφάνεια: "Είδατε το ’64 τι έκανα στην Κύπρο;"».

    ΠΟΛΙΤΗΣ
    07/01/2003

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμαρώστε τους Κύπριους με τα χέρια στο σβέρκο.Καμαρώστε το μαλλούρα που ανάβει Τούρκικο τσιγάρο!
    Καλά να πάθουν.Αφού ήταν ριψάσπιδες και θεώρησαν ότι παραδινόμενοι θα επιβίωναν...καλά να πάθουν.
    12:57 Επειδή στην ζωή μου έμαθα να μιλώ καθαρά σου απαντώ στον ίδιο τόνο
    "Καμαρωνω και εσένα ελληνα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η διεθνής κοινότητα έχει δεχθεί,την εκδίκαση εγκλημάτων πολέμου,τα οποία εκλαμβάνονται από το σύνολο του διεθνούς δικαίου,ως "εγκληματα κατά της ανθρωπότητος",τα οποία είναι διαχρονικά και στο διενεκές εκδικαστέα και η νομική τους υπόσταση ενεργή. Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι η σύλληψη και εκδίκαση, Γερμανών υπηκόων οι οποίοι κατηγορύνται για εγκλήματα κατά των Εβραίων.
    Η παρούσα περίπτωση,είναι αυταπόδεικτη καθώς τα τεκμήρια του εγκλήματος,προέρχονται μάλιστα από τον ίδιο τον εγκληματία...
    Στις φωτογραφίες των θυμάτων υπάρχουν και Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι με μια έρευνα,θα μπορέσουν να ανευρεθούν και να δώσουν στοιχεία για τα εγκλήματ αυτά.
    Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Τ.Ερτογάν, πρίν λίγους μήνες δεν δίστασε,να αποκαλέσει "εγκληματία" τον Ισραηλινό ομόλογό του και να καταγγείλει διεθνώς το Ισραήλ, για "εγκλήματα πολέμου" στην Γάζα.Είδαμε μια πραγματική φρενίτιδα στην Τουρκία,σε ότι αφορά την υποστήριξη των Παλαιστινίων,και καλά έκαναν. Επίσης, πρόσφατα,είδαμε με πάθος να καταγγέλουν την Κινα,για "εγκλήματα" εις βάρος των ομοφύλων τους Ουιγούρων, από όπου κατάγονται οι Τούρκοι,στα δυτικά της Μογγολικής ερήμου Τάκλα Μαγκάν,όπου και η γνωστή κοιλάδα ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ,από όπου πήρε το όνομά της η γνωστή οργάνωση.
    Μιας και Ισραηλινοί, Τούρκοι και όλοι κόπτονται με πάθος για τα "εγκλήματα πολέμου" και αλληλοκατηγορούνταιμεταξύ τους,ενώ και οι ίδιοι είναι εγκληματίες,να καταγγείλουμε την υπόθεση διεθνώς.
    Υπάρχει το "δεδικασμένο" σε ότι αφορά την υπόθεση των Εβραίων.Υπάρχουν οι πρόσφατες κλάψες του Ερντογάν...
    Να δούμε τι θα πούνε αυτά τα "θύματα" που ξεπάτωσαν χιλιάδες -χιλιάδων ανθρώπους στην περίπτωση αυτή...
    Με το συμπάθιο,αλλά το "παραχέσανε" όλοι τους τόσα χρόνια...Καιρός να καταλάβουν πως κι εμείς τους έχουμε "χεσμένους" και εάν δεν αναγνωρίζουν τα εγκλήματα εις βάρος μας,δεν αναγνωρίζουμε κι εμείς τα "Ολοκαυτώματα" και τις διώξεις των Τουρκομογγόλων στην Τάκλα Μαγκάν...
    Ούτε "τρομοκρατικές οργανώσεις" να αναγνωρίζουμε,ούτε τίποτα...
    Να "αναγνωρίσουμε" πρώτα την φρικτή συμπεριφορά τους, σε ότι αφορά το διεθνές δίκαιο και των δύο και κατόπιν,βλέπουμε...

    Οφείλει η Κυβέρνηση της Ελλάδος και της Κύπρου,να καταγγείλουν το γεγονός στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με τα φωτογραφικά τεκμήρια και να επικαλεστούν το "Ισραηλινό προηγούμενο" και τις φωνασκίες του Ερντογκάν...
    Να κλείσει τις διόδους η Κύπρος με το Βόρειο κατεχόμενο τμήμα του νησιού,μέχρι να μας πούνε πότε,ποιός και με ποιανού εντολή σκότωσε τους αιχμαλώτους μας...

    Αλλά τέτοιες "κότες" που είμαστε,απλά τα λέμε μεταξύ μας εδώ μέσα και νομίζουμε πως πήραμε πίσω τα εδάφη μας και δικάσαμε τους εγκληματίες...
    Τα βλέπουν τα "λαμόγια" μας και γελάνε εις βάρος μας...
    Αλλά κάποια στιγμή θα ξυπνήσει ο Λαός...Δεν μπορεί...και θα τους πάρει και θα τους σηκώσει...
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ...ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ...ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ...
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ..ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα τι είναι αυτά που λες ανώνυμε 12:57; Οι πρώτοι ή τελευταίοι είναι που πιάστηκαν αιχμάλωτοι σε πόλεμο στην ιστορία της ανθωροπότητος; Όλοι οι αιχμάλωτοι είναι ριψάσπιδες; Όσο για την μαλλούρα, έχε υπ' όψιν σου ότι οι περισσότεροι εθνοφρουροί ήταν έτσι διότι ήταν φοιτητές που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό για διακοπές και με το μπαμ τρέξαν οικειοθελώς και χωρίς να περιμένουν καν χαρτί να καταταγούν. Αυτός είναι πατριωτισμός, όχι σαν κάποιους εδώ που τρέχουν για τρελόχαρτα κλπ. Είσαι πολύ εμπαθής μάλλον με τους Κυπρίους, αλλά αν θέλεις να επιχειρηματολογήσεις διάλεξε καλύτερη τακτική και επιχειρήματα... Έλεος...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12:57 υπερβάλλεις και μάλιστα υπερβολικά και καθώς έλεγε η μάνα μου "εξω απ'τον χορό,πολλά τραγούδια λές;".Ενώ πρεπέι να κατανομασθούν οι προδοτες που έγινα αιτία να αιχμαλωτισθούν αυτά τα παιδια.Και να υποστούν τα νόμιμα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.