29/8/09

Νέες βολές Ταλάτ εναντίον της ε/κ πλευράς για το θέμα των αγνοουμένων

Λευκωσία: Ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε, όπως γράφουν σήμερα οι τ/κ εφημερίδες, ότι στην αρχή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού είχαν συμφωνήσει με την ε/κ πλευρά να μην πολιτικοποιήσουν το θέμα των αγνοουμένων, υπόσχεση που δεν τήρησε, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Ταλάτ, η ε/κ πλευρά, «αλλά με τις υποδείξεις των Τ/κ συμμορφώθηκε».


Σε επίσκεψη του χτες στο κατεχόμενο χωριό Βουνό, ο κ. Ταλάτ, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, αναφέρθηκε και στην παράνομη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου στα κατεχόμενα που αρχίζει το βράδυ της Δευτέρας και θα συναντηθεί μαζί του την Τρίτη, όπου και θα αξιολογήσουν από κοινού τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες, είπε ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι αυτό της διακυβέρνησης και της κατανομής εξουσιών και ότι είναι ένα από τα τρία κεφάλαια που συμφώνησε με την ε/κ πλευρά.

Τα υπόλοιπα δύο, είναι αυτά της οικονομίας και των σχέσεων με την ΕΕ, ανέφερε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ.

Υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις στο περιουσιακό, ότι το εδαφικό θα συζητηθεί τελευταίο και ότι ακόμη δεν επήλθε συμφωνία στον τρόπο εκλογής το Προέδρου και Αντιπροέδρου του «συνεταιρικού κράτους».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ε δηλαδή και σε τι συμφώνησαν? Στο 'διοικητικό' μέρος δεν τα βρήκαν, στο εδαφικό και το περιουσιακό έχουν σημαντικές αποκλείσεις...σε τι συμφωνούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.