29/8/09

«Στο σφυρί» οι παράνομες Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές

Μια παράνομη αεροπορική εταιρεία, με στόλο σύγχρονων αεροσκαφών Βoeing και Αirbus, βγαίνει λόγω χρεών, στο σφυρί. Το πρόβλημα είναι ποιος θα αγοράσει μια τέτοια εταιρεία, που δεν αναγνωρίζεται από την ΙΑΤΑ, που έχει περιορισμένα δρομολόγια και έδρα παράνομο αεροδρόμιο σε κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Δεν αναγνωρίζονται από την ΙΑΤΑ καθώς εκτελούν απευθείας πτήσεις από τα Κατεχόμενα προς Τουρκία
Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

Μια παράνομη αεροπορική εταιρεία, με στόλο σύγχρονων αεροσκαφών Βoeing και Αirbus, βγαίνει λόγω χρεών, στο σφυρί. Το πρόβλημα είναι ποιος θα αγοράσει μια τέτοια εταιρεία, που δεν αναγνωρίζεται από την ΙΑΤΑ, που έχει περιορισμένα δρομολόγια και έδρα παράνομο αεροδρόμιο σε κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Πρόκειται για τις λεγόμενες Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές, οι οποίες κάνουν δρομολόγια μόνο προς και από την Τουρκία και τις οποίες κανένας δεν μπορεί να αγοράσει αφού είναι παράνομες. Το μόνο που μπορεί να αγοράσει είναι τα αεροσκάφη της. Στο ζήτημα της εξαγοράς του αερομεταφορέα αυτού επενέβη ο λεγόμενος «υπουργός Συγκοινωνιών» του κατοχικού καθεστώτος κ. Χασάν Τάτσοϊ, ο οποίος υποσχέθηκε- άγνωστο πώς θα το επιτύχει- ότι τους επόμενους μήνες η αεροπορική εταιρεία του ψευδοκράτους θα προγραμματίσει και πτήσεις προς την Ιταλία, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Βεβαίως η κυπριακή κυβέρνηση καραδοκεί και είναι αποφασισμένη να μην αφήσει, με διαβήματα στην ΙΑΤΑ, στον ΙCΑΟ, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την παράνομη αεροπορική εταιρεία να επεκτείνει τα δρομολόγιά της. Ηδη η Λευκωσία αντέδρασε έντονα όταν ένα καράβι άρχισε τα δρομολόγια από τα Κατεχόμενα προς τη Συρία και τελευταίως προς τον Λίβανο, ενώ καταγγέλλει κάθε προσπάθεια που γίνεται είτε από ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες είτε από κρατικούς αερομεταφορείς για απευθείας πτήσεις προς και από τα Κατεχόμενα.

Η αεροπορική εταιρεία των Κατεχομένων δημιούργησε μια μαύρη τρύπα της τάξεως των 150 εκατ. δολαρίων ετησίως, ενώ τα έσοδά της ανέρχονται σε 110 εκατ. δολάρια. Οι πιλότοι μένουν απλήρωτοι και την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν λευκή απεργία (slow-down), με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου. Ο τουρκοκυπριακός Τύπος έγραψε ότι η απεργία αυτή στοίχισε στις «αερογραμμές» 700.000 δολάρια.

Αφού οι «αερογραμμές» του ψευδοκράτους βουλιάζουν στα χρέη, το κατοχικό καθεστώς επιχειρεί να αξιοποιήσει το κατεχόμενο (και παράνομο κατά τους διεθνείς αεροπορικούς οργανισμούς) αεροδρόμιο της Τύμπου ζητώντας overflight fees για τα αεροσκάφη που περνούν πάνω από αυτό, χωρίς βεβαίως να ελέγχει το FΙR Λευκωσίας, που ελέγχεται πλήρως από την κυπριακή κυβέρνηση. Μόνο οι τουρκικές αερογραμμές το χρησιμοποιούν κατά παράβαση των αεροπορικών κανονισμών.

Αγορά σπιτιού με δώρο... ΙΧ
Αν η κρίση στις αεροσυγκοινωνίες του ψευδοκράτους θεωρείται μεγάλη, μεγαλύτερη είναι η κρίση στη βιομηχανία οικοδομών. Γνωστή εταιρεία κατασκευών του ψευδοκράτους άρχισε, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης» , να δωρίζει ένα αυτοκίνητο σε κάθε αγοραστή μιας κατοικίας ή διαμερίσματος. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, όσοι δεν επιθυμούν αυτοκίνητο έχουν εναλλακτική λύση, αφού μπορούν να επιλέξουν τον εξοπλισμό του σπιτιού τους σε ηλεκτρικά είδη ή ακόμη... διακοπές!

ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. ...θα την αγορασεο ο καταστροφιας (ο ευελικτος)και θα βαλει αεροσυνοδο την ντορα.
    χρυσες δουλειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ή θα την αγοράσει κάποια τούρκικη αεροπορική εταιρεία ή θα διαλυθεί τελείως και τα αεροπλάνα θα πωληθούν ανά το κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.