17/8/09

Ένταση στη Βουλή της ΠΓΔΜ

Το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» ( DPA) του Μέντουχ Θάτσι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τις εργασίες της Βουλής, καθώς, όπως ισχυρίστηκε εκπρόσωπος του κόμματος αυτού, το νομοθετικό σώμα της ΠΓΔΜ, τον τελευταίο χρόνο, ψηφίζει νόμους αντίθετους με το πνεύμα της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας από το 2001, με την οποία δόθηκε τέλος σε προηγούμενες πολύμηνες ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών ανταρτών και δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ.

Το DPA διαμαρτύρεται επίσης για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας αγνοεί, όπως αναφέρει, τις πολιτικές του προτάσεις για ζητήματα της «αλβανικής ατζέντας» στην ΠΓΔΜ και σχετικές κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Το κόμμα του Μέντουχ Θάτσι, πρόσφατα, είχε αναγγείλει ότι θα προβεί σε μποϋκοτάζ των εργασιών της Βουλής. Η αναγγελία αυτή επικρίθηκε από εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας στην ΠΓΔΜ. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στην ΠΓΔΜ, Έρβαν Φουερέ, είχε σχολιάσει πως «σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν υπάρχει χώρος για αποχή από τις εργασίες του Κοινοβουλίου».
Δεν είναι η πρώτη φορά που το DPA, αποχωρεί από τις εργασίες της Βουλής. Σε παρόμοια ενέργεια είχε προβεί και το 2005, όταν επίσης ήταν στην αντιπολίτευση, και απείχε από την Βουλή για περίπου δέκα μήνες.

Το κόμμα του Μέντουχ Θάτσι, τον τελευταίο χρόνο έχει απωλέσει μεγάλο μέρος της δύναμής του, κυρίως λόγω της αποχώρησης μεγάλου αριθμού στελεχών και βουλευτών του, οι οποίοι προχώρησαν στην ίδρυση νέου κόμματος με την ονομασία «Νέα Δημοκρατία» του οποίου ηγείται ο Ιμερ Σελμάνι.
Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ είναι το DUI του Αλί Αχμέτι το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό στη χώρα.
athina984

2 σχόλια:

  1. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Σκοπιανών είναι οι Αλβανοί.
    Η Ελλάδα πρέπει να έλθει σε στενή επαφή με τους Αλβανούς και να τους υποστηρίξει.
    Έτσι θα πιέσει αποτελεσματικά τους Σκοπιανούς.
    Παράλληλα θα φέρει στην αντζέντα των συνομιλιών και το θέμα των δικαιωμάτων στην ελληνική μειονότητα στα Σκόπια. Θα κάνουμε ότι κάνει η Τουρκία στη Θράκη: Υπουργοί και βουλευτές σε περιοδείες στην Πελαγονία, σε αρχαιολογικούς χώρους, κτλ με συνοδεία των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε, Διαδώστε

    http://www.youtube.com/watch?v=SI9c5xqJLFI&eurl=http%3A%2F%2Fhistory-of-macedonia.com%2Fwordpress%2F2009%2F08%2F19%2Findigenous-macedonia-a-history-of-greece%2F&feature=player_embedded


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.