19/8/09

Έρογλου: Όχι σε λύση στη βάση Αναν

-ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι «υπάρχει κατοχή στο νησί, αλλά είναι οι Ε/κ που κατέλαβαν δια της βίας την Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και 46 χρόνια», κατά την έκφρασή του.
-«Αν ετοιμαστεί νέο σχέδιο λύσης για το Κυπριακό, αυτό δεν θα πρέπει να είναι στη βάση του σχεδίου Ανάν. Επίσης δεν θα πρέπει να παραγνωρίζονται τα γεγονότα πριν από το 1974», κατέληξε.

Έρογλου: Όχι σε λύση στη βάση Αναν
Ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι σε περίπτωση που ετοιμαστεί νέο σχέδιο λύσης για το Κυπριακό, αυτό δεν θα πρέπει να είναι στη βάση του σχεδίου Ανάν.

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση στη Λεύκα, κάλεσε τους Τ/κ να ενωθούν για να υπερασπίσουν το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα.

Πρόσθεσε ότι κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την τ/κ πλευρά σαν την πλευρά που δεν έχει άλλη εναλλακτική επιλογή εκτός από τη λύση ενώ ισχυρίστηκε ότι «λύση μπορεί να εξευρεθεί εφόσον και η ε/κ πλευρά έχει τη θέληση για εξεύρεση λύσης».

«Αν ετοιμαστεί νέο σχέδιο λύσης για το Κυπριακό, αυτό δεν θα πρέπει να είναι στη βάση του σχεδίου Ανάν. Επίσης δεν θα πρέπει να παραγνωρίζονται τα γεγονότα πριν από το 1974», κατέληξε.

Οζγκιουργκιούν: Οι Ε/κ κατέλαβαν την Κύπρο
Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι «απρόθυμη» για λύση στο Κυπριακό.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν, με χθεσινή γραπτή δήλωση, η οποία δημοσιεύεται στον τ/κ Τύπο, ανέφερε ότι
οι εγγυήσεις της Τουρκίας θα πρέπει να συνεχιστούν και ότι οι Τ/κ ποτέ δεν θα εγκρίνουν οποιαδήποτε λύση που θα προνοεί το αντίθετο.

Αναφερόμενος
στην ομιλία που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στη Λεμεσό την περασμένη Παρασκευή στην οποία χαρακτήρισε την Τουρκία ως κατοχική δύναμη, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι «υπάρχει κατοχή στο νησί, αλλά είναι οι Ε/κ που κατέλαβαν δια της βίας την Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και 46 χρόνια», κατά την έκφρασή του.

Οι Τ/κ, συνέχισε, «δεν θα επιτρέψουν ούτε σε ένα Τούρκο στρατιώτη να εγκαταλείψει το νησί πριν σταματήσει η πολιτική μη λύσης που ακολουθεί η ε/κ πλευρά», όπως ισχυρίστηκε.

Καταλήγοντας, ο κ. Οζγκιουργκιούν κάλεσε την ε/κ πλευρά «να αναλάβει τις ευθύνες της»,
κατά την έκφραση του, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

3 σχόλια:

  1. "Όχι σε λύση βάσει του σχεδίου Ανάν", λέμε.
    Η δοτική δεν χρησιμοποιείται πια, αλλά μερικές στάνταρ φράσεις με δοτική είναι απολύτως κατανοητές και ζωντανές.Να τις τιμούμε,δικές μας είναι κι αυτές.Άλλωστε "βάσει σχεδίου" είναι πιο σύντομο από το "με βάση το σχέδιο",αλλά σ'αυτήν την περίπτωση φαίνεται μερικοί δε βιάζονται!
    Όχι στις κατασκευές των καθαρευουσιάνων της δημοτικής και των μεταφραστών της αγγλικής!
    Τι θα πει "στη βάση ανάν" ; έχει ο ανάν στρατιωτική βάση και θα πάμε εκεί επίσκεψη ;! Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δοτική λύνει πολλά προβλήματα,κι όχι μόνο οι δοτική,κακώς που έγιναν αυτά τα αίσχη στη γλώσσα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η δοτική και οι μετοχές!Με μια μετοχή γλιτώνεις ολόκληρη πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.