21/8/09

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΝΤΟΓΑΝ!

Ο συνασπισµός των 3 κοµµάτων που κυβερνούσε τη Βουλγαρία έχασε στις εκλογές από τον Μπόικο Μπορίσωφ. Οι Βούλγαροι τιµώρησαν την διαρκή συµµετοχή σ’ αυτόν του τουρκικού εθνικού κόµµατος (Κίνηµα για τα Δικαιώµατα και τις Ελευθερίες - DPS). Οι σοσιαλιστές και το κόµµα του πρώην βασιλιά Συµεών κυβερνούσαν επί 4 χρόνια µε την εντολή του DPS. Αυτό φάνηκε ότι ήταν ανεπίτρεπτο για τον Βούλγαρο ψηφοφόρο.

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΝΤΟΓΑΝ!
Του Πλάµεν Τσβετκώβ (Αποκλειστικά γιά τόν «Ἀντιφωνητή»)

Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές οι κόκκινοι και οι βασιλικοί πήραν τα χαµηλότερα αποτελέσµατα από την αρχή των δηµοκρατικών εκλογών στη χώρα (1990). Αντιθέτως το τουρκικό κόµµα είχε αύξηση, παίρνοντας 600.000 ψήφους και αναδεικνυόµενο σε 3ο πολιτικό κόµµα της χώρας, µε ρεκόρ 38 βουλευτών και ποσοστό 14,5%. Ο ηγέτης του Αχµέτ Ντογάν είπε ότι χωρίς το δικό του κόµµα στην Κυβέρνηση δεν µπορεί να υπάρχει σταθερότητα και οι επιθέσεις εναντίον του κόµµατός του προκαλούν αστάθεια στην εθνική ειρήνη της χώρας! Η προεκλογική εκστρατεία του τουρκικού κόµµατος σηµαδεύτηκε από την επιθετική συµπεριφορά του αρχηγού του. Στο ποµάκικο χωριό Κότσαν δήλωνε ότι από αυτόν εξαρτώνται οι ποσοστώσεις των κρατικών επιδοτήσεων και το πού θα κατευθυνθούν. Στο Κίρτζαλι ο ίδιος διακήρυξε ότι δεν είναι και τόσο βασικό να τον αγαπάνε αλλά να τον συµβουλεύονται. Η συµπεριφορά του αυτή κέρδισε τους Τούρκους ψηφοφόρους και τον βοήθησε η µεγάλη πολιτική καµπάνια µέσα στα τζαµιά. Ο αρχηγός της Ενωσης «Δικαιοσύνη – Βουλγαρία», Σεζγκίν Μουµίν, κυκλοφόρησε προκήρυξη στην οποία κατηγόρησε την προπαγάνδα στα µουσουλµανικά τεµένη, ότι «είχαν γίνει αρχηγεία του DPS, υπήρχαν και αφίσες του Αχµέτ Ντογάν». Ο Ντογάν βεβαίως κέρδισε κι επειδή πριν τις εκλογές η κυβέρνηση έκανε κάποιες αλλαγές στον εκλογικό νόµο, εισάγοντας καινούργιο σύστηµα που ωφελεί τα µικρότερα κόµµατα. Έτσι κόµπαζε ότι µε τον νέο νόµο θα βάλει 40 βουλευτές στη Βουλή, 6 επιπλέον από την προηγούµενη φορά. Ο νέος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ πάντως ξεκαθάρισε ότι θα αλλάξει τον εκλογικό νόµο και δήλωσε: «η Αστυνοµία καί οι εισαγγελείς πρέπει να ασχοληθούν µε το φαινόµενο του εκλογικού τουρισµού, διαφορετικά θα γελοιοποιηθούµε στην Ευρώπη».

Η αναφορά αυτή του Μπορίσωφ συνδεόταν µε την µεγάλη προεκλογική εκστρατεία και εκλογική ενίσχυση του DPS από τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Στα τουρκικά κρατικά κανάλια έπαιζε διαρκώς ένα βίντεο κλίπ που υπενθύµιζε τα γεγονότα του 1984 για την αφοµοίωση από το προηγούµενο καθεστώς, και τους φοβέριζε για νέα αφοµοίωση. Η παρότρυνση ήταν να ψηφίσουν …δύο φορές, µία φορά στην Τουρκία και αµέσως να φύγουν να ξαναψηφίσουν στα πάτρια εδάφη. Γι’ αυτό ήταν έτοιµη και η δωρεάν µεταφορά τους µε λεωφορεία. Ο Ντογκάν δεν λυπήθηκε τα έξοδα: µόνο στο κέντρο της Κων/πολης είχε νοικιάσει 100 ταµπλώ στα οποία υπήρχαν αφίσες µε το πρόσωπό του και καλούσαν στα τουρκικά και στα βουλγαρικά να πάνε να ψηφίσουν. Την ηµέρα των εκλογών 95.000 πρόσφυγες που είχαν φύγει από τη Βουλγαρία µετά το 1989*, ψήφισαν στα 123 εκλογικά κέντρα που στήθηκαν στην τουρκική επικράτεια (τα µισά στην Κωνσταντινούπολη). Οι ψήφοι ήταν φυσικά για το DPS. Χιλιάδες προτίµησαν να έρθουν µε λεωφορεία στη Βουλγαρία για να ψηφίσουν. Το τουρκικό κράτος έδωσε παράταση παραµονής σε 100.000 Βούλγαρους που ζουν παράνοµα στην Τουρκία, µε αντάλλαγµα να πάνε να ψηφίσουν. Ο Μουσταφά Φ. από το χωριό Τσορµπατζίνσκο (Τσόρµπατζιλαρ) είπε ότι από την τουρκική Αστυνοµία του δήλωσαν ξεκάθαρα ότι θα πάρει νέα άδεια παραµονής µόνο αν πάει να ψηφίσει. Τελικά στον νοµό του Χασκόβου το DPS πήρε 2 από τις 7 έδρες, στο Σµόλιαν πήρε τις 2 από τις 4 και στην περιοχή του Κίρτζαλι το DPS κέρδισε 4 από τις 5 βουλευτικές έδρες, γιαυτό και ονοµάζεται κάστρο του Ντογάν ή βιτρίνα του DPS. Μάλιστα το τουρκικό κόµµα έχασε την µία έδρα από το κόµµα Γκέρµπ του Μπόικο Μπορίσωφ (που εξέλεξε τον επίσης Τούρκο και διάσηµο γλύπτη Βεζντί Ρασίντωφ) για 26 µόλις ψήφους! Το τουρκικό κόµµα στο Κίρτζαλι συγκέντρωσε 67.770 ψήφους, µε µόνο 5.000 από τους 12.000 ψηφοφόρους που περίµενε από την Τουρκία. Το βράδυ των εκλογών υπήρχε µεγάλη θλίψη στο αρχηγείο του DPS στο Κίρτζαλι. Το κόµµα έχασε όχι µόνο την έδρα στο Κίρτζαλι αλλά και την εξουσία σε εθνικό επίπεδο. Με βάση εκτιµήσεις τοπικών ηγετών ότι τους πρόδωσαν τα κόµµατα του συνασπισµού τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η στάση του DPS από δω και πέρα, µια που για πρώτη φορά το τουρκικό κόµµα θα βρεθεί εκτός Κυβέρνησης. Ήδη σηµειώσαµε κάποιες δηλώσεις του Ντογάν, οι φήµες που κυκλοφορούν µιλούν για επερχόµενη νέα περίοδο αφοµοίωσης, ανάλογη εκείνης του Ζίβκωφ και αναµένεται βεβαίως και η πολιτική του Μπορίσωφ στο µειονοτικό ζήτηµα.

* Συνολικά στην Τουρκία ζούνε περί τις 300.000 Τούρκοι που φύγανε από τη Βουλγαρία. Οµοίως µεγάλοι αριθµοί από τον ίδιο πληθυσµό ζούνε στην δυτική Ευρώπη, όπου επίσης πρώτο κόµµα αναδείχθηκε το DPS, ενώ σε ΗΠΑ-Καναδά, όπου ζουν περί τα 2 εκατοµµύρια Βούλγαροι, πρώτο αναδείχθηκε το κόµµα του Μπορίσωφ.
ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
*Αξίζει να το ξαναθυμηθούμε αυτό το γεγονός μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα

22 σχόλια:

  1. Πάλι καλά.

    Όταν κάποιος πει ότι θέλει απλή αναλογική ψήφο στη Βουλή αυτό σημαίνει, ότι μειονοτικό κόμμα θα μπορεί να είναι στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ίδια θα έχουμε και μεις εδώ όταν δοθούν πολιτικά δικαιώματα στους Αλβανούς μετανάστες.
    Τα ίδια και πολύ χειρότερα...

    Και λυπάμαι πολύ που το γράφω αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 4:11 μμ

    Εδώ θα έχουμε μεγάλο μειονοτικό πρόβλημα. Με οδηγίες του αλβανικού κράτους (ίσως και οικονομική βοήθεια), οι Αλβανοί μετανάστες αγοράζουν γη και μάλιστα φροντίζουν να συγκεντρωθούν σε μία περιοχή, την Θεσπρωτία.
    Με τον νόμο επανένωσης των οικογενειών, φέρνουν και την υπόλοιπη οικογένεια από την Αλβανία, η οποία με τον καιρό θα αποκτήσει πολιτικά δικαιώματα (στην δεύτερη γενιά, ας πούμε).
    Λαμβανομένου δε υπ' όψιν ότι αυτοί γεννοβολάνε σαν κουνέλια, δεν θα αργήσει η μέρα που θα ζητούν απόσχιση της "Νοτίου Αλβανίας", δηλ. τουλάχιστον του μισού νομού Θεσπρωτίας, ο οποίος στην συνέχεια θα ενωθεί με το αλβανικό κράτος, για να αποτελέσει την Μεγάλη Αλβανία, μαζί με το Κόσοβο, το Τέτοβο και το Κουμάνοβο.
    Ο κίνδυνος είναι και μεγάλος και ΟΡΑΤΟΣ και επειδή οι παρούσες κυβερνήσεις δεν πρόκειται να κάνουν απολύτως τίποτε (φοβούμαι ότι ήδη έχει μισοξεχαστεί το μεταναστευτικό), πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. nativist
    είσαι σίγουρος ότι οι αλλοδαποί μπορούν αν αγοράσουν γη και ακίνητα οπουδήποτε και μάλιστα στη Θεσπρωτία;
    Νομίζω ότι δεν είσαι καλά πληροφορημένος.
    Ψάξτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Pantos mboroume na paroune poles plirofories apo tous voulgarous gia tis energies tis ekei tourkikis meionotitas . Tsamia Proksenio MIT .Ki simfonoume gia tous skopianous .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
    1.ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΚΑΛΕΣ Η' ,ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ, ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΠΟΤΥΧΙΩΝ.
    2.ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΗ,ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΚΕΤΟ .ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥΣ (ΘΕΛΟΥΝ ,ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ)ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΩΝ (ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ)ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ(ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠ. ΚΤΛ.).ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΗ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...(ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ)ΥΓ.ΑΝ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΔΙΧΑΖΕ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ''ΕΣΠΑΓΕ'' ΣΤΑ ΔΥΟ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σάββα,

    Αντιστρέφω το ερώτημα: Γιατί να μην μπορούν; Οι λεγόμενες παραμεθόριες περιοχές έχουν προ πολλού καταργηθεί. "Ντιρεκτίβα" της περίφημης (τότε ακόμη) ΕΟΚ, βλέπεις. Η ομοιομορφία, χωρίς να αφήνουν περιθώρια για ιδιαιτερότητες σε κάποιο κράτος μέλος.

    Μία πρόχειρη έρευνα και ιδού:

    "Επιπλέον (και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, το οποίο μελλοντικά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα), το κόμμα των Τσάμηδων και η Οργάνωση Τσαμουριά, έχουν δώσει κρυφές οδηγίες σε Τσάμηδες ή και Αλβανούς μη Τσάμηδες που έχουν καταφέρει να μεταναστεύσουν και εργάζονται στην Ελλάδα, να προσπαθούν να αγοράζουν όσο γίνεται περισσότερα ακίνητα στην «Τσαμουριά» (δηλαδή στη Θεσπρωτία) και συγκεκριμένα στις πόλεις και περίχωρα Άρτας, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Φιλιατών, Πάργας, Μαργαρίτι, εκείνων δηλαδή των περιοχών που διεκδικούν οι Αλβανοί εθνικιστές μεγαλοϊδεάτες Τσάμηδες.

    Στα σχέδια των Τσάμηδων περιλαμβάνεται και η οδηγία που έχουν δώσει στους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα (Τσάμηδες που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και σήμερα εργάζονται στην Ελλάδα καθώς και σε άλλους Αλβανούς μουσουλμάνους) να προσπαθούν να βρίσκουν δουλειές στις προαναφερόμενες πόλεις και περιοχές, οι οποίες, σύμφωνα με τους Τσάμηδες, πάσχουν από το δημογραφικό πρόβλημα, με σκοπό μετά από μερικά χρόνια να ζητήσουν να πολιτογραφηθούν εκεί ως Έλληνες πολίτες και η «ειρηνική κατάκτηση της «Τσαμουριάς» από τους μουσουλμάνους Τσάμηδες και η δημιουργία τσάμικης μειονότητας εκεί, θα είναι τετελεσμένο γεγονός»."


    Μα μήπως και στην Θράκη δεν αγοράζουν οι τουρκογενείς μουσουλμάνοι τις περιουσίες αυτών που φεύγουν, με χρήματα από την Τουρκία και χαμηλότοκα δάνεια από την τουρκική τράπεζα (δεν θυμάμαι το όνομά της τώρα, αλλά την ξέρεις) που δραστηριοποιείται στην περιοχή;

    >Ψάξτο<

    Κύριε Ταξίαρχε, διαταγή εξετελέσθη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΕ NATIVIST ...ΤΟΣΟΣ ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ?ΤΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΓΗΣ ?ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ...Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΨΑΡΑΚΙΑ?ΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ,ΚΑΠΩΣ ΛΟΓΙΚΟ,ΤΟ ΝΑ ΚΟΣΣΟΒΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ????ΔΕ ΚΟΛΑΕΙ.ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΘΑΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ.''ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ''ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ,ΟΥΤΕ ΣΚΟΠΙΑ(ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ...Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ...ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Μα μήπως και στην Θράκη δεν αγοράζουν οι τουρκογενείς μουσουλμάνοι τις περιουσίες αυτών που φεύγουν,..."


    Στην Θράκη εδω και αρκετά χρόνια αγοράζουν γη οι εκ Γερμανίας Τούρκοι οι οποίοι διαθέτουν Γερμανικά διαβατήρια.Ως Ευρωπαίοι πολίτες λοιπόν αγοράζουν "με την άδεια του κατή" αβέρτα Ελληνική γη χωρις να τους ενοχλήσει κανείς.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σάββα ο nativist έχει απόλυτο δίκιο.
    Εκπλήσσομαι που απορείς.

    Γνωρίζω άτομα αλβανικής καταγωγής που έχουν αγοράσει στρέμματα γης στην Αττική και αλλού. Γι αυτούς που αναφέρομαι τα χρήματα της αγοράς προέρχονται απο νόμιμη εργασία.

    Το θέμα δεν είναι μόνο ότι αγοράζουν γη.
    Να σου πω κάτι να φρίξεις ;

    Πάρτο και χώνεψέ το.

    Αλβανοί εργάτες που ασχολούνται στην οικοδομή, μπαίνουν σε ευαίσθητους στρατιωτικούς χώρους για εργασίες. Και αυτό εν γνώσει των διοικητών !
    Έχεις να πεις τίποτα ;

    Σε περίπτωση εχθροπραξιών με οποιονδήποτε "καλό γείτονα", μπορούν να ενημερώσουν όποιον γουστάρουν για θέσεις πυρομαχικών, μηχανημάτων κ.λ.π

    Άντε σου έβαλα φωτιά. Τρέξε να την σβήσεις !

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για οποιαδήποτε αγοραπωλησία ακινήτων (γης και διαμερισμάτων) από ξένους σε αρκετούς νομούς της Ελλάδος (συμεπριλαμβανομένων και των νομών της Κρήτης), γνωμοδοτεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού και μεταξύ άλλων απαιτείται η υπογραφή του διευθυντού του 2ου Ε.Γ.
    Στη Θράκη ίσως να υπάρχει κάποιο θέμα, αφού οι εκεί μουσουλμάνοι είναι έλληνες πολίτες.
    Δε λέω ότι δεν υπάρχουν τρόποι να ξεπεραστούν οι νομικές προβλέψεις (ευρωπαϊκές εταιρείες κλπ), όμως είναι ανεύθυνο να διασπείρουμε ειδήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
    Η πατρίδα δεν είναι αφύλακτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Αλβανοί εργάτες που ασχολούνται στην οικοδομή, μπαίνουν σε ευαίσθητους στρατιωτικούς χώρους για εργασίες. Και αυτό εν γνώσει των διοικητών !
    Έχεις να πεις τίποτα ;"


    Κατά τη θητεία μου σαν Πεζοναύτης σε στρατόπεδο της πόλης τxx xxxxxxxxx, για έργα εντός του στρατοπέδου, όπως νέα μαγειρεία, στέγαστρα στον όρχο, κτλ, χρησιμοποιήθηκαν Πακιστανοί κατά κύριο λόγο με τον εργολάβο Έλληνα συνέχεια να τους βρίζει συνέχεια. Εννοείται πως ήταν και δηλωμένοι... ξέρετε που...

    Αφού πήρα μετάθεση σε άλλη μονάδα πεζοναυτών στην πόλη τxx xxxxxxxxx, εκεί βάλανε νέα πλακάκια στους λόχους, όπου χρησιμοποιήθηκαν Αλβανοί εργάτες και Έλληνες.

    Υποτίθεται ότι τα 2α γραφεία των μονάδων είχαν από όλους τους εργαζόμενους ταυτότητες και διαβατήρια και ότι ήταν "ελεγμένοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Η πατρίδα δεν είναι αφύλακτη"


    "ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ Τ'ΑΥΤΙ"


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τάδε έφη ZULU

    "Υποτίθεται ότι τα 2α γραφεία των μονάδων είχαν απ΄ όλους τους εργαζόμενους ταυτότητες και διαβατήρια και ότι ήταν "ελεγμένοι."

    Σε διαβεβαιώ ότι ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ (τρις για να το καταλάβεις) δεν γίνεται κ α ν έ ν α ς έλεγχος σε αλλοδαπούς που απασχολούνται για εργασίες εντός των μονάδων.
    Και άντε για το πεζικό και το πυροβολικό να πάει στο διάολο, όμως να συμβαίνει στα αυτιά και τα μάτια της κουκουβάγιας των αιθέρων πάει πολύ.

    Καλό μας ύπνο. Γυρίζουμε απ΄ το άλλο πλευρό και συνεχίζουμε το ροχαλητό.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγρικεραυνέ, δεν ξέρω τι έλεγχο θα μπορούσαν να κάνουν ή τι προβλέπεται. Πάντως αντίγραφα των ταυτοτήτων και των διαβατηρίων είχαν οι μονάδες.
    Το έχω δει σε αρκετές περιπτώσεις και στα δύο στρατόπεδα.

    Περισσότερα δε θα σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Zulu
    Εγγυάται για τους εργάτες ω! άκουσον...άκουσον, ο υπεύθυνος εργολάβος !
    Το σύστημα μπάζει νερά απο παντού σαν σουρωτήρι.
    Γεννάται ένα εύλογο ερώτημα :
    πριν μερικές ημέρες συνέλαβαν έναν φωτογράφο μουσουλμάνο (ελληνικής υπηκοότητας) που φωτογράφιζε ευαίσθητα σημεία.
    Εδώ αφήνουν να μπαίνουν αλλοδαποί μέσα. Δεν είναι τραγελαφικό ; Μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί.
    Κι αν έχουν κάποιες μονάδες αντίγραφα ταυτοτήτων ή διαβατηρίων αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αν θέλει να κάνει ζημιά στο χέρι του είναι. Νάχαμε να λέγαμε.
    Δεν θα μου πεις περισσότερα ! δεν σου το ζήτησα και δεν χρειάζεται.

    Η ΑΝΕΥΘΥΝΌΤΗΤΑ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγριεκεραυνέ,


    Συμφωνώ ότι το σύστημα μπάζει από παντού!

    Εγώ έγραψα τι είδα στη θητεία μου. Δεν έγραψα για το τι συμβαίνει ή συνέβαινε σε όλες τις μονάδες του στρατού πριν, κατά τη δειάρκεια και μετά τη θητεία μου.

    Προσωπικά, πιστεύω ότι μόνο Έλληνες εργάτες και προσωπικό θα έπρεπε να εισέρχονται στις μονάδες για οποιαδήποτε εργασία.
    Αλλά στο στρατόπεδο δεν μπαίνουν μόνο εργάτες, αλλά και οδηγοί φορτηγών και άλλων οχημάτων με διάφορα είδη τροφοδοσίας. Οποιοσδήποτε "Έλληνας" έχει τη δυνατότητα να καταγράψει το εσωτερικό των στρατοπέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πως θα ηταν δυνατη μια επαφη με σκαλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Θα ίδια θα έχουμε και μεις εδώ όταν δοθούν πολιτικά δικαιώματα στους Αλβανούς μετανάστες.
    Τα ίδια και πολύ χειρότερα...

    Και λυπάμαι πολύ που το γράφω αυτό."
    ----------------
    Φίλοι μου, δεν ξέρω τι γίνεται με την αγορά γης από οικονομικούς μετανάστες και μάλιστα σε περιοχές με γειτνείαση των χωρών προέλευσης αλλά για τα πολιτικά δικαιώματα ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΙΛΟΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ....... ΧΧΧΡΡΡΡΡ ΧΧΧΧΧΡΡΡΡΡΡΡ ΧΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ-ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ.....ΠΑΚΗΔΩΝ !!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ
    ΕΞΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ
    ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΤΩΡΑ
    ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άγνωστο το μέλλον των Έλλήνων, βλέπεις τα Ελληνόπουλα δεν ενδιαφέρονται για τα εθνικά θέματα, παρά μόνο οι αριστεροί, οι οποίοι, μας βρίζουν ως ρατσιστές, όταν τολμούμε-(εγώ τολμώ) να μπούμε σε "δικά" τους Blog, και να μιλήσουμε για λαθρομετανάστες ή απλά για τους ξένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.