22/8/09

Λιβύη. Η υπόθεση Μεγκράχι βρισκόταν στο κέντρο των συμβολαίων με τη Βρετανία, σύμφωνα με τον Σεΐφ Αλ - Ισλάμ.


Ο φάκελος του Αμπντελμπάσετ αλ-Μεγκράχι, που καταδικάστηκε για την επίθεση του Λόκερμπι αλλά αποφυλακίστηκε την Πέμπτη από τη Σκωτία για λόγους υγείας, ήταν στο κέντρο των εμπορικών συμβολαίων που συμφωνήθηκαν με τη Βρετανία, δήλωσε ο γιος του συνταγματάρχη Καντάφι, Σεΐφ Αλ-Ισλάμ, σε μία τηλεοπτική συνέντευξη που μεταδόθηκε την Παρασκευή.
"Σε όλα τα εμπορικά συμβόλαια, πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη Βρετανία, ο Μεγκράχι ήταν πάντα στο τραπέζι των συνομιλιών", δήλωσε ο Σεΐφ Αλ-Ισλάμ σε μία συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το κανάλι Al-Motowassit ("Η Μεσόγειος"), το οποίο του ανήκει.
Σύμφωνα με τον Σεΐφ Αλ-Ισλάμ, "όλα τα βρετανικά συμφέροντα συνδέονταν με την απελευθέρωση του Αμπντελμπάσετ αλ-Μεγκράχι", του οποίου ο φάκελος "αναφερόταν σε κάθε επίσκεψη στη Λιβύη του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ".
Nαυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Βρετανία. Το Λονδίνο διαψεύδει ότι η απελευθέρωση του Μεγκράχι είχε σχέση με τα βρετανικά εμπορικά συμφέροντα στη Λιβύη.
    ΑΠΕ Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

    Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε πως η αποφυλάκιση από τη Σκωτία του Λίβυου Αμπντελμπάσετ ’λι Μοχάμεντ αλ-Μεγκράχι, που είχε καταδικαστεί για την επίθεση του Λόκερμπι το 1988, είχε συνδεθεί με τα εμπορικά συμβόλαια με τη Λιβύη.

    Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξή, ο Σεΐφ Αλ-Ισλάμ, γιος του ηγέτη της Λιβύης συνταγματάρχη Καντάφι, είπε πως η απελευθέρωση του αλ-Μεγκράχι συνδεόταν με το ενδιαφέρον της Βρετανίας για τα αποθέματα της Λιβύης σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

    "Δεν υπάρχει καμία διευθέτηση", δήλωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις ο οποίος ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο. "Όλες οι σχετικές με την υπόθεση Μεγκράχι αποφάσεις ανήκαν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των υπουργείων της Σκωτίας" και των πολιτικών και δικαστικών αρχών στη Σκωτία, πρόσθεσε.

    "Καμία συναλλαγή δεν έγινε ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τη Λιβύη όσον αφορά την υπόθεση Μεγκράχι και τα εμπορικά συμφέροντα στη χώρα αυτή", συνέχισε.

    Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ απέρριψε κατηγορηματικά τις υπόνοιες σύμφωνα με τις οποίες το Λονδίνο ήθελε να απελευθερωθεί ο αλ-Μεγκράχι προκειμένου να βελτιώσει τις εμπορικές σχέσεις με την πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη.

    "Το απορρίπτω κατηγορηματικά", είπε. "Είναι προσβολή και όσον αφορά εμένα και όσον αφορά την κυβέρνηση" της Βρετανίας, πρόσθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω επιμενω:

    Υπαρχουν επισημα αποδεικτικα στοιχεια οτι ο κ. αυτος ειναι/ηταν "τρομοκρατης";
    Αν οχι, γιατι δυσφημιζεται ετσι ασυστολα σαν τετοιος και απο ποιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.