19/8/09

«Οχι ασφάλιση στους φτωχούς!»



Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Εφιαλτικές μέρες κοινωνικά και πολιτικά φασιστικού παραληρήματος ζουν αυτήν την εποχή οι ΗΠΑ. Με μεθόδους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που θα τις ζήλευε και ο Γκέμπελς, ο υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ, η αδίστακτη βιομηχανία της υγείας που απομυζά κάθε χρόνο το 17% (!) του αμερικανικού ΑΕΠ έχει εξαπολύσει μια ανελέητη δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον του σχεδίου του Μπαράκ Ομπάμα να ασφαλίσει σε κρατικό φορέα τα 46 εκατομμύρια (!) Αμερικανών πολιτών που στερούνται παντελώς ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τα ακόμη 25 εκατομμύρια Αμερικανών που έχουν μόνο μερική, υποτυπώδη περίθαλψη.

Λυσσασμένη είναι η προσπάθεια των εταιρειών υγείας και των ασφαλιστικών εταιρειών, όπως και της φαρμακοβιομηχανίας, να αποτρέψουν την ίδρυση αμερικανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως έχουν εδώ και δεκαετίες όλες οι πολιτισμένες χώρες του κόσμου.

Χρηματοδοτούν με ενάμισι εκατομμύριο δολάρια την ημέρα συμμορίες «διαμαρτυρόμενων πολιτών», ακροδεξιών Ρεπουμπλικάνων σχεδόν στο σύνολό τους, για να οργανώνουν οργισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου του Ομπάμα. Οργιάζουν φυσικά και οι εξαγορασμένοι πολιτικοί και παράγοντες των ΜΜΕ. «Σε τι διαφέρει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ από το Ναζιστικό Κόμμα;

Η κυβέρνηση Ομπάμα, με την πολιτική της στο θέμα της υγείας, έχει ταυτιστεί με τον ναζισμό και τον σοσιαλισμό!» ωρυόταν ο ραδιοφωνικός «αστέρας» Ρας Λίμπο, τον οποίον το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» περιγράφει ως «πρώην "χαπάκια" που έγινε εκατομμυριούχος με τις αδιάκοπες επιθέσεις του εναντίον οποιουδήποτε αριστερού και φιλελεύθερου».

Ο Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να αμυνθεί: «Κάθε φορά που φτάνουμε στο σημείο να περάσουμε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τα συμφέροντα την πολεμούν παντοιοτρόπως. Χρησιμοποιούν την επιρροή τους και τους πολιτικούς συμμάχους τους για να εκφοβίσουν και να παραπλανήσουν τους Αμερικανούς πολίτες. Εξαπολύουν δυσφημιστικές εκστρατείες. Αυτό κάνουν πάντα. Εμείς όμως δεν θα τους επιτρέψουμε να το ξανακάνουν. Οχι αυτή τη φορά!» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ.



Στον χορό μπήκε αποφασιστικά και η ακροδεξιά Σάρα Πέιλιν, η πολιτικά αποκρουστική αποτυχημένη υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, η οποία κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι θέλει να δημιουργήσει... «επιτροπές θανάτου (!)» που θα αποφασίζουν ποιοι γέροι θα πεθαίνουν, κόβοντάς τους τα φάρμακα και την περίθαλψη από το ΕΣΥ!

«Η Αμερική που εγώ γνωρίζω και αγαπώ δεν είναι εκείνη στην οποία οι γονείς μου ή το καθυστερημένο μωρό μου θα είναι υποχρεωμένοι να εμφανιστούν ενώπιον των επιτροπών θανάτου του Ομπάμα, ώστε να αποφασίσουν οι γραφειοκράτες αν αξίζουν ιατρικής φροντίδας» δήλωσε η Πέιλιν.

Το αβυσσαλέα χαμηλό πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο των Αμερικανών επιτρέπει μια τόσο πρωτόγονη προπαγάνδα να βρίσκει γόνιμο έδαφος σε πλατιά στρώματα του πληθυσμού, που δεν θέλουν να πληρώνει το κράτος για την ασφάλιση των φτωχών.

Το οικονομικό διακύβευμα για τις εταιρείες της υγείας είναι τεράστιο, από την άλλη πλευρά. Μόνο το 2008 οι επιχειρήσεις αυτές εισέπραξαν 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, που υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 4,3 τρισεκατομμύρια το 2017, αν δεν αλλάξει τίποτα. Τα ασφάλιστρα έχουν υπερδιπλασιαστεί στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία, ενώ στο ίδιο διάστημα έχουν αυξηθεί κατά 32% και οι πρόσθετες πληρωμές των ασφαλισμένων.

Αντιθέτως, το πρόγραμμα του Ομπάμα που αφορά το ένα τέταρτο του πληθυσμού των ΗΠΑ προβλέπει δαπάνη μόνο 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για μια ολόκληρη δεκαετία, απειλώντας να συρρικνώσει δραστικά τα κέρδη των επιχειρήσεων του κλάδου της υγείας.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ
Ποιος κυβερνάει την Αμερική;

Θα περάσει άραγε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Ομπάμα; Μακάρι, αλλά είναι πολύ δύσκολο.
Το αποπειράθηκε και ο Μπιλ Κλίντον στην αρχή της οκταετούς θητείας του, αλλά απέτυχε παταγωδώς, παρ όλο που είχε αναλάβει το έργο αυτό η Χίλαρι Κλίντον. Την «κομμάτιασαν» πολιτικά οι εταιρείες υγείας.
Πολύ σωστά βάζει το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» το θέμα, αναφορικά με τη σύγκρουση αυτή. «Στην πραγματικότητα τίθεται πάλι το ζήτημα της εξουσίας: Ποιος έχει τον τελευταίο λόγο στη χώρα; Ποιος κυβερνάει την Αμερική;» αναρωτιέται.
Πηγή ethnos.gr



23 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 19 Αύγουστος 2009 9:46 μμ

    σύρσου πάλι στην τρύπα σου τώρα ερπετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι υπέρ της λογοκρισίας.....της ηλιθιότητας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 19 Αύγουστος 2009 9:46 μμ

    ΝΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ, ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΣΤΑΥΛΟΥΣ ΣΟΥ.


    "ΓΛΟΥ-ΓΛΟΥ-ΓΛΟΥ"!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Τα χαιρετίσματα μου στον Βλάσση Ρασσιά, στον Μάριο Βερέττα,στον Ραδάμανθη("κατα κόσμον" Αντώνη)Αναστασάκη, στον Παναγιώτη Μαρίνη, στην Δωροθέα(ή αλλως πως Ντορετα)Πέππα,στον Τρύφωνα Ολυμπιο("κατα κόσμον" Κωστόπουλο),στον Ευάγγελο Μπεξή, στον Μαοϊκό κο Τσαγκρινό, στον αρχιφασισταρά εκδότη του Δαυλού Δμήτρη Λάμπρου,στον επίσης αρχιφασισταρά ανώνυμο ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας http://www.hellenicreligion.gr/,στους υπευθύνους του πολιτικού-την μαυρη τους την τύφλα-φορέως ΕΑΡ(ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ)καθώς και της ομώνυμης ιστοσελίδας
    τους www.ear-hellas.gr/και σε όλους τους υπόλοιπους που κατάφεραν να σας χαλάσουν τα μυαλά εν μια νυκτί(τελικά "ειναι να τό'χει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες").Με την μόνη διαφορά οτι οι προαναφερόμενοι ειναι όλοι τους ΑΦΟΡΗΤΑ ΠΛΗΤΤΟΝΤΕΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΔΕΣ,ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΕΝ ΤΩ ΚΛΕΙΝΩ ΑΣΤΥ.Ελπίζω οτι και εσυ ανήκεις στην ίδια κατηγορία,διαφορετικά θα πρεπει πάραυτα να επισκευτείς τον πιο κοντινό στο σπίτι σου ψυχίατρο.Αντε και καλά ηλεκτροσόκ!
    Υ.Γ.2.Σας είχα προειδοποιήσει οτι γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα του "χωρου" σας, αλλα ως φαίνεται δεν με λάβατε σοβαρά υπ'όψιν σας.Την επόμενη φορά που θα "βγεις στον αέρα" τόσο εριστικός, θα βγάλω βρώμες για τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ως ανω "παγανοπατέρων" που "δεν θα μας μείνει άντερο απο τα γέλια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Σάρα Πέιλιν ήταν κάποια εποχή υπέρ της ανεξαρτησίας/αυτονομίας της Αλάσκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή ανάρτηση. Είναι όντως μιά σημαντική μάχη που δίνεται όχι μόνο για την υγεία των αμερικανών, αλλά και για τον πολιτισμό. Η δημόσια ασφάλιση αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για την έξοδο από τη βαρβαρότητα της πλήρους αμορφωσιάς που διακρίνει ακόμα και τους έχοντες και κατέχοντες ανάμεσα στους πολίτες των ΗΠΑ. Προσωπικώς δεν πιστεύω ότι τέτοιες μάχες κερδίζονται πουθενά χωρίς λαϊκή κινητοποίηση.
    Θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή δεν βλέπω να απαντάει κανένας,θα καταθέσω εγώ την προσωπική μου άποψη,φυσικά ανώνυμε νεοειδωλολάτρη:ναι!γι'αυτό υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα,γι'αυτό ξεχωρίζουμε από τους "βαρβάρους"...όπως έγραψε κι ο Ευριπίδης στην Μήδεια.Κι μιας και ανέφερα τον Ευρυπίδη,είμαι σίγουρος πως εσείς οι νεοειδωλολάτρες όλους αυτούς τους μεγάλους πατέρες της σκέψεις (τους εξ Εθνών Προφήτες,όπως κάποιοι χαρακτηρίστηκαν) σίγουρα αν τους συναντούσατε θα τους λοιδωρούσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης ανώνυμε-φυσικά- νομίζω ότι θα έπρεπε να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου τέθηκαν.
    Μίνωα η σεξουαλικότητα του καθενός δεν μας ενδιαφέρει,είναι στοιχείο εντελώς ουδέτερο και δικαίωμά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Μίνωα η σεξουαλικότητα του καθενός δεν μας ενδιαφέρει,είναι στοιχείο εντελώς ουδέτερο και δικαίωμά του"


    Γεια σου Ζαφείρη μου Ευρωπαίε!Στο τέλος η πολλή Ευρώπη θα μας φάει.Οχι φίλε μου!Θα μου επιτρέψεις(και αυτήν την φορά)να μην συμφωνήσω μαζί σου.ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ!Για να δουμε επι τέλους απο ποιούς αποτελείται όλος αυτός ο συρφετός των κηνσόρων και τιμητών των πάντων που μας προέκυψε απο το υπερπέραν.Στο κάτω-κάτω αυτοί "ήρξαντο χειρών αδίκων". Εμείς οι εμμένοντες Ελληνο-Χριστιανικά(και δη Ελληνο-Ορθόδοξα), απλά αμυνόμεθα.Καλώς ή κακώς εχουμε πόλεμο.Και στον πόλεμο(όπως και στον έρωτα)ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ:
    ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΒΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΗ.
    Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΖΕΙΣ. ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΡΓΚΑΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΡΟΦΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΦΤΗ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΟΒΑΔΕΣ.
    ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ) ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΖΟΝ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν γίνεται χωρίς να υπάρχει λόγος.Μιλάμε για την δημόσια υγεία που όλοι θεωρούμαι ότι είναι εκ των ουκ ανευ..Οταν οι σημερινές κυβερνήσεις είναι δέσμιες υποσχέσεως σε συμφέροντα πολυεθνικών.ΟΤαν όλοι γνωρίζουμε ότι εκείνος ο οποίος ελέγχει την τροφική αλυσίδα, το νερό και τα φάρμακα έχει την δυνατότητα να διοικεί είτε έμμεσα είτε άμεσα το κόσμο γιατί αναρωτιώμαστε για αυτό που γίνετε στην Αμερική;Ποιες πολυεθνικές ήταν εκείνες και είναι ακόμα που υποστηρίζουν τις εκλογές και τον εκάστοτε πρόεδρο που κατεβαίνει; Ποια κεφάλαια κρύβονται απο πίσω ; Είναι ποτέ δυνατόν όλοι αυτοί να απεμπολίσουν το δικαίωμα του μεγάλου φαγώματος...Είναι ποτέ δυνατόν να δεχτούν να χάσουν τόσο μα τόσο χρήμα;
    Λέμε ότι στην Ελλάδα έχουμε δημόσια ΥΓεία για πια υγεία μιλάμε; Και όσοι το λέμε το πιστεύουμε κιόλας; Γιατί έχετε δει όλοι εσείς πως συνταγογραφούνται και γιατί τα φάρμακα; πότε γράφονται και σε ποιους τα αναπηρικά αμαξήδια ποιοι΄από τους συμπολίτες μας παίρνουν και γιατί συντάξεις αναπηρίας;
    Εχετε εξετάσει τα βιβλιάρια ασθενείας των ασθενών αν συνταγογραφούνται μόνο τα φάρμακα τα οποία έχουν ανάγκη ή και άλλα μόνο και μόνο για όφελος του γιατρού και όχι μόνο;
    Δλδ να είχαμε να λέγαμε
    Στο κικαιώνα αυτό του εύκολου και του πολλού χρήματος που λέγεται υγεία εκεί που ο καθένας θα πληρώσει όσο όσο για να γίνει ή νομίζει ότι θα γίνει καλά εκεί το παιχνίδι είνια πολύ μα πάρα πολύ βρώμικο ...Λύση για δημόσια υγεία υπάρχει μόνο όταν υπάρξει έλεγχος των πάντων για τα πάντα από τους πάντες...Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό όταν η έρευνα και τα φάρμακα είναι 100% στον ιδιωτικό τομέα, όταν κοστολογούνται με βάση όχι την κερδοφορία αλλά την υπερκεδοφορία.
    Οσο για τον ανώνυμο που είπε για τους ξένους και τους μετανάστες προσωπική άποψη είναι ότι άν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι σαφώς θα πρέπει να συντρέξουμε και να βοηθήσουμε τον ανήμπορο και τον ασθενή αρκεί να γίνετε το επίπεδο της βοήθειας και με όρια...
    Δεν είναι δυνατόν ένα κράτος στο οποίο όσοι δουλεύουν με μαύρα λεφτά και αυτό δεν είναι σε μικρό ποσοστό να μη πληρώνουν ένσημα να μη πληρώνουν τίποτα γιατί μπορούν να το κάνουν και να επιβαρύνεται ουσιαστικά μόνο αυτός που δεν μπορεί να κρυφτεί...
    Δημόσια Υγεία ναι αλλά με γιατρούς που δεν χρηματίζονται είτε απο τις φαρμακευτικές είτε από τους ασθενείς γιατί αλλιώς δεν θα ενδιαφερθούν.
    Με νοσοκομεία που δεν έχουν σικέ διαγωνισμούς σε φάρμακα και υλικό
    Με πολιτικούς που δεν κάνουν τα στραβά μάτια για τους δικούς τους ανθρώπους και όταν έρθει η ώρα να πάνε στο γιατρό και στο νοσοκομείο θα πάνε στα ιδιωτικά αντί τα δημόσια γιατί ξέρουν τις ρεμούλες που υπογράφουν.
    Με πολιτικούς που δεν βασίζουν την εκλογή τους σε κεφάλαια πολυεθνικών και σε υποχέσεις που δίνουν εκ των προτέρων
    Και πολλά άλλα ....
    Καταλήγοντας λοιπόν θα πω ότι όλα αυτά που λέει ο Ομπάμα και γενικώς σαν ιδέα και σαν αρχή είναι πραγματικά πολύ ανθρώπινα και σωστά όμως αμφισβητώ και με παραδείγματα και με πραγματικά γεγονότα ότι μπορούν να γίνουν ακόμα και αν κατέβει όλος ο λαός στο πεζοδρόμιο...
    Από την στιγμή που έχουμε παγκοσμιοποίηση από την στιγμή που όλα είναι προσφορά και ζήτηση και όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία ελέγχει και δεν μπορεί να ελεγχθεί και η δημόσια είναι εξίσου διεφθαρμένη στο πλείστον αλλά από την αντίπερα όχθη δεν θα βρεθεί λύση.
    Μόνο αν αλλάξει η διάρθρωση του τρόπου διαβίωσης και νοοτροπίας έχοντας ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και κερδόφορία για τις εταιρείες αλλά σε καμμία περίπτωση την νοοτροπία του
    Money talks and bullshit walks
    θα βρούμε την άκρη ή θα μπορέσει να γίνει κάτι σωστό.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετική ανάρτηση. Φανταστείτε ότι καλείται απάνθρωπη μια μεταρρύθμιση που έχει σαν στόχο την περίθαλψη των μικρομεσαίων και των φτωχών...Η δύναμη της βιομηχανίας υγείας, που την αισθανόμαστε και εμείς όταν ο παιδίατρος γράφει αντιβίωση στο παιδί μας που έχει ίωση ή όταν οι του ΕΣΥ μάς στέλνουν στα παράνομα ιδιωτικά τους ιατρεία, είναι εφάμιλη των εταιριών όπλων. Ως επιχείρημα των αντιμεταρρυθμιστών, το ότι το κράτος θα υπερκεράσει τις ασφαλιστικές που δεν θα ασχολούνται πια με την περίθαλψη, καθώς δεν θα συμφέρει πια η ασφάλιση. Οι μεγάλες επιχειρήσεις υγείας και οι φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες πλέον αναγκαστικά θα ελέγχονται ως προς τις μεθόδους τους έχουν τρελαθεί. Φυσικά, δύσκολα θα χάσουν, καθώς τις ΗΠΑ τις κυβερνούν λόμπυ, μια λέξη παρεξηγημένη στην Ελλάδα, αλλά στην συνείδηση και του τελευταίου πολιτικού των ΗΠΑ, συνώνυμη με τα θεμέλια της αμερικανικής καπιταλιστικής δημοκρατίας...
    Δεν πρέπει να νιώθουμε έκπληξη για το πόσο σοκάρονται οι βολεμένοι των ΗΠΑ. Το οικοδόμημα του Ομπάμα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με όλο το νόημα του "αμερικάνικου ονείρου", δηαδή της ελεύθερης αγοράς, άνευ κρατικού παρεμβατισμού. Πολύ νωρίς δεν διάλεξε ο νέος πρόεδρος να βάλει μια τόσο μεγάλη ήττα στο βιογραφικό του; Εάν όμως το καταφέρει, τι ανταλλάγματα θα δώσει στις βιομηχανίες και ποιες οι επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο; Η νέα γρίπη πάντως είναι καλή ευκαιρία να ρεφάρουν κάποιες βιομηχανίες, όπως άλλωστε έγινε το 1976 όταν εμφανίστηκε ξανά ο Η1Ν1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γραφει πολυ σωστα το "Εθνος":
    "Το αβυσσαλέα χαμηλό πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο των Αμερικανών επιτρέπει μια τόσο πρωτόγονη προπαγάνδα να βρίσκει γόνιμο έδαφος σε πλατιά στρώματα του πληθυσμού, που δεν θέλουν να πληρώνει το κράτος για την ασφάλιση των φτωχών".

    Ναι συμφωνω.
    Αλλα για να ριζωση καλα αυτη η προπαγανδα (ωστε να υπαρξη το αβυσσαλεα χαμηλο πολιτικο και πολιτιστικο επιπεδο), τους πηρε τουλαχιστον μια εξηκονταετια και αμετρητα τρισεκατομμυρια δολλαρια στην πορεια.
    Για να γινω ποιο κατανοητος λεγω οτι για τους Αμερικανους σημερα (μετα απο την πλυση εγκεφαλου που υπεστησαν για τοσα χρονια)υπαρχει μονον Μπυρα, Μπαλλα, Ναρκωτικα και εδω κι εκει κανα βυζι.
    Παραβλεπει ομως το "Εθνος" (ηθελημενα;) οτι οι εχθροι της Αμερικης αλλα και του Κοσμου ολου, στις 11 Σεπ 2001 γκρεμισανε τρια κτιρια στην Αμερικη και συρανε/συρουν τους Αμερικανους, σε καταστροφικους πολεμους για την ιδια, και γενοκτονικους για τα κρατη της Μεσης Ανατολης, και δεν θα τραβηξουν το αυτι του Ομπαμα που προσπαθει να κανη κατι καλο για τον Αμερικανικο Λαο;

    Αλλα το "Εθνος" ξεχνα να μας ενημερωση οτι "αυτοι" που ουρλιαζουν τωρα εναντιον του ασφαλιστικου σχεδιου του "σοσιαλιστη" Ομπαμα, ειναι οι "ιδιοι" που τσεπωσαν τρισεκατομυρια δολλαρια χωρις να βγαλουν "κιχ" για σοσιαλισμους και αλλα παρεμφερη, οταν πριν παει στο αγυριστο αντι να παη στην αγχονη, ο Μπους εκανε bail-out την Wall Street (βλεπε Goldman-Sacks κ.α.) και τους τραπεζο-τοκογλυφους.
    Αυτο βεβαια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σοσιαλισμος.

    Το ερωτημα που δεν σκεφθηκε να ανρωτηθη ο κ.Δελαστικ στην εφημεριδα του, ειναι:
    Ποιοι ειναι τελος παντων οι "κυριοι αυτοι" ( η ριζα του κακου που τους λεω εγω) που κυβερνουν την Αμερικη και επιβαλλουν στον καθε κ. Ομπαμα τι να κανει και τι να μην κανει προς οφελος του Αμερικανικου Λαου;

    Σαββα εχεις καμμια υπονεια ως το ποιοι εναι οι "κυριοι αυτοι";
    Σε προκαλω.
    Εσυ με τους Τουρκους και την Τουρκια, (και καλα κανεις) εγω μ' αυτα τα ελεεινα υποκειμενα της Ανθρωπωτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 20 Αύγουστος 2009 3:58 μμ

    Και εγω αγαπητέ φίλε(και συγχαρητήρια για το σχόλιο σου)σε αυτούς αναφέρομαι συνεχώς, αλλα κάποιοι απο εδω μέσα ενυπνιάζονται "στρατηγικές συμμαχίες" μαζί τους.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χριστίνα προτείνω να δεις(αν δεν την έχεις ήδη δει)την ταινία του Michael Moore "Sicko".Εκει θα καταλάβεις τι παιζεται στην Αμερική με την δημόσια(λεξη άγνωστη σ'αυτήν την χώρα)υγεία.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 20 Αύγουστος 2009 6:34 μμ

    Μην ανυσηχης Μινωα, αυτοι ειναι οι επωνομαζομενοι (και σταμπαρισμενοι σε καθε χωρα που φιλοξενουνται), Σαγιανιμ.
    Νομιζουν οτι κρυβονται

    (Sayanim. Καντε Google τη λεξη να δειτε τι θα σας βγαλει.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλα αυτος ο Δελαστικ πρεπει να ειναι η +++ απο κουνια ή +++.

    Δηλ. ή δεν ξερει και αρα γραφει ++++ ή ξερει και σπερνει ψεματα σκοπιμως.

    Δεν εξηγειται αλλιως ουτε το "ακροδεξια", ουτε το "φτωχοι", ουτε το οτι κρυβει οτι το καλυτερο συστημα υγειας παγκοσμιως ειναι το αμερικανικο γι'αυτο ολοι πανε Αμερικη οταν πιανουν τα δυσκολα. Ουτε εξηγει γιατι να κανει σοσιαλιστικο το συστημα υγειας για μονο 15% του πληθυσμου; Κοστιζει λιγοτερο να δωσεις τζαμπα υγεια στο 15% παρα να κοινωνικοποιησεις 304 εκατομμυρια κοσμο. Αρα εκτος απο ++++ ειναι και ++++. Σιγουρα κατι ειναι. Και αυτος και αυτοι που του δινουν ψωμι και μπορει να ταϊζει το κοσμο τετιες ++++, προχειροτητες, βλακειες για καταναλωση. Να γιατι δεν βλεπει φως η Ελλαδα. Μετα φταινε οι πολιτικοι. Αμα εχεις τετοιους πολιτες, τι να κανει ο πολιτικος; καποιος πρεπει να βγει να κυβερνησει, ετσι δεν ειναι; ++++! μ'επιασε ανατριχιλα οταν το διαβασα. Ειναι δυνατον συμπολιτης να προπαγανδιζει με ψεματα αλλον συμπολιτη; Καταπτυστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μίνωα καλημέρα όχι δεν την έχω δει , ευχαριστώ που μου το λες θα την δω ....
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aνωνυμε @ 21 Αύγουστος 2009 8:31 πμ
    Εχεις, νομιζω απ τα γραφομενα σου, τρικυμια εν κρανιω.
    Το ανασφαλιστο ποσοστο του Αμερικανικου πλυθησμου ανερχεται στο 45%.
    ΜΟΝΟ στο Emergency Room των Νοσοκομειων σε δεχονται ανασφαλιστο.(Και δεν το κανουν για αλτρουϊστικους λογους αλλα ειναι υποχρεωμενοι για νομικους λογους ευθυνης). Οπου αλλου πας οι γιατροι σου ζητανε τα λεφτα πρωτα αν δεν εισαι ασφαλισμενος, η, αν εισαι, την συμμετοχη σου στην πληρωμη.
    Αλλα που να βρουν τα λεφτα οι Αμερικανοι για ενα δικαιο συστημα υγειας. Τους τα αρπαζουν οι Εβραιοι για το Ισραηλ ολη την ωρα.
    Αυτο δεν διερωτηθηκε ο Δελαστικ.

    Απ΄το Σικαγο με αγαπη και μη ξεχνας να παιρνης τα χαπια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μίνωα:
    "Καλώς ή κακώς εχουμε πόλεμο.Και στον πόλεμο(όπως και στον έρωτα)ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ"

    Μάλλον εσένα άκουσαν οι Ισραηλινοί και οι Τούρκοι, και άλλοι πολλοί και έκαναν και κάνουν τα εγκλήματά τους!!!!

    Να προσέχεις τι λες... σε παρακαλώ!

    K7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλα αμα τα 45 εκατομ ανασφαλιστους τούς λες 45%, καταλαβα.

    Θασαι απο αυτους τούς μπουληδες που χορευουν ζεμπεκικο με παστιτσιο στο Σικαγο. Εσεις μας λετε "αυθεντικους Ελληνες", σκεψου γιατι.

    Ρε Ελληνοφανη, η ουσια σε αυτο που εγραψα ειναι οτι αφου κοστιζει λιγοτερο να δωσουν εστω και τζαμπα περιθαλψη στα 45 εκατομ, γιατι να πεσουν ρε συ στη παγιδα του σοσιαλισμου που εχει πεσει ολη η Ευρωπη και να κανουν ενα συστημα υγειας για ολους τούς 300 εκατομ, και οχι μονο για τούς 45 εκατομ; Εσυ ηρθες ποτε απο το Σικαγο στην Ελλαδα για περιθαλψη ή εστω στην Αγγλια, ή μηπως παντα ερχονται απο Ελλαδα και απο Αγγλια στην Αμερικη που ειναι ακριβα; Και ξερεις ρε Σικαγιωτη γιατι ειναι πιο ακριβα; Γιατι εκει κανουνκαι ερευνα αθεοφοβε και εκει βρισκονται ολες οι ανακαλυψεις. Στοιχιζει η περιθλαψη γιατι εκτος απο θεραπεια ειναι και ερευνα. Εκανε καμμια ερευνα η Ελλαδα ή η Αγγλια για κανα καινουργιο φαρμακο ή μεθοδο; Αλλα αμα λες το κλωτσοσκουφι που παιζεται εκει football ενω το παιζεται με τα χερια, και λες το football που παιζουμε εμεις εδω με τα ποδια, το λες soccer και το προσφωνεις σαν sucker, πως θα λες το σοσιαλισμο ρε φιλε; Υγεια θα τον λες. Να αυτοι ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.