27/8/09

Τουρκικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος επάνω από τη Χίο!


Τουρκικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος (UAV), πιθανότατα I-GNAT ή GNAT 750 ή το ισραηλινής κατασκευής Heron, πέταξε πριν από τρία εικοσιτετράωρα σε αποστολή συλλογής πληροφοριών επάνω από τη Χίο!


Το αξιοσημείωτο είναι ότι το μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος δεν εντοπίστηκε από τα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και κατ'αυτό τον τρόπο δεν κατέστη δυνατή η αναχαίτισή του. Εντοπίστηκε από φυλάκιο του Στρατού στη περιοχή της νότιας Χίου, το οποίο έσπευσε να μεταδώσει την πληροφορία, αλλά ήταν αργά για οποιαδήποτε ελληνική αντίδραση, καθώς το κατασκοπευτικό αεροσκάφος, απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τη θαλάσσια περιοχή νότια της Χίου.
Μόλις το φυλάκιο ενημέρωσε τη διοίκηση για τη πτήση του αεροσκάφους, σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά μέχρι να σπεύσουν στην περιοχή το UAV, είχε προλάβει να απομακρυνθεί.
Η αποστολή του κατασκοπευτικού αεροσκάφους καταγράφηκε από το φυλάκιο σε σχετική αναφορά και έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό στους επιτελείς του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ. ΄
Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται πτήση UAV επάνω από ελληνικό νησί τους τελευταίους μήνες και μάλιστα όχι μικρό νησί, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Υπολογίζεται ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρέμεινε αρκετή ώρα επάνω από το νησί, μέχρις ότου απομακρυνθεί νότια.
Ο μη εντοπισμός του από τα ραντάρ εναέριας επιτήρησης, η ευκολία με την οποία εισήλθε και εξήλθε του ελληνικού εναέριου χώρου, καταγράφοντας φυσικά πολύτιμα δεδομένα, αλλά και το χρονικό σημείο στο οποίο επέλεξαν οι Τούρκοι να κάνουν κάτι τέτοιο, είναι τα σημεία που προβληματίζουν περισσότερο τους Έλληνες επιτελείς.
Μάλιστα όπως σημείωνε ένας από αυτούς "Φαντάζομαι τι γίνεται τη νύχτα που δεν υπάρχει καν η δυνατότητα οπτικής αναγνώρισης"...
'Ενα άλλο ζήτημα είναι το "Γιατί;". Γιατί οι Τούρκοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα συλλογής πληροφοριών που συνήθως χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις στα τελευταία στάδια προετοιμασίας τους; Στον πρόσφατο πόλεμο στις Αμπχαζία/Νότιο Οσετία, οι Γεωργιανοί πριν εξαπολύσουν την επίθεση χρησιμοποιούσαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα UAVs σε αποστολές τακτικής αναγνώρισης, ένα από τα οποία είχε καταρριφθεί από ρωσικό μαχητικό




Πηγή www.defencenet.gr


.

30 σχόλια:

  1. "Καλώς τα δεχτήκαμε"!Τι γράφει το άρθρο;"Το ισραηλινής κατασκευής Heron";Και εγω που νόμιζα οτι με τους Οβριούς ετοιμαζόμαστε να συνάψουμε "στρατηγική συμμαχία"!Αυτοί όμως επέλεξαν τον "μεγάλο Τούρκο" όπως αποκαλούν στα παλιά τους κειμενα(γεμάτοι ευγνωμοσύνη) την Οθωμανική αυτοκρατορία,τότε δηλαδή(1492) που ο σουλτάνος Μεχμέτ Φατίχ περισυνέλεξε τους προερχόμενους απο την Ισπανία Σεφαρντίμ και τους εγκατέστησε στην Βορ.Ελλάδα.Εκτός αυτού "το αιμα νερό δεν γίνεται", αν σκευτείτε οτι ο "σκληρός πηρύνας"(το υπόβαθρο δηλαδή)του κράτους του Ισραηλ, αποτελείται απο την αλλη μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα Εβραίων τους Ασκεναζίμ, οι οποίοι εχουν ΧΑΖΑΡΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ(ειναι δηλαδή Τούρκικο φύλλο).Και οι ρίζες ως γνωστόν παιζουν μεγάλο ρολο στην καθημερινότητα των Οβριών.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και τωρα τι θα γινει ?

    θα αμολανε οι τουρκοι τηλεκατευθυνομενα ή χαρταετους και εμεις αθ απογειωνουμe f-16?

    θα το εριχναν ?

    ή

    θα εμπλεεκοντο σε αερομαχια μεχρι να μπει στην τουρκια και μετα να κανουμε εντονο διαβημα ?

    οσον αφορα τα μεσανυχτα που δεν εχουμε οπτικη επαφη
    οι τουρκοι θα φωτογραφιζουν τις φεγγαραδες μας

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι αν το πρόφταιναν το UAV τα αεροσκάφη μας τι θα γινόταν; Τι εντολή θα τους δινόταν; Να συνοδεύσουν ίσως τιμητικά το UAV μέχρι τα όρια του Ελληνικού FIR; Μπα... κακίες...δεν το πιστεύω...είμαι σίγουρος ότι θα λάμβαναν από το ΥΕΘΑ με σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΞ την εντολή (γκούχου γκούχου...γκάχα γκούχα) ΠΥΡ... καλά μη βαράτε όλοι μαζί...όνειρο είδα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙoΠ,

    πιασε κοκκινο γιατι θα αρπαχτουμε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά...τα τουρκικά F-16 δεν τολμάμε να τα εγκλωβίσουμε...αυτό το UAV που πετούσε στον εναέριο χώρο μας, πάνω απο την Χίο...μα επιτέλους!!! Και δεν μιλάμε για ΑΑ πύραυλο...δεν γίνονται αυτά!!!
    Ενα δικό μας F-16 να πάει για αναγνώριση και να...κάνει μια "αθώα" στροφή μπροστά του!!! 30.000 λιβρες ώση θα τακτοποιούσαν μία χαρά αυτό τον "τενεκέ"!!! Ασε που πριν αρχίσει την καθοδό του πρός την θάλασσα...θα'στελνε και εικόνα στο επίγειο control του- όπου θα διαπίστωναν ότι...κανείς δεν το ακούμπησε κάν! Συγνώμη λάθος δηλαδή!!!! Εμείς για αναγνώριση πήγαμε...απλα τα "αέρια" έκαναν την δουλειά τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Γιατί οι Τούρκοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα συλλογής πληροφοριών που συνήθως χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις στα τελευταία στάδια προετοιμασίας τους;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας μας ελεγε το defencenet και την πηγη. Ειναι πιθανο να μην ειναι αληθης η πληροφορια?

    Μερικοι απ τους συγγραφεις απ οτι εχω προσεξει χαρακτηριζονται απο εμπαθια. Μερικα αρθρα τους δεν ειναι πραγματικα εμπιστοσυνης. Ας ελπισουμε οτι κατι τετοιο συμβαινει σε αυτην την ειδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέτοιοι που είμαστε καλά μας κάνουν.Μπράβο στους πιλότους για την υπομονή τους πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοίτα να δεις τι γίνετε και 'μεις πάλι το συζητάμε και το αμπελοφιλοσοφούμε. Τέλεια! Ποιο χειρότερα δεν γίνετε. Αλλά έτσι λέμε κάθε φορά.
    Ρίχτε τα τα γαμ*****! Δεν είναι UFO
    αγνώστου προέλευσης αντικείμενα.
    Οι Κωλότουρκοι είναι!
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΙοΠ γέλασα με την ψυχή μου για τα γραφόμενα σου. Οι Ρώσοι κατέρριψαν το Γεωργιανό, εμείς τη θα κάναμε είναι αλήθεια το ερώτημα. Βασικά έπρεπε να το καταρρίψουμε είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο. Άλλα καίρια ερωτήματα είναι πόσες φορές κάναν τέτοιες πτήσεις με κατασκοπευτικά πάνω από την Ελληνική επικράτεια, τι πληροφορίες μπόρεσαν να συλλέξουν. Τι θα κάνουμε για να αποφύγουμε να μας πιάσουνε και πάλι αδιάβαστους? καλύτερα νέα ραντάρ, αναπροσαρμογή των υφιστάμενων ραντάρ, όποιος ενδιαφέρεται για πληροφορίες γύρω από ραντάρ: http://www.radartutorial.eu/
    Βέβαια υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν είναι μέσα σε αυτή την σελίδα, τα οποία είχα στείλει πριν περίπου 15 χρόνια στο υπουργείο αμύνης,με όλα τα στοιχειά, η απόδοση είναι η εξής, ότι κινείται κάτω από την ιονόσφαιρα δεν μπορεί να κρυφτεί, είτε στεαλθ, είτε μη, είναι όλα ορατά. Δυστυχώς ποτέ δεν πήρα απάντηση. Η Λύση υπάρχει και δεν είναι και τόσο ακριβή, εκτός αυτού είναι πολύ εύκολο να γίνει απόκρυψη του ραντάρ γιατί δεν του φαίνεται ότι πρόκειται περί ραντάρ. Λύσεις υπάρχουν, ακόμα και θα μπορούσαμε οι ίδιοι να κατασκευάσουμε (η να αγοράσουμε) κατασκοπευτικά τα οποία επί 48 ωρω να επιβλέπουν τα σύνορα μας.
    Η Ρόδος πάντως υπάρχει,το πήδημα εξαρτάτε από τους πολίτικους και στρατιωτικούς μας αρχηγούς.

    Θρακιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και κάτι απο το αρχείο μου προς επίρρωσιν των όσων ανέφερα πιο πάνω.


    http://www.tovima.gr/
    default.asp?pid=2&artid=
    102843&ct=78&dt=13/09/1998


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πραγματι υπάρχουν τρόποι να μην το αγγίξεις και να το ρίξεις! Οπως επίσης και να το ρίξεις αφού ειναι μη-επανδρωμένο και πάνω από νησί ...

    σαφέστατα οι τούρκοι
    - δοκιμάζουν συστήματα και εκπαιδεύονται
    - συλλέγουν πληροφορίες
    - ετοιμάζουν τα σχεδιά τους (ο Θεός να βάλει μυαλό στοιυς "πολιτικούς" μας ..)

    - και μαζεύονται μετά και γελάνε στο ΚΨΥΜ τους ...

    αντε να τα δούμε και πάνω απ΄την αθήαν να βοηθάνε σε αντι-πυρικές περιπολίες...

    Αρε στυλιάρι ππου χρειάζονται και οι 300!!!

    Αρκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το πρόβλημα είναι ότι εύκολα θα χρησιμοποιηθεί και στον Έβρο.
    Νομίζω στη Χίο υπάρχουν TOR-M1. Υποτίθεται ότι το ραντάρ του θα το εντόπιζε...
    Ένα "καλό" είναι ότι πιο εύκολα μπορούν να καταρριφθούν, και χωρίς ανθρώπινη απώλεια, αρκεί να υπάρξει η πολιτική απόφαση.

    Η Τουρκία διαθέτει 6 GNAT-750 και 16 I-GNAT ER αμερικάνικης κατασκευής - αγοράστηκαν το 1993. Επίσης έχει 10 IAI Heron ισραηλινής κατασκευής. Στη φώτο του άρθρου είναι το Heron.
    Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα UAV και UCAV της Τουρκίας καθώς τα διαθέτει σε μεγάλους αριθμούς ~140 με πιο επικίνδυνο το αντι-ραντάρ UAV Harpy ισραηλινής κατασκευής.

    Και η Ελλάδα και η Κύπρος έχει ισραηλινής κατασκευής στρατιωτικά συστήματα. Όχι βέβαια τόσο τεχνολογικά εξοπλισμένα όπως αυτά που έχουν πουληθεί στην Τουρκία.

    Άλλωστε, ΔΕΝ έχουμε, ούτε η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σε σχεδιασμό καμίας στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ. Κάποιοι όμως κάνουν πως δεν διαβάζουν καλά!!!

    Ας αγοράσουμε και εμείς περισσότερα ή/και ας εξελίξουμε. Και ανάγκη τα έχουμε (σώματα ασφαλείας) και είναι λιγότερο δαπανηρά σε σχέση με άλλα οπλικά συστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τι όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά (ελληνικά) πλασμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η πληροφορία που σερβίρει το άρθρο στους τούρκους, οτι δηλαδή δεν έγινε αντιληπτό από τα επίγεια ραντάρ, ήταν απαραίτητη; Σίγουρα αυτός είναι ο σκοπός αυτών των αεροσκαφών να μη γίνονται αντιληπτά αλλά αν είχαν μία αμυδρή αμφιβολία οι γείτονες για την ικανότητά τους απέναντι στα ραντάρ μας, γιατί να τους την αναιρέσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ασχέτως αντισημιτικό σχόλιο αντιπαρέρχομαι αλλά νομίζω ότι ενοχλήθηκαν κι άλλοι χωρίς να αιστάνονται συμπάθεια για το άγριο σιωνιστικό κράτος. Το ζήτημα εδώ είναι πως εμείς έχουμε την τεχνογνωσία από επιστήμονες ικανούς να υλοποιήσουν ακόμη καλύτερα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά σκάφη από τους ισραηλινούς και άλλα κρίσιμα ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά παραμένουμε "μη δυνάμενοι" λόγω ρεμούλας στα ηγετικά επίπεδα που ως γνωστον σαμποτάρουν εξαπανέκαθεν τέτοιες λύσεις επειδή τρέφονται με προμήθειες...
    Οι δε ρώσοι ενέταξαν ταχύτατα τις πτήσεις τέτοιων αεροσκαφών στα δικά τους συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και κατέρριψαν 4 όπως είπαν από δαύτα. Οι ισραηλινοί θορυβήθηκαν, υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα πέρσι. Τα περί αναγνώρισης είναι αστεία, αυτά τα καταρρίπτεις δεν υπάρχει απότι κατάλαβα άλλη σοβαρή επιλογή.

    ΥΓ. Α προπό, κλείνουν Δημόκριτο, ΕΙΕ και λοιπά ερευνητικά κέντρα, που υπέστησαν τα πάνδεινα από τους πολιτικούς προϊστάμενούς τους επί δεκαετίες, αρχής γενομένης από το σαμποτάζ του Αντρέα στο ΕΚΚΕ(κοινωνική έρευνα) Τι ανάγκη έχουν τα αμερικανοκίνητα λαμόγια των διαδοχικών κυβερνήσεων από μελέτες ? Τα ξέρουν όλα επειδή εξ ορισμού ! Αλλωστε οι ξένες υπηρεσίες έχουν κάνει φυλλο και φτερό όλη τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. U.S. to Abandon European Missile Shield Proposal, Report Says
    Thursday, Aug. 27, 2009

    The Obama administration intends to abandon its predecessor's proposal to field missile interceptors in Poland and a radar station in the Czech Republic, the Polish newspaper Gazeta Wyborcza reported today, citing Washington lobbyists and an unnamed U.S. congressional source (see GSN, Aug. 26).

    (Aug. 27) - A U.S. ground-based interceptor is lowered into a silo at Ft. Greely, Alaska, in 2004. The Obama administration plans to drop a Bush administration proposal to field interceptors in Poland and a radar site in the Czech Republic, a Polish newspaper reported today (U.S. Missile Defense Agency photo).

    Washington is considering alternate deployment sites for the defenses, including warships stationed in the region as well as bases in Israel, Turkey and the Balkans, Agence France-Presse quoted the report as saying . The purpose of the shield would ostensibly be to counter a long-range missile threat from Iran, but Russia has loudly characterized the Bush administration plan as a threat to its strategic nuclear deterrent.

    Since taking over the White House in January, the Obama administration has sought to strengthen ties with Moscow. Administration officials have been "testing the water" among U.S. legislators over several weeks on abandoning the planned Polish and Czech bases, the congressional source said.

    U.S. military officials "never once" mentioned the sites at a missile defense conference last week, said Riki Ellison, head of the Missile Defense Advocacy Alliance (Agence France-Presse/Defense News, Aug. 27).

    Czech and Polish leaders had signed off on the missile shield sites, which were to be operational by 2013. That no longer appears likely to occur, Ellison said.

    "The signals that the generals in the Pentagon are sending are absolutely clear: as far as missile defense is concerned, the current U.S. administration is searching for other solutions than the previously bases in Poland and the Czech Republic," he told the Polish newspaper (United Press International, Aug. 27).

    http://www.globalsecuritynewswire.org/gsn/nw_20090827_3856.php

    Γι αυτο οι τουρκαλάδες κουνιούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχω βαλει λιγα λεφτα στο χρηματιστηριο.Να τα βγαλω τωρα ή να τα αφησω..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειδικοί όλων των χωρών ενωθείτε!
    Μίνως αγόρι μου μάθε ορθογραφία και μετά μας λες τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και γιατί δεν του έριχναν με επίγεια μέσα από την Χίο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάντως, με μήκος ατράκτου 10 μέτρα, άνοιγμα
    πτερύγων περί τα 15 ή 17 μέτρα και ταχύτητα
    γύρω στα 180 χλμ/ώρα, ένα τέτοιο μέσο δεν είναι
    δύσκολο να καταρριφθεί από επίγεια όπλα ή και
    από ελικόπτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Ειδικοί όλων των χωρών ενωθείτε!
    Μίνως αγόρι μου μάθε ορθογραφία και μετά μας λες τα υπόλοιπα."



    Καλοοοοο!Θα το μάθω απ'όξω για να το λέω στα εγγόνια μου!Αλλα μόνον ως αφορισμός μπορεί να εκληφθεί!Δεν βλέπω όμως την άποψη!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. To UAV εντοπίστηκε από τα ραντάρ μας...Πιθανόν "άλλοι λόγοι" και σκοπιμότητες,να επέβαλαν να διαρεύσει πως δεν εντοπίστηκε...
    Επίσης, Τουρκικά UAV πέταξαν πάνα και από άλλες Νήσους του Αιγαίου,παρακείμενες της Χίου και την προηγούμενη εβδομάδα...
    Αυτά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφοριες και χωρίς,άλλες "σάλτσες"...
    Γιατί δεν τα καταρρίψαμε?
    Η καταραμένη "Τουρκοφοβία" μας...
    Βολεύει να λέμε "δεν τα εντοπίσαμε" για να δικαιλογήσουμε το "γιατί δεν τα καταρίψαμε"...
    Απλά πράγματα...
    Φιλικά
    ΄Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά!!χαχαχα!!!
    Θα συμφωνήσω με τον κ.Όμηρο στο θέμα της πληροφορίας οτι δεν εντοπίστηκε απο τα ραντάρ..!!έτσι συμφέρει να λέμε για πολλούς λόγους!άλλωστε ακόμα και εάν δεν ήταν η δειλία μας να τα καταρίψουμε, συμφέρει να αφήνεις τον αντίπαλο να κάνει συλλογή πληροφοριών εν γνώση σου,γιατί έτσι ξέρεις τι κοιτάει και τι ψάχνει, παρά να μην τον αφήνεις, και έτσι να τον αναγκάζεις να βρεί καινούριους τρόπους τους οποίους εσύ δεν μπορεί να ξέρεις πάντα ή να ελέγχεις..!!
    Πάντως, είναι σίγουρο οτι η απευθείας κατάρριψη θα δημιουργούσε βαβούρα που οι πολιτικοί μας δεν θέλουν...έχουν άλλωστε και τις πυρκαγιές στην πλατη τους...!!Η καταλάθος κατάριψη θα ήταν ευχής έργον αλλά....αλλά....πάντα θα υπάρχει το αλλά που δεν θα αφήνει τίποτα σωστό να γίνεται..!!!!Ας ελπίζουμε μόνο κάποια στιγμή να χάσει κάποιος την ψυχραιμία του και να το ρίξει το άτιμο γιατί αν περιμένουμε πολιτική απόφαση.....ξημερώσαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ..."...συμφέρει να αφήνεις τον αντίπαλο να κάνει συλλογή πληροφοριών εν γνώση σου,γιατί έτσι ξέρεις τι κοιτάει και τι ψάχνει, παρά να μην τον αφήνεις, και έτσι να τον αναγκάζεις να βρεί καινούριους τρόπους τους οποίους εσύ δεν μπορεί να ξέρεις πάντα ή να ελέγχεις..!!"

    Ναι, θα ξαναθυμίζω το παληό καλό καλαμπουράκι με τον τεράστιο κάου μπόυ που μπαίνει στο μπαρ και λέει: "Ποιος είναι ο Τζο;" "Εγώ": Απαντάει ένα ταλαίπρωο αδύναμο ανθρωπάκι. Χωρίς άλλη κουβέντα ο τεράστιος κάου μπόϋ τον κάνει τουλούμι στο ξύλο και φεύγει και ο μισοαναίσθητος δαρμένος ψιθυρίζει: "Χα χα, τον ξεγέλασα. Δεν είμαι εγώ ο Τζο"!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Το ασχέτως αντισημιτικό σχόλιο αντιπαρέρχομαι αλλά νομίζω ότι ενοχλήθηκαν κι άλλοι χωρίς να αιστάνονται συμπάθεια για το άγριο σιωνιστικό κράτος."



    Που το ειδες το "αντισημιτικό" σχόλιο;Μήπως εδώ;

    http://www.tovima.gr/
    default.asp?pid=2&artid=
    102843&ct=78&dt=13/09/1998

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς Σαγιανιμ ενταυθα!
    Στις τρυπες σας γρηγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Προς Σαγιανιμ ενταυθα!
    Στις τρυπες σας γρηγορα."


    Μόνο Σαγιανίμ;Εδω πρόκειται για "Χούτσπα" τεραστίων διαστάσεων(για μεταφραση της λέξης στο google).


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου ρε Μινωα μονο συ με σακουλευσαι 100%.

    Ασε να ξηγησω τι σημαινει η Εβραιϊκια λεξη "Τσούζπα" στους αδαεις.

    "Τσούζπα", ειναι το απεραντο θρασος πουχει κεινος ο Εβραιος που δολοφονησε τους γονεις του για να τους κληρονομησει, και τωρα κλεγεται μπροστα στον Δικαστη για να του δειξη επιεικεια γιατι λεει, εχει "μεινη ορφανος".
    Χαχαχαχα! Εδω γελανε.

    Τετοιο θρασος επιδεικνυουν με περισση ξεδιαντροπια και αρκετοι Ελληνοφωνοι Σαγιανιμ, σ' αυτη την ιστοσελιδα αντι να βαλουν την ουρα στα σκελια και να το βουλωνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εδώ είναι blog δεν είναι ιστοσελίδα...

    μπεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.