31/8/09

Στον Ντάουνερ έγγραφο για τη Θράκη

Έγγραφο με τις συνθήκες διαβίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ενεχείρησαν στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, οι συνομιλητές του στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στον Ντάουνερ έγγραφο για τη Θράκη

Έγγραφο με τις συνθήκες διαβίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ενεχείρησαν στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, οι συνομιλητές του στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Αυτό, όπως πληροφορούμαστε, έγινε τον περασμένο Μάιο, όταν ο αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού επισκέφθηκε την Άγκυρα για επαφές. Στο τουρκικό ΥΠΕΞ τού έδωσαν και έγγραφο «για την επικρατούσα κατάσταση στη Δυτική Θράκη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι μουσουλμάνοι».

Αυτό έγινε προφανώς για να αναδειχθεί «η στάση και η συμπεριφορά της ελληνικής πλευράς» έναντι των μειονοτήτων. Θέλησαν να κάνουν έναν παραλληλισμό με τους Τουρκοκύπριους πριν από το 1974 και ταυτόχρονα να θέσουν ένα ζήτημα που συνεχώς προβάλλουν, σε έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ.

Πηγή των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε πως ο Διεθνής Οργανισμός παρέλαβε το έγγραφο αν και θεωρεί πως το περιεχόμενό του δεν αφορά την αποστολή του κ. Ντάουνερ. Είναι, πάντως, προφανές πως η κίνηση αυτή εντάσσεται στους ευρύτερους σχεδιασμούς της Άγκυρας έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Του Κώστα Βενιζέλου
costas.venizelos@phileleftheros.com

3 σχόλια:

  1. Να δώ πότε θα ξυπνήσουν οι Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι θα πετύχουν με αυτό? Τι τους κάνουμε δηλαδή, τους βασανίζουμε?
    Στη Θράκη μένω και οι Τούρκοι και οι Πομάκοι τους και οι Ρομά τους είναι μια χαρά, ακριβώς γιατί το ελληνικό κράτος έκανε αυτά που έπρεπε στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως μία ευνομούμενη χώρα μέσα στην Ε. Ε. (ε και για άλλους λόγους δηλαδή έκανε τις παραχωρήσεις αλλά τέλος πάντων).
    Ειλικρινά...δε μένει πλέον κάτι άλλο να τους παραχωρήσουμε, εκτός από τη χρήση του ονόματος 'Τουρκικός' και 'Τούρκος', έχουν δικούς τους 3 βουλευτές στη βουλή, έχουν δικούς τους Δήμους, εξ ολοκλήρου δικούς τους, τους έχει κάνει η ελληνική πολιτεία, για παράδειγμα ο Δήμος Σελέρου στην Ξάνθη. Έχουν ειδικά ποσοστά στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και στις θέσεις του Δημοσίου.Τώρα έχουν και τη δική τους τράπεζα στην Κομοτηνή. Αρκετοί δε μιλάνε μόνο Τουρκικά και δεν ξέρουν γρη ελληνικά.

    Για ποιες συνθήκες ακριβώς μιλάνε? Τι ζητάνε παραπάνω δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tα σύνορα είναι ανοιχτά και το πολίτευμα κοινοβουλευτική δημοκρατία όποιος νιώθει καταπιεσμένος μπορεί να φύγει.

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.