10/8/09

Πρόεδρος Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων

Ο κ. Θεοδοσιου είπε επίσης ότι επικρατεί συγκλονισμός από τις τελευταίες αποκαλύψεις, αλλά και πολλή οργή.«Θα πρέπει η Τουρκία», κατέληξε ο κ. Θεοδοσίου, «να τεθεί ενώπιων των ευθυνών της, τόσο από την ΕΕ, όσο και από τη Διεθνή Κοινότητα».
Η Τουρκία θα πρέπει να τεθεί ενώπιων των ευθυνών της τόσο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όσο και από τη Διεθνή Κοινότητα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νικος Θεοδοσίου, μιλώντας το πρωί στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου LGR αναφορικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις δολοφονίες αιχμαλώτων από την Τουρκία το 1974.

Ερωτηθείς ποιες ενέργειες θα γίνουν έπειτα από τις νέες αποκαλύψεις και επιβεβαιώσεις, ο κ Θεοδόσιου είπε : “Πιστεύω ότι έχουμε σίγουρα αρκετά και ψηφίσματα και αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων και φαίνεται ότι όλα αυτά αποδεικνύονται κενά για την Τουρκία”.

«Θα πρέπει οι δίκες μας οι κυβερνήσεις , τόσο της Κύπρου, όσο και της Ελλάδος, με μια επιθετική πολιτική να προσπαθήσουν να δοθεί τουλάχιστον το δικαίωμα στην Τουρκία να εξιλεωθεί σχετικά με αυτά τα εγκλήματα πολέμου, όχι απλά με το να ζητήσει συγνώμη, αλλά με το συνεργαστεί στο θέμα της διακρίβωσης της τύχης όλων των αγνοούμενων υπό μορφή εξιλέωσης, συμμορφούμενη με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να δώσει πρόσβαση στα αρχεία του τούρκικου στρατού, και των τουρκικών φυλακών» .

Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει πλέον η Κύπρος και με την βοήθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να τεθεί και το θέμα των αγνοουμένων ως ένας πλέον όρος για την πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο κ. Θεοδοσιου είπε επίσης ότι επικρατεί συγκλονισμός από τις τελευταίες αποκαλύψεις, αλλά και πολλή οργή.

«Θα πρέπει η Τουρκία», κατέληξε ο κ. Θεοδοσίου, «να τεθεί ενώπιων των ευθυνών της, τόσο από την ΕΕ, όσο και από τη Διεθνή Κοινότητα».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. Τι θα πεί να τεθεί η Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της? Λόγια και πάλι λόγια. Καταλαβαίνει ρε από λόγια? Μόνο από χτυπήματα καταλαβαίνει. Χάγη επισήμως και μπλοκάρισμα τώρα 2-3 κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ευχολόγια πάλι και λόγια του αέρα στα λυσσασμένα σκυλιά, όπως αποκάλεσε ο Λλόυδ Τζωρτζ τους Τούρκους.
    Δεν πρέπει να αφεθεί έτσι. Είναι μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Τουρκία να ανταπαντήσει στις κατάφωρες παραβιάσεις με τρόπο ειρηνικό αλλά που θα σφάζει με το βαμβάκι και θα πονάει. Η αυτοαποκαλούμενη περιφερειακή υπερδύναμη με το που άρχισε να απλώνει τα φτερά της να σύρεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ας γίνει μιά φορά και θα αρχίσουν κι άλλοι. Αλλά το Νεοκλασσικό της Βασιλίσσης Σοφίας χαριεντίζεται στον καθρέφτη με εσάρπα την αστερόεσσα, ενώ ο βουτυρομπεμπές έχει γουρλώσει τα μάτια του και κοιτάει με απορία τον τοίχο. Για να μην πιάσουμε και τους άλλους. ΄
    Κοίτα λαχεία, που μας έκατσαν, ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαίως να τεθεί προ των ευθυνών της αλλά απ΄όλη την Ευρώπη, την οποία ενέπαιξε θρασσύτατα με το θέμα των αγνοουμένων, κάνοντας την "πάπια" ότι δήθεν λόγω ατάκτων συνθηκών, δεν μπορούσαν να γνωρίζουν γιατί χάθηκαν τα ίχνη 1200 ανθρώπων...Τώρα αποδείχτηκε με ντοκουμέντα ότι έλεγαν ψέμματα για να αποφύγουν τις ευθύνες τους. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.