21/8/09

Τσετσένοι αυτονομιστές «υπεύθυνοι» για την καταστροφή στον υδροηλεκτρικό σταθμό στη Σιβηρία

Τσετσένοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη καταστροφή στον υδροηλεκτρικό σταθμό Σαϊάνο Τσουτσένσκαγια στη Σιβηρία, σύμφωνα με επιστολή τους που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα kavkazcenter.com.
«Δόξα στον Αλλάχ, στις 17 Αυγούστου με τις προσπάθειές μας, μία ανατρεπτική επιχείρηση έλαβε χώρα στον υδροηλεκτρικό σταθμό Σαϊάνο Τσουτσένσκαγια», αναφέρεται στην επιστολή η οποία υπογράφεται από ομάδα που αυτοαποκαλείται το «Τάγμα των Μαρτύρων».
«Στο μηχανοστάσιο καταφέραμε να τοποθετήσουμε αντιαρματική χειροβομβίδα με χρονοδιακόπτη, της οποίας η έκρηξη προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη καταστροφή απ' ό,τι μπορούσαμε να ελπίζουμε», καταλήγει η επιστολή.
Νωρίτερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να θεωρούνται νεκροί και οι υπόλοιποι 49 αγνοούμενοι, ανεβάζοντας έτσι στα 75 το συνολικό αριθμό των θυμάτων. «Είναι μάταιο να προσποιούμαστε ότι η τύχη τους παραμένει άγνωστη», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στον υδροηλεκτρικό σταθμό.
Ο κρατικός όμιλος Rushydro που διαχειρίζεται τον σταθμό ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ρουβλίων στις οικογένειες των νεκρών, αλλά και των αγνοουμένων, ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός ζήτησε από το υπουργείο Ενέργειας να παρουσιάσει σχέδιο ανακατασκευής του σταθμού εντός έξι εβδομάδων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

3 σχόλια:

  1. Μόσχα: «Βλακώδεις» οι ισχυρισμοί των Τσετσένων

    «Βλακώδη» χαρακτήρισε πηγή του Κρεμλίνου τον ισχυρισμό των Τσετσένων ανταρτών ότι εκείνοι ευθύνονται για την πολύνεκρη καταστροφή στον υδροηλεκτρικό σταθμό της Σιβηρίας.

    Την ίδια στιγμή, από την Εισαγγελία της Μόσχας ανακοινώθηκε ότι οι πυροτεχνουργοί που ερεύνησαν τον τόπο του δυστυχήματος, δεν εντόπισαν κανένα ίχνος εκρηκτικού μηχανισμού.

    Οι Τσετσένοι αυτονομιστές, οι οποίοι ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την καταστροφή στον υδροηλεκτρικό σταθμό στη Σιβηρία, αλλά και για την επίθεση αυτοκτονίας στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Ναζράν, στην Ινγκουσετία, δηλώνουν ότι έχουν κηρύξει στη Ρωσία "οικονομικό πόλεμο".

    Σε επιστολή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα kavkazcenter.com και υπογράφει η ομάδα που αυτοαποκαλείται "Τάγμα Μαρτύρων", αναφέρεται επίσης ότι ο ηγέτης των Τσετσένων αυτονομιστών ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ αποφάσισε να κηρύξει οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία, με ομάδες ενόπλων που έχουν διασπαρεί σε ολόκληρη τη Ρωσία και προετοιμάζουν επιθέσεις σε αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, μονάδες παραγωγής ενέργειας και δίκτυα ηλεκτροδότησης.
    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή συνεργασία με τους νέους σας στρατηγικούς εταίρους Ρώσσοι...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πιθανότητα να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια η πολύνεκρη καταστροφή στον υδροηλεκτρικό σταθμό Σαϊάνο Τσουτσένσκαγια στη Σιβηρία έχει απορριφθεί, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι που διεξάγουν τις έρευνες,....

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/08/2009_293543

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.