28/8/09

Γαλλία: Ανοιχτή κρίση στην Ε.Ε, εάν ενταχθεί η Τουρκία


«Θέλουμε να υπάρχει η Τουρκία στην Ευρώπη, αλλά όχι μέσα στην Ευρώπη» τονίζει ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πιερ Λελούς, ζητώντας να επανεξεταστεί το θέμα της τουρκικής ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποφευχθεί μια «ανοιχτή κρίση».

Ο Γάλλος υπουργός δηλώνει παράλληλα ότι πολλοί εταίροι -στους οποίους δεν αναφέρεται ονομαστικά- στηρίζουν απόλυτα τη γαλλική θέση, αλλά προς το παρόν παραμένουν σιωπηλοί. Σαφής και ισχυρή είναι η εναντίωση της Γερμανίας, η οποία στο θέμα της Τουρκίας μιλά με μία φωνή με τη Γαλλία προκρίνοντας προνομιακή σχέση έναντι ένταξης.

«Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής για το ζήτημα αυτό, όπως θα είμαι και όταν επισκεφθώ την Αγκυρα. Είμαστε απολύτως υπέρ της ακόμα πιο ισχυρής σχέσης μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης, αλλά αντιτιθέμεθα στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Πιερ Λελούς σε σεμινάριο που λαμβάνει χώρα στο Παρίσι με 180 γάλλους πρεσβευτές απ' όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι πριν την είσοδό του στην κυβέρνηση, τον Ιούνιο, ο Πιερ Λελούς τάσσονταν υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά με του που ανέλαβε τα καθήκοντά του αποδέχτηκε ότι «υπάρχει μια μόνο πολιτική» αυτή του προέδρου Νικολά Σαρκοζί που αντιτίθεται στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ.Η άρνηση της Γαλλίας είχε εκφρασθεί πριν από μερικούς μήνες δια στόματος Σαρκοζί και τώρα επαναδιατυπώνεται από τον Γάλλο υπουργό αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Πιερ Λελούς. Μάλισττα, ο Γάλλος υπουργός διαβεβαίωσε για την αρνητική θέση και άλλων χωρών στο θέμα χωρίς να τις κατονομάσει.

Μιλώντας στους πρεσβευτές ο Γάλλος υπουργός τόνισε ότι επιθυμούμε «να υπάρχει η Τουρκία στην Ευρώπη, αλλά όχι μέσα στην Ευρώπη» και προσέθεσε: «Πολλοί από τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου έχουν πει ότι συμμερίζονται απολύτως τη γαλλική θέση, αλλά προτιμούν προς το παρόν να μην εκφραστούν».

ΝΕΑ

6 σχόλια:

  1. Η πιθανότητα «ανοιχτής κρίσης» δεν αναφέρεται μόνο στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, παλιά ΕΟΚ, αν δεν εξυπηρετούσε συμφέροντα της Αμερικής μαζί με τα «Ευρωπαϊκά» συμφέροντα στην ανάσχεση της Σοβιετικής απειλής δεν θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα. Αλλά τα συμφέροντα της Αμερικής όσο περνά ο καιρός διαφοροποιούνται από τα συμφέροντα της «Ευρώπης». Γι’ αυτό και η Αμερική εφευρίσκει τρόπους ώστε να ελέγχει το μόρφωμα που λέγεται «Ευρώπη». Ένας από τους τρόπους αυτούς ήταν παλιότερα η συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας ποιο πρόσφατα η προηγούμενη διεύρυνση στην Ανατολική Ευρώπη και τώρα η επιχειρούμενη διεύρυνση στην Τουρκία. Βέβαια ο έλεγχος πάντα βοηθούνταν και από την επιλογή της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, από ανθρώπους κλειδιά που προωθούνταν όλες αυτές τις δεκαετίες ανεξαρτήτως πολιτικής τους τοποθέτησης φτάνει να έχουν ένα ευρωατλαντικό προσανατολισμό στην αναλυτική τους σκέψη.
    Τώρα όμως αυτό που επιχειρείται σαν σύλληψη είναι αδιανόητο. Δηλαδή ουσιαστικά ζητούν από τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία) χωρίς απτά δικά τους ανταλλάγματα να «επιδοτήσουν» την ισλαμική, μεσανατολική, κεντροασιατική πολιτική των ΗΠΑ με το δώρο της τουρκικής ένταξης στην Ευρώπη. Ή μάλλον για να είμαστε ποιο σαφής οι ΗΠΑ προτείνουν σαν «δώρο» στην Ευρώπη ένα νέο «ψυχρό πόλεμο» με την Ρωσία. Άρα ο όρος «ανοιχτή κρίση» αναφέρεται σε κρίση μεταξύ ΗΠΑ και μεγάλου μέρους κρατών της «παλιάς Ευρώπης». Πολλά απ’ αυτά τα κράτη βλέπουν ότι απειλείται το μέρισμα ελέγχου που έχουν επιτύχει στο εσωτερικό της Ε.Ε. μέσω των οικονομικών ισορροπιών μέσα από την αναδιανομή των πόρων της Ε.Ε. σε φτωχότερα κράτη. Άλλα κράτη φοβούνται την ένταξη της Τουρκίας λόγω της αποστέρησης δικών τους οικονομικών πόρων μιας και η Τουρκία έχει τεράστιες ανάγκες και τέλος άλλα κράτη όπως η Ελλάδα και η Κύπρος απειλούνται και εδαφικά.
    Και ερχόμαστε τώρα να συνδέσουμε γεγονότα. Μετά τους εμπρησμούς που κατέστρεψαν περιουσίες στην Αθήνα έρχεται με ένταση η εκλογολογία. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν βρίσκονται σε ένα προστατευτικό κουκούλι που τους εξασφαλίζει από όλους τους εξωτερικούς κινδύνους και υπάρχουν εξωελλαδικοί θέλω να πιστεύω παράγοντες που θα μπορούσαν να «παρέμβουν δυναμικά» διαμορφώνοντας την πολιτική ατζέντα και γνωρίζοντας την απληστία της αντιπολίτευσης για εξουσία και με δεδομένους τους στόχους τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και εμπρησμούς. Αλλά οι κύριοι πολιτικοί μας όλων των κομμάτων δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνούν ότι οι μεγάλες αποφάσεις είναι μπροστά μας. Αλλά εμείς για το μόνο που συζητάμε είναι αν ο Παυλόπουλος πήρε την μάνικα να σβήσει τις φωτιές ή όχι και αν ο Μαρκογιαννάκης νοίκιασε έγκαιρα ή όχι τα ελικόπτερα και για το αν πρέπει να χρησιμοποιούμε ή όχι τα σινούκ στην δασοπυρόσβεση. Πράγματα, για τα οποία, αυτοί που μας γράφουν την πολιτική ατζέντα επιδιώκουν να μιλάμε… Αλλά. Για σκεφτείτε το μέλλον των παιδιών μας αν τώρα εξακολουθώντας να συζητάμε για πράγματα επουσιώδη, και ασήμαντα δεν βάλουμε στην πολιτική ατζέντα πράγματα ουσιώδη όπως είναι το μέγιστο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί απ’ τον ελληνικό λαό.
    «Πρέπει ή δεν πρέπει να μπει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμα και αν χρειαστεί ένοπλα να υποστηρίξουμε αυτή την απόφασή μας απαντώντας στις προκλήσεις. Ακόμα και αν χρειαστεί καταστρέφοντας το επιχειρούμενο σύστημα ασφάλειας που στήνεται από τις ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο»; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί και κυρίως φτάνει ο καιρός που πρέπει να απαντηθεί σαφέστατα, ευκρινέστατα και δίχως περιστροφές, μέχρι τον Δεκέμβρη και όχι η δασοπυρόσβεση ή ποιος θα είναι πρωθυπουργός τον Οκτώβρη. Όλα τα άλλα είναι απλά ανοησίες.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. metaksy auton kai emeis...monon pou kairos itan na vgaloume stin sedra tous ypokrites europaious...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..."Βέβαια ο έλεγχος πάντα βοηθούνταν και από την επιλογή της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, από ανθρώπους κλειδιά που προωθούνταν όλες αυτές τις δεκαετίες ανεξαρτήτως πολιτικής τους τοποθέτησης φτάνει να έχουν ένα ευρωατλαντικό προσανατολισμό στην αναλυτική τους σκέψη."

    Κάποια χώρα μου θυμίζει αυτό...κάποια χώρα... δεν θυμάμαι ακριβώς... χώρα της ΕΕ είναι ή Τουρκική Νομαρχία...
    Και για να σοβαρευτώ. Μιλάμε για χώρες που είναι στο Αμερικάνικο μπλόκ όπως η Αγγλία οι τέως Ανατολικές και οι Σκανδιναβικές. Γιατί βγάζουμε την χώρα μας απ' έξω; Μήπως σε αυτές δεν ανήκουμε κι εμείς και ουσιαστικά στην διάλυση της ΕΕ δεν αποσκοπούμε κι εμείς όταν με λύσσα και δάκρυα στα μάτια ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ;;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφόσον έχουμε εμπεδώσει ότι η ΕΕ είναι δημιούργημα των ΗΠΑ, για να μην κάνει κάθε λίγο και λιγάκι τον πυροσβέστη των ευρωπαϊκών αιματηρών διαμαχών (Ι ΠΠ & ΙΙ ΠΠ).
    Ως δημιούργημα της η ΕΕ ελέγχεται με πολλαπλούς τρόπους και εργαλεία από τις ΗΠΑ (ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, διαφόρους Δουρείους Ίππους κ.λπ.). Η ΕΕ δεν διαθέτει εξωτερική πολιτική επειδή δεν διαθέτει Άμυνα με το επιχείρημα και άλλοθι της ύπαρξης του ΝΑΤΟ.
    Πέραν των ανωτέρω για να γίνει κατανοητό το επερχόμενο ισλαμικό τσουνάμι είναι δυνατόν με τη λέξη κλειδί «demographicproblem» στο www.YouTube.com να διαπιστώσουμε το μέγεθός του και την ταχύτητά του.
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.