16/8/09

Ο Διωγμός των Ελλήνων συνεχίζεται

Με μια πρωτοφανή πρόταση επανέρχεται η αλβανική κυβέρνηση στον πόλεμο κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της χώρας ετοιμάζει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο εκτάσεις οι οποίες δεν καλλιεργούνται από τους ιδιοκτήτες τους, θα παραχωρούνται για εκμετάλλευση σε τρίτους που επιθυμούν να τις καλλιεργήσουν. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες θα αμοιβονται με το 1/10 της παραγωγής σύμφωνα με τις αλβανικές πηγές. Την 1η Ιουλίου η βουλευτής του ΠαΣοΚ, Σούλα Μερεντίτη, κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση με τίτλο "Η επιχορήγηση από δήμους του Ν. Τρικάλων του βιβλίου του Βασιλείου Ζιώζια, συνταγματάρχου ε.α. και προέδρου του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα με τον τίτλο «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ(ΧΘΕΣ –ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ)», αποτελεί μια άστοχη και ανεπίτρεπτη απόφαση."
Τα ίδια μέσα αναφέρουν πως αν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. 5 ή 10 χρόνια) οι ιδιοκτήτες δεν εκφράσουν ενδιαφέρον για να καλλιεργήσουν την γη τους, τότε αυτή περνά στην ιδιοκτησία εκείνων που την δουλεύουν. Είναι εμφανές ότι ο πανέξυπνος ηγέτης της Αλβανίας, σκοπεύει σε έναν σταδιακό αναδασμό ο οποίος θα αλλάξει εντελώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην χώρα του και θα πάρει πλουτοπαραγωγές εκτάσεις από τα χέρια των Ελλήνων. Δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να παραδώσει τις καλλιεργήσιμες γαίες σε Αλβανούς από τον βορρά ή το Κόσσοβο ή τα Σκόπια. Ο κίνδυνος φαντάζει τεράστιος για τα χωριά των αναγνωρισμένων μειονοτικών περιοχών όπως η Δρόπολη και ο Βούρκος που βρίσκονται γύρω από κάμπους. Δεν κινδυνεύουν να αλλάξουν μόνο οι ιδιοκτήτες της γης αλλά ακόμη περισσότερο και η πληθυσμιακή σύσταση της Βορείου Ηπείρου. Μετά τις αλλοιώσεις που επέβαλλε το κομμουνιστικό καθεστώς στον πληθυσμό της Βορείου Ηπείρου, ο Μπερίσσα φαίνεται να θέλει να διασφαλίσει την εθνική ενότητα του κράτους του, περιθωριοποιώντας αν όχι εξαλείφοντας το ελληνικό στοιχείο. Απομένει στο ελλαδικό Υπουργείο Εξωτερικών να αντιληφθεί πως η Αλβανία δεν είναι μόνο το φιλελεύθερο κράτος που νομιμοποιεί τους γάμους των γκεη αλλά έχει και πραγματικό πρόσωπο και είναι εκείνο που αντιμετοπίζουν οι Έλληνες, πολίτες της.

Από την κ. Στέλλα στην κ. Σούλα!!!
Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2009 09:28 Σπύρος Χατζάρας

Την 1η Ιουλίου η βουλευτής του ΠαΣοΚ, Σούλα Μερεντίτη, κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση με τίτλο "Η επιχορήγηση από δήμους του Ν. Τρικάλων του βιβλίου του Βασιλείου Ζιώζια, συνταγματάρχου ε.α. και προέδρου του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα με τον τίτλο «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ(ΧΘΕΣ –ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ)», αποτελεί μια άστοχη και ανεπίτρεπτη απόφαση."

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας σχολιάζει την κίνηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Σούλας Μερεντίτη να επικρίνει στην βουλή, βιβλίο που αναφέρεται στην Βόρειο Ήπειρο χαρακτηρίζοντάς το "σοβινιστικό" και "μισαλλόδοξο":
Νέο φρούτο: Μετά την κ. Στέλλα , της 5ης φάλαγγας του Σόρος, που έκανε μαθήματα ανθελληνισμού και μισαλλοδοξίας στα αλβανάκια , με δαπάνη του ελληνικού λαού, χτύπησε και η βουλευτής κ. Σούλα της 5ης φάλαγγας του Πασοκ.
Ενώ ο Μπερίσσα, ξεκινάει μεθοδικά, τον αφανισμό του ελληνισμού της Β. Ηπείρου, απαλλοτριώνοντας τις πλουτοπαραγωγές εκτάσεις, από τα χέρια των Ελλήνων, και την στιγμή που εμφανίζονται νέοι τεράστιοι κίνδυνοι για τα χωριά των αναγνωρισμένων μειονοτικών περιοχών όπως η Δρόπολη και ο Βούρκος, η κ. Σούλα του ΠΑΣΟΚ, από τα Τρίκαλα, διαμαρτύρεται για την, «Επιχορήγηση Δήμων του νομού Τρικάλων, για την έκδοση βιβλίου, "εθνικιστικού περιεχομένου" του συνταγματάρχου ε.α Βασιλείου Ζιώζια, και προέδρου του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα».
Στην Βόρειο Ήπειρο, δεν κινδυνεύουμε, να αλλάξουν μόνο οι ιδιοκτήτες της γης , αλλά ακόμη περισσότερο να αλλάξει πληθυσμιακή σύσταση της περιοχής με εποίκους από τον Βορρά και το Κόσσοβο. Την ίδια ώρα στη Χειμάρα, η αίσθηση που επικρατεί στον κόσμο, είναι πως τα έργα υποδομής που γίνονται προετοιμάζουν το έδαφος για νέες «επενδύσεις » τύπου Κακομαίας.
Και η κ. Σούλα (Μερεντίτη) -που δεν κατέθεσε ερώτηση για τις απαλλοτριώσεις στην Κακομαία-. λέγει : «Η επιχορήγηση από δήμους του Ν. Τρικάλων του βιβλίου του Βασιλείου Ζιώζια, αποτελεί μια άστοχη και ανεπίτρεπτη απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σύμφωνα με τους σκοπούς και τις αρχές λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για ένα βιβλίο που δεν διαπραγματεύεται θέματα τοπικού ενδιαφέροντος ή διεθνώς βραβευθέντος συγγραφέα της περιοχής ή κάποιο σημαντικό έργο που η περιοχή μας πρέπει να διαδώσει. Είναι μια έκδοση με άκρως σοβινιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο και την προβολή των καταστατικών θέσεων και απόψεων γνωστής εθνικιστικής οργάνωσης».
Αυτό την απασχολεί και την προβληματίζει!
Μισαλλοδοξία η αναφορά στην Β.Ηπειρο, και τους αγώνες της, για να μην στενοχωρηθούν ο Μπερίσσα, οι ΗΠΑ, και οι «περιούσιοι Προστάτες».
Αυτοί που την ψήφισαν για αυτό την έστειλαν στην Βουλή; Ως εκπρόσωπο των εθνομηδενιστών;
Και γιατί δεν ανησυχεί το Πασοκ για την δράση των πρακτόρων των Σκοπίων στο Σιδηροχώρι Καστοριάς , που ανοιχτά πια το ονομάζουν Sesteovo.
Σήμερα το Σιδηροχώρι του Δήμου Βιτσίου έχει βάσει απογραφής ΜΟΝΟΝ 125 κατοίκους και προφανώς μία εύπορη οργάνωση όπως το κόμμα των φιλοσκοπιανών μπορεί να πάρει εύκολα τη διοίκηση ενός συλλόγου και να οργανώσει "επιτυχημένες" σλαβομακεδονικές βραδιές., με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου.
Γιατί δεν ανησυχεί η κ.Σούλα για την επιχορήγηση από το δήμο και το Δήμαρχο Βιτσίου της σλαβομακεδονικής προπαγάνδας;
Γιατί δεν ανησυχεί η κ.Σούλα επειδή προωθεί Βουλγαρικά τραγούδια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρίνας του Δήμου Ανθεμίων του Νομού Ημαθίας , με τις «ευγενείς χορηγίες» και επευφημίες του πόντιου και Πασόκου Δήμαρχου κ. Δημήτρη Σιδηρόπουλου;
http://www.himaraunion.com/

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ συντάκτη του άρθρου...
    και η κυρία Σούλα και ο κ. Σιδηρόπουλος σε κάποιους ψηφοφόρους απευθύνονται για την επανεκλογή τους. Απλά τυχαίνει αυτοί οι ψηφοφόροι να θέλουν τέτοιες συμπεριφορές από αυτούς.
    "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο", όπως λέει η κλασική πια αυτή εμπορική ρήση...
    Πρέπει πάντως κάποιοι να πάρουν τη γενναία απόφαση να βάλουν πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον (επανεκλογή, με ό,τι πολιτικά και οικονομικά οφέλη αυτή συνεπάγεται) το συλλογικό συμφέρον όλων των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >>Είναι μια έκδοση με άκρως σοβινιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο και την προβολή των καταστατικών θέσεων και απόψεων γνωστής εθνικιστικής οργάνωσης<<

    το ΠΑΣΟΚ ποιες θεσεις υποστηριζει ?
    αυτο ειναι το προβλημα της ?


    παντως ο μπερισα κανει οπως βλεπουμε πολιικηγια δεκαετιας και περα ,

    και οχι αυτες τις μικροπολιτικες χωρις νοημα ,

    η αλβανια θα απαολοτριωση την βορεια ηπειρο και η Ελλαδα θα χασει και στο εσωτερικο της


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κόμμα του οποίου είναιβουλευτής η κυρία αυτή, τι άποψη έχει γι΄αυτό το θέμα; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας, που προβάλλει το βορειοηπειρωτικό, αντέδρασε άραγε στη θέση αυτή της ομοιδεάτισσας συναδέλφου του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.