29/8/09

Οι πυρκαγιές μέσο πολιτικής παρέμβασης;

Στο μικροσκόπιο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε στο Γραμματικό
Ο μηχανισμός εξετάζεται στα εγκληματολογικά της Αστυνομίας.
Εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος δεν έσκασε εντοπίσθηκε στο Γραμματικό, στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά την περασμένη Παρασκευή.
Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε δύσβατο σημείο όπου μόνο κάποιος πεζός ή εκτός δρόμου δίκυκλο θα μπορούσε να έχει πρόσβαση.
Στο συγκεκριμένο σημείο, όπου βρέθηκε ο μηχανισμός, λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου αναπτύσσονται ανεξέλεγκτοι στροβιλισμοί ανέμων ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί στην ευρύτερη περιοχή.
Έτσι, το σημείο τοποθέτησης δείχνει ότι υπήρχε γνώση όχι μόνο των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούσαν, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, ενώ δείχνει και ότι οι εμπρηστές δεν είχαν στόχο την επίμαχη περιοχή του ΧΥΤΑ και τα μηχανήματα αλλά τη δημιουργία μιας χαοτικής κατάστασης, όπου λόγω των στροβιλισμών η φωτιά θα έφευγε σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Ο μηχανισμός εξετάζεται στα εγκληματολογικά της Αστυνομίας.
Την ίδια ώρα, σοβαρές ευθύνες στον υπαρχηγό και τον περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος αποδίδει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της έρευνας του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τη φωτιά στο Γραμματικό.
Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής ελέγχονται για κακή εκτίμηση της κατάστασης τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΣΚΑΙ

8 σχόλια:

  1. ΗΠΑ: Δήλωσε ένοχος κατασκοπείας ο γιος πρώην στελέχους της CIA
    Ο γιος πρώην στελέχους της CIA που εκτίει ποινή κάθειρξης διότι εργαζόταν ως πράκτορας της Ρωσίας ομολόγησε την ενοχή του σε υπόθεση κατασκοπείας.

    Ο γιος ενός διαβόητου διπλού πράκτορα της CIA, που φυλακίστηκε το 1997 καθώς κρίθηκε ένοχος κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας, ομολόγησε επίσης την ενοχή του σε υπόθεση κατασκοπείας, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

    Ο 25χρονος Ναθάνιελ Νίκολσον, που οδηγήθηκε ενώπιον της δικαστίνας Άννας Μπράουν, ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι ενήργησε ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης και στην κατηγορία της συνομωσίας με σκοπό το ξέπλυμα χρήματος.

    Ο Χάρολντ Νίκολσον, 58 ετών - το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA που καταδικάστηκε ποτέ για κατασκοπεία - φυλακίστηκε το 1997 κι εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών. Ενέχεται επίσης στην υπόθεση της συνομωσίας για την οποία κατηγορείται ο γιος του, αλλά δήλωσε αθώος.

    Ο νεαρότερος Νίκολσον αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 20 ετών για τα εγκλήματα που τον βαρύνουν και φέρονται να διαπράχθηκαν το διάστημα 2006-2008.

    Εισαγγελείς στην δίκη που διεξάγεται στο Πόρτλαντ του Όρεγκον ανέφεραν πως ο Ναθάνιελ στρατολογήθηκε κι εκπαιδεύτηκε από τον πατέρα του για να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να συγκεντρώσει χρήματα από «οφειλές» καθώς και να διοχετεύσει πληροφορίες σε ξένους πράκτορες.

    Η ποινή του Νίκολσον προγραμματίζεται να ανακοινωθεί την 25η Ιανουαρίου 2010.

    www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος ασχολείται λίγο βαθύτερα με το software και έχει κάποιες γνώσεις από linux μπορεί να βρει από ελεύθερες πηγές χωρίς καμιά χρέωση προγράμματα GIS (γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα) που έχουν αναπτυχθεί από φοιτητές σε πανεπιστήμια κυρίως της Αμερικής για λόγους δασολογικής έρευνας και τα οποία ενσωματώνουν χάρτες βλάστησης, χάρτες αναγλύψου και χάρτες προβλεπόμενων καιρικών συνθηκών. Αν τα συνδυάσει κάποιος και εισάγει αυτά τα δεδομένα σε μοντέλα προσομοίωσης πυρκαγιών μπορεί να κάνει πρόβλεψη για την εξέλιξη ενός εμπρησμού το μέγεθος και την έκταση της καταστροφής. Το σκανδαλώδες δεν είναι αν «έφυγε» η φωτιά από τους πυροσβέστες κάτι που ήταν σχεδόν αναπότρεπτο αλλά ότι υπάρχουν εγκέφαλοι που νομίζουν πως μπορούν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας μας χρησιμοποιώντας προσχεδιασμένες «φυσικές» καταστροφές. Αυτούς πρέπει να καταδείξουμε. Αυτοί είναι το πρόβλημα. Αλλά πρώτα απ’ όλα όλοι μας δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να μεταβάλλεται η πολιτική μας κρίση από τέτοια γεγονότα. Μια πολύ καλή απάντηση δόθηκε απ’ τον ελληνικό λαό το 2007 καλό θα είναι αυτοί οι εγκέφαλοι να ξανασκεφτούν ότι πλέον τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι αναποτελεσματικά και αυτό ακριβώς λόγω της υπερχρήσης που έκαναν το 2007. Όλα αυτά για να μην αρχίσουμε να κάνουμε το κλασικό αστυνομικό ερώτημα «ποιος επωφελήθηκε από το έγκλημα;»

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ τα ίδια μοντέλα προσομοίωσης δασικών πυρκαγιών είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που αναπτύχθηκε κυρίως για την ελεγχόμενη καύση της περίσσιας δασικής βιομάζας τους υγρούς μήνες του χρόνου ώστε τα δάση να είναι καθαρά στους μήνες της ξηρασίας. Κάτι που φυσικά και γίνεται στα σοβαρά κράτη. Αλλά εδώ αν γινόταν κάτι τέτοιο πάω στοίχημα ότι ένας στρατός από μονίμως «ευαίσθητους» θα κατηγορούσε το «ανάλγητο κράτος-εμπρηστή που δεν προστατεύει τα καημένα τα σκουληκάκια απ' τις δολοφονικές ελεγχόμενες πυρκαγιές»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς λίγο πριν την ΔΕΘ και την τελευταία ευκαιρία του πρωθυπουργού για ανάκαμψη... Αυτός ο μηχανισμός άραγε έχει κάποιο "χρώμα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια...
    Ποιός οφελείτε πολιτικά από τις πυρκαγιές?
    Βαλθήκανε να "καταλάβουνε" την εξουσία! Σκάσανε!
    Χάσανε την "κουτάλα" λίγα χρόνια και έχουν τρελλαθεί εντελώς...
    Δεν υπολογίζουν τίποτα...
    Τακτικές αντάρτικού...
    Είχαμε τους σοσιαλιστές τόσα χρόνια στην εξουσία και είδαν το κράτος σαν λάφυρο κι έτσι το βλέπουν...
    Δεν διστάζουν πουθενά για να καταλάβουν την εξουσία...
    Ας έρθουν να δούμε τον Γιωργάκη Χάρυ Πότερ!Με το μαγικό του ραβδάκι, θα δώσει λύσεις σε όλα αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θά 'ρθουν... είναι τόσο χ...χαρούμενος που αηδιάζουν ακόμα κι οι ψηφοφόροι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επειδή με ενοχλεί ελαφρώς αυτή η διαίρεση σε πράσινους και μπλέ νεοφιλεύθερους ( δεν υπάρχει διάκριση μετάξύ των πολιτικών νέας δημοκρατίας και πασοκ πλήν του ποιός τρώει την υπεραξία) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ
    http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=2887 ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΧ ΦΩΤΙΕΣ ,ΝΤΑΜΑΡΙΑ,ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΩΣ ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ DELETE ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαφώς έχουν χρώμα και είναι πρασινοκόκκινο (το κόκκινο όχι και τόσο βαθύ, με ακρετό κίτρινο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορούν να βρούν τους υπεύθύνους για τις πυρκαγιές, αρκεί να "πάρουν" το πόθεν έσχες, απο δημοτικούς συμβούλους, δημάρχους, υπαλλήλους πολεοδομικών γραφείων, κατασκευαστών οικοδομών, αρχιτεκτόνων, βουλευτών, δασονόμων, γενικώς όλων των καθαρμάτων που ασχολούνται με την παράνομή δόμηση, έ και ότι μείνει τότε αυτοί θα είναι οι τρελοί ή πράκτορες ξένων ανταγωνιστικών κρατών. Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα με τους ντόπιους μαφιάζους, ας καταργήσουν μια και έξω την νομιμοποίηση των δασών και βλέπουμε. Πάντως η Ελλάδα καίγεται συστηματικά απο το 1980 και ύστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.