19/8/09

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκιουλ απέρριψε εκ των προτέρων το ειρηνευτικό σχέδιο Οτσαλάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ απέρριψε εκ των προτέρων τον «οδικό χάρτη» για την ειρήνη που πρόκειται να παρουσιάσει ο φυλακισμένος κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δηλώνοντας ότι ο Οτσαλάν δεν είναι ένας εταίρος για την ειρήνη.

Ο Οτσαλάν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο νησί-φυλακή Ιμραλί, στο οποίο είναι ο μοναδικός κρατούμενος. Σημερινά δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δικηγόροι του είναι έτοιμοι να παραλάβουν ένα αντίγραφο του σχεδίου του.
Ωστόσο ο Γκιούλ απέρριψε τα δημοσιεύματα αυτά, λέγοντας χθες το βράδυ: «Ξεχάστε το Ιμραλί, προχωρήστε μπροστά. Το Ιμραλί δεν είναι εταίρος μας για την ειρήνη».
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Γκιούλ δήλωσε επίσης:
«Κάθε χώρα πρέπει να λύνει τα προβλήματά της με δικές της πρωτοβουλίες. Το αποτέλεσμα οποιασδήποτε προσπάθειας πρέπει να ενισχύει την ενωτική δομή της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, μια πολιτισμένη χώρα, μια χώρα που έχει στόχο να ενισχύσει τις δημοκρατικές προδιαγραφές της».
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Τελικά μάλλον θα ήταν καλύτερα για την Τουρκία, αν ο Οτσαλάν είχε μείνει στη Συρία. Άσχημο μπελά βρήκαν... Αλλά αυτοί τα ήθελαν, ας υποστούν τώρα και τις συνέπειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τον "έφυγαν" από τη Συρία επειδή η Τουρκία απείλησε με πόλεμο και σύμφωνα με τα ΜΜΕ υπήρξε και μετακίνηση τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Συρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά να μην εισέβαλλε η Τουρκία στην Συρία. Κανα ΕΛΙΑΜΕΠ θα έχουν κι εκεί...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.