31/8/09

Εντοπίσθηκαν οι σοροί των δύο τελευταίων στρατιωτών

Οι σοροί των δύο τελευταίων Αυστραλών στρατιωτών που αγνοούνταν στο Βιετνάμ, επέστρεψαν σήμερα στην Αυστραλία σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την κατάρριψη του μαχητικού αεροπλάνου, στο οποίο επέβαιναν.


Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό τύπου "Ηρακλής" μετέφερε στην αεροπορική βάση Ρίτσμοντ του Σίδνει, τα λείψανα των δύο 24χρονων αεροπόρων, του υποσμηναγού Μάικλ Χέρμπερτ και του ανθυποσμηναγού Ρόμπερτ Κέιρβερ, οι οποίοι είχαν χαρακτηρισθεί ως αγνοούμενοι το Νοέμβριο του 1970, όταν το τύπου "Καμπέρα" βομβαρδιστικό τους δεν επέστρεψε από αποστολή πάνω από το Βιετνάμ.

Όμως εφέτος, 39 χρόνια αργότερα, βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου τους και τον προηγούμενο μήνα βρέθηκαν και οι σοροί τους.

Στο Βιετνάμ υπηρέτησαν περίπου 60.000 Αυστραλοί, 500 από τους οποίους σκοτώθηκαν εκεί. Οι σοροί έξι από αυτούς δεν είχαν βρεθεί όταν οι αυστραλιανές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την χώρα το 1971, αλλά έκτοτε οι τέσσερις είχαν εντοπισθεί και επαναπατρισθεί.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

  1. Στο Βιετνάμ είχαν πολεμήσει και Αμερικανοί στρατιώτες ελληνικής καταγωγής. Όπως και στους περισσότερους πολέμους των ΗΠΑ, και ιδιαίτερα στο Ιράκ και Αφγανιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εκεί και μάλιστα εδώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει και μνημείο στην παραλία σε στυλ ανατολίτικο προς τιμήν τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Όπως και στους περισσότερους πολέμους" Τι από αυτό δεν κατάλαβες;

    Τόσο στην Κριμαία όσο και στην Κορέα υπήρχαν και καθαρά ελληνικά στρατεύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.