16/8/09

Ιπτάμενος κοριός χρηματοδοτείται από το αμερικανικό πεντάγωνο

Αμερικανική εταιρία με έδρα στην Καλιφόρνια , εξελίσσει με την στήριξη του πενταγώνου μικροσκοπικό ιπτάμενο κοριό , οι κινήσεις του οποίου ελέγχονται με τηλεχειριστήριο. Το αμερικανικό πεντάγωνο χρηματοδοτεί μάλιστα την τελειοποίηση του μηχανικού φτερωτού πράκτορα που μπορεί να απογειώνεται κάθετα και να αλλάζει κατευθύνσεις , με το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι έρευνες για την κατασκευή του μικροσκοπικού κοριού , ο οποίος διαθέτει και κάμερα , ξεκίνησαν από το 2007, ενώ στόχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, είναι το μήκος του μηχανήματος να μην ξεπερνά τα 7 εκατοστά και το βάρος του τα 10 γραμμάρια.

Ο ιπτάμενος κοριός θα χρησιμοποιείται κυρίως σε αποστολές σε εσωτερικούς χώρους, ενώ μελετάται και η δυνατότητα ενσωμάτωσης συστήματος εκτόξευσης δηλητηριωδών μικροσκοπικών βελών ή εκρηκτικών . Πάντως για την ώρα η συσκευή μπορεί να αιωρείται για λιγότερο από μισό λεπτό , κάτι το οποίο η κατασκευαστική εταιρία προσπαθεί να τελειοποιήσει πριν ο ιπτάμενος πράκτορας αναλάβει πραγματικές αποστολές.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

6 σχόλια:

  1. εμενα σαν ιπταμενη λυμπελουλα μου μοιαζει με την οποια θα γεμιζουν το χρονο τους αργοσχολοι δημοσιογραφοι και οσοι ασχολουνται με πληροφοριες,

    ειναι σχεδιο για να αυξηθουν οι πωλησεις κουνουπιερων μιας και με το κουουπι τιγρης δεν εγινε τιποτα,

    τα δικα μας στρατηγεια ,υπουργεια , και διπλωματικες αποστολες δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν ,

    οι φρουροι που ειναι υπευθυνοι για την ασφαλεια ειναι ηδη εξοπλισμενοι με μυγοσκωτοστρες

    για να μη χαφτουν μυγες οι αντιπρωσοπειες μας

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. This technology of Unmanned Aerial Vehicles (UAV) or drones designed and manufactured in Pakistan has also been making news since the IDEAS (International Defense Exhibition and Seminar) 2008 event, a 5-day biennial arms show held November last year in Karachi, Pakistan. Among the largest foreign pavilions at the exhibition,[ [[[[Turkey ]]]]]had 28 companies and United States had 22. Other major exhibitors came from China, France, Germany, Italy, Russia, South Korea, South Africa, the Ukraine and the United Kingdom. Among other products, Pakistani companies showed off JF-17 fighter plane built by Pakistan Aeronautical Complex in partnership with China’s Chengdu Aircraft, Al-Khalid main battle tank, and a variety of Unmanned Aerial Vehicles (UAVs) designed, developed and built in Pakistan.
    28 companies from Turkey oi boudalades ksipnane siga siga emia inda mou kanoume?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο! Χίλια μπράβο στους επιστήμονες και στο αμερικανικό πεντάγωνο, που αντί να ασχοληθούν με κάτι χρήσιμο και να χρηματοδοτήσουν κάποια εφεύρεση με ανθρωπιστικό σκοπό, σπαταλάνε τα χρήματα του κόσμου για τον περιορισμό των ελευθεριών και την υποδούλωση των ανθρώπων.
    Δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση την αριστερή ρητορική περί "καμερών" παρακολούθησης, μεγάλου αδελφού στις διιασταυρώσεις των οδών κλπ. κλπ. όμως νομίζω ότι αυτό πάει πολύ... με μια τέτοια εφεύρεση κινδυνεύει πραγματικά όποιος κυκλοφορεί ελεύθερος...
    Δεν ηθικολογώ, έχω επίγνωση του επιπέδου και του ύφους των διεθνών ανταγωνισμών και των μεθόδων που χρησιμοποιεί η κατασκοπεία... όμως μέχρι ένα όριο ρε παιδιά...
    Ένα όριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά χρειάζονται κάποια όρια στην αυθαιρεσία των κρατικών μηχανισμών ελέγχου των πολιτών. Ομως τέτοια όρια μπαίνουν μόνο μετά από ισχυρές λαϊκές κινητοποιήσεις. Το ίδιο ισχύει και με τα συντάγματα που θεμελιώνονται και λαμβάνουν φιλελελεύθερες πρόνοιες προστασίας του πολίτη μόνο αφού "σηκωθούν οι πλάκες από τα πεζοδρόμια", που λέγαν παλιά για να καταδείξουν τα όρια της ...κατάχρησης πολιτικής εξουσίας. Αυτά είναι αυτονόητα χωρίς να χρειάζεται να συμμερίζεται κανείς την αριστερή ρητορική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Future Weapons:Global Hawk 2. Israeli Weapons of the UAV Future 3. Incredible Unmaned Vehicles and more . Sto youtube i google gia opion endiaferete na dei merikes dynatotites ton UAV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα UCAV Neuron (Μη επανδρωμένο αεροσκάφος κρούσης) μαζί με τη Γαλλία.

    Πληροφορίες στο: http://en.wikipedia.org/wiki/Dassault_nEUROn

    Βέβαια κάποιοι υποστηρίζουν ότι το όλο πρόγραμμα είναι για γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.