4/8/09

Το κεφάλι του Ελληνόπουλου και το «κεφάλι» στα συμβούλια...

Πρόκειται για άλλη μια συγκλονιστική μαρτυρία, μετά από εκείνην του Τούρκου ηθοποιού Ολκάτς, για τις φοβερές ωμότητες που διαπράχθηκαν από τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο.
Αυτή η φοβερή μαρτυρία, όμως, δεν ενόχλησε κανέναν Ελληνοκύπριο πολιτικό ηγέτη, κανένας πολιτικός αρχηγός δεν ασχολήθηκε μαζί της, ούτε φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε η κυβέρνηση ενδιαφέρθηκαν να προχωρήσουν αμέσως και χωρίς καθυστέρηση σε καταγγελία σε διεθνή σώματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την περασμένη Παρασκευή, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε μια φρικιαστική είδηση που είχε δημοσιευθεί στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Αφρίκα", σύμφωνα με την οποία Τούρκος αξιωματικός που πήρε μέρος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ανέφερε σε φυλακισμένους στη φυλακή του Ντιγιάρμπακιρ ότι έκοψε το κεφάλι ενός μικρού Ελληνοκυπρίου και ήπιε το αίμα του αντί για κρασί, μπροστά στον πατέρα του.
Πρόκειται για άλλη μια συγκλονιστική μαρτυρία, μετά από εκείνην του Τούρκου ηθοποιού Ολκάτς, για τις φοβερές ωμότητες που διαπράχθηκαν από τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο.
Αυτή η φοβερή μαρτυρία, όμως, δεν ενόχλησε κανέναν Ελληνοκύπριο πολιτικό ηγέτη, κανένας πολιτικός αρχηγός δεν ασχολήθηκε μαζί της, ούτε φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε η κυβέρνηση ενδιαφέρθηκαν να προχωρήσουν αμέσως και χωρίς καθυστέρηση σε καταγγελία σε διεθνή σώματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τις ημέρες εκείνες, ο Πρόεδρος και τα κόμματα ασχολούνταν με άλλα πιο ουσιώδη θέματα. Ποιος θα "πάρει κεφάλι" στα συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών.
Αλλά και να μην υπήρχε το "ζέον" θέμα των Ημικρατικών Οργανισμών, και πάλιν αμφιβάλλουμε εάν θα υπήρχε οποιαδήποτε κίνηση καταδίκης του φρικιαστικού εγκλήματος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για κανένα λόγο, δεν θα ήθελε να χαλάσει το κλίμα των συνομιλιών του με τον κ. Ταλάτ. Το ΑΚΕΛ δεν μπορούσε να υπονομεύσει την πολιτική του, "οι Τούρκοι είναι αδελφοί μας", με καλλιέργεια σοβινιστικού-εθνικιστικού πνεύματος μεταξύ των Ελληνοκυπρίων. Ο ΔΗΣΥ μπορεί να φωνάζει κατά της κατάργησης των εθνικών συνθημάτων στην Εθνική Φρουρά, αλλά δεν μπορεί να προδώσει και τη ρεαλιστική πολιτική προσέγγισης προς την τουρκική πλευρά. Όσο για τους υπόλοιπους, τα είπαμε: Περίμεναν αγωνιωδώς να πληροφορηθούν τα "νέα" από το διαμοιρασμό των λαφύρων της εξουσίας.
Δυστυχώς, αυτές είναι οι ενασχολήσεις της πολιτικής ηγεσίας μας. Στην πραγματικότητα ουδείς από τους ηγέτες μας πιστεύει σε λύση. Όλοι είναι βέβαιοι ότι το Κυπριακό δεν πρόκειται να επιλυθεί ούτε μέχρι τις επόμενες προεδρικές, συνεπώς γιατί να ασχολούνται μαζί του και με την καταγγελία των τουρκικών εγκλημάτων; Καλύτερη και πιο αποτελεσματική είναι η καλλιέργεια του εδάφους για τη δημιουργία ευνοϊκών προοπτικών συνέχισης ή κατάληψης της εξουσίας στις προσεχείς εκλογές. Μπορεί να αργούν, αλλά όλοι κάποιο στρατηγικό σχέδιο έχουν κατά νουν, το οποίο άρχισαν ήδη να εφαρμόζουν.
Αν επιδείκνυαν την ίδια σπουδή και τον ίδιο προγραμματισμό για την αντιμετώπιση της τουρκικής στρατηγικής και των πιθανών αδιεξόδων, σίγουρα θα ήταν καλύτερες οι προοπτικές στο εθνικό θέμα. Αλλά, ενώ δεν έχουν σχέδιο Β στο Κυπριακό, έχουν σχέδιο Γ στην κομματική επικράτηση. Στο κάτω-κάτω, τι σημασία έχει το κεφάλι ενός μικρού Ελληνόπουλου, όταν το κόμμα "πάρει κεφάλι" στη σκυταλοδρομία για τις επόμενες εκλογές εξουσίας...
ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΣΗΜΕΡΙΝΗ Ηλ.διεύθυνση: antoniouc@simerini.com

1 σχόλιο:

  1. Κυρίες και κύριοι,έτσι καταρίπτεται το επιχείρημα ότι οι λαοί δεν μισιούνται. Τις φρικαλεότητες τις διαπράττουν (διέπραξαν) απλοί άνθρωποι και όχι υψηλά ιστάμενοι,εννοώ τους φυσικούς αυτουργούς.Ποιά ελληνοτουρκική φιλία υπέγραψε ο βενιζέλος και ο ντομές κεμάλ;;;; Να έχουμε να λέμε δηλαδή.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.