28/8/09

Ολέθρια η θέση Χριστόφια για αποστρατιωτικοποίηση

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος; Όπως εξηγεί ο Θουκυδίδης, η πραγματική αιτία ήταν ότι η αύξηση της δύναμης της Αθήνας και ο φόβος που προκάλεσε στη Σπάρτη, έκαμαν τον πόλεμο αναπόφευκτο. Με απλά λόγια, η Σπάρτη φοβήθηκε ανατροπή του ισοζυγίου δυνάμεων με την Αθήνα. Έτσι αναζητήθηκε η αφορμή για να εκραγεί ο πόλεμος. Είναι διαχρονικό αξίωμα στη στρατηγική ότι, όπου δημιουργείται κενό, ο εχθρός σπεύδει να το συμπληρώσει, αναλώμασι του ανίσχυρου ή αδιάφορου ή άοπλου αντιπάλου του.


Ολέθρια η θέση Χριστόφια για αποστρατιωτικοποίηση

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος; Όπως εξηγεί ο Θουκυδίδης, η πραγματική αιτία ήταν ότι η αύξηση της δύναμης της Αθήνας και ο φόβος που προκάλεσε στη Σπάρτη, έκαμαν τον πόλεμο αναπόφευκτο. Με απλά λόγια, η Σπάρτη φοβήθηκε ανατροπή του ισοζυγίου δυνάμεων με την Αθήνα. Έτσι αναζητήθηκε η αφορμή για να εκραγεί ο πόλεμος. Είναι διαχρονικό αξίωμα στη στρατηγική ότι, όπου δημιουργείται κενό, ο εχθρός σπεύδει να το συμπληρώσει, αναλώμασι του ανίσχυρου ή αδιάφορου ή άοπλου αντιπάλου του. Από κτίσεως κόσμου, δύο είναι κατ’ εξοχήν οι στόχοι κάθε σοβαρού κράτους: Η επιβίωση και η ασφάλειά του. Και τα δύο συναρτώνται και στηρίζονται σε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Η δύναμη -στρατιωτική, πολιτική ή και οικονομική- είναι η ικανότητα ενός κράτους να επιτυγχάνει αποτελέσματα διά του επηρεασμού, με κάθε μέσο, της απόφασης του άλλου. Η Κύπρος δεν είναι μεγάλη δύναμη ούτε μεγάλη χώρα. Αντιμετωπίζει, όμως, μέγιστους κινδύνους, που μορφοποιούνται με την κατοχή του 37% του εδάφους της από την Τουρκία.
Στοιχειώδης γνώση της Ιστορίας, της γεωπολιτικής, των διεθνών και διακρατικών σχέσεων επιβάλλουν όπως η Κύπρος διατηρεί αξιόμαχες και σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις. Ατύχησε, όμως, να έχει ηγέτες, που θητεύουν στη σφαίρα των παραισθήσεων και των ευσεβών πόθων. Από την εποχή του Γλ. Κληρίδη τέθηκε θέμα αποστρατιωτικοποίησης της νήσου. Δηλ. ο πλήρης αφοπλισμός της, σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού. Έκτοτε, όλες οι κυβερνήσεις και κυρίως η σημερινή, που ελαύνεται από τα μαρξιστικά της σύνδρομα και τις κομμουνιστικές ιδεοληψίες της, κανοναρχεί ότι στόχος της πολιτικής της είναι η αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου. Γι’ αυτό άρχισε την κατεδάφιση της Εθνικής Φρουράς και της εφεδρείας. Ο υπουργός Άμυνας, απευθυνόμενος προ ημερών σε νεοσύλλεκτους, αντί να τονώσει το πατριωτικό και εθνικό τους φρόνημα για να αντισταθούν, αν χρειαστεί, κατά του Τούρκου κατακτητή, ευχήθηκε του χρόνου να μην έχουμε στρατό! Πρόκειται για την πιο ανεύθυνη και υπονομευτική, της άμυνάς μας, θέση. Όπως ακριβώς η πρόσκληση στους νεοσύλλεκτους να γίνουν ρουφιάνοι και να καταγγέλλουν τους εκπαιδευτές τους.
Την περ. Τετάρτη, ο Φ. Κλόκκαρης, αντιστράτηγος ε.α., σε εμπεριστατωμένη ανάλυσή του, υπογραμμίζει ότι η πλήρης αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου θα είναι ολέθρια για τον κυπριακό Ελληνισμό. Μια αφοπλισμένη Κύπρος, όπως τη θέλουν Χριστόφιας-ΑΚΕΛ-Παπακώστας, εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία και τη Βρετανία. Την Τουρκία, επειδή θα ελέγχει ανενόχλητη όλο το νησί. Τη Βρετανία, επειδή θα εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά τα στρατηγικά και γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της θέσης της Κύπρου. Και πότε αυτή η ολέθρια θέση, που εξυπηρετεί εντυπωσιοθηρικά και ψηφοθηρικά το ΑΚΕΛ; Όταν η Κύπρος, ως μέλος πλέον της ΕΕ, καλείται να συμμετέχει ισότιμα στην ΚΕΠΠΑ. Κυρίως, η αποστρατιωτικοποίηση αναιρεί το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα, ενώ θα υπονομεύσει οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό.
Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση χωρίς ασφάλεια, και δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια χωρίς ικανές και σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις. Το παράδειγμα της Ελβετίας διδάσκει. Όπως σημειώνει ο Φ. Κλόκκαρης, κανείς δεν πρόκειται να μεριμνήσει για την ασφάλειά μας παραμόνον εμείς. Την κρίσιμη ώρα, θα είμαστε μόνοι. Μια αφοπλισμένη Κύπρος θα κατασπαραχθεί πλήρως από την Τουρκία. Στο σημερινό άναρχο κόσμο, δεν υπάρχει κράτος, που σοβαρά να θεωρεί την αποστρατιωτικοποίηση ως υπεύθυνη επιλογή. Μόνον η δύναμη μετρά και υπολογίζεται. Η κυβέρνηση Χριστόφια και ο υπουργός Άμυνας δεν φαίνονται να κατανοούν ότι οι ανοχύρωτες χώρες είναι οι πρώτες προς κατοχήν χώρες.

Αντιστάσεις
ΣΗΜΕΡΙΝΗ - ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

8 σχόλια:

  1. Ἂς διαβάσουν οἱ ἰθύνοντες περί μαλακῆς ἰσχύος στὴν ἱστοσελίδα
    http://www.ifestosedu.gr/47SoftPower.htm
    καὶ τὰ λέμε μετά.
    Ὅσο γιὰ τοὺς κυπρίους ἕλληνες, νὰ τοὺς θυμίσω ὅτι ἀποστρατικοποίηση κ.λπ. ζητοῦσε καὶ ὁ Μακάριος καὶ νὰ ποὺ φθάσαμε, τὸ 37% τῆς κύπρου νὰ εἶναι ὑπὸ κατοχή. Βεβαίως μετὰ ἀπὸ ἄλλα 50 χρόνια θὰ ξαναμιλᾶμε γιὰ χαμένες πατρίδες, εὔχομαι μόνο νὰ εἶναι τὸ 37% καὶ ὄχι το 100% τῆς Κύπρου καὶ ἄλλων μεγάλων νήσων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. konion εχεις απόλυτο δίκιο σε σχέση με την Κύπρο.Η ΕΟΚΑ παρέδωσε τά όπλα και η ΤΜΤ με την ευλογία των Αγλλων μετασχηματίστηκε σε προφυλακή του Τουρκικού Στρατού.Δεν ήταν όμως μόνο επιλογή του Μακαρίου η αποστρατικοποίηση της Κυπρου αυτή είναι η μόνη ένσταση που έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sub92, πρὸ τῆς χούντας τοῦ 1967 ἐννοῶ, μπορεῖ νὰ κάνω καὶ λάθος ὅμως.
    Ἐὰν ξέρεις καλύτερα τὰ ἱστορικὰ γεγονότα πές τα, χρειάζεται νὰ τὰ ξέρουμε ὅλοι.
    Τὸ θέμα εἶναι, ὅτι ἀνεξαρτήτως τοῦ ποιὸς ἔκανε τὰ λάθη τὴν πλήρωσε σύσσωμο τὸ Ἑλληνικὸ Ἔθνος, δυστυχῶς.
    Κι' αὐτὸ ποῦ τὸ πᾶς; Φαίνεται νὰ ἔχουν χαλαρώσει οἱ ἐθνικοῖ δεσμοὶ τῶν δύο κρατῶν (ὅπως προσπαθοῦν νὰ μᾶς πείσουν κάποιοι, μὲ ἐπιχειρήματα τοῦ εἴδους: ἡ Κύπρος ἀποφασίζει καὶ ἡ Ἑλλὰς στηρίζει) ἢ κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι γνώσεις μου για το Κυπριακό είναι λίγες. Ό,τι ξέρω, το ξέρω από το βιβλίο "Το Κυπριακό πρόβλημα" του Γιάννου Κρανιδιώτη και ό,τι έχω πάρει μυρωδιά από δημοσιεύματα, άρθρα σε εφημερίδες και στο ίντερνετ κλπ.
    Ρωτάω το εξής: Απ' ό,τι κατάλαβα απ' το βιβλίο του Κρανιδιώτη, από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 συνεχώς οι Αγγλοαμερικάνοι πίεζαν το Μακάριο να γίνει η Κύπρος μέλος του ΝΑΤΟ και εκείνος αρνιόταν. Έχω δίκιο που σκέφτομαι ότι, αν τότε είχε μπει στο ΝΑΤΟ, τώρα δεν θα υπήρχε κάνένα πρόβλημα; Και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις ήταν μέλη του ΝΑΤΟ. Υπήρχε λόγος που δεν μπήκε; Η αντίδραση των Αράβων ή της ΕΣΣΔ, που τότε τους εξόπλιζε; Αν ναι, τότε γιατί από το 1992 και εξής, που η ΕΣΣΔ διαλύθηκε και δεν φόβιζε κανέναν απολύτως, δεν μπήκε η Κύπρος στο ΝΑΤΟ; Θα ήταν κάτι τέτοιο προς όφελος του τερματισμού της έντασης; Θα μπορούσε να οδηγήσει στην επαναλειτουργία του ενιαίου κράτους στο νησί χωρίς επαχθείς για την Ελλάδα όρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 28 Αύγουστος 2009 4:39 μμ

    Έχω δίκιο που σκέφτομαι ότι, αν τότε είχε μπει στο ΝΑΤΟ, τώρα δεν θα υπήρχε κάνένα πρόβλημα;

    οπως δεν εχουμε με τους τουρκους σε αιγαιο ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει η άποψη ότι ή Κύπρος είναι ήδη ενταγμένη στο ΝΑΤΟ μέσω των Βρετανικών Βάσεων που υπάρχουν και που δυστυχώς είναι σαν Βρετανικό έδαφος.Δυστυχώς κανείς δεν ήθελε να δεί και δεν θέλει ακόμα και σημερα, να αποδεχθεί το βασικό αξίωμα της Βρετανικής Πολιτικής και Διπλωματίας το "διαίρει και βασίλευε".Ετσι λοιπόν η Αγγλία, έθεσε τη Τουρκία σε τροχιά στο Κυπριακό όχι μόνο σαν ενδιαφερόμενο μέρος , αλλά και σαν εγγυητρια δύναμη.Μια Τουρκία που μετά την πώληση της Κύπρου στην Αγγλία είχε αποποιηθεί κάθε δικαιωματος της.Αγαπητέ 4:39 η ιδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως την περιγράφει ο Κος Κρανιδιώτης, ήταν ένα κολοβό ανεξάρτητο κράτος υπό ξένη κηδεμονία (3 εγγυητριες δυνάμεις) και με την μειονότητα των Τ/κ (τους οποίους εγώ τους θεωρώ Τουρκους) να έχει δυσανάλογα επί του ποσοστού της ως πληθυσμού δικαιώματα στην συγκυβέρνηση. Δυστυχώς η στροφή του Μακάριου στο κίνημα των αδέσμευτων (με έναν Τίτο βραχίονα της πολιτικής της Ρωσίας) με μια Ρωσία η οποία και τηρούσε πολιτική ίσων αποστάσεων με Τουρκία και Κύπρο δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.Αξίζει να δείς την στάση του Βανς έναντι του αξιοθρήνητου ΠΙΠΙΝΕΛΗ για να καταλάβεις τα σχέδια τους έναντι του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ως επίσης και την άτυπη έγκριση της εισβολής της Τουρκίας απο την Ρωσία.Μα πάνω απο όλα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι Η Αγγλία επεξεργάζονταν την λύση αυτή απο το 1945 και μετά και ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν ράπισμα στο γόητρο της.Τέλος δε πίσω απο όλα αυτά πρέπει να ληφθεί υπόψην και ο ρόλος του Ισραήλ, το οποίο και θεωρούσε τη Κύπρο Βασικό στοιχείο του αμυντικού του συστήματος. Konion η ΕΟΚΑ κατέθεσε τα όπλα η TMT οχι και οργανωθηκε μάλιστα σε τακτικό τουρκικό στρατό.Η αποχώρηση της Ελληνικής μεραρχίας,ο εμφύλιος σπαραγμός που διέλυσε κάθε ίχνος εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής,το πραξικόπημα που κράτησε δυνάμεις μακριά απο τα επίμαχα σημεία και που προκάλεσε την διάλυση σημαντικών μονάδων όπων αυτών των μονάδων καταδρομών,το χαμηλό επίπεδο της Ε.Φ.(σε οργάνωση,στελέχωση και εξοπλισμό απο την ίδρυση της), για το οποίο γεγονός ευθυνόταν και η πολιτική του Μακαρίου αλλά και η κολοβή ανεξαρτησία της Κύπρου εξαιτίας των Συμφωνιών Λονδίνου και Ζυρίχης,η ενεργοποίηση της Τουρκίας μέσα απο την ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΦΙΝΟΥ ήταν όλο το θέατρο του παραλόγου της Ελληνικής πολιτικής στην Κύπρουν. Η Τουρκία σχεδίαζε την εισβολή απο το 1964 και όμως η ηρωική ΕΛΔΥΚ και μερικές δυνάμεις της Ε.Φ. και μαζί με τις Μοίρες καταδρομών παραλίγο να ματαιώσουν τον Αττίλα.Αν η ΕΛΛΆΔΑ θεωρούσε την Κύπρο Ελληνικό έδαφος και την όποια απειλή ΕΙς βάρος αυτής σαν αιτία κήρυξης πολέμου με την Τουρκία τι θα γινόταν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. την πολιτικη του ελληνισμου εναντι της κυπρου την περιεγραψε ο μητσοτακης χαρακτηριζοντας την ως η...πορνη της μεσογειου...ετσι βλεπαμε και βλεπουν την κυπρο οι κυβερνωντες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχουν και παλαιότερα περί γυναικείας ιδιότητας της Κύπρου όπως του Δικτάτορα Παπαδόπουλου. Υπάρχει επίσης και το περίφημο η Ελλάς αναπνέει με ένα πνεύμονα της Αγγλίας και ένα της Αμερικής και δύναται λόγω Κύπρου να πάθει ασφυξία του Γέρου της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.