27/8/09

Τουρκία: Ο κούρδος ηγέτης Οτσαλάν πρότεινε ένα ειρηνευτικό σχέδιο

Ο αρχηγός του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τρομοκρατικές δραστηριότητες, υπέβαλε στην τουρκική κυβέρνηση ένα ειρηνευτικό σχέδιο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ο Οτσαλάν παρέδωσε το έγγραφο στις 20 Αυγούστου στη διεύθυνση της φυλακής για να το διαβιβάσει στην τουρκική κυβέρνηση, δήλωσε ο δικηγόρος Ομέρ Γκιουνές χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες του σχεδίου.

Ο Οτσαλάν, στον οποίο επιτρέπεται να συναντιέται με τους δικηγόρους του μια φορά την εβδομάδα, είναι από το 1999 που συνελήφθη ο μοναδικός κρατούμενος στο νησί-φυλακή Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης

iKypros
27/08/2009

7 σχόλια:

  1. Με τον ρυθμό που αναρτάτε τις ειδήσεις, είναι αδύνατον να τις παρακολουθήσει κανείς. Έτσι ίσως να το έχετε ήδη γράψει. Ο λόγος για τις αντιρρήσεις του στρατού στην πολιτική ανοίγματος του Ερντογάν προς τους Κούρδους. Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Ερντογάν. Πιστεύω ότι θέλει να ρίξει λίγη στάχτη ακόμη στα μάτια των Ευρωπαίων εν όψει του Δεκεμβρίου. Οστρατός, όμως, τον "άδειασε", λέγοντας ότι η Τουρκία είναι κράτος εθνικά ενιαίο (!!), με γλώσσα την τουρκική και ότι τ ΡΚΚ είναι τρομοκράτες και όχι κόμμα. Να θυμίσω ότι τρομοκράτες το χαρακτηρίζουν ΗΠΑ και ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με αυτά που θα του έχουνε κάνει εκει πέρα ποιός ξέρει σε τι ποσοστό δουλεύει ο εγκέφαλος του και τι σχέδιο θα έχει υποβάλει, αν είναι και δικό του φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προηγούμενο σχόλιό μου: Όντως το γράψατε. Όχι το σχόλιο, την είδηση εννοώ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Ερντογάν. Πιστεύω ότι θέλει να ρίξει λίγη στάχτη ακόμη στα μάτια των Ευρωπαίων εν όψει του Δεκεμβρίου"

    Ο Ερντογάν είναι ισλαμιστής-νεοθωμανός δεν έχει τα ίδια όνειρα και απόψεις με τους κεμαλιστές.Αυτός θέλει μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία,τουρκίζουσα μεν αλλά με βασικό συνδετικό στοιχείο το Ισλάμ από εκεί και πέρα δεν θα είχε πρόβλημα η αυτοκρατορία να περιλαμβάνει πολλές εθνότητες και οι άλλες θρησκείες να έχουν κάποια προνόμια όπως την παλιά εποχή,γι'αυτό κάνει και ανοίγματα στο Φανάρι!έτσι έχει άλλωθι να ξανανοίξουν και ισλαμικά σχολεία και να "ξαναεπιτραπεί" η ελεύθερη κίνηση του Ισλάμ και σε βάθος χρόνου η κρατικιποίησή του.
    Φυσικά κάτι τέτοιο θα άρεσε πολύ στο Φανάρι,αλλά μην γράψω στην ανάρτηση αυτή περισσότερα γιατί το θέμα είναι οι κούρδοι.Αν τελικά συμβιβαστούν και από κράτος θελήσουν απλώς να είναι μια εθνότητα της αυτοκρατορίας δεν ξέρω,είναι δικό τους θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ sapphire

    Μάλλον δίκιο έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ήταν χρήσιμο βέβαια να κάναμε και σ'αυτό το ιστολόγιο μια συζήτηση για το ρόλο του Φαναρίου στο θέμα αυτό...νομίζω ότι αρκετά σιωπήσαμε έως τώρα.
    Στην προοπτική πάντως μια Οθωμανίας και πολλοί "Έλληνες" συγκινούνται,τόσο από τον χώρο της "κουλτουρίζουσας" αριστεράς (δες Δήμου,Ρεπούση κτλ) όσο και από τον χώρο της εκκλησίας (σίγουρα πάντως αυτοί οι εκκλησιαστικοί δεν ήταν φίλοι ούτε του μακαριστού Χριστόδουλου ούτε του Άνθιμου,ποιου είναι άραγε φίλοι...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Με τον ρυθμό που αναρτάτε τις ειδήσεις, είναι αδύνατον να τις παρακολουθήσει κανείς."

    - παιδιά υπάρχει και το RSS αν δεν προλαβαίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.