31/8/09

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

«Χαίρομαι που οι προτάσεις μας για μια πράσινη, ειρηνική και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο βρίσκουν εύφορο έδαφος στη Μεγαλόνησο. Η Αμμόχωστος, με τη συμβολή Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση, μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο πράσινης και πολυπολιτισμικής πόλης, ως έμπρακτη απόδειξη ότι το Κυπριακό ζήτημα είναι δυνατόν να επιλυθεί και ταυτόχρονα να γίνει ένα ελκυστικό υπόδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο».

Σήμερα Πέμπτη, 27 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Πριν τη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, ο Μ. Τρεμόπουλος επισκέφθηκε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού με τον οποίο είχε μια εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση.

Η συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, που διάρκεσε πάνω από μία ώρα, έγινε σε θερμό και φιλικό κλίμα και οι δύο πλευρές δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που ενδιαφέρουν την Κύπρο και την Ευρώπη.

Ο Έλληνας Πράσινος ευρωβουλευτής ευχαρίστησε κατ' αρχήν τον κ. Χριστόφια για την άμεση και ουσιαστική βοήθεια που πρόσφερε η Κύπρος στην αντιμετώπιση της τεράστιας οικολογικής καταστροφής στην Αττική. Στη συνέχεια έγινε αναλυτική συζήτηση για τη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το κυπριακό ζήτημα και τις προοπτικές επίλυσής του. Ο Μ. Τρεμόπουλος κατέθεσε επίσης προτάσεις για μια άλλη προοπτική πράσινης ανάπτυξης της Κύπρου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Μ. Τρεμόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Χαίρομαι που οι προτάσεις μας για μια πράσινη, ειρηνική και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο βρίσκουν εύφορο έδαφος στη Μεγαλόνησο. Η Αμμόχωστος, με τη συμβολή Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση, μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο πράσινης και πολυπολιτισμικής πόλης, ως έμπρακτη απόδειξη ότι το Κυπριακό ζήτημα είναι δυνατόν να επιλυθεί και ταυτόχρονα να γίνει ένα ελκυστικό υπόδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο».
ecogreens-gr.org

46 σχόλια:

  1. Ε αει στο καλο πρωινιάτικα με τον Τρεμόπουλο..!!!μιλάει για πράσινη, οικολογική ανάπτυξη και κοτσάρει απο πίσω και ενα πολυπολιτισμική και αποστρατικοποιημένη...και δένει το γλυκό..!!!!απορώ ποιος στο καλό τον ψήφισε αυτόν τον άνθρωπο και βγήκε..!!είπαμε, καλή η δυσαρέσκεια αλλά εκφράζεται και με άκυρα ψηφοδέλτια...όχι με ψήφο σε αυτό το συνοθήλευμα δοτικών ιδεών και αντιλήψεων..!!όποτε τον ακούω νομίζω οτι συμμετέχει σε διαγωνισμό για την πιο δοτική, προδοτική, αντεθνική και οσφυοκάμπτουσα πολιτική άποψη..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φερέφωνο των Αμερικανών ο Τρεμόπουλος

    Αυτά τα δήλωσε ο Νάνος Βαλαωρίτης!


    http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_1850.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήμαρτον ρε Τρεμόπουλε..Ποιά ζώα σε ψήφισαν εσένα;Όλοι είμαστε οικολόγοι μαλάκες όμως δεν είμαστε,άντε λουστήτε τα τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί δουλειά έχει ρε η πράσινη με την ειρηνική και αποστρατικοποιημένη ρε βλήτο;Γαμώ την οικολογία σας μέσα..που έχει και άποψη για την Κύπρο.Γουδί που θέλεις μαζί με τους υπόλοιπους 300 εφιάλτες που πίνουν το αίμα του Ελληνικού λαού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τρεμόπουλος είναι ένα απτό δείγμα πύου και σαπίλας που κυριαρχεί στα ΜΜΕ. Αυτά τον ανέδειξαν, αυτά τον έβαλαν στην Ευρωβουλή, ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ απολύτως κάθε εκπεφρασμένη αντεθνική θέση του και προβάλλοντας μόνο το οικολογικό του προφίλ.
    Όχι ότι φταίνε ΜΟΝΟ τα ΜΜΕ. Κανένα απο τα διακομματικά λαμόγια, δεν είπε λέξη στα ΜΜΕ γιά τις θέσεις Τρεμόπουλου.
    Καταλήξαμε έτσι στο σχιζοφρενικό αποτέλεσμα μα στείλουμε ως Έλληνες στην Ευρωβουλή, ένα βαθύτατα ανθελληνικό άτομο.
    Με τις υγείες μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε κάτι πρέπει να πει κι αυτός να δικαιολογήσει τα δεκαχίλιαρα που θα παίρνει για 5 χρόνια στην ευρωβουλή, χώρια τα τυχερά σε τούρκικες λίρες...
    Έλληνες αριστεροί, Τούρκοι φασίστες αγκαλιά με κοινό σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας. Και οδό Χάρτινγκ στην Λευκωσία ξέχασες να προτείνεις φον Κεμάλ Τρεμόπουλε...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχεις φοβερά αντανακλαστικά, κ. Sub92: Πέμπτη έγινε η συνάντηση, Δευτέρα πρωΐ μάς το βάζεις!.. Θα μπούνε οι Τούρκοι μέσα και δεν θα πάρετε χαμπάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟ


    Νέα επεισόδια στο σίριαλ του «Αrctic Sea»
    Η «πειρατεία» δεν ήταν παρά «παρέμβαση» Μοσάντ για να μη δοθούν ρωσικοί πύραυλοι στο Ιράν

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=285630&dt=29/08/2009

    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Τρεμόπουλος υπάρχει γιατί τα ΜΜΕ τον σπρώξανε κανονικότατα, αλλά και επειδή οι περισσότεροι εκ' των Ελλήνων δεν ασχολούνται, δεν διαβάζουν και δεν ενημερώνονται.

    Άνω των μισών που τον ψήφισαν, το έκαναν γιατί δεν γνώριζαν τι εστί Τρεμόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένας «Πελοποννήσιος γραφιάς» απαντά στον Τρεμόπουλο
    Κυριακή, 31 Μάιος 2009 11:17
    E-mail Εκτύπωση PDF

    300509-tremopoulosΤα συστημικά μέσα μαζικής επικοινωνίας «εξεπλάγησαν» από τις αποκαλύψεις για τις αντεθνικές θέσεις και τα εθνομηδενιστικά παραληρήματα του «οικολόγου» νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου, που προσβάλλουν βάναυσα κάθε Έλληνα, ανεξαρτήτως απόψεων. Και όσο και αν προσπάθησε κάποιος ηθοποιός και συνοδοιπόρος του εν ονόματι Αντώνης Καφετζόπουλος να τον υπερασπιστεί στα δελτία ειδήσεων, η μάσκα έπεσε. Οικολογία... Πρόφαση για την έκφραση απόψεων, που ούτε ο Πήλιος Γούσης δεν θα ξεστόμιζε.
    Δια στόματος του Μιχάλη Τρεμόπουλου, ακούσαμε στην προ ετών συνέντευξη Τύπου για το «λεξικό», κάτι προσβλητικά και περιφρονητικά για «Πελοποννήσιους γραφιάδες» και «Κρητικούς χωροφύλακες». Προφανώς εννοεί όλους όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, για να είναι αυτός σήμερα σε θέση να λέει σαχλαμάρες, προκαλώντας όλη την Ελλάδα. Μάλλον δεν συγκινήθηκε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από «Τα μυστικά του βάλτου» και τον Μακεδονικό Αγώνα, όπως τόσες γενιές Ελλήνων. Δικό του το πρόβλημα.
    Ο σύγχρονος γενιτσαρισμός σήμερα καλύπτεται και προωθείται (κοινώς χρηματοδοτείται...) από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Μόνο που αυτή τη φορά δεν τους βγήκε. Και μπορεί εκεί στο Φάληρο να στενοχωρήθηκαν γιατί ο Μάνος και οι απίθανοι συνοδοιπόροι του δεν τραβάνε, αλλά με τον Τρεμόπουλο, τα βάψανε μαύρα. Αποδείχθηκαν κουτσά άλογα οι περί τον Μάνο. Όσοι «έπαιξαν» μαζί τους, δεν θυμούνταν ότι ο εκ Θεσσαλονίκης εθνομηδενιστής, είχε πάει σε μια συνέντευξη Τύπου το 2006 και είχε συμπαραταχθεί ανοικτά με ό,τι χειρότερο και ό,τι πιο πρακτόρικο κρύβει η ελληνική κοινωνία στον κόρφο της: την αποσχιστική και ξενοκίνητη οργάνωση «Ουράνιο Τόξο». Στη χώρα μας, η life style επιλογή, η «μόδα» της πολιτικής (και υποκριτικής) οικολογίας, ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν, θα καεί εν τη γενέσει της.
    Στη Δυτική Ευρώπη, υπενθυμίζουμε, καθιερώθηκε από κάτι απάτριδες τύπους λόγω φυλετικής προέλευσης (βλέπε Ντανιέλ Κον Μπεντίτ) των οποίων τα απίστευτα άπλυτα βγήκαν αργότερα στη φόρα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μιας ιστορίας συμπόρευσης με το κατεστημένο. Εμείς, τα περί Τρεμόπουλου τα είχαμε γράψει. Είχαμε προειδοποιήσει τους αναγνώστες μας και όχι μόνο, για το πολιτικό ποιον του συγκεκριμένου τύπου, πολύ πριν αυτός «υιοθετηθεί» (ως «φόβητρο» ή εργαλείο, δεν έχει καμία σημασία) από τον συστημικό Τύπο.
    Όχι. Δεν πρέπει να πάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις ψήφους Ελλήνων, όσοι εχθρεύονται την ίδια τους την πατρίδα, όσοι υπονομεύουν τον εθνικό κορμό, όσοι συντάσσονται με αυτούς που επιβουλεύονται την εδαφική μας κυριαρχία. Τι ακριβώς θα εκπροσωπήσουν αυτοί; Ποιον; Και γιατί επιθυμούν διακαώς να βρεθούν στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων; Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; Για καλό πάντως δεν κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές. Εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο. Αν η κάθοδός τους ήταν μόνο για τα προνόμια της Ευρωβουλής, οι «Οικολόγοι Πράσινοι» δεν θα ήταν οι πρώτοι και σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν μάλλον ακίνδυνοι. Εμείς όμως έχουμε άλλη άποψη: Είναι επικίνδυνοι!

    Δημήτρης Ζαφειρόπουλος


    http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=88:editorial&id=1514:-l-r-&Itemid=276

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Τρεμόπουλος είχε και καλά προτείνει στη Θεσσαλονίκη οδό Κεμάλ Ατατούρκ και στην Κων/πολη οδό Ελευθερίου Βενιζέλου!!!

    Μα ακόμα και αν ήθελαν οι Τούρκοι να έχουν τέτοιο δρόμο δεν θέλουμε εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟ


    Νέα επεισόδια στο σήριαλ του «Αrctic Sea»
    Η «πειρατεία» δεν ήταν παρά «παρέμβαση» Μοσάντ για να μη δοθούν ρωσικοί πύραυλοι στο Ιράν

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=285630&dt=29/08/2009

    makis"

    -------------------------
    Δηλαδη κυριε makis,

    Σαν να μας λες οτι "οι Ιρανοι κουρσεψαν ενα Αμερικανικο καραβι καπου στη Μεσογογειο για να μην πα
    ρουν οι Ισραηλινοι τα Αμερικανικα οπλα πουχε μεσα. Και δε μιλαει κανεις απο την Διεθμη κοινοτητα.
    Δηλαδη ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ που ανακατευουν τα παντα και αν δεν υπηρχε το Ιντερενετ (να το συναγωνιζεται ο Τυπος τωρα) δεν θα ξεραμε τιποτα.
    Ρε μηπως αυτες οι αθωες περιστερες, μαγειρευουν τους Πολεμους και τις γενοκτονιες των Λαων βαζοντας αλλους μπροστα και μεις σα κουταβια φωναζουμε "Αμερικανοι φονιαδες των Λαων";

    Μωρε μπραβο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανιστόρητε Sub92, ο πρώτος που ονόμασε την Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς τον Νοέμβριον του 1938, ολίγας ημέρας μετά τον θάνατον του "Πατρός των Τούρκων". Η ονομασία παρέμεινε μέχρι τα Σεπτεμβριανά του 1955, 17 ολόκληρα χρόνια!! Και μη ξεχνάμε ότι ο Εθνάρχης Βενιζέλος πρότεινε για Νόμπελ Ειρήνης τον Κεμάλ τον Δεκέμβριον του 1930. Τί σάς πταίη ο δυστυχής Τρεμόπουλος, που όπως απεκάλυψεν χθές στο "Πρώτο Θέμα" ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης είναι άνθρωπος του Εβραίου χρηματιστού Σόρος, από τον οποίον έλαβε και υποτροφίαν; Κύριε Καλεντερίδη, σάς εκτιμώμεν λίαν και έχομεν υψηλάς απαιτήσεις από το ιστολόγιόν σας.

    ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και να συμπληρωσω εγω,αγαπητε Δημητρη Ζαφειροπουλε.Το απογευμα των ευρωεκλογων ωρα 18.15 ενω οι καλπες δεν ειχαν ακομη κλεισει,ακουω στον Σκαι τον ετερο δημοσιογραφο της εκπομπης,ο πρωτος ηταν ο Κος Πορτοσαλτε,να παροτρυνει τους ακροατες για ψηφο στον τρεμοπουλο λεγοντας οτι αυτο εκανε κι'αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ὁ Τρεμόπουλος θὰ ξυπνήση ὅταν δῆ τοὺς Τούρκους νὰ σφάζουν σὰν κατσίκι κανὰ συγγενῆ του ἐξ αἵματος.
    Τὸ 1967 τὰ ἐγκληματικὰ καθεστῶτα τοῦ Μακαρίου στὴν Κύπρο καὶ τῆς χούντας στὴν Ἑλλάδα μὲ ἀπὸ κοινοῦ ἀπόφασή τους ἀπέσυραν τὴν ἑλληνικὴ μεραρχία ἀπὸ τὴν Κύπρο.
    Ἂς τοῦ θυμήση κάποιος τί πάθαμε μετὰ ἀπὸ μερικὰ χρόνια.
    Πρέπει νὰ ξεχωρίζουμε τὶς μεταφυσικές μας ἀνησυχίες ἀπὸ τὸν πραγματικὸ γήινο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!


    Βλάκες Έλληνες που τον ψηφίσατε!Και καλά για τα εθνικά θέματα δεν ενδιαφέρεστε,για το ότι ο κάθε βλάκας που προωθείται από τα ΜΜΕ με σκοπιμότητα και που ως τώρα ήταν μάλλον άγνωστος στο ευρύ κοινό, θα πληρώνεται με παχυλό μισθό που εσείς δε θα αποκτήσετε ποτέ, χάρη σ'εσάς , δεν σας νοιάζει ;

    Zulu ,συμφωνώ και να 'θελαν οι Τούρκοι δρόμο Βενιζέλου στην Τουρκία(καταρχήν θα ήταν ύποπτο κάτι τέτοιο) εμείς δεν θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδια να λετε ευτυχως που καρφωθηκε και τον καταλαβαμε νωρις.Ο τυπος φαινεται απο τη φατσα του οτι ειναι φιδι κολοβο.Απορω ο Καφετσοπουλος πως συνεργαζεται μαζι του που τον ειχα για λεβεντη και παντελονατο ανθρωπο.Ο ανθρωπος με τις θεσεις του προκαλει ανοιχτα τον ελληνικο λαο ολων μα ολων των πολιτικων αποχρωσεων.Αυτος θα περιμενει τους Τουρκοθυ κατω στην Κυπρο με οικολογικες μαργαριτες στα χερια.ΟΥΣΤ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΓΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ!
    ΕΝΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πώ πώ "λύσεις" για το Κυπριακό! Δεν τις προλαβαίνουμε. Σιγά παιδιά μη σπρώχνεστε....Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Εχεις φοβερά αντανακλαστικά, κ. Sub92: Πέμπτη έγινε η συνάντηση, Δευτέρα πρωΐ μάς το βάζεις!.. Θα μπούνε οι Τούρκοι μέσα και δεν θα πάρετε χαμπάρι..."


    Αϊ σικτίρ ρε ντενεκέ ξεγάνωτε!Αυτό βρήκες μόνο να πεις;Κοπρόσκυλα, ε κοπρόσκυλα!Αλλα που θα παει;Η ώρα σας πλησιάζει!Θα φύγετε "σούμπιτοι" απο την Ελλάδα(αν προλάβετε), όπως οι αρουραίοι εγκαταλείπουν το καράβι λιγο πριν βουλιάξει!
    ΡΕ ΟΥΣΤ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επειδή έχω μεγαλώσει στο ΚουλέΚαφέ δεν θυμάμαι ποτέ η Αποστόλου Παυλου να ήταν Κεμάλ ατατούρκ....ίσως να μην θυμάμαι καλά.Ο τρεμόπουλος την έκανε την κονόμα και πρέπει να κάνουμε μόκο.Θα τον λουστούμε για 5 χρόνια.Ομως, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την νομιμότητα του στεγάστρου στο ρετιρέ που έχει στην Χαριλάου.Και το πόθεν έσχες,βεβαιως,βεβαίως....αυτές οι υποχρεώσεις ισχύουν για όλους τουςπολιτικούς έστω και αν είναι κοπρόσκυλα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σχετικά με την σχετική αναφορά σχολιαστή. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρότεινε όντως το 1930 τον Κεμάλ για Νόμπελ Ειρήνης, αλλά το ίδιο ταυτόχρονα έπραξε και ο Κεμάλ για τον Βενιζέλο. Ηταν μια συμβολική κίνηση σε μια προσπάθεια θεμελίωσης ελληνοτουρκικής φιλίας. Βέβαια, δεν ευοδώνονται πάντα τέτοιες προσπάθειες..Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "...είναι άνθρωπος του Εβραίου χρηματιστού Σόρος..."


    Θα παρακαλούσα υμάς αγαπητέ κύριε,απο τούδε και εις το εξής να αποφεύγετε την χρήσιν της λέξεως "Εβραίος", διότι υπάρχει κίνδυνος να σας προσάψουν τον χαρακτηρισμόν του "ρατσιστού".Αντ'αυτής, μπορείτε κάλλιστα να κάνετε χρήσιν της λέξεως "Χαζαρος", ήτις εχει μεν ιδίαν σημασίαν μετα της προαναφερθείσης,σας προστατεύει δε απο κακοβούλους ενεργείας.Βλέπετε, οι "οχτροί" του γενους ημών καραδοκούν και οφείλομεν να προστατεύσωμεν τα νώτα μας.Ελπίζω οτι αντιλαμβάνεστε τον συλλογισμόν μου.


    Μίνως(ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΡΗΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ Μίνωα θα μιλάω για Εβραίους και, αν με πουν ρατσιστή, τιμή μου. Δεν θα κουραστώ να λέω ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε Έλληνες και ανθέλληνες και όποιου του αρέσει. Αφού έτσι έχουν τα πράγματα (Φως και σκοτάδι, ημέρα και νύχτα). Όσον αφορά στον Τρεμόβλητο σε περίπτωση πολέμου Ελλάδας-τουρκίας, πού άραγε θα κρυφτεί;;;
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε Μίνωα στα περί απόσχισης της Κρήτης ποιοι πρωτοστατούν; Οι κάτοικοι της Γουαδελούπης; Δεν θα πρέπει να κατονομάσουμε τα φίδια που είναι από πίσω, τους Εβραίους; Αν κάθε Έλλην που ανησυχεί, πχ. για την Κρήτη και τα περί αυτονόμισης είναι ρατσιστής, τότε εγώ, ως φιλοκρής, είμαι ο μεγαλύτερος ρατσιστής.
    Βάρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μίνως που μπορώ να βρω στο ιντερνετ αναφορές στην κόντρα ελληνισμού - ιουδαϊσμού ;

    Αν και έψαξα δεν βρήκα πολλές πληροφορίες και δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστες...


    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Τρεμόπουλος είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα!Προσοχή:μέχρι τις εθνικές εκλογές θα τηρήσει σχετική σιωπή χωρίς να εκθέτει ανοικτά τις πραγματικές του απόψεις!αν μπει στη Βουλή τότε θα έχει πλέον ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα!θα προβάλεται συνεχώς και θα δημιουργήσει ισχυρό πυρήνα (αντίστοιχο με του ΣΥΡΙΖΑ που τους επιτρέπει να μπαίνει στη Βουλή και ουσιαστικά έχει μεγάλο μέρος εξουσίας) δεν πρέπει ο κόσμος να τσιμπήσει!

    Όσον αφορά το ΣΚΑΙ αυτός ο αίσχιστος σταθμός προπαγάνδας με την φυλλάδα Αλαφούζου (μην τσιμπάς sub θεωρώ την βηματάρα και την ελευθεροτυπία που προβάλεις ακόμα χειρότερες) κάνουν συστηματικά προπαγάνδα υπέρ του,λίγες μέρες πριν τις εκλογές τον έβγαζαν με ποσοστό 6-7%!!!

    Επίσης λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές είχε γίνει σοβαρό επισόδειο στα γραφεία Τρεμόπουλου στην Θεσσαλονίκη,όταν πολίτες μαθαίνοντας τις παραγματικές απόψεις Τρμόπουλου,εισέβαλαν θεωρώντας εξαπατημένους τους εαυτός τους από τον κύριο αυτό,κανένα κανάλι όμως δεν είπε κάτι ενώ όλη η πόλη είχε βουίξει.

    Όσων αφορά την οικολογική του δράση...εκεί είναι για πραγματικά γέλοια...ποιος ήταν ο ρόλος σου Τρεμόπουλου στο θέμα Κορώνης-Βόλβης...;ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι τελείως άσχετος και απο οικολογία και από ό,τιδήποτε. Ποιηματάκια διαβάζει που του τα δίνουν έτοιμα οι πάτρωνές του μαζί με τις YTL. Απλά έχει άγνοια κινδύνους, κοινώς δεν τον νοιάζει να γίνεται ρεζίλι, αρκεί να πίπτει το μηδικόν χρυσίον...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Ελίνα Γαληνού

    "Σχετικά με την σχετική αναφορά σχολιαστή. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρότεινε όντως το 1930 τον Κεμάλ για Νόμπελ Ειρήνης, αλλά το ίδιο ταυτόχρονα έπραξε και ο Κεμάλ για τον Βενιζέλο. Ηταν μια συμβολική κίνηση σε μια προσπάθεια θεμελίωσης ελληνοτουρκικής φιλίας. Βέβαια, δεν ευοδώνονται πάντα τέτοιες προσπάθειες..Ελίνα"

    Αγαπητή κυρία Γαληνού,
    Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να κάνω γνωστή στο ευρύ κοινό την ένστασή μου επί της ορθότητας της πρότασης Βενιζέλου για απονομή του Νόμπελ στον σφαγέα του ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ.
    Όταν βέβαια κάποιος στην περίπτωσή μας ο Κεμάλ, είναι με την μεριά των νικητών, ε βεβαια δεν του είναι και τίποτα να προτείνει για βραβείο ειρήνης αυτόν που του έδωσε τη νίκη στο πιάτο με τα σφάλματα και τις παραλείψεις του.
    Ο δε Βενιζέλος επ'ουδενί δεν δύναται να θεωρηθεί μέγας πολιτικός ανήρ αποδεχόμενος την πρόταση του Κεμάλ αλλα και συνάμα προτείνοντας(!) τον σφαγέα του ελληνισμού, για βράβευση και πόσο μάλλον για ειρήνη! Όταν είναι γνωστό οτι το σχέδιο της εκ βάθρων εκρίζωσης του ελληνισμού με τον τροπον που εκτελέστηκε, ήταν αποκοίημα της δικής του νοσηρής φυσιογνωμίας! Δεν μπορεί κανείς να προτείνει κάποιο που διέταξε την σφαγή 1.500.000 ελλήνων και ποντίων, για βραβείο ειρήνης. Είναι αδιανόητο. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διατρανωσει μια χωρα ενας λαός, την ανάγκη για ειρήνη απο τούδε και στο εξής, χωρίς να υποκύπτει σε εξ'άνωθεν πιέσεις για "φωτοβολίδες" τετοιου τύπου που εξάρρουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και υπενθυμίζουν θλιβερές αναμνήσεις, ταυτόχρονα όπως βυθίζουν τον λαό και σε ηττοπάθεια.
    Διορθώστε με άν κάνω λάθος, αλλά νομίζω οτι τετοια πρόταση δεν εχει προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Θα ήταν σαν να πρότεινε ο Νετανιάχου τον Αχμαντινεζάντ και αντιστρόφως, για Νόμπελ! Ο Σαακασβίλι τον Πούτιν κλπ.

    ΝΑΙ κυριοι χάσαμε, αλλά δεν μετανοιώνουμε για αυτό που κάναμε.
    Αυτό λέγεται ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ 1 Σεπτέμβριος 2009 4:10 πμ.

    Ο θεσμος του Νομπελ και ιδιως εκεινου της "Ειρηνης" εχει εξευτελιστη.
    Και ο καταζητουμενος υπανθρωπος σφαγεας Κισσιγκερ καθως οι τρομοκρατες και δολοφονοι Ραμπιν και Περεζ εχουν παρει το Νομπελ ειρηνης. Τι μας λεει αυτο δηλαδη;
    Οτι κατι τρεχει στα γυφτ..... εεεεε σε συνοικιες των Ρομα ηθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Μίνως που μπορώ να βρω στο ιντερνετ αναφορές στην κόντρα ελληνισμού - ιουδαϊσμού ;

    Αν και έψαξα δεν βρήκα πολλές πληροφορίες και δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστες..."


    Στο διαδίκτυο δεν πρόκειται να βρεις αξιόπιστη πηγή.Μόνο απο την σοβαρή βιβλιογραφία μπορείς να εκμαιεύσεις κάποια στοιχεία απο αυτήν την παλιά διαμάχη.Ενα βιβλίο που αναφέρεται σ'αυτό το θέμα ειναι του ιστορικού Δημήτρη Μιχαλόπουλο "Ο εθνικός διχασμός, η αλλη διάσταση" που κυκλοφορει απο τις εκδόσεις "Τροχαλία".Θα βρεις ακόμα πολλά στοιχεία στα απομνημονεύματα των ηρώων του 1821 όπως ειναι του Κολοκοτρώνη, του Κασομούλη, του Φωτάκου, του Καραϊσκάκη κλπ.Διάβασε και την "Ιστορία της Ελληνικής επαναστάσεως" του Σπυρίδωνος Τρικούπη καθώς και τον ίδιο τίτλο απο τον Φραγκίσκο Πουκεβίλ.



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και ενα μικρο βιβλιαρακι του Πλευρη με τιτλο 'ας μιλησουμε για εβραιους'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παλαιέ Αθηναίε,
    κανένα πρόβλημα, μαζί με τον Τρεμόπουλο βρίζουμε και τον Μεταξά και τον Βενιζέλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Και ενα μικρο βιβλιαρακι του Πλευρη με τιτλο 'ας μιλησουμε για εβραιους'."


    Πιο πάνω αναφέρομαι σε σοβαρή βιβλιογραφία.Αν θεωρείς το βιβλίο του Πλεύρη εφάμιλλο των απομνημονευμάτων του Κολοκοτρώνη ή της ιστορίας του Πουκεβίλ, τότε τι να πω;Με εχεις αφήσει άναυδο!
    Παρόλα αυτά, συνεχίζω την αναφορά μου σε σοβαρές πηγές.

    "Ο Έλληνας εξόριστος" του Χριστόφορου Πλάτωνος Καστάνη απο τις εκδόσεις "Επικοινωνίες".Πρόκειται για την αφήγηση της αιχμαλωσίας και δραπέτευσης του Χριστόφορου Πλάτωνος Καστάνη κατα την διάρκεια της σφαγής στην νήσο Χίου απο τους Τούρκους με διαφορες περιπέτειες στην Ελλάδα και την Αμερική .Γραμμένο απο τον ίδιο.
    Philadelphia Lippincott, Grambo & co Successors to Grigg & Eliot
    No 14 north fourth street 1851
    Μετάφραση Χρήστου Γιατράκου.ISBN 960-7882-10-5

    "Χιακόν αρχείον" τόμος β',επετηρίδα της "Εταιρείας Χιακών μελετών".


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Ρε Μίνωα στα περί απόσχισης της Κρήτης ποιοι πρωτοστατούν; Οι κάτοικοι της Γουαδελούπης; Δεν θα πρέπει να κατονομάσουμε τα φίδια που είναι από πίσω, τους Εβραίους; Αν κάθε Έλλην που ανησυχεί, πχ. για την Κρήτη και τα περί αυτονόμισης είναι ρατσιστής, τότε εγώ, ως φιλοκρής, είμαι ο μεγαλύτερος ρατσιστής.
    Βάρδας"

    Φίλτατε κάποιοι κουφιοκέφαλοι τοπικιστορατσιστές πρωτοστατούν όχι οι Εβραίοι,όσο για την βιβλιογραφεί Μίνωα ας είμαστς πιο προσεκτική στο τι πιστεύουμε,εγώ θα πρότεινα για τις συγκρούσεις στα χρόνια της Τουρκοκρατίας Glenny,Mazauer και κάποιους άλλους,από εκεί και πέρα καμία αντιπαράθεση ή αιώνια κόντρα δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλός ο Mazauer(εχω το βιβλίο του "Στην Ελλάδα του Χίτλερ" που αναφέρεται στην κατοχή),αλλα εχει ενα ελάττωμα!Ειναι...Χαζαρος, οπότε δεν μπορει να θεωρηθει αμερόληπτος.Εγω παραθέτω πρωτογενείς πηγές, όπως ειναι τα απομνημονευματα των αγωνιστών του 21 και οχι τις εκτιμήσεις των μεταγενέστερων.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δλδ η Κρήτη σήμερα δεν αποτελεί "ιδαίτερη" περιοχή,όπου το εθιμικό δίκηο υπερτερεί των νόμων;;;;; Οπλοφορία, οπλοχρησία, ζωοκλοπή και βεντέτα ,τα λίγα που μου έρχονται.Θυμάστε τους βοσκούς που με τα πολεμικά οπλα είχαν αποκλείσει τον δρόμο Ηράκλειο-Χανιά;;;Τα Δωνιανά ουτε τα αναφέρω.Υπάρχουν ή οχι περιοχές όπου οι"μαυροπουκαμισάδες" κάνουν κουμάντο;;;Τωρα αυτά τα γραφω occassione data και νομίζω ότι το θέμα δεν είναι τόσο σοβαρό,αν και ο σούρλας πριν μερικά χρόνια είχε μιλήσει για την αυτονομη και αυτοτελή υγειονομική κάλυψη της Κρήτης.Αν θυμάστε;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "occassione data"

    Επειδή βλέπω οτι ομιλεις την Ιταλικήν και ίσως εχεις καποιες σχεσεις μ'αυτήν την χώρα,μήπως τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Κρητικών που προανέφερες, δεν τα συνάντησες και στην Σικελία;Με λίγα λόγια ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΤΟΝ "ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ" ΕΠΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.Στο ερώτημα "γιατί να συμπεριφέρονται κατ'αυτόν τον τρόπο και οι Κρητικοί και οι Σικελοί",απάντηση μπορει να δώσει μόνον η κοινωνική ανθρωπολογία και η κοινωνιολογία.Εγω απλα ως Κρητικός σεβομαι τις παραδόσεις του τόπου μου."Ιδού" λοιπόν "πεδίον δόξης λαμπρόν" για τους μελλοντικούς επιστήμονες αυτών των αντικειμένων.


    Μίνως.
    Υ.Γ.Για τα υποννοούμενα που αφήνεις για την Κρήτη...καλύτερα να μην απαντήσω.Αλλωστε όπως διαβασα σε ενα αλλο post του παρόντος ιστολογίου,αφησες και καποια υποννοούμενα για απόσχιση της Ελληνικής Μακεδονίας απο το "Αθηναϊκό κράτος".Αν αρχίσουμε να βγαζουμε μονοι μας τα ματια μας, τοτε τι θα πρεπει να περιμένουμε απο τους οχτρούς μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "τοπικιστορατσιστές"


    Αν θυμάσαι σε ρωτησα και προχθές πως εννοείς τον "ρατσισμό" των Κρητικών αλλα απάντηση δεν πήρα.Μηπως τωρα εχω κάποιες περισσότερες ελπίδες;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μα καλά, στις Ευρωεκλογές, κατάλαβαν τι ψήφιζαν ; Εντάξει το καταλαβαίνω, δεν ψηφίζεις τα 2-3 πρώτα κόμματα από αντίδραση, επειδή θέλεις να ψηφίσεις κάτι άλλο. Αυτό που πας και ψηφίζεις όμως, ξέρεις τι είναι, τι πρεσβεύει, το ποιόν του, τις θέσεις του ; Κάτι τέλως πάντων. Μα τίποτα ; Βρήκαμε έναν γελοίο και γραφικό Τρεμάμενο, με άκρως επικύνδυνες θέσεις για τον Ελληνισμό, που επειδή είναι οικολόγος και είμαστε κι εμείς (τρομάρα μας) πάμε και τον ψηφίζουμε ;
    Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ;
    ΠΩΣ ΠΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" ; ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Ε ; ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗ ..... ΦΟΡΑΝΕ......

    ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΤΡΕΜΑΜΕΝΟΥΣ-ΚΟΥΝΑΜΕΝΟΥΣ, ΚΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΞΥΡΙΖΕΣ-ΓΥΡΙΖΕΣ-ΜΥΡΙΣΕΣ......

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ, ΚΚΕ, ΞΥΡΙΖΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ
    ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προ καιρού είχα βρει άρθρο στο internet για έναν επιχειρηματία που θέλει την αυτονόμηση της Κέρκυρας με το αιτιολογικό ότι η κεντρική διοίκηση (κυβέρνηση) δεν δίνει την προσοχή που δικαιούται η Κέρκυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μίνωα σοβαρολογείς;ζεις στην κρήτη και δεν έχεις αντιληφθεί ρατσισμό εναντίον οτιδήποτε δεν είναι κρητικού από τους ανθρώπους μέχρι τις ντομάτες!τι δεν κατάλαβες;μιλάμε για καθαρό ρατσισμό!"είμαστε οι καλύτεροι σε όλα,σαν κι εμάς δεν υπάρχει άλλος,είμαστε ανώτερη φυλή,εμείς σας τρέφουμε,μας κλέβεται,μας πέρνεται όλα τα λεφτά και δεν δίνεται τίποτα,ο ΟΦΗ αδικήθηκε από εσάς παλιοέλληνες άρα εμείς κηρρύσουμε ανεξαρτησία..." κι άλλα τέτοια χαριτωμένα!ο τοπικισμός υπάρχει σε κάθε μέρος της χώρας και αποτελεί μεγάλο σαράκι,στην όμορφη Κρήτη όμως Μίνωα έχει ξεπεράσει τα όρια του τοπικισμού και έχει μπει στα χωράφια του ρατσισμού!

    Όσο για τον Μαζάουερ και τι κι αν είναι Εβραίος;άλλωστε όταν ψάχνεις κάτι δεν έχεις μόνο μία πηγή!φυσικά και πρέπει να τις διαβάσουμε όλες και να κρίνουμε ανάλογα με την αξιοπιστία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. !"είμαστε οι καλύτεροι σε όλα,σαν κι εμάς δεν υπάρχει άλλος,είμαστε ανώτερη φυλή,εμείς σας τρέφουμε,μας κλέβεται,μας πέρνεται όλα τα λεφτά και δεν δίνεται τίποτα,ο ΟΦΗ αδικήθηκε από εσάς παλιοέλληνες άρα εμείς κηρρύσουμε ανεξαρτησία..."


    Μάλλον λαθος παρέες συναναστρέφεσαι στην Κρήτη!
    Αυτά τα λένε και στην Μακεδονία.Παράδειγμα ο Α.Λ.
    Αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω που τον είδες τον "ρατσισμό"!Μήπως ήθελες να πεις "σοβινισμός";Διότι ΝΑΙ, σοβινιστές είμαστε!Για αυτό και κανείς δικός μας μεγαλοκαρχαρίας δεν σήκωσε τα κεφάλαια του απο την Κρήτη, για να τα επενδύσει π.χ. στην Λιβύη που είναι και "ενα τσιγάρο δρόμος"!Αποτέλεσμα, η Κρήτη ως γεωγραφικό διαμέρισμα,έχει την μικρότερη ανεργία στην Ελλάδα(μεσος όρος 3%).


    Και η Ρένα Μόλχο Εβραία ειναι!Θα πρεπει δηλαδή να δώσουμε αξία στις μελέτες της για την Θεσσαλονίκη, την στιγμή που αναφέρει οτι αυτή η πόλη υπήρξε "πολυπολιτισμική" αρχαιόθεν;Το "αρχαιόθεν" βέβαια ειναι απο το 1492 και εντευθεν, αλλα αυτην την παράμετρο αποφεύγει τεχνηέντως να την αναφέρει η κα Μόλχο.Η εστω να την σχολιάσει εκτενώς.Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο Μαζαουερ, το βιβλίο του οποίου ξεσηκωσε τους Θεσσαλονικείς όταν πρωτοκυκλοφόρησε.Ασε που ειναι και communist!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 1) Τον ακατονόμαστο τον ψήφισαν νεόπλουτοι, ψευτοπροοδευτικοί, ΞΥΡΙΖ(Α)όμενοι, αμόρφωτοι κυρίως του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς οι υπόλοιποι ψηφοφόροι προτίμησαν την παραλία από την κάλπη και τον επέτρεψαν να εκπροσωπεί τον εαυτό του και τους αφέντες του(!!!) στην Ευρωβουλή.
    2) Εσύ ρε Ζαφείρη τι ζόρι τραβάς με τους Κρητικούς??? Ένιωσες ποτέ αφιλόξενος στην Κρήτη? Σε απείλησε κανείς με κάνα αυτόματο ή σου έκλεψε κανείς τα κοπάδια σου? Εγώ πάντως γνώρισα μόνο παντελονάτους Κρητικούς, οικογενειάρχες, με τιμή και υπόληψη. Στην Κρήτη πάντως δεν βρίσκεις φαινόμενα Τρεμόπουλου, Παπαγεωργόπουλου, καθηγητές Πανεπιστημίου τύπου Ρεπούση και όλο το κακό συναπάντημα. Αυτά σου τα λέει ένας Θεσσαλονικιός με καταγωγή από την ελληνικότατη Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τι θα γινει ρε πατριωτες;
    Με τους εβραιους θα κανουμε συζητηση για Ελληνικα θεματα που μας αφορουν τωρα;
    Βλεπω εναν-δυο εβραιους (πιθανον ναναι μονο ενας) στους οποιους εχει ανατεθει αυτο το μπλογκ (για να κανουν προβοκατσια) πιθανον και κανα δυο αλλα.
    Αγνοηστε τους να τελειωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ναι όταν φέρονται ανώνυμε οι Κρητικοί προσβλητικά με ενοχλούν,σαφώς!δεν τους θεωρώ τίποτα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο,πολύ καλούς ανθρώπους έχω γνωρίσει κι εγώ,δεν αναφέρομαι σε άτομα,μάθε λίγο όμως καλύτερα την κατάσταση εκεί κάτω...
    Όσο για την Μόλχο δεν καταλαβαίνω που κολλάει,εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι ο Μαζάουερ είναι καλός ιστορικός επειδή είναι Εβραίος,δεν τον χαρακτηρίζω καν καλό,δεν τον κρίνω καν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.