21/8/09

Πλοίο με ισραηλινά όπλα εντοπίστηκε στις Φιλιππίνες

Το πλοίο είχε σημαία Παναμά και μετά από έλεγχο βρέθηκαν 50 τουφέκια τύπου Galil.
Οι αρχές των Φιλιππίνων κατάσχεσαν φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε φορτίο με όπλα, όταν ελλιμενίσθηκε στο λιμάνι Μαριβέλες, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους.
Τελωνειακοί και λιμενοφύλακες έκαναν έλεγχο στο 5.421 τόνων πλοίο, που μπήκε στο λιμάνι χωρίς να προειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές, και εντόπισαν πέντε κιβώτια που περιείχαν 50 τουφέκια τύπου Galil και άλλα δέκα ίδια κιβώτια που ήταν άδεια.
«Το πλοίο απλά έδεσε στο λιμάνι Μαριβέλες, χωρίς καμία προειδοποίηση, κάτι που έβαλε σε υποψίες τις λιμενικές και τελωνειακές αρχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, Αρμάντ Μπαλίλο.
Το πλοίο είχε προορισμό την επαρχία Μπατάνγκας, νοτίως της Μανίλα και είχε αποπλεύσει από τουρκικό λιμάνι. Οι αρχές των Φιλιππίνων διερευνούν κατά πόσο μετέφερε όπλα σε παράνομες οργανώσεις.
«Αυτά τα όπλα αποτελούν τον βασικό οπλισμό του ισραηλινού στρατού. Είναι επικίνδυνα αν πέσουν σε λάθος χέρια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.
Τα μέλη του πληρώματος είναι οι περισσότεροι Γεωργιανοί, δεν μιλούν αγγλικά και δεν παρουσίασαν κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το φορτίο είναι νόμιμο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14 σχόλια:

  1. Και οι Φιλιππίνες και η Γεωργία είναι χρήστες του IMI Galil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε πριν από λίγη ώρα το Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε κοντά σε ένα κατάστημα της πόλης προκαλώντας άγνωστο αριθμό θυμάτων.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξέγερση των ανήλικων και ασυνόδευτων παιδιών στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της Παγανής στη Μυτιλήνη, σημειώθηκε χθες Πέμπτη.
    Οι 120 ανήλικοι εξεγέρθηκαν ζητώντας την απελευθέρωσή τους, ή την άμεση μεταφορά τους σε άλλα κέντρα υποδοχής με καλύτερες συνθήκες.
    Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι μεταφέρθηκαν ήδη 60 από αυτά τα ανήλικα παιδιά, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οποια πετρα κι αν σηκωσεις αυτοι κρυβονται απο πισω, σε μικρο η μεγαλο βαθμο.
    Γι' αυτο κοντρολαρουν και ΟΛΑ (επαναλαμβανω ΟΛΑ) τα ΜΜΕ της Δυσης. Οχι μονο να κρυβουν τις βρωμιες τους αλλα και ενοχοποιουν αλλους.

    Και οταν λεω ΜΜΕ δεν εννοω μονο εφημεριδες και Τηλεοραση αλλα:
    Βιβλιοπωλεια, Εκδοτικους Οικους, Μουσεια, Κινηματογραφο, Συγγραφεις, και καθε τι που μπορει να γινη εργαλειο τους για να προπαγανδισουν την κοινη γνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να χαίρεσαι τους νέους στρατηγικούς σου εταίρους Πούτιν...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΑ ΜΕ...ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΨΥΧΗ

    Την...επαναστάτρια που κρυβόταν μέσα της ανακάλυψε, μαθαίνοντας ποντιακούς χορούς, μια Γιαπωνέζα, η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, Ριέκο Κασούγκι, η οποία δεν κρύβει το θαυμασμό της "για την ανθεκτική στόφα του βίαια αυτού διωγμένου λαού, που παρά τα δεινά που υπέστη, όχι μόνο επέζησε, αλλά και μεγαλούργησε σε όποιο μέρος της γης κι αν βρέθηκε". Η Ριέκο Κασούγκι, μαζί με δυο μαθήτριές της, ταξίδεψαν από τη μακρινή χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πτολεμαΐδα, όχι για να γνωρίσουν τις μοναδικές παραλίες της, αλλά για να μάθουν ποντιακούς χορούς. Τόσο, μάλιστα μεγάλη είναι η αγάπη των τριών αυτών γυναικών για τους ποντιακούς χορούς, αλλά και εν γένει τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, που την παραμονή της μεγάλης γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έβαλαν τις στολές τους και χόρεψαν, μαζί με τους πόντιους, τους χορούς που με τόσο μεράκι και αγάπη διδάχθηκαν από το χοροδιδάσκαλο Λάκη Καλομενίδη. "Η αγάπη της Ριέκο Κασούγκι για την Ελλάδα αγγίζει τα όρια της λατρείας", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλομενίδης, εκφράζοντας τη βαθιά του συγκίνηση για το ζήλο που επέδειξαν οι τρεις Γιαπωνέζες μαθήτριές του, αλλά και για το γεγονός ότι η Γιαπωνέζα ακαδημαϊκός δήλωσε εκστασιασμένη από τους ελληνικούς χορούς, τη λεβεντιά, την τεχνική τους και την πανδαισία χρωμάτων των παραδοσιακών στολών.

    Οι τρεις μικρόσωμες και πολύ "σβέλτες"-σύμφωνα με το χοροδιδάσκαλό τους- γυναίκες, μυήθηκαν στα μυστικά και στην τεχνική των ποντιακών χορών, καταγράφοντας συγχρόνως την ιστορία και τον πολιτισμό των Ποντίων, όχι μόνο σε χαρτί και σε οπτικοακουστικό υλικό, αλλά βαθιά στη συνείδησή τους. Μάλιστα, η Ριέκο Κασούγκι, η οποία, φεύγοντας από την Ελλάδα υποσχέθηκε να μεταφέρει στους ομοεθνείς της τη δυναμική και γενναία φύση των Ποντίων, όπως και την αγάπη τους για την οικογένεια, θα προβάλλει, το Μάρτιο, στους μαθητές της, στο Τόκιο, το υλικό που συγκέντρωσε στην Πτολεμαϊδα, ενώ εξέφρασε και την πρόθεση να συμπεριλάβει στη διδακτική της ύλη, μάθημα με ποντιακούς χορούς. Κι αν κάποιος αναρωτιέται γιατί, οι τρεις Γιαπωνέζες επέλεξαν την Πτολεμαΐδα για την εκμάθηση ποντιακών χορών, το "μυστικό" κρύβεται σε μια Πόντια από την Πτολεμαΐδα, τη Φωτεινή Σαββαΐδου, η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει κάνει την Ιαπωνία "θετή" πατρίδα της.

    "Με σύμμαχο και συνοδοιπόρο την Πτολεμαΐδιώτισσα, Φωτεινή Σαββαΐδου, μοναδική Πόντια στην ασιατική χώρα, οι ποντιακές αξίες θα εξαπλωθούν", τόνισε με βεβαιότητα ο κ. Καλομενίδης. Πρόσθεσε δε ότι η κ. Σαββαΐδου, αποτελεί μια μοναδική προσωπικότητα, που αγωνίζεται ποικιλοτρόπως για τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της πλούσιας ελληνικής παράδοσης, εκτός των συνόρων της χώρας μας.

    Μαθαίνοντας ποντιακά… σε Γιαπωνέζες

    Ο κ. Καλομενίδης είναι ένας έμπειρος χοροδιδάσκαλος, υπό τις οδηγίες του οποίου έμαθαν να χορεύουν ποντιακά εκατοντάδες μαθητές -νέοι αλλά και μεγαλύτεροι- όμως η εμπειρία του με τις τρεις Γιαπωνέζες μαθήτριες ήταν, όπως μας αποκαλύπτει, πρωτόγνωρη. Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Ιαπωνία για να μεταλαμπαδεύσει την τέχνη των ποντιακών χορών και σε άλλα άτομα της μακρινής αυτής χώρας.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΑ ΜΕ...ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΨΥΧΗ
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι κ. Διαχειριστη της Ιστοσελιδας αυτης, επιτρεπεις "ορισμενους" να σαμποταρουν τη σελιδα σου αναρτωντας σχολια ασχετα με τις αναρτησεις (εκ των οποιων οι περισσοτερες αναρτησεις αφορουν την εγκληματικοτητα του Ισραηλ*;)
    Δεν καταλαβαινεις οτι οι Ελληνοφωνοι αυτοι σιγα-σιγα επιδιωκουν να εκφυλησουν τη σοβαροτητα της σελιδας; Οπως εχουν κανει με επιτυχια και σ' αλλα μπλογκς;

    *Χωρα ΜΗ ανεγνωρισμενη απ' το συνολο της Διεθνους κοινοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ισραήλ: Χωρα ΜΗ ανεγνωρισμενη απ' το συνολο της Διεθνους κοινοτητας."

    Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις.
    Το Ισραήλ δεν έχει καμία διπλωματική σχέση με 36 χώρες (20 από τον Αραβικό σύνδεσμο), και έχει διπλωματικές σχέσεις με 136.

    Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_relations_of_Israel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλως ηλθες στην παρεα μας Ποκοπικο, η μηπως εισαι η Χουχου;
    Μ' εκεινο το σχεδιακι τι να υποθεσω;
    Εγω παντως θα σε αποκαλουσα με το πραγματικο σου ονομα.
    Σαγιάν.

    Αν δεχθουμε την εγκυρωτητα των αριθμων που προβαλες, μαλλον μας τα 'πες αναποδα.
    Οι 36 χωρες, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να 'χουν ουδεμια σχεση με αυτο το απαρχαϊντ και δολοφονικο αυτο κατασκευασμα, και ΟΧΙ το αντιστροφον.
    Οσο για τις αλλες χωρες που εχουν διπλωματικες σχεσεις, πολλες απ' αυτες εχουν υποκυψη σε οικονομικο, εμπορικο, στρατηγικο και αλλους εκβιασμους απο την Αμερικανικη κυβερνηση, η οποια με την σειρα της εχη εξαγοραστη και εκβιαστη κατα συρροην απο τους Εβραιους ολιγαρχες των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο ανώνυμε ανακάλυψες ακόμα ένα Σαγιάν,εγώ εκτός από Σαγιανίμ είμαι και Ελοχίμ και Νεφελίμ,μην σου πω και οι Νεφέλες του Αριστοφάνη όλες μαζί και οι Βάτραχοι και οι Θεσμοφοριάζουσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν βρήκα καλύτερη εικόνα από το σχέδιο αυτό.

    -Δεν με νοιάζει ποιος δεν θέλει ποιον, μπορεί οι 36 (33 μουσουλμανικές και από το 2006 και η Βενεζουέλα, η Κούβα και η Βολιβία) το Ισραήλ, μπορεί το ανάποδο, μπορεί και τα δύο.
    - Δεν με νοιάζει αν οι υπόλοιπες έχουν αναγνωρίσει το Ισραήλ επειδή οι ΗΠΑ τις απείλησαν, κτλ που λες, ΑΛΛΑ ανέφερες την παπαριά σου ότι "Ισραήλ: Χωρα ΜΗ ανεγνωρισμενη απ' το συνολο της Διεθνους κοινοτητας, το οποίο είναι λάθος."
    - Σου απέδειξα ότι λες μαλακίες!

    Και σου ξαναστέλνω το σύνδεσμο: http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_relations_of_Israel

    Κατάλαβες φούφη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μου εξηγησες αν εισαι ο Ποκοπίκο ή η Χουχού ομως.
    Οσο για την Γουϊκιπιντια που
    αναφερεις ειναι μολυνσμενη απο κατι που λεγεται Hasbarah

    Τρεχαλα πισω στη τρυπα σας τωρα, υποστηρικτες δολοφονων γιαγιαδων και μικρων παιδιων.
    Σιγα σιγα θα μας "πουλησετε" και καμμια νεφραμια σε τιμη ευκαιριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φούφη,

    Εσύ λοιπόν με τις "πηγές σου" για πες μας λοιπόν πόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει το Ισραήλ.

    Σχετικά με τη wikipedia κάποια άρθρα μπορεί να είναι αλλοιωμένα ή να αναφέρουν απόψεις συγκεκριμένων ατόμων, κέντρων, χωρών, κτλ. Δηλαδή, να μην είναι αξιόπιστα.

    Αλλά στο συγκεκριμένο (για τον αριθμό των χωρών που αναγνωρίζουν το Ισραήλ) είσαι λάθος.

    Πάρε λοιπόν να ναρκωτικά σου ... μπας και αναγνωρίσεις ότι είπες μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.